Arkadaşlar selamlar. Yurtdışına çıkmıştım geçen hafta (MISIR) . Oradan Sennheiser mx 75 modeli bir kulaklık aldım. Kulaklık su ve ter geçirmez, yıkanabilir özellikte. Özel dizaynı ve klipsiyle birlikte sporcular ve spor yapanlar için dizayn edilmiş bir ürün. Bu özel dizaynı sayesinde kulağa tabiri yerindeyse kilitleniyor. Sallanan kablo tişört veya gömlek gibi giysilere tutturuluyor. Ayrıca çok şık silikon bir taşıma çantası ve 3 boy silikon kulak adaptörü var.
Bu mesajı yazarken henüz kulaklığıın paketini açıp deneme fırsatım olmadı. Denemeler sonrası izlenimlerimi paylaşacağım elbette. Sanırım kullandığım Creative ZVM ile güzel uyum sağlar.
Bu cihaz Metan'ın sitesinde 34 + KDV EURO fiyatla satılıyor. Ben bunu Mısır'dan 34 USD fiyata aldım.
Varsa kullanan arkadaşlardan bu kulaklık hakkında izlenimlerini alabilirmiyim ? Ben de bir süre kullanıp yazacağım izlenimlerimi.
Hayırlı olsun dostum güle güle kullan. Kullandıktan sonra izlenimlerini aktarırsan sevinirim.
güle güle kullan.. izlenimlerini de foruma yazarsan, kulaklik almayı düşünenler için iyi bir rehber olacaktır
Herşey güzelde neden bu kadar değişik bir şekli var? Biraz itici geldi bana;
Ben resim koyamamıştım mesajıma, sağol sen eklemişsin.
İlk izlenimlerimi yazabilirim. Dünden bu yana kullanıyorum. Üstte gördüğünüz o küçük kısım var ya. O çok işe yarayan bir özellik. Kulaklığı kulağa yerleştirdikten sonra küçük bir hareketle kafanızın arka yönüne doğru döndürüyorsunuz. Üstteki o küçük kısım kulaktaki bir iç kıvrım var oraya yerleşiyor. Bu sayede yürürken koşarken vb. durumlarda kulaktan düşmüyür, adeta kilitleniyor. Zaten bu kulaklık sports serisi olarak geçiyor. Yürüyüş sırasında bu özellik çok işime yaradı. Birde paket içinden çıkan klipsi var onunla da kablosunu giysinize tutturuyorsunuz. Böylece kabloda daha az sallanıyor yürüyüşlerde.
Paketten çıkanlar;
1- Kulaklık 2- Klips 3- 3 çift kulaklık üstündeki kısım için değişik boylarda slikon(Yeşil renkte) 4- Kulaklık kısmı için 2 adet sünger kılıf 5- Kulaklık çevresinde görülen yeşil çerçeve şeklindeki kısım için daha değişik şekilde yedek slikon(1 çift) 6- Çok şık silikon bir kılıf(agzı mıknatıslı)
Kulaklıkiçin ter ve su geçirmez ve yıkanabilir özellik var diyorlar ama tam kulaklık kısmı için bu zor gibi geldi bana (Kablo kısmı için dese anlamsız(Zaten her kulaklık kablosu yıkanabilir)
Kablosu J şeklinde ve 1.2 m uzunluğunda.
Gelelim ses kalitesine; İlk izlenimlerim basları dolgun ve tatmin edici, tizler yeterli. Ben Creative EP 630 da kullanıyorum, ep 630 kanal tipidir. Ep 630 a göre yalıtım elbette doğal alarak daha az. MX 75 te ise harici sesleri duyabliliyorsunuz sesi çok açmaz iseniz. Kablosu yeşil renkte ve çok kaliteli duruyor.
Özetle; hareket halinde müzik dinleyenlere öneririm bu kulaklığı. Ses kalitesi oldukça iyi. Kulağa yerleştirme işlemine ve kulakta duruş hissine kısa sürede alışılıyor.
Kullandıkça daha detaylı yazacağım. Şimdilik izlenimlerim bunlar.
abi slm sen kulaklığın şekli şemakini boşwer karizma bi duruşu war (burdan bakınca öle gözüküo) abi bu kulaklığın ses,bas we tizi hakkında bilgi werirsen sevinirim bide cx_300 mü iidir yoksa mx_75 mi bilgi werirsen çok memnun olurum abi tşk edrim
quote:
Orjinalden alıntı: SnakeMannn
abi slm sen kulaklığın şekli şemakini boşwer karizma bi duruşu war (burdan bakınca öle gözüküo) abi bu kulaklığın ses,bas we tizi hakkında bilgi werirsen sevinirim bide cx_300 mü iidir yoksa mx_75 mi bilgi werirsen çok memnun olurum abi tşk edrim
Cx 300 dinlemedim, o nedenle cevap veremem. Ama bende Creative Ep 630 var. Onunla kıyaslayabilirim. Özellikle bas seslerde çok iyi buluyorum, tizlerde fena sayılmaz. Ep 630 ve Cx 300 kulakiçi modeller oldukları için dış sesleri izole ettiğinden daha iyi gibi gözüküyorlar. Ama bence ses kalitesi açısından çok iyi Mx 75. Ben bunu yürüyüşlerde kullanıyorum. Çünkü Ep 630 kullanınca yanından geçen arabayı, sana seslenen birini duymuyorsun. Buda tehlike yaratabilir diye ben dışarda kullanmıyorum. Ep 630 ve Cx300 türü kulaklık kullanıyorken yürürken yere basışının seslerini, kabloya dokununca olan sürtünme sesini vb. duyuyorsun bu beni rahatsız ediyor. Bu tür kulaklıkarı evde, uçakta, yolculukta dinlemek çok keyifli.
Mx 75 ise yürüyüşlerde çok iyi. Özel yapısı sayesinde kulaktan çıkıp düşmüyor. Özel mandalıyla kablosunu elbisene sabitleyebiliyorsun. Bir de çok şık bir silikon saklama kabı ve yedek başlık, sünger takımı var. Kablosu da daha uzun diğer kulaklıklardan, böylece çantada taşıdığın cihazları dinlerken yararlı olmakta.
Umarım sana yardımcı olmuşumdur. Bir de Metan'ın açtığı kulaklıgım.com (Tam ismini anımsayamdım) bir sitede tanıtımı var oraya da bakabilirsin.
Özetle; cx 300 ve mx 75 aynı kategoride kulaklıklar değil. Amacına göre seçmelisin. Mx 75'e alışmak biraz zaman alıyor ama bana göre başarılı bir kulaklık. Türkiye'de satılmıyordu en son sorduğumda Metan'a. Şimdi satılıyorsa bilmem. Ben bir gezi sırasında Mısır'dan almıştım 34 USD falandı yanlış anımsamıyorsam.
Not: Mesajlarını yazarken Türkçe karakterlere yer verir birazda imla kurallarına uygun yazarsan daha iyi olmazmı? Örneğin V yerine W yok bizim alfabemizde. Türkçemizi el üstünde tutmamız gerek. Sağlıcakla kal.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme