Şimdi Ara

Seçmeli ders ve kredi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler birşey soracağım.Şimdi ben 2 yıllık okuyorum.İkinci sınıfım geçen sene ikinci dönemde toplam 26 aktslik alttan var Bir dönemde en fazla 45 kredi ders alabiliyormuşuz.1 tane zorunlu dersi alamıyorum.Seçmeli dersleri hiç alamıyorum.Bu seçmelileri almazsam ne olur ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Seçmeli Dersler ve Krediler: Bilmen Gerekenler

Birçok üniversite, öğrencilerine derecelerini tamamlamaları için gereken temel derslerin yanı sıra seçmeli dersler de sunmaktadır. Seçmeli dersler, akademik ilgi alanlarını genişletebilir ve belirli alanlardaki uzmanlığı geliştirebilir.

Genellikle seçmeli dersler, öğrencilerin belirli bir kredi sayısını tamamlamalarını gerektirir. Bu krediler, öğrencinin akademik kaydına eklenir ve mezuniyet için toplam kredi sayısına katkıda bulunur. Çoğu üniversite, öğrencilerin derece programlarını tamamlamak için belirli sayıda kredi almalarını gerektirir.

Bazı durumlarda, öğrenciler seçmeli ders almadan mezun olabilirler. Bu genellikle, öğrencinin daha önceki çalışmalarında veya deneyimlerinde gerekli kredileri kazanmış olduğu durumlarda geçerlidir. Ancak, çoğu durumda seçmeli dersler, öğrencilerin akademik hedeflerine ulaşmaları ve iş piyasasında rekabet avantajı elde etmeleri için gereklidir.

Seçmeli dersler seçerken aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısın:

• İlgi alanların
    • Kariyer hedeflerin
    • Mevcut akademik durumun
    • Mezuniyet gereklilikleri

Seçmeli dersleri dikkatli bir şekilde seçmek, akademik deneyimini zenginleştirebilir ve gelecekteki başarın için sağlam bir temel oluşturabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Krediyi tamamlayana kadar okulun uzar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut K.

Krediyi tamamlayana kadar okulun uzar

Seçmeli dersler mesela bizim okulda bi dönemde en az 30 kredi ders almak zorundasın.Seçmelilerde bunu 30'a tamamlamak için diye biliyorum.Benim zaten 26 kredi alttan var.En fazla 45 kredi alabiliyoruz.Bi zorunlu dersi alamıyorum.
  • D. Ace kullanıcısına yanıt
    Aynen seçmeli dersler kredi tamamlamak için alınıyor okulun uzayacak veya yaz okulunda falan vermeye calısacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut K.

Aynen seçmeli dersler kredi tamamlamak için alınıyor okulun uzayacak veya yaz okulunda falan vermeye calısacaksın

Ama almadığım seçmeli derside vermek zorunda değilim sanırım.Okulum zaten uzadı bu yaz öğrendim.Ama seçmediğim seçmeli dersi bir daha ki sene vermek zorunda mıyım ?Hemde derslere girerek
  • D. Ace kullanıcısına yanıt
    Eğer o bir zorunlu ders haricinde kredi eksiğin yoksa vermek zorunda değilsin ama 30 krediye ulasamadiysan secmeli secmek zorundasin

• Mezun olmanız için vermeniz gereken asgari bir toplam kredi miktarı var. Bu okuldan okula değişebiliyor. Örneğin lisans için 240 akts (48 akts seçmeli olmak üzere). O miktarı yakalamadan mezun olamazsınız. 1 krediniz bile eksik olursa sistem size diploma çıkarmaz.

Seçmeli dersi bu dönem almazsanız seneye bu dönem almanız gerekir. Hiç almadığınız için de devam zorunluluğunuz olur. Ancak seneye dersi veren öğretim görevlisine durumu izah ederseniz devam etmeyebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversitede Alttan Ders Alma
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.