Şimdi Ara

Seç Baklava, İmam Çağdaş ve Karaköy Güllüoğlu Baklava [Tadım Notlarım ve Fotoğraflar] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
9
Favori
53.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kadayıfı sevenlere tavsiye ederim. Malzemeler bol bol kullanılmış.

Seç Baklava, İmam Çağdaş ve Karaköy Güllüoğlu Baklava [Tadım Notlarım ve Fotoğraflar]

Seç Baklava, İmam Çağdaş ve Karaköy Güllüoğlu Baklava [Tadım Notlarım ve Fotoğraflar]

• Off içim gitti vallahi müthiş görünüyor malzemesi aşırı bol ve kaliteli çok belli

Yakında mutlaka gideceğim , tavsiyeniz üzerine yarım kilo kadayıf yarım kilo havuç dilim alacağım umarım Güllüoğlunun yoluna bir daha uğramam. Bu arada resimdeki 1 porsiyon mu ve fiyatı nedir
  • -Realist- kullanıcısına yanıt

280 gr civarı büyük bir parça kestirdim dostum

15 lira civarıydı

tek kişi için çok çok fazla
  • Bir gaziantepli olarak imam çagdaş bin basar gulluoglu ve seç'e artik çogu yer glikoz kullaniyor imam çagdaş kullanmiyor diye biliyorum eger başka illerde arkadaşlar varsa imam çagdaş i arayip 1 gecede şehrinde oluyor baklava otobus yoluyla otogardan gidip aliyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baklavadan başka tatlı yemeyen ve her baklavayı beğenmeyen biri iseniz daha önce birkaç arkadaş yazmış Pendik'te Gazi Burma ve Gazi Burma Ünal var. Şiddetle tavsiye ederim. Ikisininde lezzeti aynı bence ikiside süper. Istanbulda olanlar üşenmesin denesin derim.

Normalde imam çağdaşdan başka baklava Yemezdim ama burası baklava hasretimi dindirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmam Çağdaş'tan en az ne kadar sipariş edersek yolluyorlardı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puredistance

İmam Çağdaş'tan en az ne kadar sipariş edersek yolluyorlardı?

Dostum net hatırlamamakla beraber sanırım min 3KG idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orijinalden alıntı: Puredistance

İmam Çağdaş'tan en az ne kadar sipariş edersek yolluyorlardı?

Dostum net hatırlamamakla beraber sanırım min 3KG idi.

Teşekkürler dostum. Benim hatırladığımda 3 kg idi ama yine de sorayım dedim. Bu arada Zeki İnal'ın şöbiyetini de şiddetle tavsiye ediyorum dostum, bir inceleme bekliyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirangokhan

Baklavadan başka tatlı yemeyen ve her baklavayı beğenmeyen biri iseniz daha önce birkaç arkadaş yazmış Pendik'te Gazi Burma ve Gazi Burma Ünal var. Şiddetle tavsiye ederim. Ikisininde lezzeti aynı bence ikiside süper. Istanbulda olanlar üşenmesin denesin derim.

Normalde imam çağdaşdan başka baklava Yemezdim ama burası baklava hasretimi dindirdi.

Bir kaç defa daha duydum burayı ama karşıdaki insan için çok uzak Pendik. Yolum oralara düşerse deneyeceğim.

• antepten arkadaş otobüsle izmire imam cağdaştan baklava getirdi..çok kötü olmuş otobüste ya şekerlenme yapmştı resmen kimse beğenmedi malzeme kalitesi güzelde yollarda şekerlenme yapıyor alacak arkadaşların bilgisine..Gidip yemek gibi olmaz yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

antepten arkadaş otobüsle izmire imam cağdaştan baklava getirdi..çok kötü olmuş otobüste ya şekerlenme yapmştı resmen kimse beğenmedi malzeme kalitesi güzelde yollarda şekerlenme yapıyor alacak arkadaşların bilgisine..Gidip yemek gibi olmaz yani

İŞTE TAM BUNUN İÇİN

yukarıda da defalarca dedim

kargo ile atraksiyona girmeyin

SEÇ BAKLAVAYA gidin akdeniz caddesinde. hergün antepten kendileri getiriyor, enfes şekilde alıp afiyetle yiyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

antepten arkadaş otobüsle izmire imam cağdaştan baklava getirdi..çok kötü olmuş otobüste ya şekerlenme yapmştı resmen kimse beğenmedi malzeme kalitesi güzelde yollarda şekerlenme yapıyor alacak arkadaşların bilgisine..Gidip yemek gibi olmaz yani

İŞTE TAM BUNUN İÇİN

yukarıda da defalarca dedim

kargo ile atraksiyona girmeyin

SEÇ BAKLAVAYA gidin akdeniz caddesinde. hergün antepten kendileri getiriyor, enfes şekilde alıp afiyetle yiyin.

Kargo degil bizzat arkadas getirdi hocam... Otobusle geldi ondan oldu sanirim ucakla gelse boyle olmazdi belki

• Merhaba arkadaşlar bugün bir arkadaşımla beraber ogameci'nin tadım notlarından ilham alarak öğle yemeği niyetine öncelikle Odabaşı Çiğ Börekçisine sonrasında ise Gaziantep Seç Baklavacısına gittim

Eminönünden tramvay ile çapa durağında indim ama yerini bir türlü bulamadım esnafa sora sora kenarda küçücük 3 masalı bir mekana teşrif ettik.Sahipleri Tatar baba oğul beraber işletiyorlar biraz suratsızlar her siparişimi çekinerek verdim İlk önce 2 çiğ börek yanına da ogameci'nin çok tavsiye ettiği özel silivri ayranından istedim.Arkadaşlar şunu söylemeliyim şu ana kadar yediğim çiğ börekler arasında ilk 3'e girer gerçekten çok lezzetliydi.Kıyması çok bol , kaliteli ve sulu hamuru ise gerçekten tam kıvamdaydı , ayran ise süzme yoğurttan yapılmış gibi hafif ekşimsi yani mayhoşdu hoşuma gitti.Yalnız çiğ böreğin hamurunu biraz daha çıtır yapsalar çok daha güzel olurdu gibi geldi çünkü biraz yumuşaktı iç kısımları.Neyse 2 tane yedikten sonra 3 tane daha istedim yedikçe yiyesiniz geliyor gerçekten doyduğunuzu anlamıyorsunuz , yağlı bir börek olmasına rağmen kaliteli yağ kullanmışlar hiç şişkinlik rahatsızlık hissetmedim. 5 çiğ börek + ayran yedim ama rahat 2-3 tane daha yiyebilirdim gerçekten lezizdi.Her şey çok güzeldi ama eksik kısımlarını dile getirmek gerekirse çay istediğimde yok demeleri büyük bir eksiydi.Ayrıca peçete çatal bıçak gibi şeyleri mekanda bulamıyorsunuz kese kağıdı türevi kebapçılarda olan bir kağıtla yiyorsunuz börekleri ve son olarak kredi kartı geçmiyor nakit parasız gelmeyin sakın

Sonra çiğ börekleri mideye yolladıktan sonra tatlı bir şeyler yiyelim dedim aklım buraya çok yakın olan SEÇ baklavacısı geldi 2 kilometre kadar yürüdükten sonra mekanımızdan içeri girdik , 4 masalı küçük bir mekan ama beyfendi bir çalışan karşıladı bizi.Ogameci kesinlikle havuç dilim dene demişti ama geçen konusunda paylaştığı kadayıf hala aklımdaydı o yüzden ortaya karışık bir tabak yaptırdım
    Fıstıkları tam antep fıstığıydı kıtır kıtır kocaman ve çok lezzetliydi malzemeden çalmamışlar bu çok büyük bir artıydı.Kadayıf çok hoşuma gitti iyi ki istemişim kıtır kıtır mest oldum nereydeyse ama havuç dilim ve kare baklavanın hamurları maalesef çok yumuşaktı büyük ihtimal önceki gün gelmiş , baklavaların üst kısımlarını alarak kenara ayırdım.Türkiyede bütün baklavaları tatmış biri olarak SEÇ'i İmam Çağdaş ile Güllüoğlu arasına koydum yani yeni sıralamam İmam Çağdaş --- Gaziantep SEÇ --- Güllüoğlu oldu. Ama İmam Çağdaşın İstanbul da şubesi olmadığı için 2. sıradaki SEÇ iyi bir tercih olacaktır
    Sonuç olarak çok güzel bir cumartesi geçirdim arkadaşlar sevgili ogameci'ye güzel tadım notları ve paylaşımları için tekrar teşekkür ediyorum , esen kalın

• Ben Güngörendeki Seç Baklavayı hiç bir şekilde tavsiye etmiyorum.

Güngörende bağdat ocakbaşı cezayir in yeri var.orada yemeğimizi yedikten sonra 2 arkadaşımla birlikte tatlı ve çay faslı için seç baklavaya girdik.önce birer çay içtik.sonra da çok yediğimden dolayı tatlılarımızı paket olarak alalım dedik.sonra ben yarım kilo fıstıklı baklava yaptırmak için tezgahın başına gittim, oradaki kahramınımız olan görevliye paketimizi yaptırdım.Bu sırada arkadaşlarımdan birisi dolapta duran dondurmaları farketti ve birer tane dondurma yiyelim öyle kalkalım dedi.Bu sefer diğer arkadaş da o zaman bi tatlı tabağı da yaptıralım dedi ve 1 de burma kadayıf tabağı yaptırdık.

asıl olay ise burada başlıyor ben arkadaşlara dönüp madem burada dondurma ve burma kadayıf yiyeceğiz o zaman paket tatlımızı da masamıza alalım da ondan da belki atıştırırız dedim.kasadaki görevli olur dedi ancak bu sefer tezgahtaki olan şahsiyet ukala ve terbiyesizce bir şekilde kesinlikle olmaz dedi.ancak öyle bir terledi ki sanki dışarıdan birşey getirmişiz de onların masalarında tüketiyoruz.diyorum ki bu ürünü de buradan alıyorum, dondurma alıyorum, başka tatlı alıyorum, paket yaptırdığım ve yine buradan aldığım tatlıdan yiyemeyecek miyim diyorum.o yok yiyemezsiniz diyor.kasadaki görevli sorun olmaz buyrun oturun diyor, tezgahtaki (afedersiniz) gavat hala yok kesinlikle vermem diyor.mantığı nedir diyorum, kural böyle diyor, kasadaki görevliniz sorun olmaz diyor diyorum, kendi aranızda ihtilafa düşüyor birbirinizi yalanlıyorsunuz diyorum, o bize yardım için geldi yetkili değil o diyor..adam ama bütün konuşmalarını sert ve üslupsuz bir şekilde yapıyor.kapıya dilenci gelir de dükkan sahibi çok ısrarcı olan dilenciyi ters bir şekilde kovar ya, aynı o şekilde bir tavır takınıyor.resmen işine gelmezse s. git muhabbeti yapıyor.(not yanımızda bayan da var)

bu şekilde 1-2 dakika bu iş uzadı, en sonunda müşteri memnuniyetine zerre önem vermeyen, müşterileri ile nasıl konuşulacağını bile bilmeyen bu yeri tatlıları ve dondurmaları almadan terk ettim ancak sinirlerim de tavan yaptı.böyle terbiyesizlerin olduğu yerlere kesinlikle para kazandırmayın.lezzete çok önem veririm, akşam 6 da sırf canım tekirdağ köfte çekti diye ataşehirden tekirdağa aynı akşam gidip gelen biriyim.ancak bir işletme çalışanı önce insan sonra da esnaf olacak.isterse dünyanın en güzel ürününü sunsun, terbiyeden oradaki şahsiyet nasibini almamışsa her şey boş, o sundukları ürün de boş..giderim gazi burmadan alırım, karaköy güllüoğlundan alırım, köşkeroğlundan alırım, imam çağdaştan getirtirim ancak bir daha bu güngören seç baklavadaki adamlara ne kazandırırım ne de kazandırtırım.zira mesele işletmenin kuralları değil, işletme çalışan kişinin takındığı terbiyesizce uslup, her şeyin bir usulu vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pharheke -- 31 Mart 2014; 14:25:44 >

• gelin ayıntapa lokkum kimin imam çağdaş yeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadece50

gelin ayıntapa lokkum kimin imam çağdaş yeyin.

Turkce konusurmusun anlasilmiyor dediklerin

• TwiNChiL T kullanıcısına yanıt
    antep şivesi dostum:) antep imam çağdaş a gelin türkçesi iyi baklava için...
  • kaç zaman olmuştu uğramayalı

kilo 55 lira

havuç dilim'inin tanesi 7 tl'ye geliyor

o kadar güzel ki, pahalı ama helali hoş olsun diyor insan yiyince.

• Ben yeni gördüm konuyu İmam Çağdaş baklava konusunda en iyilerden biridir hatta hem kebaplarıyla ve baklavalarıyla Güllüoğlu sadece ismi var bu marka 3 e bölünmüş durumda hangisi iyi bilemiyorum eğer olurda Antep'e giderse Çelebioğulları Baklavayı tek geçerim bizzat yerinden yedim ben öyle bi baklava görmedim siparişte geliyor tad değişmiyor sitesi mevcut kesinlik bunlardan kat kat iyi.

Bu arada kilosu 48 TL vallaha burda ki baklavalara 35-40 lira vermeye değmez getirtmek lazım fıstığı bu kadar çok ve iri koyan görmedim senin gibi lezzet düşkününün tatması gereken bir tad.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Ben yeni gördüm konuyu İmam Çağdaş baklava konusunda en iyilerden biridir hatta hem kebaplarıyla ve baklavalarıyla Güllüoğlu sadece ismi var bu marka 3 e bölünmüş durumda hangisi iyi bilemiyorum eğer olurda Antep'e giderse Çelebioğulları Baklavayı tek geçerim bizzat yerinden yedim ben öyle bi baklava görmedim siparişte geliyor tad değişmiyor sitesi mevcut kesinlik bunlardan kat kat iyi.

Bu arada kilosu 48 TL vallaha burda ki baklavalara 35-40 lira vermeye değmez getirtmek lazım fıstığı bu kadar çok ve iri koyan görmedim senin gibi lezzet düşkününün tatması gereken bir tad.

Arkadaşın bahsettiği celebioğlu baklava'yı yaklaşık 2 hafta önce tatma fırsatı buldum.

Böyle bi fıstık gerçekten bende görmedim. Kalite çok üst düzeyde. Yolum düşerse yerinde yemek istecegim baklava Çelebioğulları dır.

Bu zamana kadar yediklerim içinde Belkide en iyisi...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.