Benim öğrenmek istediğim Server 2003 te local olarak yuklenen kullanıcıların ne anlama geldiğini öğrenmek. Yani My computer>Manage>Computer managment>Users and Group altında users seçeneğini tıkladığımızda sağ tarafta açılan menude ki kullanıcların ne işe yaradığını öğrenmek istiyorum.
1 )Administrator=Butun denetim haklarına sahiptir. 2)Backup Operator=Yedekleme işlemi yürütmek için yetkiye sahip kulalnıcı grubudur.
gibi
arkadaşlar.Anlatabildim inşallah.Benim öğrenmek istediğim diğer local usesrs ların ne işe yaradığını öğrenmek.Teşekkur Ederim şimdiden.
bilgisayarındaki kullanıcıkar sen girerken kendi şifrenle giriyorsunya buradan eklediğin diğer kişilerde bilgisayarına girebilirler yada ağdan paylaşılmış dosyalarına burdaki user isimlerini kullanarak ulaşırlar bu kullanıcılara vereceğin yetkilerler bilgisayarında istediklerini yaparlar user yaparsan sadece kullanıcı olurlar program ekliyip kaldıramazlar poweruser program ekler kaldırır ama kullanıcı hesaplarında kısıtlaması vardır administratorse herşeyi eller :) biraz karıştır öğrenirsin dosyalarda özelliklerindende güvenlik sekmesinde de kullanıcılareın o klasörlerdeki yetkilerini ayarlıya bilirsin bu arda everyone kullanıcısına yaptığın her değişiklik tüm kullanıcıları etkiler :)