Şimdi Ara

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ # 2014 GİRİŞLİLER (36 KİŞİ OLDUK ) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
13
Favori
10.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: purpleswag

quote:

Orijinalden alıntı: Ludovico!

Hayırlı olsun gençler. Ben de bu dönem yüksek lisansa başlayacam. Selçuk mezunuyum. Benim gibi sessizliği seven insanlar için iyi tercih ki ben İstanbul'u bırakıp gelmiştim Konya'ya pişmanda değilim. Başkalarının dediklerini falan umursamayın zaten Bosna'da kalırsınız büyük ihtimal orası ayrı bir şehir gibi. Full öğrenci yeridir. Her türlü şeyi bulabilirsiniz. Kiralar kampüse yakın yerlerde 650 ye kadar çıkarken arka taraflarda 350-400 TL arası eve bağlı olarak.

Hukuk fakültesi kampüsün en iyi fakültesidir mimari olarak. Makineye yerleşenlere geçmiş olsun diyorum baya kasıyorlar arkadaşımdan biliyorum işi sıkı tutun.

KYK yurdu bloğun teki kızlarındı onu iptal edip erkek yaptıktan sonra odalarda ki 8 olan yatak sayısı düşecek diyorlardı şuan ne oldu bilmiyorum. Aylık 120 küsürlerde ücreti vardı ve sabah ile akşam yemeği içinde. Atatürk yarı özel 2500-4000 arası ücreti var odalarına göre değişiyor. Yemek yönünden sıkıntılı ama piramit denen yemekhanede ücretli olarak yersiniz. Odalarda mutfak var diyordu kalan arkadaşlarım herhalde olmadı kendiniz yaparsınız.

Cemaat yurdu isteyenler aramanıza gerek yok onlar sizi kayıt günü bulurlar zaten. :)

Şuanlık aklıma gelenler bunlar.

o kadar zor mu ya makine ? :D

hazırlık eğitimi hakkında bişeyler söylersen sevinirim. ingilizcem şu an intermedite. gramer kısımlarını unutsamda yabancılarla iletişimimde sorun olmuyor. sence kalmam mı daha mantıklı olur yoksa direk geçmem mi ?

Bir de atatürkte sadece kahvaltı mı veriyolar ? Sıkıntılı demişsin ya

Valla hocam mukavemet, akışkanlar mekaniği gibi birçok kişinin küfür ettiği dersler var. Bir de diğer okulları bilmiyorum ama bizim okulun makine bölümünde dersler bağlı. O yüzden zorlanıyorlar. Bir dersi vermeden diğerini alamıyorsun. Tabi bunlar arkadaşlardan duyduklarım yoksa makine okumadığım için tam bilemiyorum gözünü de korkutmak istemiyorum. İşi baştan sıkı tutup düzenli not alıp çalışırsan halledersin herhalde ya. :)

Yemek kesin yokta kahvaltıyı bilemiyorum o da yoktu sanırsam. Ama siz yine de bir telefon açıp sorun bilgi alın. Ama şartları KYK ya göre daha iyi tabi.

Hazırlık konusunda ise; çıkmış sorulara falan biraz baksan geçersin gibi. Eğer 1 sene şehri tanıyayım keyfime bakayım diyorsan kal, yoksa hemen bölüme geçip biran önce mezun olmak istiyorsan biraz kasıp geç bence. Tabi senin bileceğin iş hocam :)

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun gençler. Ben de bu dönem yüksek lisansa başlayacam. Selçuk mezunuyum. Benim gibi sessizliği seven insanlar için iyi tercih ki ben İstanbul'u bırakıp gelmiştim Konya'ya pişmanda değilim. Başkalarının dediklerini falan umursamayın zaten Bosna'da kalırsınız büyük ihtimal orası ayrı bir şehir gibi. Full öğrenci yeridir. Her türlü şeyi bulabilirsiniz. Kiralar kampüse yakın yerlerde 650 ye kadar çıkarken arka taraflarda 350-400 TL arası eve bağlı olarak.

Hukuk fakültesi kampüsün en iyi fakültesidir mimari olarak. Makineye yerleşenlere geçmiş olsun diyorum baya kasıyorlar arkadaşımdan biliyorum işi sıkı tutun.

KYK yurdu bloğun teki kızlarındı onu iptal edip erkek yaptıktan sonra odalarda ki 8 olan yatak sayısı düşecek diyorlardı şuan ne oldu bilmiyorum. Aylık 120 küsürlerde ücreti vardı ve sabah ile akşam yemeği içinde. Atatürk yarı özel 2500-4000 arası ücreti var odalarına göre değişiyor. Yemek yönünden sıkıntılı ama piramit denen yemekhanede ücretli olarak yersiniz. Odalarda mutfak var diyordu kalan arkadaşlarım herhalde olmadı kendiniz yaparsınız.

Cemaat yurdu isteyenler aramanıza gerek yok onlar sizi kayıt günü bulurlar zaten. :)

hazırlık eğitimi hakkında bişeyler söylersen sevinirim. ingilizcem şu an intermedite. gramer kısımlarını unutsamda yabancılarla iletişimimde sorun olmuyor. sence kalmam mı daha mantıklı olur yoksa direk geçmem mi ?

Valla hocam mukavemet, akışkanlar mekaniği gibi birçok kişinin küfür ettiği dersler var. Bir de diğer okulları bilmiyorum ama bizim okulun makine bölümünde dersler bağlı. O yüzden zorlanıyorlar. Bir dersi vermeden diğerini alamıyorsun. Tabi bunlar arkadaşlardan duyduklarım yoksa makine okumadığım için tam bilemiyorum gözünü de korkutmak istemiyorum. İşi baştan sıkı tutup düzenli not alıp çalışırsan halledersin herhalde ya. :)

Yemek kesin yokta kahvaltıyı bilemiyorum o da yoktu sanırsam. Ama siz yine de bir telefon açıp sorun bilgi alın. Ama şartları KYK ya göre daha iyi tabi.

Hazırlık konusunda ise; çıkmış sorulara falan biraz baksan geçersin gibi. Eğer 1 sene şehri tanıyayım keyfime bakayım diyorsan kal, yoksa hemen bölüme geçip biran önce mezun olmak istiyorsan biraz kasıp geç bence. Tabi senin bileceğin iş hocam :)

cevaplar için teşekürler :D

aslında kalıyım mı sorusunu eğitim açısından sordum. yani seviyemi söyledim. bana bişeyler katar mı hazırlık eğitimi yoksa zaten bildiklerimi mi anlatırlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purpleswag -- 20 Ağustos 2014; 18:44:39 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

cevaplar için teşekürler :D

aslında kalıyım mı sorusunu eğitim açısından sordum. yani seviyemi söyledim. bana bişeyler katar mı hazırlık eğitimi yoksa zaten bildiklerimi mi anlatırlar ?

Valla hocam ben senin yerinde olsaydım boşuna zaman kaybetmezdim hazırlık okuyarak. 1 yıl boyunca boşu boşuna Konya'da harcayacağın yurt parası vs. ile gider adam gibi bir kursta ingilizcemi geliştirirdim.

• Arkadaşlar konyayı 100kişiye sorduysam 98i guzel dedi. Hepimize hayırlı olsun . Kyk yurtları ne zaman açıklanır bilgisi olan varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kız kardeşim Hukuk (i.ö)

Bende Selçuktayım..
  • purpleswag kullanıcısına yanıt
    Yemek yok hocam atatürk yurdunda ben kalıyorum . Piramit denen uyduruk yerde yiyebilirsin birde onun alt katında üniversitenin yemekhanesi var ordada yiyebilirsin . Öğünü 2 liraydı belki bu sene zaman gelir .Yada her katta mutfak var orda yapabilirsin büyük ihtimal hafta sonu öyle yaparsın . Çünkü hafta sonu yemekhane kapalı oluyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

Yemek yok hocam atatürk yurdunda ben kalıyorum . Piramit denen uyduruk yerde yiyebilirsin birde onun alt katında üniversitenin yemekhanesi var ordada yiyebilirsin . Öğünü 2 liraydı belki bu sene zaman gelir .Yada her katta mutfak var orda yapabilirsin büyük ihtimal hafta sonu öyle yaparsın . Çünkü hafta sonu yemekhane kapalı oluyor .

Her odada yok mu ? Het katta olması saçma olmamış mı
    O kadar kişi ortak mutfak mı kullanacak ?

• purpleswag kullanıcısına yanıt
    Emin ol o kadar kalabalık olmuyor bile toplam 8 ocak vardı tabi yeni ocaklar almadıysalar . odana elektrikli ocak alabilirsin istersen . Benim bu sene 2.senem şimdiye kadar hiç mutfak tıka basa dolu olmadı .
  • Atatürk yurduna bizzat gittim hiç beğenmedim.
    2 kişilik odayı arkadaşımla alıcaktık, 488 tl aylık dediler yemek yok bişey yok.
    Vazgeçtik gittik ev kiraladık.
  • Arkadaşlar ben laptopu evde bırakmayı planlıyorum . Mühendislik için ilk sene gerek varmı yoksa getirmesemde olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: -OmerOktay-

Arkadaşlar ben laptopu evde bırakmayı planlıyorum . Mühendislik için ilk sene gerek varmı yoksa getirmesemde olur mu ?

İlk sene laptobunu yanında götürmene hiç gerek yok (oyun bağımlısı vs. değilsen), çünkü ilk sene hazırlık okuyacaksın yadam muafiyet sınavını geçemezsen.. oldu ki geçtin diyelim zaten ilk sene pek mesleki dersin olmuyor.. fen bilgisi dersleri ile (mat,fizik,kimya vs.) geçiştiriyorlar sizleri.. 2. sınıftan itibaren mesleki derslerin yoğunlaşır.. ki ben laptobumu ilk sene yanıma aldığımda bile pek kullanmamıştım telefonum yetiyordu.. makine mühendisliği kazandıysan ayrıntılı bilgi de verebilirim sana..
  • Öncelikle bu üniversiteyi kazanan arkadaşları tebrik etmek istiyorum, eğitim açısından ortanın biraz üst seviyesindeki ünv'lilerden sayabilirsiniz kendinizi, fakat sosyallik açısından bir aşağısı olabilir :)

Şimdi ilk gün; kayıt günü, geldiniz okula kaydınızı yaptırdınız, burası biraz beklemeli geçebilir bir de kayıt günlerinin ilk günü geldiyseniz (bence ortalarda bir tarihte gidin hem çok insan olmaz, rahatça halledebilirsiniz işlerinizi).. kayıt oldunuz bölümünüze.. şimdi de kalıcak yer arayışı içindesiniz eminim bununla ilgili birkaç bilgi vereyim;

KYK yurdu: KYK'ya başvurup asil çıktıysanız eğer kampüsün içindeki KYK yurduna gidip kaydınızı yaptırabilirsiniz, yedek çıktıysanız ise de okullar açıldıktan 1-2 hafta içinde kayıt yaptırmayanlar olabileceğinden yedekler alınmaya başlar, ayrıca bu 1-2 hafta içinde belki misafir olarak ağırlayabilirler sizi pek bilmiyorum ama (bana asil çıkmıştı ama ben kayıt yaptırmamıştım, atatürk yurduna kayıt olmuştum..) 1 odada 6-8 kişi kalınıyordu yanlış bilmiyorsam KYK da kalan arkadaşımın odası 6 kişiydi mesela ama genelde 8 oluyor.. yok ben 8 kişiyle aynı odada kalamam rahat edemem diyorsanız, kampüsün içinde ATATÜRK yurdu var (yarı özel yarı devlet, ayrıca benim kaldığım yurt) ATATÜRK yurduna kayıt olmak için de açıkçası bir torpil gerekiyor çünkü yurt çok avantajlı; gerek yeri gerekse kolaylıkları açısından (fakültelere 15 dk uzaklıkta) bu yüzden en çok bu yurda talep var, kayıt günleri görüceksiniz sıra dışarılara kadar taşıp,kargaşalar çıkabiliyor kayıt yaptırmak için :)

EV: Açıkçası ilk seneden ev e çıkmayı pek tavsiye etmem zira ilk seneniz ve henüz çoğu kişiyi tanımıyorsunuz ki güvenesiniz.. zaten ev in türlü türlü işleri var yemeğidir,bulaşığıdır,eşyasıdır vs.. ilk senenizi kendinizi çok bezdirmeden okuyun derim, iyi arkadaşlıklar kurarak ortalığı sezerek vs.. yok ben yurtta yapamam diyenler içinde kampüse 20-30 dk uzaklıkta Bosna Hersek mahallesi var.. bu mahalle çoğunluğunun öğrenci olduğu bir mahalle ve çok sıkıntı çekmeden üniversite hayatınızı ev arkadaşlarınız ile birlikte geçirebileceğiniz bir mahalle.. ev e çıkacaklar hiç merkez'e bulaşmasın bu mahalleden evlerini tutsunlar derim..

Kalıcak yerler açısından söz edebileceğim bunlar, ayrıca herhangi bir soru sormak istiyorsanız çekinmeden sorabilirsiniz.. ben bu ünv de makine mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim fakat bu dönem erasmus öğrencisi olarak Polonya'da okuyacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1LENT -- 22 Ağustos 2014; 19:18:32 >

• hocam bizde hazırlık yok. çevre mühendiliği kazandım . laptopa gerek yoksa hiç getirmiyim . ki çok gerek olursada kargoyla istetirim değilmi ?
  • Akıllı telefonun varsa bence çokta gerek yok laptoba benim gibi oyun meraklısı değilsen.

• lole karşı çok ilgim var ama bırakırım ünide sorun olmaz . bi lumia bide android tablette gelsek sıkıntı olmaz dimi . rahat ederim ?
  • Kaldığın yere göre değişir rahat edip etmeyeceğin kimi yurtta wifi yok mesela ama internet paketim bana yeter dersen olur..

• Eyvallah kardeşim bilgiler için

• Bir kaç arkadaş yazmmış gördüm Atatürk yurdu için torpil diyorlar yok öyle birşey . Erken geleceksiniz saat 8-9 gibi orda olun okula 1 kişi gitsin yurda 1 kişi sıra kapsın okul kaydı bitirip hemen yurdun kaydını yaptırın böylece kolaylıkla işinizi halletmiş olursunuz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

Bir kaç arkadaş yazmmış gördüm Atatürk yurdu için torpil diyorlar yok öyle birşey . Erken geleceksiniz saat 8-9 gibi orda olun okula 1 kişi gitsin yurda 1 kişi sıra kapsın okul kaydı bitirip hemen yurdun kaydını yaptırın böylece kolaylıkla işinizi halletmiş olursunuz .

Daha kayıtların ilk günü saat 8'de yurdu aradığımda kayıtlarımız doldu demişti ama 10-15 dakika sonra araya birini soktuğumda hemen yapmışlardı önkaydımı ama :)

• Hocam ben Atatürk yurdun da kalıyorum hatta bu sene 2.senem Dediğim gibi yaptım ben ve kayıt oldum . Oraya gitmekte fayda var telefonda yalan yanlış konuşuyorlar .
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.