Şimdi Ara

Serial ATA NCQ ve Serial ATA 2 hakkında yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben şimdi bi tane seagate 120 gb sata 1 aldım ama ncq var bana sata 2 diye verdi adam bende geri getirip samsung yada westerndigital in sata 2 lerinden almayı düşünüyorum ama sata 2 olan disklerde ncq yok sizce hangisi daha güçlüdür sata1 ncq lü bi disk mi yoksa sata2 olup ncq olmayan disk mi yardımlarınızı bekliyorum...

• Sata 2 samsung'u al. Hem daha performanslı olur hemde daha sessiz. O aldığın hdd'nin 1 ay sonra böğürme ihtimali çok yüksek.
  • iyide aldıgımın neden böğürme ihtimali olsun ki NCQ ses mi yapmasını sağlar bence tam tersine ömrünü uzatması lazım ama ben sata2 yada sata1 ncq arasında kaldım sen farklı boyuta nie sürüyorsun işi...
  • samsung lar sanırım genelde sata2 ve ncq ,ben alırken ucuzu dedim bilhassa baktım gelen ürünün seri numarasını netten kontrol ettim sata2 ve ncq idi , gerçi anakart desteklemiyor ama olsun 80gb x 2 raid yaptım ,tanesi 59+ kdv falandı sanırım 2 ay oldu
  • yani samsung un sitesinden kontrol ettin mi ben bulamadım sata 2 olup ncq destekleyen bir hdd eğer varsa onerirmisin şuan bitane 120 ve üzeri birşey arıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: spy_willy

iyide aldıgımın neden böğürme ihtimali olsun ki NCQ ses mi yapmasını sağlar bence tam tersine ömrünü uzatması lazım ama ben sata2 yada sata1 ncq arasında kaldım sen farklı boyuta nie sürüyorsun işi...

Sen şu topiği okuda ondan sonra karar ver. Senin kulak sağlığına sürüklüyorum işi...

http://forum.donanimhaber.com/m_4539768/mpage_1/key_//tm.htm#4546358
  • vay be ben nerden bileyim bu kadar abartı birşey oldugunu ama ben kaç senedir seagate kullanıyorum ve hiç boyle birşeyle karşılaşmadım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• buarada ses hakkında ,samsunlar genelde sessiz , 2-3 tane ide ,2-3 tane de sata samsung gördüm ve hepsi ses konusunda iyiydi , 120 lik bir seagate ide kullandım birsüre o daha da sessizdi ama daha yavaştı

bende 2*80gb raid ve bir adet 120 gb maxtor var , maxtor ,samsungların yanında traktör gibi geliyor bana ,
  • 131+kdv ye western digital 250 gb sata2 16 mb cache al
    seagate 250 gb sata,ncq etkin olması halınde bıle testte 5000-5850 puan gıbı bırsey almıs western dıgıtal bızzat ben uyguladım testlerı
    850 puan fark atmıs senın anlıyacagın sata2 normal sataya
  • 16 mb bellegi var oburunun 8 mb tabiki fark olur normal 16 mb le karsılastır bakalım okadar fark olurmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixx -- 10 Kasım 2005, 17:25:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: unixx

16 mb bellegi var oburunun 8 mb tabiki fark olur normal 16 mb le karsılastır bakalım okadar fark olurmu

de ben olan parcalardan bahsettim iki farklı hdd den bahsettim ikiside ayrı zaten fark olması normal! biri 150 mb/s de calısıyor digerı 300 mb/s farkın en buyuk oranı buradan bence!
  • NCQ ne işe yarar?
  • 2 /8/16 mb cache o kadar da fark etmiyormuş , diye biliyorum , sadece bazı durumlarda büyük dosyalarda sanırım etkliymiş (%3-4 )

NCQ , Native Command Queing sanırım , yanı doğal kumut sıralama ,bu da çok etkili bişey değil olması iyi elbette , disk adeta gideceği adreslerin bir listesini tutup kolay yoldan gidiyormuş (%2-3)

Sata1 (150MB/s) , sata 2 (300MB/s) bu fark sata kablosunun sınırı gibi bişey aslında diski değil , arabirim ile anakarttaki sata girişi arasındaki hız (%1-2 )

en baba fark devir (5400 /7200 /10000 / 15000 rpm ) dir , ondan sonra da plaka yoğunluğu (40/60 / 80 /100 GB )
  • Bence mılet yeni teknolojı dıye sata2 alıyor halbuki elındekı dısden bır tane daha alip raid 0 yapsa ama yapmıyoruz hemen yenısını alıyor sata2 felan ama degmıyo. Kulananlarda bılıyor raptor var mesela adamın elınde sata2 alıcagına bır tane daha rapdor alır ınsan raid 0 yapar sata2 ye fark atar. sata2 alıcaklar anakartı desteklıyormu 2 tane sata2 alıcaksın obur dısler ne olucak oda var ha derseki raid 4-5 yapıcam ok bızde saygı duyarız dıyıp aradan cekılırız aynen benım kardesımde bu kafada sata2 dıye tutdurdu anlart babam anlat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixx -- 11 Kasım 2005, 14:17:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azimkar

2 /8/16 mb cache o kadar da fark etmiyormuş , diye biliyorum , sadece bazı durumlarda büyük dosyalarda sanırım etkliymiş (%3-4 )

NCQ , Native Command Queing sanırım , yanı doğal kumut sıralama ,bu da çok etkili bişey değil olması iyi elbette , disk adeta gideceği adreslerin bir listesini tutup kolay yoldan gidiyormuş (%2-3)

Sata1 (150MB/s) , sata 2 (300MB/s) bu fark sata kablosunun sınırı gibi bişey aslında diski değil , arabirim ile anakarttaki sata girişi arasındaki hız (%1-2 )

en baba fark devir (5400 /7200 /10000 / 15000 rpm ) dir , ondan sonra da plaka yoğunluğu (40/60 / 80 /100 GB )

+1
    ayrıca sata ve sataII hdd ler arasında performans olarak neredeyse hiç fark yok.sebebi ise sata ve sataII pratik hızlarıyla teorik hızları arasında dağlar kadar fark olması.sataII 300mb/sn destekliyor ama şu an ki hdd ler 70mb/sn ye ulaşamıyor bile.yani daha satanın sınırlarının yarısına gelinememiş biz sataII den bahsediyoruz.hdd nin hiç çıkamayacağı hızları desteklemese pazarlama stratejisinden başka birşey değil.bu durum ncq için de geçerli.

• mıllet yoksa hdd naıl satacak aha sata2 cıkardık dıcekler ama ısı bılenler arasında fark olmadıgını bılenler dusmuyor bu tuzaga bakınız 8 ay sonra sata3 cıkaracaklar o zamanda sata3 almak ıcın adam elındeki raptor u satacak .Hihİbızde o arkadaslara yardım edip raptorlarını cope atmadan parasıyla elerımden alırız nede olsa eskı sata raptor degılmi:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixx -- 11 Kasım 2005, 14:22:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.