Bir alışveriş merkezinden senet karşılığı yaptığım alışverişin ödemelerini düzenli olarak yapıyordum.Bir ay ödememi yapamadım.Daha sonrasında mağaza şubesini kapatıp gitti.Ödemelere verdikleri adrese posta yoluyla devam ettim ve ödemediğim ay da dahil ödemelerimi bitirdim.Arayıp senedimi istediğimde ödenmeyen bir ayın olduğunun ve bu borcun vade farkına girdiğini söylediler.Bende ödediğime dair makbuzlarımın elimde olduğunu ve öyle bir borç ödemeyeceğimi söyledim.Ödemediğim takdirde icraya vereceklerini söyleselerde ödemedim.Evime iki sefer icra kağıdı gönderdiler son uyarı diyip durdular.Birşey yapabilirlermi kanunen böyle bir hakları varmıdır ?
ödemeyi yapmadığın ay var ya onu sonradan ödediğinde aradaki geçen gün kadar vade farkı oluşur ama sen bu borcu vade farksız normal taksit gibi ödemişsindir (belki)
bu durumda sen her ay ödemeni yaptıkça bir önceki vade farklı taksit tamamen kapanır sonraki taksitin de bir kısmı kapanır ..... en sondaki taksit var ya onu normal taksit gibi ödediğinde bir önceki taksit tamamen kapanır ama son taksit tam kapanmaz bu durumda da borç tam bitmemiş olur yani o son taksit tam kapanmadan kalmıştır bu durumda ödemeni eksik yapmış gibi olursun bu farkı senden istiyorlar işte