Şimdi Ara

Serserilerle nasıl baş ediyorsunuz? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
8.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Patlakosman evet özellikle istanbulda dolu öyle tipler. ben babamın işi gereği esenyurtta oturuyorum.daha öncede yenibosna kocasinan gibi pislik yerlerde yaşadım doluydu bu tiplerden ve halen de varlar.bu tiplerden korunmanın en iyi yolu milletin içinde bunları bi güzel dövecen bi kaç tanesini tek tutup verecen odunu.sokacan götlerine o ceplerindeki kelebeği.sonra artık onlar seni görünce gelip selam veriyolar sana da daha bulaşmıyolar gözleri korkuyor.başka yol bırakmıyorlar insana.
  • O adamları en iyi ben biliyorum bizim burda çok var kabadayılığı bırak tipini gördüğünde çok efendi diyeceğin insanlara sataşıyolar,neden peki?Zengin diye,yanında kız arkadaşı var diye,kısaca kendinde olmayan şeyleri o tür insanlara saldırarak kendini tatmin ediyorlar.Kuzenim 19 yaşında garsonluk yapıyo,1.90 civarı boyu var yapılı ancak gözlük var,sakal çıkmamış hani dışardan görenin süt dediği biri,bu sigara içmediği 2 tane serseri sabah kızılayda bundan çakmak istiyo yok diyo gidiyo,akrasından laf mı etmişler kem küm etmişler yani,bu dönmüş çıkarmış gözlüğü hayırdır ne diyon sen diyince geri adım atmışlar,yani ezecek adam arıyolar kendilerine kısaca ya gücünün yeteceğini düşünüyor,ya da bu süt bana karşılık veremez diyor.Bir gün oturuyodum bizim çitlerin orda ameliyatlıydım bi su aldım sağ taraftan biri geliyo 1.95 civarı yapılı dayı dayı yürüyen bi tip düşün,bana baktığını fark ettim,bakmadım önüme gelene kadar abartısız 7-8 saniye baktı,bak düşün ne yürüyorum ne konuşuyorum,ne ona bakıyorum durduk yere başladı bakmaya,önüme gelince bende baktım buna durdu hemen bişey mi var dedi,ameliyatlıyım tabi yok bişey dedim,aradan bi 6 ay geçti beyimizi gördüm yazın,gene omuzlar dik bi el öne bi el arkaya kabadayı bir şekilde yürüyor,geldi omuz attı sinirliydimde o gün,ne yapıyosunlan sen dedim başladım saldırmaya sonra girdim alttan yere düşürdüm,göğsüne oturdum kıvrandı düşürdü,ayağa kalktı geri geri kaçarken bi daha girdim alttan düşürdüm çıkacam göğsüne bırak konuşalım dedi :) Yani boyum 1.78 büyük ihtimalle ben bunu döverim diye düşündü bundan dolayı sataştı,ben şahsem bu tür insanların kendilerinden kalıplı öyle süt gibi görünmeyen birine sataştıklarını görmedim.Tek amaçları var ego tatmini başka bişey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: skidproof

quote:

Orijinalden alıntı: DialecticaL

Öncelikle; sırf bu konuya yazmak için üyeliğimi 'Tam Üyelik' haline getirdiğimi belirteyim.

Konuya yazan arkadaşlardan biri demiş ki; "Ya çok artistsindir, ya çok salaksındır.."
    Bir insanın senin artist tanımına uyduğu için taciz, hakaret, darp vb. şeylere maruz kalması senin için çok doğal, öyle değil mi?
    Birey hiç kimsenin hak ve özgürlüklerini ihlal etmediği sürece istediği gibi giyinir, yürür, davranır, yaşar..
    Burası hayat.
    Burası yaşam alanı.
    Bunu anlayamayacak kadar dar kafalı insanlar olduğu sürece böyle konular çok açılır, senin gibi bir takım 'Çok artistsin'ciler de buralara böyle şeyler yazmaya devam eder.

Sana gelince adamım; böyle tiplerle her yerde karşılaşmak mümkün. Yapabileceğin en iyi şey görmezden/duymazdan gelmek olur. Böyle tipler yüzünden yaşamdan soğuyabileceğini, zaman zaman öfkelenebileceğini de tahmin ediyorum. Sıkma canını, böyle konulardan muzdarip birçok adam var senin gibi. Üç - beş serseri için hiçbir şeye değmez.

Tamam sakinim.

Arkadaşım, beni tanımadan kendi kafandan birşeyler kurup kurup yazmışsın.

O elemanların yaptıkları şeyi doğru bulduğumu nerden çıkardın? Sadece konuya o tiplerin bakış açılarını yazdım.Ve nasıl bir nedenden ötürü bulaştıklarını anlattım.

Kısacası normal sen ben gibi, ekmeğinde koşan adama sataşmazlar.Sarhoş ya da çekmediği sürece.

Kime saldırırlar omzunu eğen kabadayılık taslayan kendini hikmetten sanan çoluk çocuğa saldırırlar.

Anladın?

Başlığı açan ve bu durumdan sıkıntılı olan diğer arkadaşları o şekilde nitelendirmene kızdım ben.

'Artist' diye nitelediğin adamları dış görünüşüyle (Saçı, sakalı, küpesi, kıyafeti vb.) , kimseye zararı dokunmayan hal ve davranışlarıyla (kız arkadaşıyla gezmek, arkadaşlarıyla eğlenmek, yolda yürümek vb.) yargılıyorsan, haksızlığı doğal olarak görüyorsun demektir.

Ki; bu konuyu açan adam o serserilerin seviyesinde olmadığı için konuyu buraya açmış. Sen bu arkadaşa "Çok süzmesindir, artistsindir" gibi bi' bakış açısıyla yaklaşırsan konuyu çok ters anlamışsın demektir.

"Ben 'artist' diyerek kendileri gibi olan serserileri kastettim" diyorsan, söylediğim gibi; bu adam onlardan değildir zaten.

Özet olarak; tam olarak sana kızdığım söylenemez. Senin ilk tanımın çok yanlış yerlere çekilebileceği için onun üzerinden konuya daldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen artist görmemişsin o zaman kardeşim ne diyim. Cebinde 20 lira olunca yürüyüşü değişen insanlar tanıyorum ben, sanada tavsiye ederim.

Görmekle, bakmak arasında fark var.
  • quote:

Sen artist görmemişsin o zaman kardeşim ne diyim. Cebinde 20 lira olunca yürüyüşü değişen insanlar tanıyorum ben, sanada tavsiye ederim.

İkimiz de benzer düşünceyle farklı yerlerden yorumluyoruz.
    Anlaşamayacağız.
    Boşver gitsin.

• quote:

quote:

Sen artist görmemişsin o zaman kardeşim ne diyim. Cebinde 20 lira olunca yürüyüşü değişen insanlar tanıyorum ben, sanada tavsiye ederim.

Anlaşamayacağız.
    Boşver gitsin.

Bir insanın fikri neyse zikride odur.

Anlayana.
  • quote:

quote:

quote:

Anlaşamayacağız.
    Boşver gitsin.

Bir insanın fikri neyse zikride odur.

Anlayana.

Sidik yarıştırmaya mı, laf sokmaya mı çalışıyorsun?
    Fikrini eleştirdim, yanlış anladığımı söyledin, yanlış anlaşılabileceği için eleştirdiğimi söyledim, kabul ettim.
    Sana kimseyi savunmuyorum.
    Ayrıca; sana karşıt nitelikte bi' fikir de beyan etmedim.
    Fikrin üzerinden eleştiri yaparak konuya dahil oldum.
    Sen, ben, o, bu, şu burada yazdığımız halde anlayışsız olursak bu konuyu açan adama kimse yardım edemez.
    Kendini ve fikirlerini kanıtlamaya, laf sokmaya çalışmak yerine üretmeyi dene.
    Şimdi neyle ilgileniyorsan onunla ilgilenmeye devam et.
    Cevap falan bekleme benden.

• Konuya ciddi cevap yazacaktım , sonra yukarda Linkin Park ve Green Day dinliyor diye ergen diyen gördüm , biraz aşağı inince efsane gruplara " Metalciymiş ergen hell yeah " gibi bir tepki gördüm ve konuda ciddiye alıncak kimse olmadığını anladım , gidiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

Konuya ciddi cevap yazacaktım , sonra yukarda Linkin Park ve Green Day dinliyor diye ergen diyen gördüm , biraz aşağı inince efsane gruplara " Metalciymiş ergen hell yeah " gibi bir tepki gördüm ve konuda ciddiye alıncak kimse olmadığını anladım , gidiyorum...

O kişiler benim.

Gel bi konuşcaz.

Ha birde kelimeden sonra virgül arasında boşluk bırakılmaz.

Sen hiç ciddiye alıncak birine benzemiyorsun, gelme la git uzak ol valla bak.
  • quote:

quote:

Konuya ciddi cevap yazacaktım , sonra yukarda Linkin Park ve Green Day dinliyor diye ergen diyen gördüm , biraz aşağı inince efsane gruplara " Metalciymiş ergen hell yeah " gibi bir tepki gördüm ve konuda ciddiye alıncak kimse olmadığını anladım , gidiyorum...

O kişiler benim.

Gel bi konuşcaz.

Dil korumak için değil anlaşmak için vardır. Yanlış anlaşılmıcak kadar düzgün kullanırım onun arkasından hız gelir.
    Yinede şunu yapmaktan hiç bıkmıycam

- " Bi " diye birşey yoktur.
    - " Konuşcaz " kelimesini ek-kök olarak ayırın bakalım ne çıkcak
    - Noktadan sonra boşluk bırakılır.
    - " Birde " deki " de " ayrı olacak.
    - " alıncak " yine ekleri ilkokul düzeyinde kullanmışsın.
    - " gelme la git uzak ol valla bak " buna bir şey dememe gerek yok sanırım

Ve bu hataların hepsini beni düzelttikten sonra yazdığın titizce mesajda yazdın , yoksa istersen eski mesajlarını bulup burada Türkçeyi katledişini de izleyebiliriz.

He olaya gelirsek ; Müzik zevkiyle yaş belirlemek önyargıdır , sığ birisisin bana kalırsa. Metal dinleyen birisini küçümsemende ayrı bir çekememezlik sebebini bilmiyorum şimdi uykuluyum açıkcası , ama biraz daha rezil edersen kendini karakterinin derinliklerine beraber ineriz yani neden olmasın.

• quote:

quote:

quote:

O kişiler benim.

Gel bi konuşcaz.

He olaya gelirsek ; Müzik zevkiyle yaş belirlemek önyargıdır , sığ birisisin bana kalırsa. Metal dinleyen birisini küçümsemende ayrı bir çekememezlik sebebini bilmiyorum şimdi uykuluyum açıkcası , ama biraz daha rezil edersen kendini karakterinin derinliklerine beraber ineriz yani neden olmasın.

HAHAHAHAH lan olum ne içiyosunuz siz sabah kahvaltıda.

Metal dinleyeni çekemiyormuşum filan çok güzel tespit.

Sığ olan sensinde farkında değilsin, kibirden gözün görmüyor.

Ben sadece öğrenmen amacıyla yazdım bahsettiğin dil bilgisi kuralını.Yoksa laf sokmak için yazsaydım gayet dikkat edip düzgün yazar sanada o açıklamaları yaptırmazdım rahat ol.

Boş adamsın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O kişiler benim.

Gel bi konuşcaz.

Ben sadece öğrenmen amacıyla yazdım bahsettiğin dil bilgisi kuralını.Yoksa laf sokmak için yazsaydım gayet dikkat edip düzgün yazar sanada o açıklamaları yaptırmazdım rahat ol.

Boş adamsın.

Bütün foruma öğretmenlik yapıyor musun yoksa bana karşı hisler mi besliyorsunda özellikle bana öğretme çabasına giriyorsun ? Yoksa sadece yukardaki mesajıma sinirlenip Türkçemden vurarak kendini mi tatmin ediyordun ? Bir daha saldırırken o yetide olup olmadığını düşün , sonra yukardaki gibi çok fail olursun.(Bkz ; Son mesajında imla hataları içeriyor.) Yaşıtlarına kardeşim hadi...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O kişiler benim.

Gel bi konuşcaz.

Boş adamsın.

Bütün foruma öğretmenlik yapıyor musun yoksa bana karşı hisler mi besliyorsunda özellikle bana öğretme çabasına giriyorsun ? Yoksa sadece yukardaki mesajıma sinirlenip Türkçemden vurarak kendini mi tatmin ediyordun ? Bir daha saldırırken o yetide olup olmadığını düşün , sonra yukardaki gibi çok fail olursun.(Bkz ; Son mesajında imla hataları içeriyor.) Yaşıtlarına kardeşim hadi...

Boş adamın boş işleri.

Sabahın köründe kafa ütüledin cidden.

Olum gece yatarken bunları mı düşünüyorsun.

Hmm bugün ne yapsam. Birilerine laf sokarım artık eheheh.

Aferin. Good boy.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O kişiler benim.

Gel bi konuşcaz.

Boş adamsın.

Boş adamın boş işleri.

Sabahın köründe kafa ütüledin cidden.

Olum gece yatarken bunları mı düşünüyorsun.

Hmm bugün ne yapsam. Birilerine laf sokarım artık eheheh.

Aferin. Good boy.

Yalnız tartışma başlatan sensin bilmem farkındamısın. Yani kendi mesajınla kendine saldırdın.
    Neyse senin kafan yine yazılara bakarak ütülenir şimdi hadi yat

• Tek yakalayıp
  • Sık Sık dövüyorum. Eski bir serseri olarak onlardan daha fazla deneyime sahibim bu yüzden pek problem olmuyor.
  • O tipler tek başlarınayken ya da bi ıslıkla arkadaşlarını toplayabilecek durumda değilken süt dökmüş kedi gibi olurlar. Ama 2-3 kişi bi araya gelince adam sanıyolar kendilerini. Gerçekten delikanlı olan adam tek bulduğu kişiye öyle 3-4 kişiyle dayılık yapmaz. Yapıyorsa kansızdır, ödlektir. Bir gün gözü karartıp girecem 2-3 kişi demeden, bir halt yapabileceklerini de hiç sanmıyorum zaten ama hayırlısı. İte bulaşacağına çalıyı dolaş demiş büyüklerimiz.
  • Bazıları var otobüste gidiyom durakta bi tane artist gözlerime bakıp duruyo , sonra el kol hareketi felan yaptı otobüse doğru yürüdü Allahtan arkadaşlar vardı slk otobüse binmesiyle inmesi bir oldu- ne salklar var arkadaş... BU SERSERİLERİN İNSANLARIN NEDEN GÖZLERİNE BAKTIĞINIDA ANLAMIŞ DEĞİLİM
  • bir tanesi para istemişti. elmacık kemiklerini - burnunu - parmaklarını kırdım acımayın beyler öldüresiye kadar dövün. düğün salonlarına dadandılar şimdi geçen hafta akrabanın düğününde salonda kızlara sataştılar, 2-3 sağlam arkadaş döve döve dışarıya attık daha gelen olmadı. zaten bunları sağlam dövünce gerisi gelmez emin olun, ilkokul değil burası yok abim gelcek yok görüşcez. dayağı yiyen oturur beyler size tavsiyem ilerleyebildiğiniz kadar dövüş sanatı öğrenin ve vücut geliştirin
  • quote:

Öncelikle; sırf bu konuya yazmak için üyeliğimi 'Tam Üyelik' haline getirdiğimi belirteyim.

Konuya yazan arkadaşlardan biri demiş ki; "Ya çok artistsindir, ya çok salaksındır.."
    Bir insanın senin artist tanımına uyduğu için taciz, hakaret, darp vb. şeylere maruz kalması senin için çok doğal, öyle değil mi?
    Birey hiç kimsenin hak ve özgürlüklerini ihlal etmediği sürece istediği gibi giyinir, yürür, davranır, yaşar..
    Burası hayat.
    Burası yaşam alanı.
    Bunu anlayamayacak kadar dar kafalı insanlar olduğu sürece böyle konular çok açılır, senin gibi bir takım 'Çok artistsin'ciler de buralara böyle şeyler yazmaya devam eder.

Sana gelince adamım; böyle tiplerle her yerde karşılaşmak mümkün. Yapabileceğin en iyi şey görmezden/duymazdan gelmek olur. Böyle tipler yüzünden yaşamdan soğuyabileceğini, zaman zaman öfkelenebileceğini de tahmin ediyorum. Sıkma canını, böyle konulardan muzdarip birçok adam var senin gibi. Üç - beş serseri için hiçbir şeye değmez.

Tamam sakinim.

adam öyle demek istememiş, boşuna sinirlendin.
    adamın demek istediği şey eğer onlara göre artist bir tipsen - mesela mahallede sürekli yanında kız oluyor,çok sesli konuşuyorsan - serserilerin bulaştığı tip olursun.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.