Arkadaşlar merhaba Bi ses algılayıcı ve algıladığı sesi sayan bi devre yapmak isitiyorum Olayı kısaca özetlersem bir makina var bu makina her on-off tusuna basıldığında yaklaşık olarak 3,7Khz büyüklüğünde bir ses çıkarıyor. Benim yapmayı düşünmdüğüm devre ,kendisine entegre edicem microfon sayesinde bu sinyali algılayacak sayıcak ve displayde göstericek Devrenin sayıcı ve displayde gösterilen kısmıu tamalandı Ancak algılanan sesin seçilmesinde problem yaşıyorum.İlk önce PLL i denemyi düşündüm.LM567 tone decoder frekansı istediğim değerde kilitleyip çıkışını bahsettiğim saydırıcının girişine vemek stedim.Ancak şöle bir sorunla karşılaştım Simülasyon programı olarak Proteus ISIS ı kullanıyorum ve kendi kütüphanesinde LM 567 yoktu bende nette bi kütüphanesini bulup yükledim anck devreyi herçalıştırdıımda program sürekli "LM567.lib product key not found" hatası verdi İlk sorum bı olacaktı.Bu sorunu nasıl aşabiirm.Prıteusta yeni bir kütüphane yüklemek için bir product key mi girmek gerekior bunu nerden buluruz ve nasıl yükleriz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme