Şimdi Ara

Şeker Beynimizi Nasıl Etkiliyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
23
Favori
7.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şekerden kastım bayramlarda çocukların eline verilen şeker değil
    Bitkinin sapında bulunan fruktozdan, yulafın sapında blunan glikozdan, patateste bulunan nişasta. Hepsi "şeker"

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamur işini, Pizzayı, Ekmeği, Burgeri, Ekmek Arası her türlü yiyeceği, lavaşı, dürümü, şekeri, patatesi, pilavı, makarnayı hepsini bıraktım.

yemeyeli 6 ay oldu. Şimdi spora da gidiyorum insan arınmış gibi oluyor. Gazlı içiceklerden bahsetmiyorum bile. Sadece sek soda alıyorum.

Hamur zaten yiye yiye insanın içinde gaz yapıyor zart zurt osurtuyor.

Almanız gereken tek karbohidrat lifi yüksek olan. Mesela yoğurda çavdar ya da yulaf atabilirsiniz, Fındık badem filan bunlarda iyi fiber var.

Şekerli bir şey yiyecekseniz meyve yiyin.

Şeker kanseri besler, Artık yaş 30 üstü felan olursa bu dediğimi unutmayın bırakmaya çalışın kesinlikle. KOnuyu açan çok doğru iş yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Hamur işini, Pizzayı, Ekmeği, Burgeri, Ekmek Arası her türlü yiyeceği, lavaşı, dürümü, şekeri, patatesi, pilavı, makarnayı hepsini bıraktım.

yemeyeli 6 ay oldu. Şimdi spora da gidiyorum insan arınmış gibi oluyor. Gazlı içiceklerden bahsetmiyorum bile. Sadece sek soda alıyorum.

Hamur zaten yiye yiye insanın içinde gaz yapıyor zart zurt osurtuyor.

Almanız gereken tek karbohidrat lifi yüksek olan. Mesela yoğurda çavdar ya da yulaf atabilirsiniz, Fındık badem filan bunlarda iyi fiber var.

Şekerli bir şey yiyecekseniz meyve yiyin.

Şeker kanseri besler, Artık yaş 30 üstü felan olursa bu dediğimi unutmayın bırakmaya çalışın kesinlikle. KOnuyu açan çok doğru iş yapıyor.

Yediğin şeyleri paylaşırmısın ? Fast food gerektiğinde ne yersin ? Hızlıca hazırlayabildiğinden ve yemekten zevk aldıkların felan ?

• Bir tabağa Yumurta, Hıyar, DOmates, Peynir, Kinoa, Zeytin Yağı üstüne kekik, çörek otu serpiştiriyorum. Bazen Balık döküyorum bu salata tabağına.

Yoğurt içine karışık kuruyemiş, çavdar yada yulaf, hindistan cevizi yağı, chia tohumu..

Yemek olarak kenarda bakliyatlardan biri. nohut kuru mercimek vs..

Tavuk, Kırmızı ya da Et balık bir kenarda.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    peki o saydıklarınızda neler olduğunu biliyor musunuz ?
    en masum olan balıklarda dahi tam incelense şekerden çok daha beter toksinler çıkacağına adım gibi eminim
    daha önce dediğim gibi ,doğal olanlardan abartmadan yemek en sağlıklı olanı
    şeker kanseri besliyorsa ,bu saydıkların belki de kanser yapıyor
    ki bazı uzmanlar meyveyi de yemeyin diyor

bu tavsiyelere yıllardır harfiyen uyan abim 5. defa anjiyo olacak şu günlerde :)
    safrasında tuz ,şeker ,yağ hiç olmaz ,ayrıca her gün mutlaka spor yapar
    bir aralar o kadar abarttı ki gıdasızlıktan ölecekti ,şimdi kendisi de yaptığının yanlışlığını kabul ediyor

işin ilginci kanserden bu kadar çok korkan insanımız neredeyse ayda bir ,röntgen +emar+tomografi ve işin en ilginci kalp damar görüntüsü çektirmek için damardan radyoaktif madde verilmesi olayı

yahu bu kadar radyasyon zaten normal insanı bile kanser yapar ,bundan sonra birde şekere yüklenilirse tabi ki görünen köy kılavuz istemez

• Ben böyle besleniyorum ve spora gidiyorum, 1 haftada değişim başladı. Ketojenik diyet uyguluyorum. Aslında fındık badem ceviz bunları rondolayıp içine arı poleni propolis ginseng makan kökü felan da koyuyordum.

Ben yağ tüketen bir insanım, yağ tüketmeden yağ yakamazsın, ketojenik diyette zaten vücut karbo dan değil yağdan yakıt kullanmaya başlıyor. yoğurda hindistan cevizi yağı koyuyorum. diğerlerine de zeytin yağı.

tavuğu kızartmıyorum mesela, haşlıyorum. Tuz ve yağ olmaması saçma.

Vücut en azından gereken glikojeni üretiyor.
  • Mesajım dursun akşam okurum içim dışım şeker oluk zaten,
    hocam hindistan cevizi yağını nereden alıyorsun, fiyatı çok can yakar bu arada yemeklerini pişirirken de hindistan cevizi yağı mı kullanıyorsun?
  • hem şekeri savunuyorsun hem de ego, her konuda profesörümüz var vs diyorsun. kardeşim yediğin sofra şekerinin zararı var, az ya da çok olması önemli değil. ZARARLI. sofra şekerine vücudun ihtiyacı 0 (sıfır). tereyağının da, kırmızı etin de fazlası zarar dediğin doğru ama sofra şekerinin fazlası da zarar AZI da zarar.
  • adın gibi eminsen kanıt sun bakalım, herhangi bir araştırma göster de okuyalım. türk insanı bütün konularda uzman zaten, her şeyi biliyor. meyve yemeyin diyen uzmanlar da meyvenin içindeki şeker oranından dolayı yemeyin diyor kaldı ki meyveyi bile tadında yemiyoruz tabak tabak götürüyoruz.

''bu tavsiyelere yıllardır harfiyen uyan abim 5. defa anjiyo olacak şu günlerde :)
    bir aralar o kadar abarttı ki gıdasızlıktan ölecekti ,şimdi kendisi de yaptığının yanlışlığını kabul ediyor bu tavsiyelere yıllardır harfiyen uyan abim 5. defa anjiyo olacak şu günlerde :)
    bir aralar o kadar abarttı ki gıdasızlıktan ölecekti ,şimdi kendisi de yaptığının yanlışlığını kabul ediyor''

abin cahilin tekiymiş o zaman. gıdasızlıktan ölecek diyorsun bir şeyi bildiği yok demek ki. günlük kalori ihtiyacını almıyor sonra hastalıklar baş gösteriyor. kendi yaptığı yanlışı kabul ediyor diyorsun evet kabul etmesi lazım. YETERİ KADAR KALORİ VE MAKRO ALMIYOR demek ki. şekerin aksine insan vücudunun tuza ihtiyacı var tabi bu da çok değil. yağ almak zorunda, protein ve yağlar önemli makrolardır ve gün içinde mutlaka alınmalıdır. senin anlamadığın nokta, şeker kalori-protein-yağ gibi alınması gereken bir şey değil. senin o saydığın kalori,yağ,tuzla şeker aynı şey değil. ömrün boyunca şeker tüketmeden yaşarsın ama yağ,tuz almadan yaşamazsın.

• Mike Toreno M kullanıcısına yanıt
    Ben aktardan alıyorum. Sadece yoğurdun içine biraz koyuyorum. Fiyatı biraz pahalı ama yoğurda atınca çok koymuyor. Marka olarak cam kavanozda satılıyor zaten.

Tuz yağ bunlar gerekli şeyler. Meyva yiyoruz, abartmadan o da iyi oluyor.

Bildiğiz düz şeker iyi bir şey değil.
    birinci mesajın ile ikinci mesajın dahi çelişiyor
    tuz zararlı diyorsun ama ikinci mesajında alınması gerekir diyorsun ?

adım gibi eminim ve kanıtlarla dolu

git bir araştır tereyağı için neler neler söylendi ,yumurta için neler neler ,kırmızı et için neler neler
    bilmiyorsan bu senin hatan

uzman denilen kişilere üç beş kuruş sıkıştırdıklarında sigaranın faydalarını bile anlatmışlar

özetle tuz şarttır (terleme yoluyla atılan tuzu nasıl geri alacaksın)
    şeker şarttır (çünkü tüm vücudun ihtiyacı vardır) şimdi bununla ilgili delil istiyorsan internette bir yığın bulabilir (bir zahmet kendin bak)

hepsinden ötesi delil benim yahu
    günde en az 25-30 bardak şekerli çay içerim ,tatlı yerim (yaşımı merak ediyorsan özelden pm. ile söylerim)
    ikinci delil annemdir (kendisi 80 yaşında) düzenli olarak tatlı yer ,hatta çok sever

bunun gibi bir sürü dost akrabayı delil olarak gösterebilirim ve hiç birimiz şeker nedeniyle sağlık sorunu yaşamadık
    ancak yeni neslin yaşama ihtimali çok yüksek ,çünkü doğal tüketemiyorlar

şuan satılan şekerlerin büyük çoğunluğu zararlı (az veya çok olduğuna bakmaksızın) çünkü artık şeker pancarı yerine daha ucuza üretildiği için başka yollara gidildi ama bu demek değildir ki şekerlerin tümü zararlı (tabi dünyada % 100 zararsız denilen bir şeyde bulamazsın)

tekrar ediyorum "adım gibi eminim ,yabancı bir kuruluş şekerin zararı yok desin ,siz ve bütün uzmanlar zararı yok dersiniz)
    ben uzmanlara göre yaşamam (yaşayan abimden örnek verdim ona da kulp buldun) ,peki sağlıklı yaşayabilmek için sana mı soracağız ,sana mı inanacağız ?

peki sen kimsin ,bir tanıt kendini o zaman (hangi konuda uzmansın ,kariyerin nedir)

• birinci mesajda ben tuz zararlı diye bir şey yazmamışım, dikkatli okumanı tavsiye ederim.

kanıtlarla dolu diyorsun, kanıt sun o zaman bana kardeşim. git araştır deme, kanıt sun. ortaya bir iddia sunuyorsun kanıtla o zaman onu.

tereyağı ve yumurta için neler neler söylendi demişsin, ben de sana bilim tvde çıkan programlardan takip edilmez dedim ve tereyağında yumurtanın da her şeyde olduğu gibi fazlası zarar. en azından bunda hemfikiriz.

''uzman denilen kişilere üç beş kuruş sıkıştırdıklarında sigaranın faydalarını bile anlatmışlar'' evet bu konuda haklısın, kolayı savunan uzmanlar bile var, tabii yüklü miktarda para da alıyorlar şirketlerden. ama bunun konuyla ne alakası var anlamadım.

''hepsinden ötesi delil benim yahu
    günde en az 25-30 bardak şekerli çay içerim ,tatlı yerim (yaşımı merak ediyorsan özelden pm. ile söylerim)
    ikinci delil annemdir (kendisi 80 yaşında) düzenli olarak tatlı yer ,hatta çok sever

bunun gibi bir sürü dost akrabayı delil olarak gösterebilirim ve hiç birimiz şeker nedeniyle sağlık sorunu yaşamadık
    ancak yeni neslin yaşama ihtimali çok yüksek ,çünkü doğal tüketemiyorlar '' hocam şekerin zararlı olduğunu biliyoruz, şeker yersen ölürsün demiyoruz. ayrıca 25-30 bardak şekerli çay gerçekten çok fazla ve zararlı. düşürmeni öneririm ama beni takacağını sanmıyorum.

''tekrar ediyorum "adım gibi eminim ,yabancı bir kuruluş şekerin zararı yok desin ,siz ve bütün uzmanlar zararı yok dersiniz)
    ben uzmanlara göre yaşamam (yaşayan abimden örnek verdim ona da kulp buldun) ,peki sağlıklı yaşayabilmek için sana mı soracağız ,sana mı inanacağız ? '' yukarıda yazdığım gibi kolayı savunan uzmanlar bile varsa şekeri de savunan vardır, tek bir araştırmaya göre de iş yapmayız zaten saçma olur.

benim kim olduğumun bir önemi yok, diploma her şeyi bildiğin anlamına da gelmiyor. benim türk insanı her konuda bilgili dememin sebebi araştırmadan, mantıklı ve rasyonel bir şekilde düşünmeden her şeyin en doğrusunu kendisinin bildiğini sanması.

sofra şekerinin azı da çoğu da zararlıdır. şeker yağ, tuz gibi alınması gereken bir şey değildir. ayrıca günde 25-30 bardak şekerli çay içen biri de şekere bağımlıdır. bu arada ben de şekere bağımlıyım. daha bırakmayı denemedim en yakın zamanda bırakacağım.

''Tuz yağ bunlar gerekli şeyler. Meyva yiyoruz, abartmadan o da iyi oluyor. '' tamam hocam ben de aynısını diyorum işte

yemek yaparken zeytin yağını önermiyorlar, sıcağa dayanıklı yağ olmadığından ve besin değeri öldüğünden dolayı. hindistan cevizi yağı da çok pahalı, tereyağının da organiği pahalı. en iyisi her şeyi haşlayarak yemek galiba
    sızma rafine riviera var üç tip. riviera sanırım kızartmada kullanılabilir.
    tuz konusunda söylememişsin o konuda özür ,forumda konudan konuya geçerken arada kafa dağılabiliyor
    lakin siz demeseniz bile bir yığın uzman var ,tuzun zararlarını anlatan
    arkadaşım ya yaşın çok küçük ya da kabullenemediğin için tekrarlayıp duruyorsun ,biz uzmanlardan dinledik ,okuduk tereyağı ve yumurtanın ne kadar zararlı olduğu konusunu (kendimiz prof. olmadığımıza göre kimi dinleyip ,kimi okuyacağız ,o okuduğumuz kişilerin doğru olduğunu nereden bileceğiz)

hatta sonrasında bizim süper uzmanlarımız basın önüne çıkıp özür dilediler ,biz hata yapmışız diye (sen bunları görmediysen cidden yaşın çok küçük olmalı)

sen şimdi çıkıp milleti cahillikle suçluyorsun ama senin bilginde sana söylenenlerden öte bir şey değil

ben şeker bağımlısı değilim ,çay bağımlısıyım :)
    bazen hiç şekersiz dahi içtiğim olur

aşırısı diyorsan haklısın
    doğal olmadığı için diyorsan haklısın

misal :şekerin zararlarından bir tanesi (böyle söylenmiş)

OBEZİTEYE YOL AÇIYOR
    Günümüzün önemli hastalıklarından biri olan obezitenin temel nedeni, aşırı şeker tüketmek. Yapılan çalışmalar açıkça gösteriyor ki fazla miktarlarda ve devamlı olarak şeker tüketildiğinde karaciğer şekerin bileşeni olan fruktozu yağ olarak depoluyor. Bunun sonucunda da özellikle bel çevresinde yağlanma hızla artıyor.

peki o zaman ben niye obez değilim ,bu kadar aşırı tükettiğim halde
    sen birilerinin örneğini istiyorsun ,ben sana kendimi örnek gösteriyorum
    buna rağmen yaşayana değil ,anlatana inanıyorsan (onları delil görüyor ve beni umursamıyorsan) yapacak şey yok
    hangimiz haklıyız yaşlandığında öğreneceksin ve şöyle diyeceksin ;
    bu uzmanlar bizi bir sürü konuda kandırmış

kimseye zorla şeker ye çok faydalıdır falan demiyoruz ,aksine şuan piyasada satılan şekerlerin çok zararlı olduğunu ,çünkü şeker pancarında yapılmadığını söylüyoruz

bu durumda isteyen inanır ,isteyen inanmaz ,isteyen tüketir ,istemeyen tüketmez (gerçi tüketmemesi mümkün değil ,bir şeye karışmış olarak mutlaka tüketecektir)

seni anlıyorum ,sen ingilizce bir kaynak istiyorsun ,yoksa imkan yok inanmazsın ama dediğim gibi ,sırf seni memnun etmek için arayıp ,tarayıp bir sürü uğraşmayı sana bırakıyorum (ben yaşarken gördüm ,okudum zaten diyorum) ,sana lazım olan bilgileri bir zahmet kendin bul (araştırmayan ,cahil diyorsun ya ,işte araştır ve sen herkesten fazla alim ol)

hadi sana bir tane haber göstereyim ,gerisini sen ara

http://www.hurriyet.com.tr/yumurtayi-yasakladigim-hastalardan-ozur-dilerim-10459739

• Hocam çok kötü besleniyorum kahvaltı yok, öğlen okulda kruvasan,tost vs okuldan gelince deli gibi cips kola çekirdek çıkolata vb.. akşam evde ne yapıldıysa yarım tabak anca yiyorum.

Bu sene sınava gireceğim ve okudugumu anlamıyorum resmen beynimi hissetmiyorum Bu besinleri bırakacağım her şarttaa ama kısa vadede olumlu etkisi olur mu ?? Ders çalışamıyorum kafayı yedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crypterografi

Normalde çayıma hep 3 kaşık şeker atarım şimdi bide 2 kaşık ile deniyim bakalım yavaş yavaş bırakabilecek miyim. Konu için teşekkürler

Ben de 2-3 kaşık atıyordum ve azaltarak tamamen bıraktım. Çayı daha açık yaparsanız alışması kolaylaşır.
  • Tarım dönemine geçtikten sonra ve şeker oranı yüksek gıdalar fazla tüketilmeye başlanınca insanların dişleri eskiden hiç olmadığı kadar çürümeye başlamış. Aşağıda bazı örnekler var:

2,5 - ,2,8 milyon yıl önce yaşamış olan Homo Naledi'nin dişlerinde hiç çürük oluşmamış. O zamanlar şimdiki gibi diş fırçaları, macunlar, bakım malzemeleri de yoktu.

Şimdiki insanlar yaşlandığında ağzında diş kalmıyor. Daha fazla örneğe şuradan bakabilirsiniz:

http://durhamdds.com/blog/page/2/?cat=16

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.