Şimdi Ara

Sennheiser MX360 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
14.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba arkadaşlar, 24 ocakta elime ulaşan mx360 hakkındaki nacizane izlenimlerimi aktarmak istiyorum sizlere. Öncellikle şunu belirteyim, elimde ne webcam ne de fotoğraf çekebilecek bi alet olmadığı için elimdeki kutu vs vs. fotoğraflarını koyamadığım için kusura bakmayın.

Teknik özellikleri aldığım siteye göre şu şekilde;

Frekans Aralığı: 20 - 20000 Hz
    Kablo uzunluğu: Asimetrik; sol: 170 mm, sağ: 510 mm, ana kablo: 850 mm
    Empedans: 32 Ohm
    Ses Basınç Seviyesi (SPL): 110 dB (1 kHz, 1 Vrm)
    Jak: 3.5 mm altın

Kutu içeriğine gelince,
    1 adet mx360'ımız
    6 adet (3 çift) kulaklık pedi

Bu arada kullandığım mp3 çalarım Creative S200. Daha önce yaklaşık 1 sene kadar mx200kullandım, sonra onu kardeşime verdim bi kaç ay s200'ün kulaklığı ile idare ettim. İdare ettim diyorum çünkü kulaklığın kulakta durması konusunda çok sıkıntı yaşayan bir insanım. S200'ün orjinal kulakığı bi süre sonra iyice sertleşip yumuşak plastik gibi değil sopa gibi hareket etmeye başlamıştı sürekli kulağımdan düşüyordu. ta ki mx360 almaya karar verene kadar.
    dediğim gibi daha önce mx200 kullandığım için sennheiser'dan gayet memnundum ufak araştırma sonucu "reko" adlı kullanıcının tavsiyesiyle mx360 aldım.

ilk dinlediğim parça "orphaned land-ocean land" idi.
    Kulaklığı kulağıma geçirdiğim an adeta başka bi boyuta geçmiştim basslar adeta kulağımın içine işliyordu. Kulaklık tam anlamıyla istediğim gibiydi gayet dengeli basslar yerinde ve kuvvetli. Hemen ardından mx200ü taktım mp3 çalarıma, aynı anda kıyaslama açısından. Bass konusunda mx360'ın belirgin bir üstünlüğü vardı. ki ek olarak db konusunda mx360 daha üst seviyelere çıkabiliyordu. Çünkü s200ü mx200 ile birlikte 25 ses ayarında dinleyebiliyordum bütün şarkılarda, fakat mx360 bazı şarkılarda o kadar fazla geliyorki beni kıs diyor adeta mp3 çalara. Odamı tamamen sessiz hale getirdiğimde (bilgisayarı fln kapatıp kardeşimi fln susturunca ) En yüksek seste çok rahat odanın diğer ucundan, gayet net ve dengeli bir şekilde duyulabiliyordu.

Ergonomi konusuna gelince,
    Daha öncede söylediğim gibi kulak konusunda sıkıntılı bir insanım her kulaklık kulağıma uymuyor, çabucak düşebiliyor. Dolayısıyla asimetrik olması ve kulaklık pedlerinin (hem de 3çift) olması benim için ergonomi konusunda 3 kere + kısacası.

Son yorum; 20 30 ytl civarı kulaklık arayana arkadaşlara, tereddütsüz önerebileceğim bir kulaklık MX360. Kulak içi almayı düşünenlere de önerebilirm çünkü izolasyon konusunda (kualkiçi olanlar kadar iyi olmamaz tabi) yeterli seviyede. Pedler olsun, kulaklık çapının boyutu olsun tam kıvamında. Son seste karşınızda konuşanı veya sokakta sizi çevirip yol soranı duymayacağınızı garanti ederim.

• inceleme için teşekkürler .. ama biraz yetersiz kalmış gibi..kılıf çıktı mı acaba içinden. ayrıca bi burnin yaptıktan veya 20-30 saat kulaklığı kullandıktan sonra yorum yapılsaydı çok daha iyi olurdu.. mx200 ün açılmış hali mx360 ın açılmamış halinden çok daha iyiyse bu kulaklık bikaç ay sonra canavar olacaktır herhalde (senin yorumuna göre ) ..güle güle kullanman dileğiyle..

ayrıca kulaklığın tasarımı çok hoşuma gitti..çok karizmatik duruyor..
  • Aynen kılıf falan var mı ekstra olarak.Ve Kulaklıktaki burn-in sonucu durum degişti mi?
  • Mx200 de sünger pedler kulaklıklara tam oturuyor ve kolay kolay çıkmıyor.. mx360'ın yapısı itibarıyla pedler çabuk çıkacakmış gibi duruyor.. Tabi bas olarak daha iyise ben de bir tane alıp,denemek istiyoruım.. Ama kulaklık pedlerinin kolay çıkıp düşme sorunu oluyor mu diye merak ettim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: barisozer83

inceleme için teşekkürler ..ama biraz yetersiz kalmış gibi..kılıf çıktı mı acaba içinden. ayrıca bi burnin yaptıktan veya 20-30 saat kulaklığı kullandıktan sonra yorum yapılsaydı çok daha iyi olurdu.. mx200 ün açılmış hali mx360 ın açılmamış halinden çok daha iyiyse bu kulaklık bikaç ay sonra canavar olacaktır herhalde (senin yorumuna göre ) ..güle güle kullanman dileğiyle..

ayrıca kulaklığın tasarımı çok hoşuma gitti..çok karizmatik duruyor..

doğrudur dostum daha ilk incelemem biraz acemilik var muhtemelen
    burn-in konusuna gelince forumu gezdim tam olarak ne olduğunu anladım fakat kimi arkadaşlar burn-in falan diye birşeye gerek yok falan demiş, alakası falan yok demiş o yüzden o konuya pek girmedim, ama senin de dediğin gibi 1 hafta içindeki değişimleri tekrar yazmaya çalışlırm. dediğim gibi mx360'ı 1 senelik mx200 ile aynı anda kıyasladım önce mx360'ı sonra mx200'ü denedim aynı parçada (orphaned land-ocean land) cidden mx360 daha verimli hele basslar açısından. tasarımda cidden iyi işçilik var çok estetik duruyor. dış tarafı metalik bir renkte kaplama var plastikten ve kulaklığın yapımında (okuduğum bölüm gereği az çok yapım aşamalarında biraz fikir sahibiyim.) güzeil işçilik var çünkü birleştirme veya ekstrüzyon izi kesinlikle yok. (Bundan kastım şu dandik kulaklıklarda kenarlarda veya uç noktalarında çizgi halınde veya nokta şeklinde izler olur bunalrın hiçbiri yok, görüntü çok güzel anlıyacağınız.

teşekkürler umarım güle güle kullanırım, hiç ağlatmaz beni

• quote:

Orjinalden alıntı: petsise87

Aynen kılıf falan var mı ekstra olarak.Ve Kulaklıktaki burn-in sonucu durum degişti mi?

kılıf konusuna gelince paket içeriğinde de dediğim gibi sadece kulaklığımız ve 6 adet (3çift) kulaklık pedi çıkıyor. kılıf maalesef yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: frux

Mx200 de sünger pedler kulaklıklara tam oturuyor ve kolay kolay çıkmıyor.. mx360'ın yapısı itibarıyla pedler çabuk çıkacakmış gibi duruyor.. Tabi bas olarak daha iyise ben de bir tane alıp,denemek istiyoruım.. Ama kulaklık pedlerinin kolay çıkıp düşme sorunu oluyor mu diye merak ettim..

şunu söyleyebilirim hocam, ben bu kulakta durma konusunda inannılmaz hassas ve bundan çok çekmiş bir insan olarak net bir cevap verebilirim. MX360 ın pedleri MX200'e göre çok daha iyi oturmuş durumda. Çıkma problemi yaşamadım şu 5 günlük kullanım süresinde. ama şunu da ekleyeyim örnek olarak mx200'ün asimetrik kablosu yoktu dolayısıyla bende sürekli ulaşabilmem için yakamdan içeri sarkıtıyordum. Bazen dalgınlıkla özenmeden ordan hızlı çekiyordum ve normal olarak çıkıyordu. 4-5 sefer kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya kaldım ama sonunda yine kayboldu orası ayrı. Fakat mx360'ta böyle bi sorunum olamdı neden diyeceksin hem asimetrik kablo olduğu yakamdan içeri sallamama pek gerek kalmıyo fakat boynumda çan gibi durmasın diye bir kaç sefer yakadan içeri bıraktım. Malumunuz şu kış gününde atkıda bağlayınca boyna kulaklığı ordan çıkarmak tam bir kaosa dönüşüyor. Sağolsun kız arkadaşım çat diye çekerek buna bir çözüm getirdi. N'oldu pedler fırladımı diyeceksiniz, ama bırakın fırlamayı en ufak bi uçtan çıkma bile göstermediler.
    Kısacası ped konusunda da gayet başarılı buldum ben açıkçası.

• teşekkürler açıklama için 1-2 sorum olcak benim de..
    bu aletle mx 560 arasında çok fark varmıdır fiyat iki katı çünkü ?
    Mx360 Mx560 ve Creative ep-630 arasında kaldım karar veremiyorum.
    ve bu aletin siyahını İstanbulda nerden bulabilirim internettende olabilir hepsiburada'da beyazı varda..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ibadeath.

teşekkürler açıklama için 1-2 sorum olcak benim de..
    bu aletle mx 560 arasında çok fark varmıdır fiyat iki katı çünkü ?
    Mx360 Mx560 ve Creative ep-630 arasında kaldım karar veremiyorum.
    ve bu aletin siyahını İstanbulda nerden bulabilirim internettende olabilir hepsiburada'da beyazı varda..

ben teşekkür ederim.
    kulakligim.com adresinde tam detayları var sanırım. Fakat benim bildiğim kadarıyla en büyük fark mx360 110db mx560 112db. sonra mx360 asimetrik kabloya sahip bu benim içn bir artı. ama mx560'ta da taşıma kutusu var bu da onun için bir artı. mx 560la birlikte sadece bir çift ped geliyor. fakat mx360la birlikte 3çift ped geliyor. Tercih sana kalmış, ama bütcen sınırlı ise mx360 ı al derim ben sana.

Bir başka konu da ep-630 hakkında bnde bu iki kulaklık arasında kalmıştım (MX360-ep630) fakat üstte de dediğim gibi kulakiçi kulaklıkların kulak zarına bir takım zararları oluyormuş. -muş diyorum çünkü forumda okuduğum kadarıyla. Bu yüzden ben ep630dan vazgeçtim. ki sende yüksek sesle dinleyen bir kişiysen mx360 çok rahat işini görecektir. Zaten kulaklık piyasasında sennheiser en üst sıralarda yer alır belki de liderdir.

Renk konusuna gelince ben hepsiburada'dan sipariş verdim beyaz diye daha çok hoşuma gitmişti, ama siyah geldi o da ilginçtir.

• mx360 alıcam diye gittigim media markt da bugün bir de baktım elimde 460 ile cıktım ayrıca mx360 19.90 ytl di mx-460 da 19.90 ytl di baktım karar verdim ve 360 dan caydım. MX-460 aldım. Bunda basswind dediği sistem var 360 da yok bu özellik ayrıca jakı da altın kaplama mx-460 da.Şimde burn in de ilk kullanımı benim eski kulaklıkla fark vermedi bakalım bi süre kullandıktan sonra durum nası olacak.Bu arada kulaklık süngerini hiç begenmedim motorola cep telefonumun yanında cıkan ekstra kulaklık kılıflarından taktım 3 kat kalıtelidir malzeme olarak öyle bi kıyas yapayım size .
  • Resimleri de burda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petsise87 -- 1 Şubat 2008; 19:04:20 >
  • ...

Edit:mx-360 için Resim Konu başında oldugu için sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petsise87 -- 1 Şubat 2008; 19:09:16 >
  • hayırlı olsun dostum, fakat mx460'ın 19,90 olmasına üzülmedim desem yeridir
    bu arada mx460 simetrik kulaklık kablosuna sahip değilmi en azından fotoda öyle gözüküyor..

edit: mx360'ın jak'ı da altın kaplama fotoğrafta öyle gözüküyor sadece..
    edit2: mx460 da asimetrik kabloya sahipmiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narcoleptic85 -- 2 Şubat 2008; 16:01:57 >
  • Arkadaşlar bende EP 630'la MX 460 arasında karasız kaldım bana tercih konusunda bi yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: warcraftx

Arkadaşlar bende EP 630'la MX 460 arasında karasız kaldım bana tercih konusunda bi yardımcı olursanız sevinirim.

ben mx460 derim, ama ikiside farklı kulvarlarda biri kulakiçi biri standart.
  • Arkadaşlar incelemeye ufak eklemeler yapmak istedim fotoğraf makinesi olmadığı için çekememiştim ilk mesajda. Şimdi bi webcam aldım sonunda onunla birkaç tane pek kaliteli olmayan fotoğraf çektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narcoleptic85 -- 23 Şubat 2008; 20:11:07 >

• merhaba... ben bu ürünün siyahını Sakarya ve yakınlarından nereden temin edebilirim? Gittigidiyorda var gerçi ama bu sahte mevzuuları yüzünden güvenemiyorum. Tavsiye edeceğiniz güvenilir satıcı var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: karasal

merhaba... ben bu ürünün siyahını Sakarya ve yakınlarından nereden temin edebilirim? Gittigidiyorda var gerçi ama bu sahte mevzuuları yüzünden güvenemiyorum. Tavsiye edeceğiniz güvenilir satıcı var mı?

Hepsiburada metan yetkili bayisi güvenerek alabilirsin >>http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=17414&productid=evsennmx360#tablnk

• hepsiburada da siyahından stoklarda yok diyo...:-(
  • mediamarktta sadece beyazı var.ben aldım çok memnunum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.