Şimdi Ara

Seç Baklava, İmam Çağdaş ve Karaköy Güllüoğlu Baklava [Tadım Notlarım ve Fotoğraflar] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
9
Favori
53.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serkaf

arkadaşalr baklava tercihi tamamen damak tadına kalmış bişeydir. ben yılalrdır antepten evimize getirilen baklavalardan yedim. yaşım 33. şu an ankarada yaşıyorum. bana burda hacıbaba, karagöz gibi baklavacıları önerdiler ama hiç beğenmedim.(dediğim gibi benim damak tadıma uygun).

ama bir gün turan güneşden geçerken meşhur gülüoğlu amblemini gördüm. burdaki güllüoğlu da elmacıpazarı güllüoğlu. tadı bence ankaranın en iyisi.

Hocam bende hayatımın 27 senesini Ankara'da geçirdim.
    Ankara'ya ailemi görmek dışında bir de Hacıbaba özlemi için giderim. :)

Elmacıpazarı Güllüoğlu'dan 1 kez tattım, dediğiniz gibi oldukça başarılı idi.

Fakat benim nazarımda Hacıbaba bu işin zirvesi. Tek eskiği diğer başarılı baklavaların yanında içinde fıstık miktarı az gibi. Belki ince kıyım çekilmesinden de öyle düşünüyor olabilirim.
    En büyük avantajı ise diğer kalite baklavacılar artık fıstıklının kilosunu 40+ üzerinde satarken Hacıbaba 35 seviyelerinde devam ediyor..

• İstanbul'un en iyi baklavacısı tartışmasız, Pendik Gaziburma'dır. Yolunuz düşerse mutlaka deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LSG

quote:

Orijinalden alıntı: serkaf

arkadaşalr baklava tercihi tamamen damak tadına kalmış bişeydir. ben yılalrdır antepten evimize getirilen baklavalardan yedim. yaşım 33. şu an ankarada yaşıyorum. bana burda hacıbaba, karagöz gibi baklavacıları önerdiler ama hiç beğenmedim.(dediğim gibi benim damak tadıma uygun).

ama bir gün turan güneşden geçerken meşhur gülüoğlu amblemini gördüm. burdaki güllüoğlu da elmacıpazarı güllüoğlu. tadı bence ankaranın en iyisi.

Hocam bende hayatımın 27 senesini Ankara'da geçirdim.
    Ankara'ya ailemi görmek dışında bir de Hacıbaba özlemi için giderim. :)

Elmacıpazarı Güllüoğlu'dan 1 kez tattım, dediğiniz gibi oldukça başarılı idi.

Fakat benim nazarımda Hacıbaba bu işin zirvesi. Tek eskiği diğer başarılı baklavaların yanında içinde fıstık miktarı az gibi. Belki ince kıyım çekilmesinden de öyle düşünüyor olabilirim.
    En büyük avantajı ise diğer kalite baklavacılar artık fıstıklının kilosunu 40+ üzerinde satarken Hacıbaba 35 seviyelerinde devam ediyor..

Ne ka ekmek o ka köfte. İç fıstığın kilosu 80 liraya dayanmışken daha ucuza daha bol malzemeli baklava yemek matematiğe aykırı arkadaşlar.
    İstanbulda tek adresim Karaköy güllüoğlu, İstanbula baklavayı ilk tanıtan işletme, hala da başka şubeleri yoktur. Dolaması ve şöbiyeti nefistir.
    Evet turistik bir mekandır zira lokasyon olarak merkezi ve karaköy limanının dibinde. Bazılarına mekanın sürekli dolu olması itici gelmesin aksine sürekli tüketim var, taze ürün sözkonusu. Baklavayı dünyaya tanıtan ve geliştiren işletme konumundalar dünya markası olma yolundalar.
    Diabetik baklavayı bir tek burda gördüm, peder bey şeker hastası, valide hanım keza, karaköydeki diabetik baklavayı tek geçiyorum, hatta ben bile artık dibaetik yiyorum, hem hafif hem de sağlıklı.

Antepteki diğer Güllüoğlu sanırım burdakinin abisi yada akrabası, antepe gidince onu da denemek isterim.

Bu nerdeyse her köşebaşında şubeleri bulunan güllüoğlu içinse 1 kere girip alışveriş yapma gafletinde bulundum, orjinal Karaköy güllüoğlu ile arasında isim dışında benzerlik yok. İstanbulda acil ve günlük taze baklava yenecekse tek çare Karaköy-Güllüoğludur bana göre.

Geçen hafta Seç Baklava 'dan şöbiyet yedim, çok çok iyiydi. Kaymaklı kısım ağızda eriyen yumuşaklıktayken üst kat yufkalar ince ve çıtırdı, tam olması gerektiği gibi. Bi imam çağdaş kaldı tatmadığımız, nasip :D

• Geçen güllüoğlundan şöbiyet aldım yumuşacıktı hiç beğenmedim sadece fıstıklarını yedim.Ben şerbetli tatlıları çıtır seviyorum şöyle ısırdınmı haşırt diye ses gelecek acaba bildiğiniz böyle bir yer var mı ?

@ogameci
  • -Realist- kullanıcısına yanıt
    Dostum, SEÇ'in menüsünde var ama gözüme ilişmemişti dükkana gidince

sanırım sipariş üzerine getiriyorlar. Buradan bir denemek lazım.

Seç Baklava, İmam Çağdaş ve Karaköy Güllüoğlu Baklava [Tadım Notlarım ve Fotoğraflar]
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

Seç Baklava, İmam Çağdaş ve Karaköy Güllüoğlu Baklava [Tadım Notlarım ve Fotoğraflar]

Baklava için çıtırlık bakımından hangi firmayı önerirsiniz , birde seçten kargoyla istesem şekerlenme yapar mı ya da dağılma olur mu ?

Dostum benim icin baklava = seç baklava havuç dilimidir. O kadar guzel. Baklavada kargo sakat. Mutlaka akdeniz cad. Fatih adresine gel, elden al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 7 Aralık 2013; 22:34:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

quote:

Baklava için çıtırlık bakımından hangi firmayı önerirsiniz , birde seçten kargoyla istesem şekerlenme yapar mı ya da dağılma olur mu ?

Koçaktan getirttim, uçakla geldi, 1 günde elimde idi fakat şekerlenmişti, forumdan baska bir arkadaşta aynı şekilde şekerlendiğini belirtmişti.
    Baklavayı günlük yedin yedin, ikinci günü kaldı ise tazeliğini büyük ölçüde yitiriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben gaziburma'yı tercih ediyorum. Hem bana yakın hem de güllüoğlun'dan daha güzel olduğunu düşünüyorum. Yolu Pendik'e düşen olursa merkezde 2 şubesi var zaten. İkiside güzel ama ben sokak içinde olanı tercih ediyorum. Kime sorsanız gösterirler. Karnınız açsada tatlı öncesi kebapçı uzunlarda dürümünüzü yiyebilirsiniz.

Bu yerleri kime sorsanız gösterir. Gösteremiyorsa yabancısıdır
  • abi geçen karaköy güllüoğlundan babam eve 1 kg fıstıklı baklava yarım kilo kadayif yarım kiloda sade baklava aldı ilk gün 3 dilim yedim midemi yaktı 2.gün ise şekerlenmişti eskiden böyle değildi karaköyde bozmuş artık birde seç baklavadan alıcam anlattığınız kadar güzelmi diye
  • quote:

Dostum benim icin baklava = seç baklava havuç dilimidir. O kadar guzel. Baklavada kargo sakat. Mutlaka akdeniz cad. Fatih adresine gel, elden al.

Dediğiniz gibi yapayım o zaman Fatih'e geçtiğimde seç'den 1 kilo havuç dilim alırım , ama şimdi bir sorum daha oldu yemeği Odabaşı çiğ börekde mi yiyeceğim yoksa Baboda mı ?
  • quote:

quote:

Dediğiniz gibi yapayım o zaman Fatih'e geçtiğimde seç'den 1 kilo havuç dilim alırım , ama şimdi bir sorum daha oldu yemeği Odabaşı çiğ börekde mi yiyeceğim yoksa Baboda mı ?

babo tartışmasız

• ulan 30 senedir fatihte oturuyorum,aralıksız haftada en az 3 kere akdeniz caddesinden geciyorum ve sec baklavasını daha yeni duyuyorum okadar da baklava aşığı biri olarak,daha önce nerdeydiniz en kısa sürede tatmam lazım,havuç dilimi, çok metetmişsin havuc dilimin cevizlisi varmı acaba,baklavada fıstıklı değilde cevizli çok seviyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChackerKey_f

ulan 30 senedir fatihte oturuyorum,aralıksız haftada en az 3 kere akdeniz caddesinden geciyorum ve sec baklavasını daha yeni duyuyorum okadar da baklava aşığı biri olarak,daha önce nerdeydiniz en kısa sürede tatmam lazım,havuç dilimi, çok metetmişsin havuc dilimin cevizlisi varmı acaba,baklavada fıstıklı değilde cevizli çok seviyorum

Cevizli yok diye biliyorum dostum.
  • Müdür 28 ocakta şehir dışına çıkacağım gelmeden havuç dilim ve kadayıf siparişi geldi 27 sinde fatih'e gidip SEÇ ten 1 kilo havuç dilim 1 kilo kadayıf almayı düşünüyorum , sizce ertesi güne lezzetleri kötüleşir mi ? Havuç dilim ve kadayıf dışında bir öneriniz varsa farklı ürünlerde alabilirim şöbiyet, kare baklava gibi , tavsiyeleriniz bekliyorum
    Güzel paket yaptır dostum.

Hiçbirşey olmaz.

Aslında imkan varsa şöyle bişey çok güzel olur,

"HAVUÇ DİLİM BÜTÜN TEPSİ" 120-130 lira arasıydı ama bir süre geçti üstünden zam gelmiş olabilir.

Kararı sana bırakıyorum, ya 1kg havuç dilim + 1kg burma kadayıf al

yada 1 tepsi havuç dilimi.

kare baklavaya bulaşma.
  • Baklavalar Fatih şubesine Antepten SEÇ turizm otobüsleri ile geliyormuş ben orada üretiliyor sanıyordum , bu durumda antep ten kargoyla sipariş vermek daha mantıklı olmaz mı ?
  • quote:

Baklavalar Fatih şubesine Antepten SEÇ turizm otobüsleri ile geliyormuş ben orada üretiliyor sanıyordum , bu durumda antep ten kargoyla sipariş vermek daha mantıklı olmaz mı ?

HAYIR dostum.
  • quote:

quote:

Baklavalar Fatih şubesine Antepten SEÇ turizm otobüsleri ile geliyormuş ben orada üretiliyor sanıyordum , bu durumda antep ten kargoyla sipariş vermek daha mantıklı olmaz mı ?

HAYIR dostum.

Neden öyle dediniz , Fatih şubesine en az 1 günde geliyor , bende 1 günde götürüp ertesi gün vereceğim yani 2 gün bayatlayacak.Direk Antepten sipariş verdiğimde 1 gün de gelecek ama kargoda dağılma ihtimali var şubeyi sıkı paketlemesi için uyarmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Realist- -- 30 Aralık 2013; 20:10:22 >
  • quote:

quote:

quote:

HAYIR dostum.

Neden öyle dediniz , Fatih şubesine en az 1 günde geliyor , bende 1 günde götürüp ertesi gün vereceğim yani 2 gün bayatlayacak.Direk Antepten sipariş verdiğimde 1 gün de gelecek ama kargoda dağılma ihtimali var şubeyi sıkı paketlemesi için uyarmak lazım.

kargo araya girdimi KÖTÜ, baklavanın ters düz olma ihtimali çok yüksek.

fatihe gelirken çok özenli geliyor, çünkü kendi mallarını getiriyorlar.

ama kargo firmalarından o özenin 10 da birini bile bekleme.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.