Şimdi Ara

Senet ile satılan araba

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ciddi bir konu olduğunu düşündüğüm için buraya açtım.

Konuyu kısaca anlatayım. Senet ile araba sattım. Sattığım kişi(liksiz) tam fiyatı 12.000 TL 500 peşin aldım. 11.500 TL kaldı. Bunun 8000 lirasını ödedi, geriye kalan tutarı yaklaşık olarak 18 aydır ödemiyor. Ha dedim öder ha dedim durumu kötü alttan ala ala vergi borcu kabardı benim kapıma dayandı dayanacaklar. Geçenlerde babam biraz daha para almak umudu ile yanına gitmiş vere vere 'abi al 300 tl' demiş babamın eline tutuşturmuş, tabi babam 1.90 boy 100 kilo aygır olduğundan öfkelenmiş az daha adamı kürdan gibi kıracakmış al 300 TL yi(af buyrun) ... sok demiş. Neyse fırsat geldi kapımıza artık boğazıda bırak boynumuzu bile aştı sabrımız. Biz bu arabayı geri almak istiyoruz..

Nasıl yaparız? Önde vergi dairesine gidip ya da trafik şubeye 'böyle böyle üstat senetleri 18 aydır ödemiyor biz arabayı istiyoruz' deyip trafiğe bildirip arabayı almak mı? yoksa bi'avukat felan vesaire masrafları var mı?

Yardımcı olursanız ne mutlu..

• Çok acil yardıma ihtiyacım var şu işi çözmem lazım ...
  • vergi borcu derken arabanın vergi borcunu mu kastediyorsunuz?
    elinizdeki seneti direk avukata verin, avukat masrafları ile birlikte adamdan paranızı tahsil eder.
    diğer taraftan eğer aracı adama devretmediyseniz, hem avukata seneti verip hemde yıkımını adama yapmazsınız. adam sizin peşinizde koşar.
    yok eğer senetle araba satıp yıkımınıda yapmışsanız bu da sizin saflığınızdır.
  • Elinde size verdiği paraları ispatlayacak belge yoksa vergi borcu+kalan para miktarı kadar olan senetleri avukat aracılığıyla icraya verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

Elinde size verdiği paraları ispatlayacak belge yoksa vergi borcu+kalan para miktarı kadar olan senetleri avukat aracılığıyla icraya verin.

borçlu taraf her şekilde borcunu ödemek zorunda. vergi borcunu da karşı taraf ödemek zorunda. vergi dairesi haciz davası açacak olsa arabayı haczeder olan yine borçluya olur.
    aynı durumda olsam, zaten paranın büyük kısmı karşı taraf ödediğinden hiç keyfimi bozmam.

ha şunu da unutmamak lazım, borçlu taraf kişiliksiz değil. borcunu ödemek istemeyen adam hiç ödemez. ancak bu adam elinden geldiğince ödemeye çalışıyor. o yüzden babanıza 300 TL veriyor. yani al bu parayı ve beni biraz daha idare et demek istiyor.
    yani o adam parayı öder. ben olsam bu durumuda hesaba katar adamında işini zorlaştırmam ve seneti avukata vermem.
    zaten kötü niyetli birisi hiç ödeme yapmazdı.

• Hele bi aydınlat, vergi borcundan sana ne ?

Satışını adama vermediysen hiç sorun yok zaten, satıştan devrini başka birisine yap, çek al elinden.

Satışını yaptıysan ve araç adamın üstüneyse, adama haber vermeden avukattan işleme koydur, arabayı hemen çektir altından, 2 hafta sonra satışa çıkarırlar, bilir kişinin verdiği bedelin yarısından satışa çıkar hacizli olarak, sende yarı fiyatına geri alırsın arabayı :D
    Satıştan gelen parayla da paranın geri kalanını alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAN-TURK -- 26 Ocak 2013; 1:12:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

quote:

Elinde size verdiği paraları ispatlayacak belge yoksa vergi borcu+kalan para miktarı kadar olan senetleri avukat aracılığıyla icraya verin.

borçlu taraf her şekilde borcunu ödemek zorunda. vergi borcunu da karşı taraf ödemek zorunda. vergi dairesi haciz davası açacak olsa arabayı haczeder olan yine borçluya olur.
    aynı durumda olsam, zaten paranın büyük kısmı karşı taraf ödediğinden hiç keyfimi bozmam.

ha şunu da unutmamak lazım, borçlu taraf kişiliksiz değil. borcunu ödemek istemeyen adam hiç ödemez. ancak bu adam elinden geldiğince ödemeye çalışıyor. o yüzden babanıza 300 TL veriyor. yani al bu parayı ve beni biraz daha idare et demek istiyor.
    yani o adam parayı öder. ben olsam bu durumuda hesaba katar adamında işini zorlaştırmam ve seneti avukata vermem.

Şimdi olayı biraz daha açayım ben. Biz elimizden geldiğince adamın üstüne gitmedik. Benim burada yazmadığım adamın söylediği daha nice sözler var. Adam afedersiniz ama babamın eline lakayıt, lafı dolarmış gibi 'al bunla idare et gerisini sonra veririm 'eline'' der gibi laf edip parayı eline tutuşturup 'hadi git şimdi' ne demektir? Biri bana bunu izah etsin eyvallah edeceğim. Bir diğeri babam o parayı almamış adamda babama 'tefecisin sen!' demiş. Şimdi kardeşim 18 aydır senin eline bakmadık biz dedik kullansın durumu kötüdür, borcu harcı vardır 8bin ödedi gerisini de öder helalleşiriz dedik ama son bardak taştı. Benimde ödemelerim var, borcum var. O arabanın taksiti ile bende borç ödüyorum. Neden kendimi hırpalayıp etraftan dilenip o 500 lirayı bulup ödeyeyim? adam bana vermesi lazımken?..

Bir diğeri araba halen üstümde. Ben bu arabayı almak istiyorum. Arabayı satınca da adamın bana verdiği 8 bin lirayı geri ödemek bu işide kapatmak istiyorum.
    Vergi borcunu gördükçe delleniyorum. Araba benim üzerimde adam bedavadan 18 ay boyunca araba kullandı. Ne vergi ödüyor ne başka bir şey.
    Ha birde para isteyince 'sen bana adi araba sattın. bozuk bu araba bilmem nesi şey bilmem nesi bilmem ne.. zart zurt şeyler söylüyor. O arabayla ben karavanım ile 200 bin KM yaptım banamısın demedi araç.

Şimdi.. Olay böyle direk icraya verip arabayı çektirip masrafları düşüp, adamın verdiği parayı iade edip verdiğim senetleri geri alıp yakacağım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebuu

quote:

quote:

Şimdi olayı biraz daha açayım ben. Biz elimizden geldiğince adamın üstüne gitmedik. Benim burada yazmadığım adamın söylediği daha nice sözler var. Adam afedersiniz ama babamın eline lakayıt, lafı dolarmış gibi 'al bunla idare et gerisini sonra veririm 'eline'' der gibi laf edip parayı eline tutuşturup 'hadi git şimdi' ne demektir? Biri bana bunu izah etsin eyvallah edeceğim. Bir diğeri babam o parayı almamış adamda babama 'tefecisin sen!' demiş. Şimdi kardeşim 18 aydır senin eline bakmadık biz dedik kullansın durumu kötüdür, borcu harcı vardır 8bin ödedi gerisini de öder helalleşiriz dedik ama son bardak taştı. Benimde ödemelerim var, borcum var. O arabanın taksiti ile bende borç ödüyorum. Neden kendimi hırpalayıp etraftan dilenip o 500 lirayı bulup ödeyeyim? adam bana vermesi lazımken?..

Bir diğeri araba halen üstümde. Ben bu arabayı almak istiyorum. Arabayı satınca da adamın bana verdiği 8 bin lirayı geri ödemek bu işide kapatmak istiyorum.
    Vergi borcunu gördükçe delleniyorum. Araba benim üzerimde adam bedavadan 18 ay boyunca araba kullandı. Ne vergi ödüyor ne başka bir şey.
    Ha birde para isteyince 'sen bana adi araba sattın. bozuk bu araba bilmem nesi şey bilmem nesi bilmem ne.. zart zurt şeyler söylüyor. O arabayla ben karavanım ile 200 bin KM yaptım banamısın demedi araç.

Şimdi.. Olay böyle direk icraya verip arabayı çektirip masrafları düşüp, adamın verdiği parayı iade edip verdiğim senetleri geri alıp yakacağım...

öyle bişey yapma, senetleri avukata ver tahsilatını yapsın.
    Aracın borcu ne kadarsa kesersin, o kadarını verirsin adama.
    Aracı adamdan alıp parasını geri ödersen aracı 18 ay bedava kiralamış gibi olursun. Hem o süreç içinde adam arabanın anasını kaç kez ağlattı kim bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

quote:

quote:

quote:

öyle bişey yapma, senetleri avukata ver tahsilatını yapsın.
    Aracın borcu ne kadarsa kesersin, o kadarını verirsin adama.
    Aracı adamdan alıp parasını geri ödersen aracı 18 ay bedava kiralamış gibi olursun. Hem o süreç içinde adam arabanın anasını kaç kez ağlattı kim bilir.

Alıntıları Göster
    Üstat hiç avukatla felan uğraşmak istemiyorum. Sorunda değil ne kadar kullandığı ne yaptığı ben artık o arabayı alayımda ne olursa olsun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebuu -- 26 Ocak 2013; 11:10:52 >

• quote:

Üstat hiç avukatla felan uğraşmak istemiyorum. Sorunda değil ne kadar kullandığı ne yaptığı ben artık o arabayı alayımda ne olursa olsun .

sen hiç bişey ile uğraşmayacaksın zaten, avukata vekaleti ver. Senetleri hemen işleme koysun.
    SSK lı bir kişi mi bu yani maaşı var mı ?
    Senetler kendi üzerine mi ?

Yap bu dediğimi böyle adamlara müstehak hak ediyorlar çünkü.

Senetleri tahsil ettikten sonra arabanın satışını da verme, uğraşsın dursun şerefsiz koşsun peşinden biraz.
  • Üstat birde avukatın parasıyla bilmem nesiyle uğraşmak istemiyorum. Zaten yeterince dardayım.

Maaşı var olmaz mı üstat. Senetler kimin üstüne hatırlamıyorum üstat 18 aydır yüzüne bakmadığım için şuanda iş yerindeyim eve gidince bir bakarım olmadı pm atarım sana.
  • önce notere git bi ihtarname çek ihtarnameye vergi borçlarını felanda yazdır baktın parayı alamıyorsun dönüş yapmıyor ihtarnameyi aldıktan 20 gün sonra icra dairesine git bi dilekçe yaz senetin fotokopisni koyup icra takibi başlat ama icraya itiraz ederse uğraşırsın

veya biraz ş...siz olup eğer araç halen senin üzerinde ise polise başvurup aracı geri alabilirsin elinden
  • Üstat bir şekilde o aracı alacağım ben öyle ya da böyle..

Herkese teşekkürler ;)..
  • takipdeyim gecmisde buna benzer bir olay yasamıstım zorla alldım aracı altından bakalım seninki nasıl cozulecek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.