Şimdi Ara

sebze ve meyvelerin alış ve satış fiyatlarında yüzde %800 fiyat artışları tespit ettik!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sebze ve meyvelerin alış ve satış fiyatlarında yüzde %800 fiyat artışları tespit ettik!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: '5 ildeki hallerde eş zamanlı yapılan operasyonlarda sebze ve meyvelerin alış ve satış fiyatlarında yüzde 800'lere varan fahiş fiyat artışları tespit ettik. İlk verilere göre, fahiş fiyat uygulayan 88 firma hakkında 2 milyon liranın üzerinde idari para cezası uygulanması için Bakanlığımızca idari işlem başlattık. Denetimlerimizin etkisi şimdiden fiyatlarda görülmeye başlandı, operasyonlar sonucu hallerde satılan sebze ve meyve fiyatlarında ciddi oranlarda düşüşler görüldü' açıklamasında bulundu.

kaynak
    www.hurriyet.com.tr
    Son dakika... Bakan Pekcan duyurdu: Yüzde 800 artış tespit ettik
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-bakan-pekcan-duyurdu-yuzde-800-artis-tespit-ettik-41111820

Tesbit ettiniz de ne oldu??????

• Zabıta devleti is here.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 tane araba çadır kurmuşlar..Aradaki farklar da 50 kuruş 70 kuruş var ya da yok ! 10 milyonluk şehirleri 2 tane arabada satılan 5 meyve sebze ile doyuracaklar yani. Bu olaya işte devlet bu falan diye yaklaşan sevinen prim veren açıkcası nedir buraya yazmayayım şimdi.
  • “Olum 16 senedir hangi ulkede yaziyodunuz, yeni mi idrak edebildiniz?” dedirten hadise. Tebrik ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Zabıta devleti is here.
    Üretici aylarca emek cekerek 100 liraya sattığı üründen belki 20 lira bile kazanamiyor. Sonra günler içinde aracilar ve en son satıcı 700 lira kazanıyor.
    Buna müdahale edildiginde birileri çıkıp "zabıta devleti" diyor.
    Devlet le hükümet kavramını bu gunku müvekkilin gibi sende karistirdin sanırım!
    Hükümeti hatta bu işleri planlaması gereken devlet kuruluşlarını bu hususta hatalı buluyorum.
    Aşırı kazanclara hatta gereksiz aracilara her zaman müdahale etmeliydiler.

• halil altın H kullanıcısına yanıt
    Bu üretici 5 yıl önce de aynı eziyeti çekiyordu. Şimdi mi aklınıza geldi?

Ben söyleyeyim neden şimdi harekete geçildiğini.

Yıllardır şöyle böyle ekonomi bir şekilde yolunda giderken artık son zamanlarda ne kadar yama yapılırsa yapılsın bir yerden ekonomi patlak vermeye devam ediyor.

Bunun da sebebi yıllardır bilinçsizlik, vizyonsuzluk ve vurdumduymazlık ile ekonominin yönetilmesinden kaynaklanmaktadır.

Şimdiki yapılacak olan da günü kurtarmak içindir.

Bugünü kurtardın, peki yarını ne yapacağız?

Yama yapmaya devam mı edeceğiz sürekli?

Kalıcı çözümler üretemiyor mu bizi yönetenler?

Ona buna laf atmakla, aba altından sopa göstermekle ekonomimiz şahlanmaz kimse kusura bakmasın.
  • Enflasyon %20 , Gıda %30 ben tüikin aldığı marketten alıyorum problem yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

Üretici aylarca emek cekerek 100 liraya sattığı üründen belki 20 lira bile kazanamiyor. Sonra günler içinde aracilar ve en son satıcı 700 lira kazanıyor.
    Buna müdahale edildiginde birileri çıkıp "zabıta devleti" diyor.
    Devlet le hükümet kavramını bu gunku müvekkilin gibi sende karistirdin sanırım!
    Hükümeti hatta bu işleri planlaması gereken devlet kuruluşlarını bu hususta hatalı buluyorum.
    Aşırı kazanclara hatta gereksiz aracilara her zaman müdahale etmeliydiler.

Alıntıları Göster
    Geç bunları. Üreticinin kazanamamasının en temel sebebi senin fikrinde olan ve üreticiyi zerre kadar desteklemeyen kimseler, yani idareciler ne yazık ki. Üretici gırtlağına kadar borca girmiş ve arazisini terk etmiş, sen hala burada neden olan devletin zabıtalığını savunuyorsun. Ayrıca "devlet" kavramını desteklediğin kesim, parti devleti haline getirerek çoktan yok etti. Kendi şirketleri gibi yönetiyorlar eğer hala varsa "devleti"...

Aracılara bende karşıyım ama aracılara şimdiye dek bu imkanı veren de başımızdaki yetkililer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Şubat 2019; 19:3:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Devlet ve hükümet kavramlarinda kafan karışık.
    "Ayrıca bir devlet varsa" ifadende çok yanlış.
    Hep karşıyı elestirmekten tarafının yanlışlarını göremeyecek hale gelmissin.
    Sadece düzgün bir gelişim ve üretim planı yapılmadığı konusuna katılıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.