Şimdi Ara

Selam, Body'ye yeni başlayacağım ve bilgi edinmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar 18 yaşını doldurdum ve kollarım, bacaklarım ince 67 kiloyum ve 1.79 boyundayım.. Haliyle biraz göbek de var tabi ama fazla değil :(
    Body'e başlamak istiyorum salonları para tuzağı olarak nitelendirdiğim için evde çalışmak istiyorum..
    Öncelikle beslenme programı ve başlangıç için ne gibi hareketler yapmalıyım?
    Bir de nasıl bir dumble almamı önerirsiniz?

Şimdiden Teşekkürler

• Spor Salonları para tuzağı değildir benim şahsi görüşüme göre. Maddi durumunuz çok kötü değilse mutlaka öneririm.Motivasyon unsuru BB dalında en etkili faktörlerden biridir.Tek başınıza konsantre olabilmeniz çok zor bunu başarabilenler vardır mutlak suretle.BB ye kilon normal zayıf değilsin bana göre fakat o karin bölgesi sen spora başladıktan sora düşecektir.Beslenmende Protein alimina dikkat etmelisin ilk aylarda protein tozlari VB para tuzagidir 5-6 ay yumurta -tavuk-et vb tüketirsen kilo alamiyorsan makarna patates nişasta pilav vb yersen hedeflerine ulaşmaya başlarsin ondan sonra önünü görür kendine uygun diyetler sen de düzenleyebilirsin başkaları da önerebilir şu an çok erken.
  • Hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkürler,
    Durumumuzdan ziyade spor salonları çok ucuz zaten ama ortamı sevmiyorum ve oradaki insanların havasından geçilmiyor hiç çekemem ve yeni başlayacağım için en azından biraz deneyim kazanmak adına evde 3-4 ay çalışmak istiyorum sonra duruma göre giderim herhalde..
    Günlük beslenme programlarına uymalı mıyım sizce? Pazartesi sabah 2 dilim ekmek 4 yumurta 1 dilim peynir vs bir çok şey okudum bazı arkadaşlar bu şekilde beslenmemizi önermemiş ama vücudun günde alması gereken kalori, protein miktarına ulaşmamızın şart olduğunu belirtmişler. Sizce de böyle bir besin programına ihtiyaç var mıdır?
    Son olarak, nereden başlayacağım, nereleri geliştireceğim?
    Soracaklarım bunlar şimdilik
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunussonmezay -- 20 Mart 2011; 10:40:25 >
  • Bir de bb yapan arkadaşlarım bazı şeyler kullanıyorlar örneğin kreatin gibi.. Benim de böyle şeyleri kullanmam gerekli mi, neden kullanmalıyım, ileride yararları/zararları nelerdir?
  • Senin ergenlik dönemin devam ediyor kilon da gayet olağan kendini ne yiyecem diye sınırlamamalısın şu an için

Benim tavsiyem fast food , cips kola , döner , vb den kaçınman.Ekmeği aşırı tüketmemen

Nereyi geliştireceğim sorusuna cevap olarak Bodybuilding spor dalında tek yer değil vucudun her yeri birden geliştirilmelidir aksi takdirde görüntü bozuklukları hatta kasların zarar görmesine bile yol açabilir.

Seni zora sokmayacaksa spor salonuna git kendi sporunu yap havali filan boşver etrafa bakma motive ol antrönörünün dediği şeyleri yap sorun olmaz devam ettirmek istersen 8-10 ay sora creatin vb şeyleri alabilirsin suan cok erken .
  • Evde çalışarak fazla yol alamazsınız. Yeterli alet edevat olmayacağı için. Bunun için Salona gitmeniz gerek.

Gerçekten vücut geliştirmek istiyorsanız. Düzenli beslenmeniz gerek. Kendinizi bir iki öğün ile kısıtlamayın. En az 5-6 Öğün yemek yiyin. Arkadaşımızında dediği gibi yağlı, gereksiz şeyleri yemekten kaçının. Özelliklede Cola içmekten.

Toz konusuna gelince, En az başlangıçta 3-4 ay hiç birşey kullanmayın. Bir başlayın vücudunuzu tanıyın, hareketlere tepki veriyor mu onu öğrenin ondan sonra Protein veya Kilo aldırıcı(karbonhidrat) kullanabilirsiniz. Mümkün olduğu kadar doğal beslenin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.