Merhaba. Aracımı seramik kaplama yaptırdım. Seramik kaplı araçlar için şampuan tavsiyeleriniz varsa alabilir miyim? Teşekkürler şimdiden. |
Seramik Kaplı Araç İçin Şampuan Tavsiyesi
-
-
Mutlaka PH Nötr şampuan kullanmalısınız. Ben Valet Pro Concentrated Car Wash kullanıyorum. Ön yıkama köpüğü olarak da Auto Brite Magifoam kullanıyorum.
Valet Pro
Autoglym
Gyeon
Auto Brite
Koch Chemie gibi markaların ürünlerini amacınıza uygun kullanabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kostik olmayan bir şampuan kullanmalısınız markaya çok takılmayın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arabadaki korumaya ellemeyecek bir şampuan şart. 7 ay önce seramik uyguladık arabaya ve bu süre içerisinde flowey car shampoo ile yıkadım. Şampuan korumaya ellemedi tavsiye ederim.
Daha önce kullandığım ve memnun kaldıklarım ise
Zymöl auto wash ( güzel şampuan ama TR de var mı bilmiyorum şuan)
Koch chemie nms ( köpük göremezsiniz ama kendinden cilalı ve su iticiliği vardır. Çok memnundum.)
Hocam Flowey'in şampuanı tam aradığım ürün. Çok teşekkür ederim.
-
Auto brite magifoamla ön yıkama veya veya valet pronun ön yıkama şampuanlarından birini kullanabilirsiniz. (bordo renkli olanı kullanmayın onun çözücüğü fazla o araç üzerinde cila wax seramik vs varsa onları sökmeye yarayan ön yıkama)
Daha sonra PH Nötr olmak kaydıyla herhangi bir firmanın şampuanını kullanabilirsiniz. Ph nötr olsun yeter
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
3d wash n wax
Valet pro konsantre şampuanın seramik kaplamaya bir zararı var mı ?
Arabayı korumak için koruma yaptır, sonra yaptırdığın korumayı korumak için çaba sarf et!?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
paratuzağı o işler. koruma falan yaptığı da yok,bildiğin cila işte. al soft99 sür daha iyi ondan.
-
Aynen öyle...
Ne zaman akıllanacak bizim millet?
-
Seramik yıllardır sazan avı bir uygulama.
Seramik için verilecek paraya iyi kalite şeffaf PPF folyo yaptırmak daha mantıklı. Hoş ona da bir Dünya para istiyorlar.
Geçen gün pasta + cila + seramik için 32.000TL fiyat verdiler, PPF için fiyat alayım dedim, ön+arka tampon ve kaput için 50.000TL fiyat verdiler.
Yaptırmam daha iyi, gider 8000TL'ye boyatırım yıl da bir kez daha iyi.
-
-
Fiyatlar saçma sapan bir hal aldı!
Oradan buradan duyan yada aracını yeni alan heves ediyor tuzağa düşüyor, 5-10 yıl sonunda 2-4 araç değiştiren adam bu işlerin yüzüne bile bakmıyor, boş iş olduğunu iyi biliyor.
PPF İstanbul gibi bir yerdeysen, uzun dönem kullanma planın var ve gerçekten gerçekleşecek ise, bir nebze oluru var. En azından gözle görülür elle tutulur ürün.
* Benim arkadaş heves etti seramik yaptırdı, sonra özel yıkamalar falan. 1 yıl oldu/olmadı aracı sattı.
Ne oldu yani şimdi? Bu 1 yıllık araç serüveninde seramik kaplamayı anlayabildin mi? Bu zaman zarfında boşa giden masraf ve çaba cüzdanını hafifletince ferahlama mı yaşadın? Seramik var diye 30 fazlaya mı sattın?
Ben 2017 de aldığım araca hala biniyorum, güzelce yıkayınca ilk günküne yakın duruyor hala...
-
PH'ı dengeli şampuan şart.
Pril vs... gibi ürünler uzun kullanımda soluk görünüm ve vernik ömrünü kısaltıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X