Şimdi Ara

Seküler kesim çocuklarını neden pısırık yetiştiriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus decimus meridius -- 11 Şubat 2024; 23:20:35 >

• konu içeriğiyle başlık uyuşmuyor seküler kesim türkiyedeki tek farklılıklara açık kesim. ama sadece başlığa bakarak yorum yaparsam sana katılıyorum. seküler kesimin çocukları daha sakin, uysal olma eğilimindeler. nerde barzo, agresif tipler var hep muhafakazar ailelerden gelme.

not: bu mesaj tamamiyle subjektiftir.

• Seküler kesim ve din ?

• Medenilik pisirik olmaktir

Yabanilik ozenilecek bir şey degildir

Ama orrta dogu ülkelerinde prim yapar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu içeriğiyle başlık uyuşmuyor seküler kesim türkiyedeki tek farklılıklara açık kesim. ama sadece başlığa bakarak yorum yaparsam sana katılıyorum. seküler kesimin çocukları daha sakin, uysal olma eğilimindeler. nerde barzo, agresif tipler var hep muhafakazar ailelerden gelme.

not: bu mesaj tamamiyle subjektiftir.

• İşte çelişki orada. seküler kesim çocuğunu pısırık yetiştirdiği için çocukları din baskısına da direnç oluşturamıyor. en iyi örneği: din derslerinde ateizm, deizm vs. kötülenirken hep boynu büyük gözünü başka tarafa çeviriğ dersi dinleyenler seküler ailelerin çocukları olurdu. toplumda da hala öyle. seküler insanlar ramazan'da oruç tutmadığının hesabı sorulduğunda allah'a inanmıyorum sana mı hesap verecem demek yerine ''reflüm var'' falan diyor. demek istediğim dinden de bağımsız pısırık yetişen çocukları hep pısırıklığı medenilik sanıp her konuda boyun eğerek yaşıyor

• DreamingLight kullanıcısına yanıt

Evet ekşi'deki başlığı direkt buraya taşıdığım için çelişiyor. onun için ''beyaz türk''/liberal de diyebilirz

• Saçma ve ilkel bir bakış açısı.

Pısırık diye nitelendirdiğin insanlar medeni ve çağdaş olan insanlar. Seviyeleri de yüksek hepsinin. Eğer biriyle arkadaş olucaksam öyle olmasını tercih ederim.

Dağ ayısı, at hırsızı tipteki yabani insanlar ilkel ve cahil olur genelde. Sıkıntılı tiplerdir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çocuğum beladan uzak dursun anlayışının bir sonucu bence. Kısmen haklı olsa da çocuklar kendini korumayı öğrenmek için ufak da tehlike ile karşılaşmalı, sorunların üstesinden kendi başına gelebilmeli. Yoksa büyüdüklerinde asalak, korkak, beceriksiz, güçsüz olabilirler. Aileler çocuklarının bireyselliğini desteklemeli ancak bunun yerine çocuğu her şeyden abartılı bir şekilde korumayı tercih ediyorlar. Gerçi ülke şartlarından haksız da sayılmazlar ancak her şeyin bir ölçüsü olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çomar mı yetiştireceklerdi

• Seküler kesimde insanların statüleri,başarıları konuşulur,tek yumrukla kaç tane adamı komalık yaptıkları değil.  

• quote:

Orijinalden alıntı: maximus decimus meridius

İşte çelişki orada. seküler kesim çocuğunu pısırık yetiştirdiği için çocukları din baskısına da direnç oluşturamıyor. en iyi örneği: din derslerinde ateizm, deizm vs. kötülenirken hep boynu büyük gözünü başka tarafa çeviriğ dersi dinleyenler seküler ailelerin çocukları olurdu. toplumda da hala öyle. seküler insanlar ramazan'da oruç tutmadığının hesabı sorulduğunda allah'a inanmıyorum sana mı hesap verecem demek yerine ''reflüm var'' falan diyor. demek istediğim dinden de bağımsız pısırık yetişen çocukları hep pısırıklığı medenilik sanıp her konuda boyun eğerek yaşıyor

Senin demek istediğini anladım. Tabi aslında konunun dinle alakası yok. Fakat ahlak adı altında saçma şeyler öğretilebiliyor. Mesela şu anlatacağım olay bunun gibi bir şey olabilir.

"Yaşım o sıralar 17 gibi bir şeydi. Ramazan ayıydı. İftar öncesi televizyonda malum kişi dua ediyordu ve amin deniyordu. Babam o sıra bana "dua okunuyor amin desene l*n" dedi. Bende o sıra şüphe başladı. Sanırım hayatımda küçükte olsa o anın yaşanması lazım gibiydi. O an bir şey anormal geldi. Her şeyi sorguladım. Ve cesaretimi de o an kazandım. "

He şuan inançlı birisiyim. Fakat inancımın şeklinden bahsetmek istemiyorum. Genelde din, ahlak ve toplum kuralları adı altında insanlar yanlış yönlendiriliyor. Buna öğretmenler, politikacılar, ebeveynler gibi bir çok örnek verilebilir.

• Pısırık olmaları normal. Entelektüel seviyesi yükseldikçe insanın, belalı olaylarda hem kaybedeceği çok şeyi, birikimleri vardır hemde bunların farkına varacak zekası. Cahil insanın ise kaybedicek birşeyi olmadığı gibi, olsa bile bunun farkına varacak kadar düşünme yetisi yoktur.

Ayrıca yaşta çok büyük etken. Görüp geçirdikçe, kavgalara direkt girdikçe veya çevredekilerin yaşadıklarını gördükçe insan olgunlaşır. Bileğine güvenen adamın 2 kişinin arasına girmişken 3. bir kişinin çıkıp bıçağı sokması gibi olayları gördükçe neler olabileceğini, ihtimalleri daha iyi anlar.

Ve son olarak kültüre millete görede değişir bu. Misal amerikada kişilerin kendilerini silahla koruma hakkı vardır. Bizdeki gibi güç eşitliği (silaha silah, bıçağa bıçak) aranmaz. Yumrukla saldıranı çeker vurursun. O yüzden normal insanlar kavgadan kaçınır. Rusyada ise bizdeki gibi kalleşlik yapan çok azdır. Hepsi hemen yumruk yumruğa kavga etmeye hazırdır, adamı döver ya da dayağını yer devam eder. Haliyle orda da kavgalar çok sık olur :) (gerçi vodka etkiside olabilir :) )

• john ciga J kullanıcısına yanıt

İşte ben buna zorluğu özümsemek diyorum. Ne kadar zorlukla karşılaşırsan Zorluğa o kadar alışır ve çözüm odaklı olursun, Vücudundan o kadar stres faktörü salınır, DNA’n o kadar hızlı replike olur sen de o kadar güçlenirsin(fiziksel ve mental olarak) Hayatı hep zorlukla didişmeyle yoğun çalışma temposuyla el elde baş başta geçen insanlara bakın yaşlandıklarında dahi hala dinç ve enerjik kalıyorlar. Böyle bir tanıdığımız var dedemin askerlik arkadaşı hala görüşürler adam eski MİT Üyesi. 5-6 dil biliyor Uzun yıllar Avrupa’daki ülkelerde konsolosluklarda başkonsolos olarak çalışmış Asala’nın olduğu zamanlar. Yakın zamanda emekli olunca da gitti hukuk fakültesine başladı 75 yaşındaki Adam. Daha bunun gibi çok örnek var. Zorluktan ne kadar kaçarsan DNA’n o kadar çabuk zayıflar adaptasyon kabiliyetin düşer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani hiçbir zorlukla karşılaşmamış ki. Genel olarak türk gençliği acılar içinde büyüyor. Dert tasa gırla

• Fatih, Sirkeci bilmem neredeki insanlarla hayatımda aynı masaya oturmam karşı karşıya gelmem zaten ne gerek var onların yaşam modelini tecrübe etmeme?

• Blizzard Days kullanıcısına yanıt

Kim beyaz türkler mi? Evet

• Kaybedecek bir şeyinin olup olmaması mesele.

Seküler kesimin çocukları genel olarak daha eğitimli, daha okumaya meyilli oluyor.

Diğeri ise cahil cesareti daha çok. Bilinçsiz ebeveynlerin çocukları, ipsiz-sapsız tiplere bir bakın, adamın korkusu olmuyor.

Ben şahsen höt-höt takılamam, kişiliksiz biri tarafından bıçaklanarak ölmek, bok yoluna ölmek gibi bir şey. Kötü yani...

Hiç muhatap olmaya gerek yok, dik kafalı olmaya gerek yok, hayatım kararcağına, sizin tabirinizle 'pısırık' olurum daha iyi.

Kaleminiz güçlü olsun, tabi ortadoğuda pek işe yaramasa da hukukun üstün olduğu ülkelerde boyun eğmek zorunda kalmazsınız elin magandalarına.

Gerçi adamın hiç korkusu yoksa, kaybedecek bir şeyi yoksa gene bir yolunu bulup öldürür vesaire.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubi Panis ibi Patria -- 13 Ağustos 2020; 19:7:28 >
  • Ben de bunu anlamıyorum...

Arkadaş eğitimli insan tırsak olacak diye bir şey mi var? Orta-üst gelirli ailelerin çocuklarından İyi eğitim alıp İyi çevrelerde yetişip, dil öğrenip, dünyayı gezip... hayatını ideallerine adayan, Korkmadan, tırsmadan, çekinmefrn kararlı biçimde mücadele eden, Sonu gelmeyen kötülüğe, aşağılanmaya, baskıya, adaletsizliğe karşı göğsünü siper eden idoller de var.

Bir çırpıda aklıma gelenler: Che Guevara, Lenin, Troçki, Luxemburg, Zetkin... Wallstonecraft, Nezihe Muhiddin, Mustafa Suphi, Şeyh Servet efendi, Şeyh bedrettin, Masis Kürkçügil, Garbis Altınoğlu, Hrant Dink, Nazım Hikmet... Emma Goldman, Friedrich Engels, Rousseau, Tevfik Fikret diye gider bu... böyle.

İsteyen olursa birkaç tanesini özel olarak inceleyebiliriz de. Eğitimli insanların mücadeleci, cesur, kararlı olabileceğini ve bunun ayıp değil aksine ilkeli, idealist bir duruş olduğunu anlayalım.

• Kaybedeceğin şeyler ne kadar çoksa o kadar pısırık olursun. Seküler kesim kalburüstü kesim olduğu için herşeye sahipler.

• Hocam dindar kesim çok çocuk yapıyor. 4-5 tane çocuk var evlerinde. sonra sınırlı kaynak. çocuklar bir gofret için birbirini parçalıyor. ondan dindarlar biraz agresif ve hırçın oluyor. seküler çocukların elinden hiç gofret alınmadığı için biri üstüne gelse ne yapacağını şaşırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algorithmus -- 13 Ağustos 2020; 20:36:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.