Şimdi Ara

Seoul Hiremco Turbo HD Sinyal Yok Sorunu Çözülemedi ! (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
2
Favori
60.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zımnen verdiğiniz destek mesajınız !... Kime? ALI çipset'li receiver'lere...
    quote:

Orijinalden alıntı: vasfiuysal

piyasadaki dreambox klonlarını uretenler telif hakkımı odediler yani ??

quote:

Orijinalden alıntı: vasfiuysal

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Tabi tabi, alınırmısınız hiç (!)

Klon ve kopya konusundaki ilk mesajınıza bakacak olursanız, ALI firmasının yasal olmayan
    uygulamasına zimni destek veriyorsunuz !!!

Elma, armut ve donkişotluk tabirlerinin hepsi yerinde ve bilerek kullanıldı !...

senin okudugundan anlayabilme kabiliyetin o kadar oldugu icin yazdıklarımdan bunu cıkarabilmissin
    artık bunun ustune diyecek birsey bulamıyorum

ben ısrarla illegal buda diyorum sen destek veriyorsun diyosun

donkişot kim gorebilmek icin AT GÖZLÜKLERİNİ çıkar bence sen !!

Ve hala da, anlamamazlığa gelip, ısrarınıza devam ediyorsunuz...

Hayret ve pes doğrusu...

Hadi ordan, git işine yahu !

• merhaba,2 gün önce cihazı aldım,diğer kanallar iyi olmasına rağmen kanald,star,trt,cnn türk,fb tv ve bazı kanallada da görüntü donması olmaktadır.başka bir hd olmayan cihaz buldum ve hiremcoda donan kanallar diğer cihazda normal çalışıyor?ne yapmam gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatit

merhaba,2 gün önce cihazı aldım,diğer kanallar iyi olmasına rağmen kanald,star,trt,cnn türk,fb tv ve bazı kanallada da görüntü donması olmaktadır.başka bir hd olmayan cihaz buldum ve hiremcoda donan kanallar diğer cihazda normal çalışıyor?ne yapmam gerekiyor?

Selam,

1. Anteninizin uyduya tam odaklı olup olmadığını kontrol ediniz. Antenin arkasına geçip,
    hafif sağa yada sola esnettiğinizde, donma ortadan kalkıyorsa, anteninizin odağı yerinde
    değildir. Ayarlamalısınız.

2. Anten odağa ayarlı ancak donma sorunu devam ediyorsa, antende takılı LNB'yi hafifçe
    sağa yada sola çevirerek tekrar kontrol ediniz...

3. Eğer donma hala devam ediyorsa, receiver'inizin tuner katı, anteninizde takılı LNB
    seçiyor yani LNB ile uyumlu çalışmıyor demektir. Bu durumda LNB değiştirerek sorunu
    aşmanız gerekmektedir.

Kolay gelsin.

• eveet ,merih video tam da ondan beklenecek hareketi yapti..buyrun:
    http://www.merihvideo.com.tr/prodspects.php?prod_id=30
    yeni bir alet cikarmislar..ama su aciklamaya dikkat:
    "X3-TURBO-HD'nin donanımsal olarak geliştirilmişi olup, daha kaliteli elektronik malzemeler kullanılarak üretilmiştir."
    yani turbo hd deki sorunlari duzeltemeyip @serkanguzel_ inde dedigi gibi donanimdan kaynaklanan bu problemleri asmak icin "daha iyi" oldugunu iddia ettikleri bir urun cikarmislar...
    simdi merih video saksakcisi arkadaslara soruyorum, umarim "erkek" gibi cevap verebilirler;
    1- sorunlu turbo hd nin uzerine ikinci urun bu, ilki titan hd idi...hadi o hafifletildi ucuzlatildi, peki birebir aynisini neden cikariyorsunuz? daha fazla kaziklamak icin mi?
    2- sorunlu turbo hd urunlerini birebir degistirecek mi bu arkadaslar?
    3- sorun yok diye bas bas bagiran arkadaslar, neden "donanim acisindan daha iyilestirilmis ama yazilimi ayni olan" bir urun cikartma geregi duyuldu sizce?

ozellikle 3. soruma cevap verebilecek karakterli arkadaslari bekliyorum...
    saygilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraslowcat

eveet ,merih video tam da ondan beklenecek hareketi yapti..buyrun:
    http://www.merihvideo.com.tr/prodspects.php?prod_id=30
    yeni bir alet cikarmislar..ama su aciklamaya dikkat:
    "X3-TURBO-HD'nin donanımsal olarak geliştirilmişi olup, daha kaliteli elektronik malzemeler kullanılarak üretilmiştir."
    yani turbo hd deki sorunlari duzeltemeyip @serkanguzel_ inde dedigi gibi donanimdan kaynaklanan bu problemleri asmak icin "daha iyi" oldugunu iddia ettikleri bir urun cikarmislar...
    simdi merih video saksakcisi arkadaslara soruyorum, umarim "erkek" gibi cevap verebilirler;
    1- sorunlu turbo hd nin uzerine ikinci urun bu, ilki titan hd idi...hadi o hafifletildi ucuzlatildi, peki birebir aynisini neden cikariyorsunuz? daha fazla kaziklamak icin mi?
    2- sorunlu turbo hd urunlerini birebir degistirecek mi bu arkadaslar?
    3- sorun yok diye bas bas bagiran arkadaslar, neden "donanim acisindan daha iyilestirilmis ama yazilimi ayni olan" bir urun cikartma geregi duyuldu sizce?

ozellikle 3. soruma cevap verebilecek karakterli arkadaslari bekliyorum...
    saygilar.

Selam,

Uzun süre yoktunuz! Tekrar burada gördüğüme sevindim.

Konuya gelince;

Tespitlerime müşahitliğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim.

Konu hakkında geçmişte yaşananları kısa bir özetini yapalım.

* Kore'li ALI firması üretimi olan çipset'leri satabilmek için ucuz board tasarımları yapıp,
    board üreticilerine sunar! Konsept bu olunca, maliyet odaklı çalışılır ve harcanacak her bir sent'in bile hesabı en ince ayrıntısına kadar belirlenir.

* ALI çipset'li board'lar Çin'in ShenZhen bölgesinde 2 - 3 fasoncu fabrika tarafından, 6 ila
    14 dolar bir fiyatla, dünyanın herhangi bir yerindeki markacı firmalara satılmaktadır. Bu
    fiyata HD serisi board'larda dahildir.

* Ucuz tasarımla iştahı daha çok kabaran Çin'li fasoncular, daha çok kar edebilmek için
    standart altı malzeme kullanarak, rekabet şansını artırmaktadır. Fason imalat yaptırmak
    isteyen markacı firmalar üretimde kalite standardına uyulması şartında ısrarlı olursa,
    maliyet farkını ödemektedir.

* Türkiye'de değişik marka adı altında satılan ALI çipset'li uydu cihazlarına ait board'lar
    Türkiye'de üretilmeyip, tamamı Çin'in ShenZhen bölgesinden ithal edilmektedir. (Maliyet
    avantajı nedeniyle
    !!!)

Umarım ALI çipsetli cihaz kullanıcıları bu mesajımı dikkatli okur.

Saygılar, sevgiler.

• Serkan Bey merhaba

su an x3 HD Turbo, 250 tl'ye (taksitli) bulunabiliyor.. deneyimleriniz dogrultusunda bu fiyata HD yayın saglayabilecek farklı bir receiver var mı acaba? aynı olmasa bile biraz fark vererek onuda alabilirim.

Yardımlarınız rica. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcage

Serkan Bey merhaba

su an x3 HD Turbo, 250 tl'ye (taksitli) bulunabiliyor.. deneyimleriniz dogrultusunda bu fiyata HD yayın saglayabilecek farklı bir receiver var mı acaba? aynı olmasa bile biraz fark vererek onuda alabilirim.

Yardımlarınız rica. Teşekkürler.

Selam,

Crea HD1000 receiver'i tavsiye ederim. ikinci el olarak bulabilirseniz 160 - 180 TL arasında
    alabilirsiniz. Görüntü kalitesi oldukça üst seviyededir. Kanal geçişleri yavaştır. Ayrıca SD
    yayınları görüntü iyileştirmesi diye tabir edilen metodla optimize etmektedir. Bu receiver'i
    önermemin nedeni 250 TL'ye kadar cihaz aradığınız içindir. Crea görüntü kalitesi dışında
    diğer beklentileri karşılayabilecek bir cihaz değildir.

Biraz daha harcama yapabilirim diyorsanız, Klon Dreambox 800HD'yi tavsiye ederim.
    Fiyatları 425 TL'den başlamaktadır. İkinci el olarak 350 TL'ye de bulabilmeniz mümkün.

Kolay gelsin.

• bu uydu alıcısyla birlikte digitürk izlenebiliyormu kartlı falan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizk.

bu uydu alıcısyla birlikte digitürk izlenebiliyormu kartlı falan?

Digitürk'ün Cryptoworks şifreleme sistemine ait kartı ise evet !

Irdeto şifreleme sistemine ait kartı ise, hayır.
  • peki bu FX turbo hd modelinde son durum ne?özellikle bu soruyu serkangüzele soruyorum çünkü bu konularda pembe tablolardan çok kara tabloları biz son kullanıcıya anlatan bir arkadaşımız kendisi. yani bu yeni modelde ısınma ,donma,reset sorunları varmı? ve ccamd in stabilite durumu ne alemde? ve bu yeni linux tabanlı sistemler çıkınca bu yeni aletede bu linux desteği verilebilirmi ileride sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhurozan

peki bu FX turbo hd modelinde son durum ne?özellikle bu soruyu serkangüzele soruyorum çünkü bu konularda pembe tablolardan çok kara tabloları biz son kullanıcıya anlatan bir arkadaşımız kendisi. yani bu yeni modelde ısınma ,donma,reset sorunları varmı? ve ccamd in stabilite durumu ne alemde? ve bu yeni linux tabanlı sistemler çıkınca bu yeni aletede bu linux desteği verilebilirmi ileride sizce?

Selam,

"Pembe tablolardan daha çok kara tabloları biz son kullanıcılara anlatan arkadaşımız"
    yakıştırmanızdan dolayı sizi kınıyorum !!! Çünkü bu forumda sadece ve sadece kullanıcılara
    hizmet eden birkaç kişiden biriyim. Alıp test etmişim. Kullancıları üzeceğini görmüşüm.
    Doğru bilgiler vermek yerine, çok iyi iş yapar mı deseydim!?

Taaa analog - digital cihazlar zamanından beridir uyduculuk hobimdir. Her yıl uydu
    ekipmanlarına ortalama 300 dolar civarında harcama yaparım. Yurtdışında yaşıyorum.
    Eğitim işi ile uğraşan devlet üniversitesinde maaşlı olarak çalışmaktayım. Deneyimlerimi de
    fırsat buldukça forumdaşlarla paylaşırım.

Sorunuza gelince;

FX serisinin, x3 turbo HD'ye göre artı ve eksilerini bilebilmek için cihazı test etmem gerek.
    Her iki cihazda birebir aynı donanım olduğu için test konusu; sinyal yok sorunu var mı? yok
    mu? sorusuna yanıt aramakla sınırlı olacaktır. Cihaz henüz yeni çıktı, kullanıcı
    yorumlarınada bakmak gerekiyor. Çevremde edinen arkadaşlar olursa, zaten haberim olur.

Cccam sorunu bu seri cihazda aşılamaz! Zira cihazda patch'li Cccam emulatörü hack edilmiş
    bir porgram parçasının cihaz yazılımına ilave edilmiş halidir. Cihaz board'unun Çin'den
    Türkiye'ye satış fiyatı 14 dolar'dır. Şimdi 14 dolarlık bir board'a düzgün çalışan Cccam
    emulatörünün konmasını beklemek hayal olur.

Linux'a gelince;

Bırakın linux'un çalışmasını, cihazın flash bellek kapasitesi, giriş seviyesi cihazların yarısı
    kadardır. (Giriş seviyesi; 8 MB. Seul turbo HD'de ise 4 MB.) Yani segment altı bir üründür.
    Enigma serisi olmayan, yani kendine özgü Linux barındıran HD cihazlarda, flash bellek
    kapasitesi minimum 32 MB.tan başlamaktadır.

Kendine özgü linux'lu yazılımı kullanan cihazların bir çoğuna linux'lu yazılım
    yüklenememektedir. Yüklenenlerde ise, enigma serisi yazılım cihazı fil gibi hantal
    kılmaktadır.

Umarım bu mesajımla, ALI çipsetli receiver'lerin ne olup, olmadığı daha iyi anlaşılır.

Saygılar, sevgiler.

• hocam kızmayın ben kötü anlamda söylemedim kara tablo kelimesini.bu arada sizde biraz fazla hiddetlisiniz.her şşeyi kötü anlayıp ardındanda milleti azarlıyosununz.biraz relax hocam
    ben aslında sizin bi cevabınızda yakında ali de linux tabanlı aletler çıkaracak demişsiniz.ona istinaden sordum .madem ali ccam e telif hakkını ödeyecek o zaman eski aletlerinde de kullandırabilir yazılımı.bu sayede acaba bu fx turbo hd gibi ali chipset kullananlarda ileride orjinal ccam yazılımına kavuşabileceklermi.yani bu cihazllarada fabrika modifikasyonlu yeni linux tabanllı bi işletim sistemi gelebilir mi ilerde?
  • quote:

hocam kızmayın ben kötü anlamda söylemedim kara tablo kelimesini.bu arada sizde biraz fazla hiddetlisiniz.her şşeyi kötü anlayıp ardındanda milleti azarlıyosununz.biraz relax hocam İnsanlar yüz yüze iletişim halinde iken, mimik o
    anki yüz ifadesi, sesinin tonu ve benzeri katkılarla konuşurlar. Bu iletişim şeklinde,
    söylenen sözün ağırlığında; sözün içeriğinin yanında, diğer davranışlarda etkili olur. Yazılı
    anlatımda ise, bu tür yanlış anlaşılmaya engel olmak için noktalama işaretlerinden
    yararlanılır ! (Örneğin; parantez içine ünlem işareti konulması gibi...) Forumlarda ise, smiley
    ve benzeri kolaylıklardan yararlanılır. Kötü anlamda söylememiş olabilirsiniz, ancak kötü
    anlamda söylemediğizi anlatamadığınız kesin. Neyse bu husus yeterince anlaşıldı sanırım.

ben aslında sizin bi cevabınızda yakında ali de linux tabanlı aletler çıkaracak demişsiniz.ona istinaden sordum .madem ali ccam e telif hakkını ödeyecek o zaman eski aletlerinde de kullandırabilir yazılımı.bu sayede acaba bu fx turbo hd gibi ali chipset kullananlarda ileride orjinal ccam yazılımına kavuşabileceklermi.yani bu cihazllarada fabrika modifikasyonlu yeni linux tabanllı bi işletim sistemi gelebilir mi ilerde? Bir üsteki mesajımda, tamda bu soruya çok açık bir yanıt verildi,, demekki tam
    okumamışsınız !...

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 15 Eylül 2010; 17:21:31 >

• ben ürünü hızlı aldan aldım.ancak burayı okuyunca korktum açıkçası.şu an ürün kargo da bana teslim edilmedi.ürünü almamak için nasıl bir yol izlemeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zokem

ben ürünü hızlı aldan aldım.ancak burayı okuyunca korktum açıkçası.şu an ürün kargo da bana teslim edilmedi.ürünü almamak için nasıl bir yol izlemeliyim?

Ürünü internet üzerinden aldığınız için bir hafta içinde koşulsuz iade hakkınız vardır.

Ancak en iyisi aldığınız firmayı arayarak fikrinizi değiştirdiğiniz belirtip, başka bir ürün ile
    değiştirmenizdir.
  • teşekkürler cevap için.en iyisi kargoyu hiç teslim almayıp firmayla konuşup ürünü teslim edeyim...
  • Breh, breh, breh !...

TF'de üyenin birinin yazdığı mesajı alıntı olarak veriyorum. İbret vesikası denilecek durum.
    Tam bir siyonist zihniyetin ürünü... Kırmızı ile işaretlediğim bölümü özellikle okumanızı rica
    ediyorum. Satıcı olanlar kendileri... Ama bizi antisempatizan ve başka bir ürünün satıcısı
    olarak göstermesi ancak bir siyonistin kurnazlığı ile açıklanabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: fenerlik

(az Kaliteli == Kalitesiz) sizin anladığınız bu ise başka söze gerek yok. Ben sadece burada tecrübelerimi aktarıyorum. Ancak DH ve burada bazı kişilerin Hiremco'lara karşı can siperane bir şekilde kınama yaptıkalrını bildiğim için çok negatif yazılmış yorumlara karşı bende kendi bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum. Bunda da alınacak bir şey olmadığını biliyorum.

x3 Turbo'da yaygın olarak görülen Sinyal Yok probleminin ne kadar polemik konusu yapıltığını ilgili forumlardan takip edebilirsiniz. Firma yetkililieri ile bizzat görüşmemde sinyal sorunu ile ilgili aynı makinenin ikinci defa servise gitmediği söylenirken bazı forumlarda 3 kez servise gönderdim gibi asparagas haberler çıkmıştır.

DH'deki sinyal yok başlığını incelerseniz antisempatizan iki-üç kişinin başlığı ayakta tuttuğunu görürsünüz. Onlarda artık hangi markanın satışı ile uğraşıyorlar o da ayrı bir konu.

Toyota konusuna gelince, fireni bozuk bir araba insanları öldürür, elbette geri çağırmak lazım, ancak tuneri bozuk bir ucuz hd receiverin hayatımıza ne kadar ciddi bir etki edeceği manidardır. :)))

Yaztıklarımı yanlış anlamanızı rica ediyorum. Öyle bir niyetiniz yok ise de kusura bakmayın.

Ancak az kaliteli = kalitesiz değildir.

Selam ve sevgilerimle.

• Bütün bu yazılanlardan bir atasözü gerçeği ortaya çıkıyormuş gibi gözüküyor " Ucuzdur Var Bir İlleti Pahalıdır Var Bir Hikmeti "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabad -- 15 Eylül 2010; 22:55:12 >
  • bu urun sorunsuzsa, dedikleri gibi satici isek ve polemik yapiyorsak sadece su soruma cevap versinler verebiliyorlarsa;
    ayni urunun "daha kaliteli donanimlisini" neden cikardilar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

hocam kızmayın ben kötü anlamda söylemedim kara tablo kelimesini.bu arada sizde biraz fazla hiddetlisiniz.her şşeyi kötü anlayıp ardındanda milleti azarlıyosununz.biraz relax hocam İnsanlar yüz yüze iletişim halinde iken, mimik o
    anki yüz ifadesi, sesinin tonu ve benzeri katkılarla konuşurlar. Bu iletişim şeklinde,
    söylenen sözün ağırlığında; sözün içeriğinin yanında, diğer davranışlarda etkili olur. Yazılı
    anlatımda ise, bu tür yanlış anlaşılmaya engel olmak için noktalama işaretlerinden
    yararlanılır ! (Örneğin; parantez içine ünlem işareti konulması gibi...) Forumlarda ise, smiley
    ve benzeri kolaylıklardan yararlanılır. Kötü anlamda söylememiş olabilirsiniz, ancak kötü
    anlamda söylemediğizi anlatamadığınız kesin. Neyse bu husus yeterince anlaşıldı sanırım.

ben aslında sizin bi cevabınızda yakında ali de linux tabanlı aletler çıkaracak demişsiniz.ona istinaden sordum .madem ali ccam e telif hakkını ödeyecek o zaman eski aletlerinde de kullandırabilir yazılımı.bu sayede acaba bu fx turbo hd gibi ali chipset kullananlarda ileride orjinal ccam yazılımına kavuşabileceklermi.yani bu cihazllarada fabrika modifikasyonlu yeni linux tabanllı bi işletim sistemi gelebilir mi ilerde? Bir üsteki mesajımda, tamda bu soruya çok açık bir yanıt verildi,, demekki tam
    okumamışsınız !...

Saygılar, sevgiler.

yani anladığım kadarıyla bu yeni ali chipsetli aletlerin flashı da min 8mb lı olacak.bu yüzden ekimden sonra bu turbo hd leri falan çöpe atıcaz

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.