Şimdi Ara

SERT SÜSPANSİYONLU ARAÇ NASIL KONFORLU HALE GETİRİLİR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
2
Favori
127.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun süre biraz konforlu bir araca binince insan konforuna alışıyor.
    Lastik değişim veya basınç kontrolü , ses yalıtımı gibi seçenekleri denemenin yanısıra, yolda giderken başka şeylere odaklanmaya çalışın.

Bir süre sonra gelen seslere ve tümsek,çukurlarda zıplamalara alışıyorsunuz. İnsan alışır, birsüre sonra da umursamaz.

Ayrıca süspansiyon değiştirmek yol tutuşu açısından biraz riskli diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YağmurAdam- -- 12 Ocak 2010; 15:28:27 >
  • Civic sedan sınıfı içinde corolla,astra ,lancer,jetta,focus,megane ve cruze den bile daha yumuşak süspansiyon ayarlarına sahip hatta fazla bile yumuşaktır.

Senin lastik veya süspansiyonunda bir sorun olma ihtimali oldukça fazla.
  • lastikler hangi hiz kategorisinde hiz-performans tipi lastiler biraz daha serttir ornegin V tipi lastik varsa H tipi ile degistirirsen biraz faydasi olabilir birde kaliteli bir lastik alman lastik sesi ve konforu etkileyen unsurlar dir

bir de aracin versiyonuna gore ses izolasyonu degisebilir ona yapacak pek bir sey yok passat la civic kiyaslamasi nasil yapilir bilmem ama ben her zaman alman arabasindan yanayim
  • Benim i20 dede aynı sorun var sinir ediyo.Her kasisi hissediyorum. Babamın kartalı var onda bile bu kadar sarsıntı yok adam dalga geçiyo ben senin arabana binmem diye bide

Üzerinde fabrikadan gelen Kumho solus kh17 var. Lastik basıncınıda 1 bar düşürdüm yinede aynı.
  • Honda lar spor amaçlı üretimleri dışında genel olarak "tatlı sert" tabir edilen tarzda sertliğe sahiptirler,sedan Civic ler de bu şekilde ne çok yumuşak ne de serttir.

Civic inizi yumuşatmak istiyorsanız en basidinden mevcut lastiklerinzi daha rahat bir absorbe/sessizlik verecek lastiklerle yenileyebilirsiniz,bu konuda Nokian iyidir,özellikle asfalt sesi üzerine ekstra çalışmalar yapan bir firmadır.

Bunun yanısıra lastik ölçülerinizi de değiştirebilirsiniz; şayet 16" olan jant ve lasiklerinizi 15" e düşürürseniz yeni lastiklerinizin yoldan gelen darbeleri absorbe etme seviyesi artar,ancak sürüş dinamiklerinden taviz verirsiniz.

Ses yalıtımı yaptırmak da faydalı olabilir,ancak Civic gibi bir kompak aracı bir üst segmentteki Passat seviyesine çıkarmak kolay değildir,Passat kadar yalıtım/konfor özellikleri sınıfı gereği Accord da bulunur.

• yukarıda adı geçen araçların hiç biri C4'ten kötü değildir sanırım. Her çukurda veya yoldaki en ufak kabartıda bile çok fazla süspansiyon sesi yaratmakta üstüne yok. bir de 99 hyundai accentimiz var. ara sıra ona bindiğimde aradaki farkı çok acı bir şekilde hissediyorum. onca senelik araba bi ses gelse ya bi yerinden .yok işte çıtı çıkmadan gidiyo. çok sinir bi durum.
  • Ben de boradan corollaya geçmiştim ve 2 yıl boyunca arabadan kurtulana kadar yol sesi ve sert süspansiyonlardan kafayı yiyecektim. Değiştirin kurtulun.
  • Tam da benim açmayı düşündüğüm bir başlık olmuş.

Ben de imzamdaki aracımla aynı dertten muzdariptim ve çok kafama takıyordum. Ancak nasıl olduysa son zamanlarda artık sarsıntılardan daha az rahatsız olduğumu farkettim. Ama yine de bir dahaki lastik değişiminde yanak yüksekliğini bir üst değerle değiştirmeyi düşünüyorum. Benim lastik ebadımda (205-55-16) yanak yüksekliği 1.1 cm kadar yükseliyor. Bu da epey bir rahatlama getirir. Bu değişiklik ise aracın hızında %3 lük bir artışa denk geliyor, bu da genel olarak olarak lastik değişiminde tavsiye edilen aralığın içinde kalıyor. Tabi bunun yanı sıra artık lastik havalarını sık sık takip ediyorum. Özellikle şehir içinde tavsiye edilen değerin 1-2 psi alt değerine ayarlıyorum (30-32).

Ben bu sorunun sadece bana özgü olduğunu düşünürken genel bir sorun olduğunu da bu forumla farketmiş oldum. Sanırım sorunun başlıca kaynağı, araçların gittikçe ağırlaşıp yüksekliklerinin artması nedeniyle ağırlık merkezlerinin yukarı çıkması ve bunun yol tutuşu kötü etkilememesi için süspansiyonların sertleştirilmesinin zorunlu hale gelmesi. Tabi yollarımızın hali de malum olunca bu tür rahatsızlıklar ortaya çıkıyor.

• Honda Civic sert bir araçtır.Ama konfor meselesi göreceli bir konu olduğundan farklı yaklaşımlar var.İnsan aracını kullanırken haliyle bozuk yolları tok ve yumuşak bir şekilde geçmek ister.Aksi halde traktörden ne farkı olurki.Aracı daha yumuşak yapmak lastik yanağıyla bir nebze mümkün ayrıca yol tutşun çok ta kötüleşeceğini sanmam.Üstelik sert süspansiyon zamanla parçalarda yıpranmaya ve daha fazla tıkırtıya sebep olacaktır.Yumuşak hamur+daha geniş yanak ve yeni dökülmüş asfalt.
  • Tamam şimdi sert süspansiyon konforu düşüren bir etken diyorlar ama bunun kuralı bu değilmidir sert süspansiyon =yol tutuşu yumuşak süspansiyon=konfor her ikisinin de bir arada bulunması zaten zor bir durum değil mi örneğin lastik yanağını küçültürsün yol tutuşun artar ama konforun düşer
  • selam
    benim araçta da sert süspansiyon var
    aracın salınımı ii ancak darbe emilimi ii değil
    üzerinde gelen pirelli lastikleri 1200 km iken michelin ile değiştirdim
    inanılmaz bir değişim oldu kesinlikle lastik değişimi tavsiye ederim bridgeston lastiklerde serttir
    tavsiye etmem ayrıca yurdum yollarında 55 -45-40 yanak gibi ölçülere inanamıyorum
    hele o güzelim yeni fiesta titanyumlara bakıyorum 45 yanak yav sahipleri nasıl gidiyo merak ediyorum
    fiestam olsa yapacağım ilk iş lastikleri michelin ile değiştirip yanakları büyütmek olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgut reis -- 16 Ocak 2010; 22:49:57 >
  • Civic süspansiyonu yumuşak.Fakat bu yumuşaklık konfor olarak bize dönmüyor.İyi bir lastik belki yol sesini azaltabilir ama sorun sadece yol sesi değil aracın içinde kullanılan malzemelerde yalıtımda çok farkediyor.Özellikle sert ve sesi absorbe etmeyen plastik mazleme aracın iç kısmında çoğu yerde kullanılmış bu bile bence yalıtımda ciddi etken.Kasis vb yerlerde sanki arabanın bir parçası kopmuş gibi insanı rahatsız ediyor.

Ben bu sorunlardan kurtuldum.Artık ses vb şeylere dikkatimi vermiyorumArabanın tadını çıkarıyorum.Her ne kadar bu tip eksileri olsada artıları ile aynı segmentteki çoğu araca motoru iç ve dış tasarımı ve bence kalitesi ile çok yakmasına rağmen (Bu tip şikayetler var) bence türkiyede çok tercih edilen bir araç olmuştur.
  • yumuşak süspansiyon yol tutuşu kötüleştirir. araç rüzgardan çok etkilenir, beşik gibi sallanır. virajlarda ise insanın ödü kopar. yine en iyisi aracın sert süspansiyonlu olmasıdır.
  • Yumuşak bir araç kullandıktan sonra sert ayarlı bir otomobil yer yer sıkıcı gelebiliyor,ama sert ve dengeli bir araca alışıp avantajlarından sonuna kadar faydalandıktan sonra yumuşak bir araçta hissedilen tedirginlik daha dikkat çekici oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Yumuşak bir araç kullandıktan sonra sert ayarlı bir otomobil yer yer sıkıcı gelebiliyor,ama sert ve dengeli bir araca alışıp avantajlarından sonuna kadar faydalandıktan sonra yumuşak bir araçta hissedilen tedirginlik daha dikkat çekici oluyor..

Çok doğru.
    Hyundai excel aracım vardı. inanılmaz yumuşak bir araçtı. 12 saatlik yolculuklardan sonra bile yorgunluk hissetmezdim. Ama yol tutuş ve rüzgarlardan etkilenme açısından sıkıntılıydı. Aşırı rüzgarlı ve yağmurlu havalarda otobanda 70-80 km yi geçemediğimi hatırlarım.

Şimdiki aracımın yol tutuşu çok iyi olmasına rağmen uzun yolculuklarda yoruyor. sürüş zevki alabilmek için performanslı kullanmak gerekiyor.
  • Excel zamanında beni çok etkileyen bir araçtı, tasarımı ve donanımını çok başarılı bulurdum.

Bunların yanısıra gerçekten enteresan derecede yumuşak bir araçtı,kuzenimde vardı GLS ydi sanırım,kasislerden biraz hızlı geçince yaylanır altını vururdu,ama çok konforluydu.
  • Arkadaşlar spor süspansiyon dedikleri, sert süspansiyon mudur? 17 ve 18" lastik ebatlarında kullanılıyor.
  • Sedan civic mi sert HB ile bir tur atın fikriniz değişecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

Sedan civic mi sert HB ile bir tur atın fikriniz değişecek.

Civic hb'yi geçtim.

Ford ailesinden herhangi bir seçim yapın ve yolun ne kadar engebeli delik deşik tümseklerden oluştuğunu sonuna kadar yaşayın.Her çukur ve tümsekden geçtikten sonra inip aracın altına etrafına bakmak paha biçilmez eziyet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bencn17 -- 18 Ocak 2011; 5:25:54 >

• en serti pejo 308 yok mu artıran. ben asıl wosvogenleri merak ediyorum onlar nasıl ??
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.