Şimdi Ara

Şeker Beynimizi Nasıl Etkiliyor? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
23
Favori
7.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yemek yiyorum ama illa o yemekten sonra tatli bir seyler arayis icerisindeyim, bir de ustune ustluk bakkalda calisiyorum hic olacak gibi degil😤

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen özellikle akşam yemeğinden sonra tatlı olmadığında ,bende tatsız oluyorum :)
  • geçen yazdığın mesajı okumadım, sadece sonuna baktım. bana hala medya sitelerinden kanıt atıyorsun, ben de sana bilim medyadan takip edilmez diyorum.

ikinci olarakta akşam yemeğinde tatlı olmadığında tatsız olman ŞEKERE BAĞIMLI OLDUĞUN fikrinin kanıtı oldu.
  • sebebi şeker bağımlılığı hocam. bana da oluyor sürekli, karnım tok olduğu halde gün içerisinde şekerli bir şey yememişsem aç hissediyorum ve gergin oluyorum.
  • Mike Toreno M kullanıcısına yanıt
    yazdığım mesajı okumaya dahi üşeniyorsan seninle boşuna tartışıyoruz
    yahu kardeşim bilim medyadan takip edilmez duruyorsun da nereden takip edilecek ,seni mi takip edelim mesela ?
    daha önce sordum sen kimsin ,kariyerin nedir ,hangi bilim bölümü başkanısın vs. ama cevap vermek yerine aynı sözleri tekrarlayıp duruyorsun

varsayalım şeker bağımlısıyım ne olacak yani ,esrarkeş falan mıyım da utanacak bir şey gibi söylüyorsunuz ?
    tahminim senin yaşının 2 katı yaşamışımdır ,bundan sonra şeker yemesem daha kaç yıl yaşarım ?

insanların 2 seçeneği vardır ;

1-yiyerek ölürsün
    2-yemeyerek ölürsün

ben 1. şıkkı seçiyorum ,siz 2. şıkkı seçebilirsiniz

bulduğuma şükrederim ,siz burada şu zararlı bu bilmem ne derken dünyada bir sürü insan gıdasızlıktan ölüyor

tatlı olsa da yesem oofff
  • konuyu nereden nereye çekiyorsun, 50 yaşında kahvehanede siyaset tartışan amcalardan farkın yok. kendini kandırıp bildiğini uygula.
    50 yaşını geçmiş ve sağlık sorunu yaşamayan adam senden iyi yapıyor demektir ,tahminim sen daha 25 yaşında bile değilsindir
    kendimi kandırıyor olsam olsam şimdiye ölürdüm ,sen kendine bak ,bu kadar bizi düşünme

ayrıca hiçbir bilgin olmadığı anlaşıldı ,sen kimsin sorumu inatla görmezden geldiğine göre
    sanki sen her gün İsviçre'li yada Abd. li bilim adamlarıyla bilim çalışıyorsun

yeme kardeşim bize ne ,ben şahsen memnun olurum ,böylece şeker tüketimi düşer bizde pancardan üretilen gerçek şekeri yemeye başlayabiliriz
    dünyada bir yığın gıda sorunu varken bu defa da her suçu şekere yükleyip işin içinden çıkmanın adı ,bilim ise ben almayayım
    bütün gıdalar ilaçlı ,gdo. ve hormonlu iken ,dön dolaş şeker ...

o haberin tarihine dikkat ettin mi ) (hiç zannetmem)
    2008 yılının bir haberi o ,sen ona şöyle bir 8-10 yıl daha ekle ve araştırmaya başla
    çünkü o yıllarda senin meşhur bilim alimlerin İngilizce raporlar yayınlıyordu ,bizim meşhur bilim adamlarımız bunları alıp koro halinde aynsını söylüyorlardı

neyse dediğim gibi bir mesajı dahi okumaya üşenen birisine ,bir şeyler anlatmak zaten mümkün değil,büyük ihtimal şekeri azalttığın için böyle bir sorun yaşıyor olmalısın

• Mesajım bulunsun okuyup araştıacağım

• kardeş sorunların mı var? sen yeme bizene diyorsun, konunun içeriğinden haberin yok galiba. ne dokunmuş arkadaş bu şeker konusu sana? şekerin beyin üzerinde etkilerinden ve tüketilmemesi gerektiğinden bahsediliyor burada, sen ise yeme diyorsun. bu arada yaşıma niye taktın bu kadar? evet 25 yaşında bile değilim. senin gibi birini düşünen yok zaten ne halt yersen ye, bana ne?

sus ve günde 30 bardak şekerli çay içmeye devam et.
    ben cevabımı aldım

quote:

evet 25 yaşında bile değilim.

aynı zamanda terbiyeni de test etmiş olduk

quote:

ne halt yersen ye

bazen 30 bardağı geçtiğimde oluyor ,lakin neden susacakmışım ,suç mu işliyorum ?
    bende sana ,ne halt falan mı demeliyim ?

yemek içmekten önde beyin edep ,adap nedir öğrenmeli
    devamı sonra gelir

bana cevap vermeye mecbur değilsin ve sen ne diyorsan benim kabul edip emredersiniz demem mi gerekiyor ?

ha bu arada yaşımı tahmin ettiğin halde "kardeş" diye hitap ettiğine göre şeker şart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 4 Ekim 2017; 17:24:30 >
  • Ya bırakın bu işleri çok bilmişler geçin insanların alım gücü oldukça düşük ülkemizde. insanların %90 kadarı Ekmek ve şeker tüketmese resmen aç kalır, bildiğin aç. Yani sizin burda saydıklarınız Faso fiso, adam karnımı nasıl duyururum derdinde. mecburen yemeğin yanına oda bir çeşit bol bol ekmek mecbur yaşamak zorunda. Kaliteli gıda almaya birçoğumuzun durumu yok. Ben ekmek yemediğim de yemeğin yanına karnım doymaz, isterse 50 tabak yemek yiyim doymaz. Mecburen bol bol tüketiyorum Ekmek. şeker ise çayıma atıyorum gün içinde enerji alacağım başka bir gıda yok.

• %100 katılıyorum her kelimesine yaşım 37 bugüne kadar ekmek şeker bol bol tükettim mecburum çünkü enerjimi bunlardan alıyorum gayette memnunum çok şükür hiçbir sağlık sorunum yok. Sanki bunları yaptığımızda 250 sene yaşayacağız hertürlü en fazla yaşadığın kaza bela hastalık olmazsa istediğin kadar sağlıklı beslen, 85 ulan 85 yaşamayım, 75 yaşayım ne olacak ki bu varsayım sadece. Yani burda adamlar şeker şöyle şeker böyle. Ulan adam dar gelirli Ekmek derdinde ne yapacak mecburen gün içerisindeki enerjisini bunlardan karşılıyor bir çok insan. Ha ben trilyonluk olayım yine bırakmam şekeri. Bende günde 20 bardak çay içiyorum hemen hemen 3 şeker atıyorum her bardağa eder 60 şeker günde sıkıntı yok olursada olur dünyaya kazık çakmayacak kimse.

• Dedem 86 yaşında annemin babası gençliğinden beri kendi anlatıyor günde 30 bardağa yakın çay içer her bardağa 3 şeker eder günde 90 şeker adam maşallah hala taş gibi dinç. Ve her yemekte en az 1.5 ekmek tüketir e adam 90 yaşına merdiven dayadı açıklayın...

• hocam diye hitap etmek isterdim de iki de bir yaşımı sormandan ve yok senin iki katın kadar yaşamışımdır vs diyerek üste çıkmaya çalışmandan dolayı demiyorum. benden fazla yaşayınca ne oluyor onu anlamadım? bu arada ne diyeyim ''hacı, moruk'' diye mi hitap edeyim?

ben sana karışmıyorum zaten, sen bana sen yemezsen yeme bize ne diyorsun. burada sofra şekerinin insan sağlığı üzerindeki etkilerinden bahsediliyor, sen ise ha yiyerek ölürüm ha yemeyerek diyorsun.

şimdi de gelmiş edep, adap nedir öğrenmeli diye edebiyat yapıyorsun. istersen 30 istersen 100 bardak iç bana ne? şeker üreticisi misin diye aklımdan geçmiyor değil şuan..
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    yalnız onlar ve biz şimdiki gençlerden çok daha şanslıydık ,çoğu ürün doğaldı
    şimdiki asıl sorun doğal olmayan ,gdo. lu ,ilaçlı,hormonlu ve ne olduğu belli olmayan gıdalar
    tabi kimse bunlarla uğraşamıyor ve direk suçlu bir gıda bulup milleti o konuya yönlendirip ,asıl sorunları unutturuyorlar

şeker zararlı konusundan önce ,pancardan yapılan şeker nedir ,diğerlerinden yapılan nedir ,diye ufak bir araştırma dahi yapsalar olayın özünü anlayacaklar ama nerdee

birisi çıkar kırmızı et zararlı der ,herkes papağan gibi aynı sözleri sayıklayıp durur (buna benzer bir sürü gıdaya örnekler var)

işin acı tarafı siz araştırmıyorsunuz ,bilmiyorsunuz ,cahilsiniz diyenlerin kendileri hiç araştırmıyor
    kendi yaşadığım bir olayı anlatıyorum ,biz medyadan takip etmiyoruz diyor
    sen nereden öğreniyorsun diyoruz ,cevap yok
    kariyerin nedir ,hangi bilim anadalı başkanısın diyoruz ,cevap yok

sonra cevap veremeyeceğini anlayınca bu defa hakaretler başlıyor

son mesajımda söylenecek her şeyi söyledim zaten ,başka bir davranış beklemiyorum zaten
    benim mantığımda ölmek ,hasta olmaktan önce edep ,adap gelir
    şeker üreticisi olsam keşke ama ben şeker pancarından başka bir şeyden şeker asla üretmezdim
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Aynen senin gibi yaşıyorum yaş 37 ne olursa olsun ha 85 yaşamışım ha 75. Ha istediğin kadar burda savunulanları yap ne kadar yaşayacağın meçhul ölümün nerden ne zaman geleceği meçhul kasmaya hiç gerek yok.

• ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    evet aynen öyle.
  • Aynen haklısın ya hocam hayatta kasmam 40 yaşına merdiven dayadım ne olursa olsun şekeri bırakmam. Bırakamam çünkü 5 10 sene fazla yaşamak için kasmam ki onun garantisi de yok. İşte söylüyorum dedem 86 yaşında günde 30 bardak çay içer her daim 3 şeker her bardağa 90 şeker günde e bu adam neredeyse 90 yaşında ve dinç hala ne oldu şimdi..

• ben de zaten şeker tüketiyorum ve ben de bağımlıyım. ama bu şekerin zararlı olmadığını göstermiyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.