Şimdi Ara

Şeker Beynimizi Nasıl Etkiliyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
23
Favori
7.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 ay sıfır karbonhidrat beslendim, senin dediğine göre ölmem gerekiyordu.Bilgisi olmadan fikri olan klasik ortadoğu çomarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redbaron_1234

3 ay sıfır karbonhidrat beslendim, senin dediğine göre ölmem gerekiyordu.Bilgisi olmadan fikri olan klasik ortadoğu çomarı

Sen demekki obezmissin vücut yag depolarını yemiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redbaron_1234 R kullanıcısına yanıt
    Kardeşim YGS ve LYS'de toplam 43 biyoloji sorusu soruluyor. 42 tanesini doğru yapıp tıp kazandım. Direkt hakaret eden adamın çomar demesi de ironi. Senin gibiler doktorun dediklerine uymayıp doktor yanlış biliyor deyip gider muska yazdırır.
    Birincisi birçok şeyin içinde karbonhidrat var. Karbonhidrat sadece ekmek nişasta şeker değildir. İkincisi yağ depoların var onları karbonhidrata dönüştürülür. Güzel bir cevap değil de okkalı küfürü hak ediyorsun da senin gibi hakaret arzulu cahil değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 19 Eylül 2017; 20:32:20 >
  • Biri beni kuru üzüm, muz gibi şeylerin içindeki şekerle sofra şekerinin farkı hakkında bilgilendirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanta_resmi

Glikoz tatli degildir

Ornek vermek gerekirse Ekmek de glikozdur ama tatli degildir

Seker olarak bahsedilen burada fruktoz+Glikoz yani sofra sekeridir. Gunumuzde sofra sekeri bile goz ardi edilebilir diyebilirim cunku artik bunun yerine konsantre fruktoz surubu kullaniliyor. Fruktozu karaciger enerjiye cok zor cevirir bu yuzden eger kanda glikoz varsa karaciger hic ugrasmaz direk yaga cevirir ve saklar kendince. Simdi diyebilirsiniz ki elmada portakalda da seker var fruktoz meyve sekeri fakat elmadan portakaldan aldiginiz fruktozu lif arasinda alirsiniz ve yavasca kana karisir. Aksam yemegini 4 portakal yiyerek gecistirebilirsiniz ama 4 portakalin suyunu bi bardak icerseniz doymazsiniz. Vucuda gun icinde yaptigimiz bu seker yuklemeleri yuzunden once karaciger yaglanir ki herkesde grip gibi gorulmeye baslandi, karaciger en once kendi etrafina yagi depolar sonra diger organlar yaglanir. Hacim az bucuk belli oldugu icin karaciger kuculur ve daha isleyemez hale gelir siz seker tukettikce karaciger hep yaglanir yaglandikca performans duser daha cok yaglanir.

Yagli yediginizde yagin muhatapi mide ve bagirsak zaten bi kismi disari atilir kalani emilir ve disari dogru depolanir organin icine ya da yamacina degil. Tabii ki size yag yiyin demiyorum ama lezzet icin bir tercihin olacaksa tereyagli yumurta yiyin cayiniza seker atmayin derim.

Endustrinin kandirmasi 100% meyve sulari ya da kendiniz bile siksaniz meyve suyu icmeyin cunku aromasi ve sekerini iciyorsunuz sadece. Kisaca endustriye kanmayin Sugar diye bi belgesel var adi dogru olmayabilir. 0 yag urunler ve sekerden bahsediyor belgeselden ziyade gayet eglenceli deney filmi gibi, filmin basinda acikip sonunda ne yiyorsaniz onu birakiyorsunuz. Bunlari obezlikten kurtulma yolunda olan biri olarak yaziyorum.

Edit: That Sugar Film adi buldum

dediklerinize lafım yok ama ekmegi iyice cigneyin 10-15 dk bekleyin tatlı mı degil mi anlarsınız

• Peki hocam ketojenik diyette nasıl oluyor?

• İkiside şeker vücut ikisi arasında ayrım yapmaz. Sadece meyvenin lif oranı fazla olduğundan sindirimi daha ağırdır yani kana daha yavaş karışır kan şekerinide daha dengeli arttırır. Sofra şekerinin zararı kana hızlı karışması ve içeriğinin boş olması. Oysa meyvede makroların yanında bir sürüde mikro besin var. Hele ki o market meyve suları tam çöp şeker hastası olmak için bire bir.

• Fazla şeker = kudurmak = seksi veya masturbeyşın = fiziksel yorgunluk = tatlı yemek = fazla şeker = kudurmak = seksi veya masturbeyşın = fiziksel yorgunluk ......

• quote:

Orijinalden alıntı: .Davy Jones.

Şeker hastalığı diye bir şey var insanlar şekeri düştüğünde şekerli ne bulursa ağzına atıp kendini kurtarıyor demek ki vücudun şekere de ihtiyacı var. Ama her şeyin azı karar çoğu zarar. Bu kadar tatavaya gerek yoktu atalarımız özetlemiş işte.

Elbette ama sofra şekeri gibi şeylerden değil. Vücut atıyorum 35 Gr şekere ihtiyaç duyar ama bunlar sofra şekeri olarak alınmaz. Yani çikolata olarak değil de meyve olarak, pilav olarak mesela alınabilir. Çünkü zaten her karbonhidrat bir şekerdir. Monosakkarit, Polisakkarit ve Disakkarit olarak 3'e ayrılırlar. Şekersiz bir şey yok yani arkadaşlar. Şeker elbette alacaksınız ama yapay şekerleri alma şansınız yok çünkü vücudun zaten ihtiyacı yok. 0 GR alma hakkınız var yani. Ben ayda bir bir adet snickers yerim bırakırım mesela.

• Sürekli abur cubur yemem bunun yüzündenmiymis sıkılınca canım istiyo pc de bir seyler izlerken ne zaman boş kalsam abur cubur canım cekiyo

• Ygs biyolojisi ile gelmiş bana kendini ispatlamaya çalışıyor :D
    Sen okulu bitirsen de bana rakip olamazsın, ancak okulunu bitirip uzmanlığını bu alanda yaptıktan sonra bana rakip olursun, çünkü ben yıllarca bu konularda araştırma yaptım, yerli yabancı bir çok tıbbi makale, tez okudum, diyetimi yaparken kasın içinde hayvanda depo olarak bulunan karbonhidratı bile hesaplayarak yaptım ( aaaa evet, karbonhidrat lise biyoloji derslerindeki gibi sadece karaciğerde depolanmıyor, kaslar da bir karbonhidrat depo alanıdır ) senin sandığın gibi ekmeği şekeri kes diyeti değildi yani.
    Kuruyemiş yerken bile kaju da karbonhidrat biraz fazla diye onu yemiyor fındık, badem yiyordum ona göre düşün, yani günlük aldığım karbonhidrat etin, peynirin içindeki doğal karbonhidrattı, oda günlük 5-8 gram arası karbonhidrata denk geliyordu.
    Senin demene göre benim yağlarımı da yaksam bu denli karbınhidrat açığını karşılayamamam, ölmem gerekiyor, ayrıca yağ yanınca karbonhidrat değil, keton açığa çıkar, hadi bu da kıyağım olsun sana benden öğrenmiş ol
    Diyetim boyunca vücudum karbonhidratsız nasıl yaşadı bana bilimsel olarak makale linki vererek açıklar mısınız ygs fatihi bey ?
    Yani demem o ki, küfrü hakeden biri varsa ben değilim sensin, hakaret arzulu değilsin ama bu yüzden değil, cahil olduğun için cahilsin, şu an ketojenik diyet nedir, keton nedir, nasıl oluşur, vücuda etkileri nelerdir, bunlardan bi haber tıp kazanmışsın, muhtemelen bunlardan bi haber şekilde okulunu bitirip mezun olacaksın.
    Bunları araştır, bir kaç yabancı makale oku, konu hakkında bilgin olsun, sonra yanıma karbonhidratsız ölür bitersin argümanıyla gel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redbaron_1234 -- 20 Eylül 2017; 8:31:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanta_resmi

Glikoz tatli degildir

Ornek vermek gerekirse Ekmek de glikozdur ama tatli degildir

Seker olarak bahsedilen burada fruktoz+Glikoz yani sofra sekeridir. Gunumuzde sofra sekeri bile goz ardi edilebilir diyebilirim cunku artik bunun yerine konsantre fruktoz surubu kullaniliyor. Fruktozu karaciger enerjiye cok zor cevirir bu yuzden eger kanda glikoz varsa karaciger hic ugrasmaz direk yaga cevirir ve saklar kendince. Simdi diyebilirsiniz ki elmada portakalda da seker var fruktoz meyve sekeri fakat elmadan portakaldan aldiginiz fruktozu lif arasinda alirsiniz ve yavasca kana karisir. Aksam yemegini 4 portakal yiyerek gecistirebilirsiniz ama 4 portakalin suyunu bi bardak icerseniz doymazsiniz. Vucuda gun icinde yaptigimiz bu seker yuklemeleri yuzunden once karaciger yaglanir ki herkesde grip gibi gorulmeye baslandi, karaciger en once kendi etrafina yagi depolar sonra diger organlar yaglanir. Hacim az bucuk belli oldugu icin karaciger kuculur ve daha isleyemez hale gelir siz seker tukettikce karaciger hep yaglanir yaglandikca performans duser daha cok yaglanir.

Yagli yediginizde yagin muhatapi mide ve bagirsak zaten bi kismi disari atilir kalani emilir ve disari dogru depolanir organin icine ya da yamacina degil. Tabii ki size yag yiyin demiyorum ama lezzet icin bir tercihin olacaksa tereyagli yumurta yiyin cayiniza seker atmayin derim.

Endustrinin kandirmasi 100% meyve sulari ya da kendiniz bile siksaniz meyve suyu icmeyin cunku aromasi ve sekerini iciyorsunuz sadece. Kisaca endustriye kanmayin Sugar diye bi belgesel var adi dogru olmayabilir. 0 yag urunler ve sekerden bahsediyor belgeselden ziyade gayet eglenceli deney filmi gibi, filmin basinda acikip sonunda ne yiyorsaniz onu birakiyorsunuz. Bunlari obezlikten kurtulma yolunda olan biri olarak yaziyorum.

Edit: That Sugar Film adi buldum

9 kisi begenmis Son zamanlarsa gordugum en cahilce yorum.

Bir cevap bile haketmiyorsun ygs lysi küçük görmüş kendisi bir diyet yapıp araştırmış diye zirvede görüyor karbonhidratın yapıformülünen tut nasıl üretildiğine kadar bütün yapısal ve kimyasal işlemleri bile biliyorum herif internetten 2 yazı okumuş kendini nirvanada görüyor, karbonhidrat ustası redbaron abi böyle cehalet olabilir mi
    adam diyet yapmış birkaç şey öğrenmiş tıp öğrencisinden üstün sanıyor kendini
    kahvehaneye gitsem, oradaki dayılar da koy beni barçaya sırıtmam der zaten
    ülkede her kesimde var bu sorun. adam hiçbir şey bilmese bile çok şey bildiğini sanıyor. bunun gibi birazcık bilenler de kendini profesör sanıyor
  • Kaç gündür konu başlığını görüyorum. Her defasında "Şeker beynimizi nasıl eritiyor" diye okuyordum. Konuya gireyim bakayım bi dedim. Ve gerçeklerle girince yüzleştim.
  • Ölüm gibi bir gerçeğin bizi ne zaman bulacağı bilinmezken, sağlıklı bir ömür için yediğine içtiğine dikkat ederken spor yaparken, yolda yürürken kafana saksı düşüpte ölebileceği ihtimalinin olduğu bu dünyada; şunu yeme, bunu içme diye yaşayamam valla. Kararında, aşırıya kaçmadan canımın istediğini yiyorum. Kendime eziyet etmiyorum.

Tavsiyem sizde çok kasmayın. Önemli olan dış görünüş, zinde bir vücut, atletik bir yapı değil. Önemli olan bireyin ne istediği.

Eğer gerçekten atletik bir yapıya sahip olma isteğiniz var ise bir şey diyemem, ama yolda giderken jelly bean gördüğümde canım çeker ise alır yerim yani. Yada akşam yemeğinde canım patates kızartması çektiyse yerim. Önemli olan benim ne istediğim. İnsanlara nasıl görüneceğim değil.

Not: 3 senedir bu şekilde yaşıyorum. 3 sene önce 75 Kg civarındaydım, bugün 96 Kg dayım, pişman da değilim, kendimi ezik falanda hissetmiyorum. Gören arkdaşlarım tanıyamıyor, çünkü 3 seneden önce daha da zayıftım, 'resmen semirmişsin' lafı en sık duyduğum laf ama önemsemiyorum çünkü mutluyum.

Yemek yemek, sadece beslenmek amacıyla yapılan bir durum değildir, mutlu olmak için de yemek yersin ve beni o an bir hamburger mutlu edecekse yerim

• İnternetten 2 yazı dediğin şey uluslararası saygınlığı olan dergilerde yayınlanmış, tıp profesörlerinin makaleleri koçum, yani sana ders verecek olan hocalarının, parça parça kopyalayıp çekip kendi araştırmam, kendi tezim, diye sunduğu-sunacağı içerikler.
    Ygs'yi ilk girişte kazandıysan senden rahat 15 yaş büyüğüm, sen bayramda şeker toplarken ben yabancı forumlarda bizzat bu adamlarla bu konuları tartışıyordum, araştırıyordum.
    Sen okuyacağın okulu ve hocalarını çok büyük görmeye devam et, neyin ne olduğunu eğer bir gün farkedersen, gerçekler yüzüne tokat gibi çarpacak.
  • Uyuşturucu aldığınzda bir ölçüm var o en üst değerlere çıkıyormuş, birde şeker alınca.Yararlı olanından değil diğerinden.Fruktoz olması gerek yada glikoz.TV de izlemiştim.

• Yani diyorsun ki sigarayı bıraktın ama yetmez bir de şekerle mücadele et. Mesela ben şeker kullanmasam çay içmem. Yanında lokum çikolata yemesem kahvenin anlamı kalmaz hep alışkanlık bunlar. Balığın üstüne sağlam bir tatlı göndermesem içim rahat etmez. Obez değilim hatta fit bir görüntüm olduğunu iddia edebilirim. Kışın biraz yağlanır ufaktan genişler yazın tekrar forma girerim. Ekmekle aram yok mesela aynı şekilde kola vs. de öyle ama yoğurt diyorsun, ketçap diyorsun, çikolata diyorsun beni yoruyorsun.
  • izmir-ankara İ kullanıcısına yanıt
    Kilo alma kas al :) Spora git kaslan sporsuz yağlanırsın ama spors gidersen hem yağsız hemde iri gözükürsün fakat zayıf yagsız biriysen ilk 1 sene değişim beklemeden gitmen lazim sonra sporu bırakamazsın ztn vucuduna aşık olunca

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.