Şimdi Ara

Serbest muhasebeci yanında yetişmek zor mudur.ve nekadar zordu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
22.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar.ben yarın görüşmeye gideceğim.ben aslında bilgisayarlı ön muhasebe eta sertifikası aldım ama hiç işte çalışmadım.onun için yarın eğer adam kabül ederse ayak işlerine bakıcam büyük ihtimal çay getir götür falan filan sonra boş olunca programları öğretir herhalde veya nasıl yapar bilmiyorum.işte yarın gidicem görüşmeye eğer varsa serbest muhasebeci veya ön muhasebeci veya bunlardan anlayanlar biraz bilgilendirin beni lütfen.neler yapmalıyım görüşme olumlu geçerse.falan filan işte aklınıza gelen şunu yap,yapma işte ,şunlara dikkat et gibi şeyler.

saygılar....! cümleten

• Yapay Zekanın Yanıtı

Serbest Muhasebeci Yanında Çalışmak: Ne Kadar Zor?

Serbest muhasebeci yanında çalışmak, muhasebe alanına ilgi duyan ve bu alanda kariyer yapmak isteyen kişiler için değerli bir deneyim olabilir. Ancak bu yolculuğun zorlukları da göz ardı edilmemelidir.

Muhasebeci Yanında Çalışmanın Zorlukları

• Yüksek İş Yükü: Serbest muhasebeciler tipik olarak yoğun iş yükleriyle çalışırlar ve yanında çalışanlar da bu yükün bir kısmını üstlenirler. Bu, uzun çalışma saatleri ve sıkı son teslim tarihleri anlamına gelebilir.
    • Teknik Beceriler Gerekliliği: Muhasebeci yanında çalışmak, muhasebe yazılımları, vergi mevzuatı ve diğer teknik konularda güçlü bir temel gerektirir. Bu beceriler edinmek zaman ve çaba gerektirir.
    • Sıkıcı ve Tekrarlı Görevler: Mali müşavir yanında çalışmak genellikle vergi beyannameleri hazırlama, finansal raporlama ve denetim gibi sıkıcı ve tekrarlı görevleri içerir.
    • Stresli Ortam: Vergi mevzuatındaki sık değişiklikler ve son teslim tarihlerinin baskısı, mali müşavir yanında çalışmayı stresli bir ortam haline getirebilir.
    • Azalan İş Güvenliği: Serbest muhasebecilikte iş güvenliği, ekonominin durumuna ve müşteri tabanına bağlı olarak değişebilir.

Muhasebeci Yanında Çalışmanın Avantajları

• Pratik Deneyim: Serbest muhasebeci yanında çalışmak, gerçek dünya muhasebe deneyimi edinmenin ve sektör hakkında bilgi edinmenin harika bir yoludur.
    • Kariyer İlerlemesi: Bir mali müşavirin yanında çalışmak, gelecekteki kariyer fırsatları için değerli bir adım olabilir.
    • Kişisel Gelişim: Bu rol, problem çözme, iletişim ve zaman yönetimi becerilerini geliştirmenize yardımcı olabilir.
    • Mentorluk: Deneyimli bir mali müşavirin rehberliğinde çalışmak, kariyeriniz için değerli mentorluk sağlayabilir.
    • Lisans Almaya Hazırlık: Muhasebeci yanında çalışmak, sertifikalı kamu muhasebecisi (CPA) veya diğer muhasebe lisanslarına hazırlanmanıza yardımcı olabilir.

Sonuç

Serbest muhasebeci yanında çalışmak, muhasebe alanına ilgi duyanlar için hem zorlayıcı hem de ödüllendirici bir deneyim olabilir. Yüksek iş yükü, teknik beceri gereksinimleri ve stresli ortam gibi zorlukları göz önünde bulundurarak, bu yola çıkmadan önce bu zorluklarla başa çıkmaya hazır olup olmadığınızı değerlendirmeniz önemlidir. Ancak pratik deneyim, kariyer gelişimi ve mentorluk fırsatları gibi avantajlar da göz ardı edilmemelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Muhasebe bölümünü bitiridm ama muhasebe mesleğini hiç sevmem.

Görüşmede yapacağın birşey yok. Sertifikan var sonuçta senin. Ayak işleri demeyelimde en başta ortama ayak uydurma evresinden geçersin sonra zamanla işi öğrenirsin çalışma ortamını öğrenirsin ve muhasebe mesleğine başlarsın. Görüşmen için ve iş hayatın için şimdiden başarılar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pamk

Muhasebe bölümünü bitiridm ama muhasebe mesleğini hiç sevmem.

Görüşmede yapacağın birşey yok. Sertifikan var sonuçta senin. Ayak işleri demeyelimde en başta ortama ayak uydurma evresinden geçersin sonra zamanla işi öğrenirsin çalışma ortamını öğrenirsin ve muhasebe mesleğine başlarsın. Görüşmen için ve iş hayatın için şimdiden başarılar dilerim.
    eywallah hocam da ortama ayak uydurma derken konuşmalar terbiye ciddiyet açısından mı diyosun? ve o kadar ciddi mi olmak lazım hani herkeze bey diye hitap falan.biraz daha sohbet hocam lütfen.
  • quote:

Muhasebe bölümünü bitiridm ama muhasebe mesleğini hiç sevmem.

ilk aylarda çay getir götür işleri yapmazsın. mükelleflerden faturaları toplarsın, faturaları dosyalarsın, kdv ve muhtasar beyanname hazırlamayı öğrenirsin, sonra yavaş yavaş faturaları işlemeyi, defterleri kaydetmeyi vs öğrenirsin. sonra smmm odasından stajını başlatırsın eğer 4 yıllık üniversite mezunuysan ve 2 yıl sm yanında muhasebe stajı yaparsın bu süre içerisinde staj sınavlarına girersin. staj sonunda tekrar bir sınava girer ve sm belgesini alırsın bu kadar basit

• quote:

Orijinalden alıntı: T.C.ArMyQaBus

eywallah hocam da ortama ayak uydurma derken konuşmalar terbiye ciddiyet açısından mı diyosun? ve o kadar ciddi mi olmak lazım hani herkeze bey diye hitap falan.biraz daha sohbet hocam lütfen.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: T.C.ArMyQaBus

Ben o anlamda demedim. Nasıl anlatayım. Şimdi mesela bir partiye gidersin. Herkes yabancıdır sende onlar ne yapıyorsa onların yaptığına ayak uydurmaya çalışırsın. Sende böyle düşün. İşler nasıl yürür, neler yaparlar, kimin görevi ne, telefonlara nasıl bakılır, muhabbet ortamları nasıldır, iş ortamları nasıldır, birbirlerine ettiği hitaplar nasıldır, işlerin yürüyüş şekli nasıldır gibi.

Bey diyemi hitap edilirmi bilemem. Dediğim gibi bu iş yerinin ortamına ve iş yerindeki kıdemlere bağlıdır. İş yeri sahibine Bey dersin mesela. Zaten ortamda durdukça kime nasıl hitap edilmesi gerektiğini öğrenirsin. Sen istediğin gibi hitap et. Zaten yanlışın olursa seni uyarırlar. Sende ona göre davranırsın ondan sonra.

• quote:

Alıntıları Göster
    Ayak uydurursan zevkli olur.
  • quote:

Alıntıları Göster
    akrabamızın muhasebe bürosunda bi çocuk var perişan halde bide ankara ulusta çalışıyo çok şikayetçi ayrılcam diyodu yaptığı iş gelen kişilere hoşgeldiniz bişey içermisiniz -şu dosyaya bak getir -götür yani zor ,para lazım diyosan gir bu devirde asgari ücreti beğenmeyen yoktur sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: oeste

akrabamızın muhasebe bürosunda bi çocuk var perişan halde bide ankara ulusta çalışıyo çok şikayetçi ayrılcam diyodu yaptığı iş gelen kişilere hoşgeldiniz bişey içermisiniz -şu dosyaya bak getir -götür yani zor ,para lazım diyosan gir bu devirde asgari ücreti beğenmeyen yoktur sanırım

Alıntıları Göster
    açik meslek lisesinden oku
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wild Child

Ayak uydurursan zevkli olur.

Alıntıları Göster
    eywallah.böyle önemli konularda ki forumda ki hassas olan kişilere teşekkür ediyorum.ben sakin sessiz söz dinleyen biriyim pek bir sorun çıkmaz gibime geliyor.ama eğer yarın görüşeceğim kişi olumlu olursa buraya yazıcam.neler istediğini ve benim neler istediğimi.doğru diyorsunuz ilk aylarda ayak işleri ne kadar söylemesi biraz kötü olsada öyle .bakalım eğer uydurabilirsem kendimi geleceği yüksek olan bir işim olucak en azından, bunu düşünüp hevesli olmam gerekiyor bir bakıma.hepinize eywallah.bu arada gitmiyorum burdayım eğer aklına birşey gelipte yazmak isteyen varsa sohbet ederiz.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: oeste

bunda bir zorluk yok bence olağan şeyler yapanlar nasıl yapıyor.bence o artık sıkılmış hevesi gitmiş yoksa zor bişe değil.bence gerçi yarından sonra görücen nasıl olduğunu içinizden geçiriyosunuz şu an belki yazıcaksınızda ama bence okadar zor değil.dir

• quote:

quote:

bunda bir zorluk yok bence olağan şeyler yapanlar nasıl yapıyor.bence o artık sıkılmış hevesi gitmiş yoksa zor bişe değil.bence gerçi yarından sonra görücen nasıl olduğunu içinizden geçiriyosunuz şu an belki yazıcaksınızda ama bence okadar zor değil.dir

Alıntıları Göster
    kesinlikle ayak işlerine bakarsın.çay getir götür v.dairesine git.müşteriye git.fişleri faturaları tarih sırasına gir kontrol et.patronun çoçugunu okuldan al:P ben çalıştım aynen bunlar oldu bence 1 yıl çalış sonra şirkete gir en güzeli genel muhasebe kötü

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

severek yapmaya çalış hiç bi zaman pes etme ! yeri gelir azar işitirsin bu seni kırmasın unutma ilerde yeminli mali müşavir olabilirsin tabi çook istersen

• quote:

quote:

quote:

severek yapmaya çalış hiç bi zaman pes etme ! yeri gelir azar işitirsin bu seni kırmasın unutma ilerde yeminli mali müşavir olabilirsin tabi çook istersen

Alıntıları Göster
    İşin ne olduğu önemli değil. Orada ayak işi bile yapsan muhasebe hakkında az çok birşeyler kaparsın. İleride başka iş yerlerine girebilirsin. En azından senin bir muhasebe firmasında çalışmışlığın ve referansın olur.

Hevesin mutlaka olsun. Heves olursa olur. En önemli şey seninde istemen. Görüşeceğin kişi senin hevesini görürse tamam bu işi yapar der.

• quote:

İşin ne olduğu önemli değil. Orada ayak işi bile yapsan muhasebe hakkında az çok birşeyler kaparsın. İleride başka iş yerlerine girebilirsin. En azından senin bir muhasebe firmasında çalışmışlığın ve referansın olur.

Hevesin mutlaka olsun. Heves olursa olur. En önemli şey seninde istemen. Görüşeceğin kişi senin hevesini görürse tamam bu işi yapar der.

Alıntıları Göster
    eğer ordaki iş veren tabi verirsebana zorluk çıkartmazsa.ya şöyle söyleyim baktım beni kullanıyor bişe yapıcağı yok.çok zor değil girerim faturalarda bi kaç değişiklik yaparım bu ona yeter.pek olmaz gibime geliyor ama olursa diye söyledim.aslında o müşavirlik bana ağır gelir arkadaşın dediği gibi öğrenirim şirkete girerim.bir mağazaya girerim.heves edicem bakalım ne kadar sürecek.

• quote:

eğer ordaki iş veren tabi verirsebana zorluk çıkartmazsa.ya şöyle söyleyim baktım beni kullanıyor bişe yapıcağı yok.çok zor değil girerim faturalarda bi kaç değişiklik yaparım bu ona yeter.pek olmaz gibime geliyor ama olursa diye söyledim.aslında o müşavirlik bana ağır gelir arkadaşın dediği gibi öğrenirim şirkete girerim.bir mağazaya girerim.heves edicem bakalım ne kadar sürecek.

Alıntıları Göster
    quote:

Sen işini yap gerisini boşver. İlk iş deneyiminmi bilmiyorum ama çalışmak güzeldir. Kendi paranı kazanıp paranı alınca o duygu çok güzeldir. Sen birşeyler kapmaya çalış o iş yerinden sana yeter. İlerisi için elbette birşeyler yaparsın ilerde. Önemli olan çalışmışlığın ve tecrüben olsun.

Şu faturalarla oynama konusuna gelince. Asla öyle birşey yapma. Sana birşey yapan var diye sende birşey yapma. Onlar bulurlar elbet sana yanlış yapacak olurlarsa. Sen hiç yapma değmez. İşine bak sen işini yap olmazsa çıkarsın. Çıkartırlarsa işten bırak çıkartsınlar. Ama dediğim gibi sen dokunma hiçbirşeye.

• quote:

quote:

Sen işini yap gerisini boşver. İlk iş deneyiminmi bilmiyorum ama çalışmak güzeldir. Kendi paranı kazanıp paranı alınca o duygu çok güzeldir. Sen birşeyler kapmaya çalış o iş yerinden sana yeter. İlerisi için elbette birşeyler yaparsın ilerde. Önemli olan çalışmışlığın ve tecrüben olsun.

Şu faturalarla oynama konusuna gelince. Asla öyle birşey yapma. Sana birşey yapan var diye sende birşey yapma. Onlar bulurlar elbet sana yanlış yapacak olurlarsa. Sen hiç yapma değmez. İşine bak sen işini yap olmazsa çıkarsın. Çıkartırlarsa işten bırak çıkartsınlar. Ama dediğim gibi sen dokunma hiçbirşeye.

Alıntıları Göster
    :Ddokunmam hoca tamam.yok iş tecrübem yok hiç.tamam ben aynen dediklerini yapıcam.bakalım ne olacak.

• quote:

:Ddokunmam hoca tamam.yok iş tecrübem yok hiç.tamam ben aynen dediklerini yapıcam.bakalım ne olacak.

Alıntıları Göster
    quote:

Sen, senin yapman gerekenleri yap gerisine onlar karar versin...

Umarım işin olur ve şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

quote:

Sen, senin yapman gerekenleri yap gerisine onlar karar versin...

Umarım işin olur ve şimdiden hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    bende

Anadolu ticaret meslek de okuyorum. İlerde benimde Staj yapmam lazım. Muhasebeci yanında yoksa

Mali müşavir olamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SabroN

bende

Anadolu ticaret meslek de okuyorum. İlerde benimde Staj yapmam lazım. Muhasebeci yanında yoksa

Mali müşavir olamıyorum.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SabroN

bende

Mali müşavir olamıyorum.

yaparsın ve olursun inşallah ne diyelim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SabroN

bende

Mali müşavir olamıyorum.

yaparsın ve olursun inşallah ne diyelim.

Alıntıları Göster
    kardeş babam bizzat mali müşavir benim o yüzden söyliyeyim hiç kolay olmuyor bizim de iki tane stajyerimiz vardı onlar sürekli çalışırdı büroda babam dışardan evrakları bilmemneleri alırdı büro işi hiç kolay değil tabi dışarı işi de değil ama sonuçta staj yapmak zorundasın 2 yıl ama gördüğüm kadarıyla o iki yıl işin kolay kısmı ondan sonraki mali müşavirlik sınavları ve eğer ilerde düşünürsen yeminli mali müşavirlik sınavları insanın anasını ağlatıyor ben sana diyeyim

bi sınava girmek için 750 ytl verilir mi ya ? :D (ymnli mali müşavirlik)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.