Şimdi Ara

Şeker Beynimizi Nasıl Etkiliyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
23
Favori
7.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Glikoz tatlı değildir? Ekmekte glikoz bulunmaz karbonhidrat bulunur. Vücut karbonhidratı parçalayarak glikoza çevirir. Glikoz bildiğin şeker. Nişasta binlerce glikozun bir araya gelmesiyle oluşur o da tatlı değildir. Ama nişasta vücutta parçalanınca glikoza dönüşür ki glikoz tatlıdır.
  • Yıllardır günde 600 gram şeker-çikolata tüketirim, hala hepinizden başarılı ve akıllıyım ki?
  • Vücudumuza gereğinden fazla karbonhidrat veriyoruz bu da şekilsiz sağlıksız bi bedene sahip olmamızı sağlıyor. Yazıyı okudum birazdan da belgeseli izlemeyi düşünüyorum.

Karbonhidratı ne kadar azaltabilirsek o kadar iyidir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde çayıma hep 3 kaşık şeker atarım şimdi bide 2 kaşık ile deniyim bakalım yavaş yavaş bırakabilecek miyim. Konu için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rock N Roll Seven Sinek

Sadece şekerle çalışır diye bir şey demedim zaten. Beyinden de bahsetmedim. Nöronlar sadece ve sadece glikoz ile beslenebilir. Glikoz yoksa vücutta ölmeye başlarlar.

Bu da doğru değil benim bildiğim nöronlarda da mitokondri vardır ve gerekirse yağı glikoza çevirirler ve o kadar fazla da glikoza ihtiyacı yoktur vücudun. Bir tek beyaz kan hücreleri(yoksa kırmızı kan hücresi miydi karıştırdım) çekirdeksiz falan olduğundan o direkt glikoza ihtiyaç duyar. Zaten sebzelerden bile rahatlıkla glikoz karşılanır.
  • Dikkat etmemiz gereken insan eliyle üretilen şekerdir.

Doğada şeker yediğimiz birçok besinde bol miktarda vardır.Üzüm muz portakal mandalina elma erik hurma vs mısır patates pirinç bal vs vs

• Konu sahibi arkadaşım,

Yazdıklarına katılıyorum ayrıca şunları söylemek istiyorum,

Şekeri savunan arkadaşlar, vücudun beynin şekere ihtiyacı olduğunu düşünen ler,

İlk istatistik lerin tutulduğu bundan 2/3 asır önce kişi başı şeker tüketimi günde 1 kesme şekeri geçmiyordu,

Şekeri direkt dışardan alım yoktu bunu kafanıza yazın,

Ayrıca şeker tüketimi miktarı ve kanser yayılım hızın da benzer oranda artış var, son 50 yılda ikiside 3 kat artış göstermiştir,

Önünüze bir sürü bilimsel makale sermeye gerek yok,

İnanmayan varsa netin alt üstünü getirsin şekerin insan bünyesine tek faydası yok,

Benden bu kadar, kimseyi zorla inandiracak değiliz...

• Bi glikoz cozeltisi damlat agzina lutfen

• Her şey ilaçtır ve her şey zehirdir. Bunu aldığınız miktar belirler.

• Marketlerde en cok sasiriyorum ben koymuslar raflara marka kilifi altinda bir suru çöp yiyeceği insanlari zehirliyorlar seker bombardimaniyla ama banane diyorum insan hedonist bir canli bunu baskilayabilen cok cok az insan var.

• Canan Karatay boş yere bas bas bağırmıyor şeker tüketmeyin, kanserden astıma, tansiyona, kalbe, şekere tüm hastalıkların sebebi şekerdir diye. Siz şekeri tüketiyorsunuz, kana karışıyor, kanın yapısını değiştiriyor, bu bozuk kan kafanızdan ayak parmağınıza kadar tüm vücudunuzu dolaşıyor, böböreğinize karaciğerinize gidiyor ve vücüdünüzü zehirliyor. Sağlığı bozulan vücutta, organlarda hastalıklar başlıyor. Lütfen şeker tüketmeyin, ben yıllardır bu işleri araştırırım.

Çevremde bazı bilinçli aileler çocuklarına 4-5 yaşına kadar tatlı birşey vermezler. Bebekler şekerin çikolatanın tadının nasıl birşey olduğunu bilmezler, bilmedikleri için de şeker diye ağlamazlar, istemezler.

Bende de dönem dönem kürlere girerim, 3-4 hafta boyunca meyve suyu dahil şeker tüketmem, sıfır şeker kürleri yaparım kendime, inanılmaz farklılıklar görürüm kendimde. Daha mutlu olurum, daha dinç kalkarım, ilk hafta şeker krizlerine girerim, son haftalarda artık canım hiç zararlı şekerli şeyler istemez.

Konuyu açan arkadaşın da ellerine emeğine sağlık diyorum, forumun en önemli konusu budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Lapidus -- 18 Eylül 2017; 8:51:40 >

• Şeker Beynimizi Nasıl Etkiliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 18 Eylül 2017; 9:30:27 >
  • abur-cuburlardaki şeker ile meyvelerdeki şeker aynı şey değil. meyvede glikoz aburcuburda glikoz+fruktoz var ve seni olumsuz etkileyen fruktoz.
  • Şekerin beyine olan zararlarını pek bilmiyordum ama spor yaptığım için vücuda olan zararları yüzünden bırakmıştım. Ayrıca şekersiz yenilen içilen şeylerin gerçek tadını almak çok güzel. Her gün şekersiz filtre kahve içiyorum başlarda acı geliyordu sonra alıştıkca normal gelmeye başlıyor ama şuan acı gelmesini istiyorum o tadı daha çok sevdiğimi farkettim:) Şeker ve ekmeği bırakınca kolaylıkla kilo veriliyor.
  • Zaten beynim yok sıkıntı yok bu yüzden
  • OLM BENIM ANLAMADIGIM HANI SEKER ALMAYALIM TAMAM DA EKMEK OLMADAN NE YICEZ. MESELA SULU YEMEKLERI NASIL YICEZ EKMEK OLMADAN? BILEN VARSA ANLATSIN BEN DE ISLENMIS SEKERI BIRAKTIM ARTIK.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 aydır rafine şeker tüketmiyorum ekmeğide çok azalttım vücuttaki etkilerini gördükçe bir daha şeker tüketmemeyi düşünüyorum. vücut aslında öyle bir yapıya sahip ki vücutta ne eksikse seni ona yönlendiriyo. eskiden çok meyve tüketmezdim şimdi her akşam meyve yiyorum. etkileri için konu açacaktım millet cıvıttığı için açmaktan vazgeçtim
  • Reserve

• Vücudumuzda ki yağların ve göbeğin en önemli sorumlusu şekerdir. Mantık şöyle işliyor. Diyelim ki göbekli birisisiniz. Hergün şeker yiyorsunuz. Siz vücudunuza şeker soktukça sistem şekeri yakmaya başlıyor ve bu şeker yağ dönüşüp size göbek olarak geri dönüyor. Ama tam tersini yapalım. Hiç şeker yemeyelim. Zamanla sistem yakıp yağa dönüştürecek yeni şekerler arar ama bulamayınca bu sefer bel, göbek bölgesinde ki yağları yakmaya başlar ve göbeğiniz erir. Bilale anlatır gibi anlattım. Şeker yemeyin artık. Dışar da kızlar göbeksiz fit ve baklavalı erkekler görmek istiyor.
  • Konuyu açan ve yapıcı yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Şimdi benim şöyle bir problemim var. 3 öğün yemek yiyorum ayrıca aksamları yemekten sonra ne bulursam yiyorum. meyve çerez meyvesuyu gazlı gazsız içecek süt kahvaltılık gevrek vs. ama kilo alamıyorum. Şekerli meşrubat, çikolata gofret yada meyve yediğim zaman çok huzursuz oluyorum sürekli karbonhidratlı beslendiğim için. Kötü bir ikilem yaşıyorum. Ekmeğide çok azalttım. Günde 3 dilim ancak yiyorum. ben ne yapacağım bana yardımcı olabilecek fikir verebilecek varmı. SSpor yap protein ağırlıklı beslen demeyin denedim dengesiz gelişiyor vücut çok şekilsiz oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.