Şimdi Ara

Seç Baklava, İmam Çağdaş ve Karaköy Güllüoğlu Baklava [Tadım Notlarım ve Fotoğraflar] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
9
Favori
53.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

aradım o numarayı..normal baklava 44 tl havuç dilimli 48 tl özel kare baklava 55 tl miş..sadece tepsiyle yolluyorlarmış otobüse veriyorlarmış.. 2 buçuk kilo falan yollanıyor yani en az siz ordan alsanız yollayamazmısınız ya?

dostum benin tavsiyem tepsiyle alman çünkü ben paketlettirip kargoya versem bile yurtiçi kargoyla

kutuyu bir test düz yaptılarmı baklavalara yazık olur, bir arkadaşın ricası üzerine yollamıştım sonuç hüsran olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

Seç Baklava, İmam Çağdaş ve Karaköy Güllüoğlu Baklava [Tadım Notlarım ve Fotoğraflar]

Abooow baklavalar içiçe geçmiş. Herkesin oruç gitti.
  • Oruç oruc fena oldum arkadas O, hışırt sesini duyup yemek bitiriyor insanı:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acliktan yutkundum

• İstanbul'da bahçelievlerde Maden var baklavacı. Baklavası değil de orada cennet çamuru denen bir tatlı yapıyorlar... tavsiye ederim... Bir de madenin az ilerisinde köşe de bir dükkan var. o da çok iyi yapıyor. zaten aynı hemen hemen tatları.
  • Valla hic canim cekmedi cunku serbetli tatlilari hic sevmiyorum.Bir dilim aliyorum daha yarisina gelmeden insani kesiyor.Sutlu tatlilar gibisi yok.

• bende seçin baklavasını çok beğenirim diğerlerinden biraz üsttedir.
  • Baklava ve onun gibi tatlılarda bir olay var.Yiyeceğiniz kadar alın.Kaldıkça şekerleniyor ve ağırlaşıyor sanki.Yani diyelim internetten aldınız geleceği gün yiyebilecek herkesi ayarlayın ve o gün yiyin.Zaten 1 gün pakette yolda geziyor, sizde dolapta vs. bekletmeyin.

İmam Çağdaş a genellikle Antep te yaşamayanlar gidiyor.Çok turistik ve güzel biryer tabiki fakat orda yaşayınca yöresel yemek artık bıktırıyor En son 2 sene önce iftarda yemiştim.O aceleye falan rağmen çok hafif ve lezzetliydi.Normalde 3-4 kare baklavadan sonra insan artık şekerden bıkar fakat adamlar ne yapmışsa su gibi gidiyor boğazdan.

Koçak tan sürekli yiyorum babamlar her bayram seyran da ordan alır.Güzeldir ama alıştığımdan mıdır nedir öyle çok özel birşey gibi gelmiyor.Benim tavsiyem Altıntel den tel kadayıf yemeniz.Yolunuz düşerse Antep e sakın kaçırmayın!Hatta erkenden gidin, adamlara sorun kaçta tazesi yapılır çıkar diye.Sonra telefonlarını da alın gidin.O saate yakın arayın, taze çıkmışsa oraya ışınlanın.Taze sıcacık kadayıf ömrümde tadına baktığım en kutsal şeydi.

• akşama uçakla antepe gidip iftarı orda açasım geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: çölde bir kum tanesi

akşama uçakla antepe gidip iftarı orda açasım geldi

Burdan kalkacaksın uçağı hazırlatacaksın 25 dk git 25 dk gel. Sırf baklava için uğraşamam o kadar.

• yeni bir foto çektim sizler için arkadaşlar,

Seç Baklava, İmam Çağdaş ve Karaköy Güllüoğlu Baklava [Tadım Notlarım ve Fotoğraflar]
  • Pazartesi günü Gaziantep Koçak Baklavadan yarım kilo fıstıklı baklava ve yarım kilo fıstıklı kurabiye siparişi verdim.
    Uçağa vermişler 1 günde geldi Istanbula, salı öğleden önce elimdeydi.
    10 tl kargo dahil 50 tl ödedim.

Fıstıklı baklava şekerlenmişti. Birazda kuru geldi, tatmin olmadım, şekerlenmenin dışında yerinde de yesem istediğim baklavanın bu olmadığını hissettim. Fıstık iri kıyım ve boldu.

Fıstıklı kurabiye ise küçük kutuda 3 sıra halinde idi.
    İlk sıradakilerin tamamı kırık geldi.
    Yeşil görüntüsü göze hitap ediyor fakat yerken tat vermedi zira şeker kurabiyeye yedirilmemiş ağzımda çığır çıtır ediyordu.

Tekrar şipariş verirmiyim: hayır.
    Nerdeyse tek olumlu tarafı hızlı kargo idi.

http://www.kocakbaklava.com.tr/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: LSG

Pazartesi günü Gaziantep Koçak Baklavadan yarım kilo fıstıklı baklava ve yarım kilo fıstıklı kurabiye siparişi verdim.

Fıstıklı baklava şekerlenmişti. Birazda kuru geldi, tatmin olmadım, şekerlenmenin dışında yerinde de yesem istediğim baklavanın bu olmadığını hissettim. Fıstık iri kıyım ve boldu.

Yeşil görüntüsü göze hitap ediyor fakat yerken tat vermedi zira şeker kurabiyeye yedirilmemiş ağzımda çığır çıtır ediyordu.

https://www.baklavasiparisi.com/urunler2.asp?Kimlik=638&n=FISTIKLI-KARE-BAKLAVA-1KG
    burdan vermiştim ben hocam hiç sorunsuz taptaze geldi 2 günde manisaya..5 tl kargo ücreti var 100 tl lik alırsan ücretsiz

• 2009'da 50 yazmışsın şimdi 65 liradır heral de.. baklavanın oluru en fazla 35-40 lira
  • quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

2009'da 50 yazmışsın şimdi 65 liradır heral de.. baklavanın oluru en fazla 35-40 lira

yok yok şuan ki fiyatı dostum. güncel fiyat 48-50tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 12 Eylül 2013; 14:02:07 >
  • Gece vakti canım istedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: LSG

Pazartesi günü Gaziantep Koçak Baklavadan yarım kilo fıstıklı baklava ve yarım kilo fıstıklı kurabiye siparişi verdim.

Bende koçaktan 2 kilo havuç dilimi 2 kilo kare fıstıklı baklava siparişi vermiştim. İstanbula gelmesi 2 günü geçti. (ordaki bir arkadaşım kargoya verdi direk koçaktan sipariş vermedim) Aynı şekilde baklava şekerlenmişti. Mikrodalga fırında 90 derecede 25 saniye ısıtırsın eski haline yakın olacaktır o zaman afiyetle yiyebilirsin.

• çok baklava uzmanı değilim ama istanbul'da yaşayanlar için bulunabilirse seç (çok fazla mekanı kalmadı açık bildiğim kadarı ile) ve karaköy güllüoğlu (ailenin diğer fertlerinin açtıkları mekanlardaki baklavalar o kadar lezzetli değil bence) en kabul gören seçimler. bir iş seyahati sırasında antep'te tattığım markaları sıralamam gerekirse; imam çağdaş, zeki inal ve koçak şeklinde sıralamam mümkün. bunun haricinde istanbul'daki bazı kebapçılarda dönem dönem antepteki bu markaların tatlılarını getiriyor. mesela yanlış hatırlamıyorsam antebi adlı mekan bir dönem zeki inal baklavalarını satıyordu.
  • Urfada bir baklavacı söylediler. Ara sokakta bir yerdeymiş. Her gün belli sayıda tepsi yapılıp satılıyormuş. Şu an aklımda değil ama tadanlar çok iyi olduğunu söylemişlerdi. Urfalı arkadaşlar bilebilir.
  • arkadaşalr baklava tercihi tamamen damak tadına kalmış bişeydir. ben yılalrdır antepten evimize getirilen baklavalardan yedim. yaşım 33. şu an ankarada yaşıyorum. bana burda hacıbaba, karagöz gibi baklavacıları önerdiler ama hiç beğenmedim.(dediğim gibi benim damak tadıma uygun).

ama bir gün turan güneşden geçerken meşhur gülüoğlu amblemini gördüm. burdaki güllüoğlu da elmacıpazarı güllüoğlu. tadı bence ankaranın en iyisi. ama olay sadece tad ile bitmiyor. esnaflıklarına gelince kasada bazen 25-30 yaşlarında bazende 40-45 yaşlarıdan birileri duruyor. genç olan tam bir esnaf. ilgisi, güleryüzü süper. ama ortayaşlı olanı sanki orda zorla tutuyorlar. evde tek ben baklava yediğim için kilosu 40 lira iken 30 tl lik alırdım. adam bir gün tartı sonrası 31 küsür lira tuttu vereyyimmi dedi. ben ilk başta anlamadım. meğersem tartı sonucu küsürat tutmuş adam onu da benden kesmek istiyor. bende onu da hesapla dedim. eğer orda duran genç olmazsa bir daha asla gitmezdim. çünkü esnaflık bilmeyen adamın batması taraftarayım.

tadı:güzel
    gencin esnaflığı:güzel
    ortayaşlının esnaflığı: dükkan onun olsa bir daha gitmem, istersen cennetten meyve satsınlar.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.