Şimdi Ara

Şeker Beynimizi Nasıl Etkiliyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: monoblaine Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
23
Favori
7.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum bende istedigim gibi besleniyorum fast food şeker vs herşey yiyorum ama fit im çünkü spor yapıyorum sanada tavsiye ederim sağlık açısından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XHellsing kullanıcısına yanıt
    Valla günde 10 saatini masa başında mesaide harcadıktan sonra kalan son enerjimle kendimi eve atabiliyorum ancak.

spor yapmaya gücümde vaktimde kalmıyor. dahası spor beslenme, dinlenme gibi konularda disiplin istiyor, benim çalışma saatlerim ise bunun tam tersinde tüm hayatımı işe göre planlayabiliyorum.

tavsiyen için teşekkür ederim ama elimden gelen bir şey yok bu tavsiyeyi uygulamak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redbaron_1234

İnternetten 2 yazı dediğin şey uluslararası saygınlığı olan dergilerde yayınlanmış, tıp profesörlerinin makaleleri koçum, yani sana ders verecek olan hocalarının, parça parça kopyalayıp çekip kendi araştırmam, kendi tezim, diye sunduğu-sunacağı içerikler.
    Ygs'yi ilk girişte kazandıysan senden rahat 15 yaş büyüğüm, sen bayramda şeker toplarken ben yabancı forumlarda bizzat bu adamlarla bu konuları tartışıyordum, araştırıyordum.
    Sen okuyacağın okulu ve hocalarını çok büyük görmeye devam et, neyin ne olduğunu eğer bir gün farkedersen, gerçekler yüzüne tokat gibi çarpacak.

Hocam sorun tam olarak bu. İnsanımız akademik makale nedir bilmiyor, hayatında duymamış. Ayrıca Celal Şengör hoca Türkiye'de üniversite yok diyor, yani Türkiye'deki birtakım kurumları baz almak doğru olmaz, Nature Science gibi akademik yayınlara bakmak lazım, lise biyoloji kitabı bir yere kadar. Bu biyoloji, tıp ve bilim çalışmalarını bizzat bu yabancı bilimciler yapıp yabancı ve uluslararası yayınlarda yayınlıyor, yani onlar ne diyorsa doğrudur, bizim üni ve kitaplarımız ise onlardan ne kapabiliyorsa kardır ama bizim kitapların güvenilirliği meçhul, o yüzden direk 1. el kaynak olan akademik makalelere bakmak gerekiyor.

Burda karşımıza çıkan bir diğer sorun ise insanımızın dil bilme oranı düşük, bilse bile ağır akademik makaleleri anlamaz, okuduğunu anlama problemi de var. Yani çok sıkıntılar var, öncelikle ingilizceyi adam akıllı öğrenmek gerekiyor, ondan sonra gerisi gelecektir. Hocam ben ingilizceyi öğrenmeye çalışıyorum, okuduğunu anlama için tavsiye edeceğiniz şeyler var mı? Ayrıca konuyu da saptırmış olmayalım, özel mesajdan da devam edebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 20 Eylül 2017; 18:27:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Valla günde 10 saatini masa başında mesaide harcadıktan sonra kalan son enerjimle kendimi eve atabiliyorum ancak.

spor yapmaya gücümde vaktimde kalmıyor. dahası spor beslenme, dinlenme gibi konularda disiplin istiyor, benim çalışma saatlerim ise bunun tam tersinde tüm hayatımı işe göre planlayabiliyorum.

tavsiyen için teşekkür ederim ama elimden gelen bir şey yok bu tavsiyeyi uygulamak için.

Meslek ne hocam eger vaktin yoksa haftasonları genelde beyaz yakalıların katıldıgı doga yürüsü gibi aktivitelere katılmanı öneririm.

• OLM ACIL CEVAP VERIN. SEKERI BIRAKTIM 2 GUN OLDU DOGAL MEYVE GLIKOZUNDAN BASKA BIR SEY ALMIYORUM BIR DE PILAV YEDIM GERI KALAN TAMAMEN YAG VE PROTEIN. ELIM AYAGIM TITRIYOR COK HALSIZ HISSEDIYORUM. LUTFEN YARDIM BEYLER YAZARKEN BILE ELIM TITRIYOR SUAN.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redbaron_1234

İnternetten 2 yazı dediğin şey uluslararası saygınlığı olan dergilerde yayınlanmış, tıp profesörlerinin makaleleri koçum, yani sana ders verecek olan hocalarının, parça parça kopyalayıp çekip kendi araştırmam, kendi tezim, diye sunduğu-sunacağı içerikler.
    Ygs'yi ilk girişte kazandıysan senden rahat 15 yaş büyüğüm, sen bayramda şeker toplarken ben yabancı forumlarda bizzat bu adamlarla bu konuları tartışıyordum, araştırıyordum.
    Sen okuyacağın okulu ve hocalarını çok büyük görmeye devam et, neyin ne olduğunu eğer bir gün farkedersen, gerçekler yüzüne tokat gibi çarpacak.

Hocam bu ne ego? Sanki bahsettiğin akademik yazıları sen yazdın, o başarımlar sana ait. Benim kardeşim de tıp okuyor ve aylık bin lira burs alıyor daha okurken. Mezun olur olmaz çok iyi ücrete çalışmaya başlayacak. Sen ne mezunusun, senin maaşın ne kadar senin egon neyden kaynaklı böyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demacia -- 20 Eylül 2017; 20:55:37 >

• Stadhouder kullanıcısına yanıt
    ilk 1 hafta zorlar diyordu hocam filmde. sabret..
  • Demacia kullanıcısına yanıt
    Ego ile ne alakası var benim herhangi bir cümlemin ? Elbette ben yazmadım, yazdığımı da iddia etmedim, okudum, araştırdım dedim ?
    Maaş = başarı genellemesi yaptığınız için zihniyetinizi az çok tahmin ediyorum, klasik maddiyatçı, yüzeysel insan, kusura bakmayın ama öylesiniz.
    Cevap vermiyorum artık mesajlara, bizim insanımız tartışma kültüründen bi haber, sizi daha fazla bilgilendirmek istemiyorum, tartışmayı bilmeyen insan benim gözümde bilgilenmeyi de haketmiyor.
    Size çöp türk eğitim sisteminin öğrettiklerini tekrar etmek lazım, karbonhidrat, yağ, protein vucüt için elzemdir, herhangi birini almazsanız ölürsünüz, bitersiniz.
    Hadi kalın sağlıcakla.
  • Emek verdiğin için teşekkürler. Çok güzel konu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yumurta+yağ+beyaz ekmek+tuz+kırmızı et (aklıma gelenler bunlar) den sonra şimdi de bir şekerin zararları konuları tavan yaptı

gerçi bunları söyleyen meşhur bilim adamları tek tek söylediklerini yutuyor ya neyse
    lakin bazı gerçekler var ,asıl bunları öne çıkartmak gerekiyor
    aşırı tüketmek her zaman zararlıdır (en faydalı denilen şeyler olsa bile)
    diğer bir konu ise asıl zararlı olanları doğal olmayanlar ama öyle bir algı oluşturuluyor ki sanki bunların hepsi zararlı

benim bildiğim kadarıyla asıl zararlı olan pancar dışında üretilen şeker grupları
    tabi şeker pancarından üretilse dahi aşırı tüketilmesi tabi ki her şeyde olduğu gibi zararlıdır

spor çok faydalıdır deyip ,spor yaparken kalp krizi geçirip ölenler olduğu gibi
    şeker ve diğer saydıklarım zararlı deyip ,hiç tüketmeyip ölmek de var işin içinde

bizim yapabileceğimiz tek önlem ,mümkün olduğunca doğal olanlardan ,aşırı olmamak üzere tüketmeye çalışmaktır
    lakin doğal olanlara ulaşmak ve maddi güç yetirebilmek herkesin başarabileceği bir durum değil
    gerçi artık dünyada doğal diye pek bir şeyde kalmadı ,çoğalan nüfusu doyurabilmek için gdo vs. her şey deneniyor

teknolojik çılgınlığı bırakıp yeniden doğal tarıma ,doğal yaşantıya dönülmediği sürece ,bu gün derler yağ zararlı ,yarın şeker ,bir başka gün süt vs.

Spor yapıyorum ama ağırlık tarzı değil. Bir yıl bisiklet kullandım şimdi serbest dalış zıpkınla balık avı yapıyorum fazlasıyla kalori harcıyorum. 1 ay ağırlık çalışıp protein yağ karbonhidrat dengesini kurarark beslensem vücut anında değişime başlıyor fakat kas genellikle kol omuz gögüsde oluyor. Bacak ve kafa küçücük kalıyor. Bir ara makarnaya yüklenmiştim yanaklarımdan falan almıştım ilk defa 66 kiloyu görmüştüm:) boy 170 bu arada. Ama şimdi 61-63 bandında gidip geliyorum
  • Kola içmem

Kek vs hiçbir tadlandurıcı türevi hazır gıda yemem annemin reçellerinden hariç oda sabahları

Yaptığım tek birşey var o da kahve ve çayın içine Torku şeker atıyorum bir tane sıkıntı olacağını düşünmüyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: Stadhouder

OLM ACIL CEVAP VERIN. SEKERI BIRAKTIM 2 GUN OLDU DOGAL MEYVE GLIKOZUNDAN BASKA BIR SEY ALMIYORUM BIR DE PILAV YEDIM GERI KALAN TAMAMEN YAG VE PROTEIN. ELIM AYAGIM TITRIYOR COK HALSIZ HISSEDIYORUM. LUTFEN YARDIM BEYLER YAZARKEN BILE ELIM TITRIYOR SUAN.

Kardeşim kola fanta rafine şeker cips gibi abur cuburlari bırak. Karbohidrat lazım vücuduna. Kas yıkımı na sıra gelmesin diye baya bi kh almalısın. Pilav makarna lif gibi adam akıllı şeylerden al şekeri. Islenmis ürünler den alma çünkü aşırı sağlıksız. Fruktoz şurubu filan katiyolar. Düzgün beslenmeye başla 1 ay sonra vücudunun değişimini görürsün ye düzgünce

• kırmızı et yumurta yağ(sağlıklı yağlar) ile şeker bir değil, nasıl aynı kefeye koyuyorsun anlamıyorum. kırmızı etinde fazla tüketilmesi kansere yol açabiliyor dediğin doğru her şeyin fazlası zarar fakat şeker ile kırmızı et aynı kefeye koyulamaz. şeker istisnasız ZARARLI. her türlüsü.
    turizmciyim hocam ben zaten o aktiviteleri organize ediyorum da.

ama o kadar kafa yorgunluğundan sonra birde hafta sonu bir aktivite yaapcak mecalim kalmıyor, zaten bu organizasyonların da gerçekleştiği esnada telefon trafiği rahat bırakmıyor beni

hafta sonu eve kapanıp, d-smart, biensports, tivi bu dan bütün gün spor müsabakası takip ediyorum.

Maçlar, varsa o hafta Formula 1, Moto GP, arada bir film vs. öyle deşarj olabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

turizmciyim hocam ben zaten o aktiviteleri organize ediyorum da.

ama o kadar kafa yorgunluğundan sonra birde hafta sonu bir aktivite yaapcak mecalim kalmıyor, zaten bu organizasyonların da gerçekleştiği esnada telefon trafiği rahat bırakmıyor beni

hafta sonu eve kapanıp, d-smart, biensports, tivi bu dan bütün gün spor müsabakası takip ediyorum.

Maçlar, varsa o hafta Formula 1, Moto GP, arada bir film vs. öyle deşarj olabiliyorum.

Anlıyorum herkesin stres atma yöntemi farklı halinizden de mutluysanız alışkanlıklarınızı değiştirmenize gerek yok bol şanslar

• quote:

Orijinalden alıntı: Mike Toreno

kırmızı et yumurta yağ(sağlıklı yağlar) ile şeker bir değil, nasıl aynı kefeye koyuyorsun anlamıyorum. kırmızı etinde fazla tüketilmesi kansere yol açabiliyor dediğin doğru her şeyin fazlası zarar fakat şeker ile kırmızı et aynı kefeye koyulamaz. şeker istisnasız ZARARLI. her türlüsü.

tamam işte size bunu söyleyenler aynı bilim adamları değil mi ?
    daha yakın zamanlarda kırmız et ,yumurta ,yağın her şeyden zararlı olduğunu da onlar söylüyorlardı
    işin acı tarafı yabancı bilim adamları bir şeye çok yararlı derse ,anında bizimkilerde çok yararlı diyor ,zararlı derlerse bizimkiler daha da abartıyor

ne yani yumurta ve yağı aşırı tüketirsen şeker kadar zararlı olmuyor mu ?

yarın bir gün bilim adamları çıkıp şeker çok yararlı dese ,hepiniz koro halde yararlı dersiniz
    hayır, pancardan yapılan şeker ,kırmızı et kadar dahi zararlı değildir

8-10 yıl önce olsaydı yumurta ,yağ için demediğinizi bırakmazdınız ,ki o zamanlarda şekerden bahseden bile yoktu
    adamlar sigaranın faydalarından bahsettikleri dönemlerde ,kimse çıkıp da çok zararlıdır dememiş
    bu işlerde çok büyük oyunlar oynanıyor

• Şeker kaç yılında bulunmuş dünyaya yayılmış önce onu bi araştır

• biz bilimi senin gibi medyadan takip etmiyoruz.
  • Mike Toreno M kullanıcısına yanıt
    pardon hangi profesör ile muhatap oluyorum acaba ?
    gerçi bizim proflarda medyadan takip ediyor ya neyse
    fazla uzatmanın gereği yok ,zararlı diyen kullanmasın
    tereyağı zararlı dedikleri dönemde ne güzel ucuza doğal tereyağı yiyorduk ,şimdi fiyatı 40 tl. yi buldu

arkadaş her konuda ordinaryüs profesörümüz var ve ne hikmetse hepsi dh. de galiba ve her konuda mutlaka egolar tavan yapıp tartışacak ,sataşacak üye kaynıyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.