Şimdi Ara

Seri Port Haberleşmesinde Araya Girerek Dinleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Rüzgar türbinimizde bir kontrol cihazımız var bu cihaz kontrol cihazının kendisine ait yazılım ile bilgisayardan kontrol edilebiliyor. Bu cihaz ile pc deki yazılım seri haberleşme ile haberleşiyor. Şimdi sorun şu ki bu yazılım üretim değerleri arıza verileri gibi değerleri kaydetmiyor 100 adet olaydan sonra geçmiş olayları göremiyoruz. Analiz yapabilmek için üretim değerlerini ve arıza kayıtlarını bundan sonra kaydetmek istiyoruz. Bu yazılım ile cihaz seri haberleşme yaparken bunların veri alışverişlerini dinleyen bir program yazmak istiyorum ama porta erişim sağlayamıyorum bu portu çoklamamız mümkün mü yada bu düşündüğüm şey mantıklı bir şey mi? Böyle bir şeyi deneyen bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

• Bir fiziksel porta aynı anda sadece bir program erişebilir. Cihaz üreticisinin yazılımı ile sizin yazılım aynı anda aynı porta erişemez. Portu kullanım hakkını kim sistemden önce almışsa sadece o konuşur, diğeri bağlantı hatası alır.

İki farklı yöntem önerebilirim

- Virtual Serial Port" anahtar kelimeleri ile araştırma yapın. Port split ile fiziksel portu iki sanal porta birlikte yönledirebilirsiniz. Her iki uygulamada farklı sanal portlardan gelen verileri işleyebilir. Veri gönderme kısmı bu noktada sıkıntı olabilir bundan emin değilim. Cihaz kendisi sürekli pcden istek gitmeden veri gönderiyorsa, bu yöntem en basiti ve risksiz olanı.

Örnek : https://www.virtual-serial-port.org/downloads.html

Seri Port Haberleşmesinde Araya Girerek Dinleme

- İkinci yöntem ise ikinci bir comport ve onun RX pini üzerinden trafiği dinlemek. İkinci portun Rx ini diğer comportda dinlenmek istenen hatta (TX: pc->cihaz veya RX: cihaz>pc) uygun(*) şekilde bağlanır. Gidiş geliş trafiğini dinlemek istiyorsanız üçüncü bir porta daha ihtiyacınız olacak. Yine üçüncü portun RX pinini kullanacaksınız. Dinleme yaptığınız portların TX pinleri boşta kalmalı. Usb to RS232 dönüştürücüler ile bu ihtiyacını karşlayabilirsiniz.

(*) Sinyal seviyelerine dikkat etmek gerekir. TTL seviyedeki bir portu, örneğin v.24 standartlarındaki bir hatta bağlarsanız cihazlarınızda arıza meydana gelebilir.

• tahir. T kullanıcısına yanıt
    Selam hocam serial port monitor ve sniffer diye aratırsanız hattı dinleyen uygulamalara erişebilirsiniz.

Accessport uygulaması ile açık porta bağlanıp gönderilip alınan verileri loglayabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.