Herkese merhaba Son zamanlarda PC kasasındaki sesten (seslerden) rahatsız oluyorum. Sessizleştirme operasyonuna başlayacağım fakat neyin ses çıkardığını tespit edemiyorum. Kapağı açıyorum, kulağımı yaklaştırıyorum ama sanki hepsi toplanmış tek bir ses çıkartıyor gibi. Sesin nerden geldiğini bulamıyorum. Neyin ses çıkardığını nasıl tespit edebilirim? İşlemcinin fanını test için kapatabilir miyim? Yoksa bir stetoskop alıp tek tek dinleyeceğim.
Fanin ortasina bastirarak durdurabilirsin fani
:) Çok teşekkürler.
İşlemci fanını kapatmanın bi yolu varmı ? sadece tespit için 2-3 dk.lığına kapatsak bişi olur mu ?
quote:
Orjinalden alıntı: Darkchild
İşlemci fanını kapatmanın bi yolu varmı ? sadece tespit için 2-3 dk.lığına kapatsak bişi olur mu ?
ToffieBoi dediği gibi el ile durdurabilirsin. buyuk ihtimalle işlemciye o sırada aşırı bir yukleme yapmazsan 2-3 dakikadan bir zarar gelmicektir. fakat tedbirli davranıp işlemci sıcaklığını kontrol edin(speedfan).
Ben yalıtkan bir şey sokarak güç kaynağının bile fanını kaç kez durdurdum. Sonra çok uzun süreli yaptığımdan sistem çat kapandığıda oldu. Kolay kolay bişi olmaz.
Genelde artık sistemler ısıdan değilde, yüksek voltaj verme nedeniyle bozulabiliyorlar oda çok uzun süreli durumlarda.
İşlemciyi durdurmak da problem yapmaz rahat olabilirsiniz.Ben hava soğutma kullandığım zamanlarda fanın fişini bazen takmayı unutuyordum.Farkettiğimde ise sıcaklık 60-70C oluyordu.
2-3dklığına durdurmak %100yük altında bile sorun teşkil etmez bence.
dual core da 30 saniye durunca 29 derece fark edio(50 den 79)gerci gordugum en dusuk sıcaklık 46.5(sistem ocsiz)
o bişeymi ben O/C P4 524'ün(3,06@3,79 ) termal maucununu yenilemiştim fanın kablosunu takmayı onutmuşum.Sıcaklığı oyuna girince bilgisayar reset attı o sıra farkettim Birkaç sakikalığına bişey olmaz tabi %100 yük birdirmessen. @Enis271 insan eli 60 derece yukarısını çok sıcak anlar.Bi işlemci 80 dereceye kadar tehlikede sayılmaz (normalde 60 ama ben 80 kabul ediyorum)Tabi işlemci 60 dereceyukarısı olacağıdan sen sıcak anlarsın onu.Ben fan kablosunu takmadan oyuna bile girdim bişeycikler olmadı (reset atması hari. ) Bunun için bikaç dakikalığına işlemci fanını durdurabilirsin.
Not:Yeni Dual Core mimarisi P4 işlemcilerden çok daha az ısınır.
quote:
Orjinalden alıntı: enis271
quote:
Orjinalden alıntı: DiabloXT
İşlemciyi durdurmak da problem yapmaz rahat olabilirsiniz.Ben hava soğutma kullandığım zamanlarda fanın fişini bazen takmayı unutuyordum.Farkettiğimde ise sıcaklık 60-70C oluyordu.
nahh teşkil etmez
fanı durdur 20sn kadar bekle pc yi kapat soğutucuyu çıkar
işlemciyi elliyebiliyomusun bakalım bir dene istersen ama bunlar hemen yapman lazım yaklaşık 25 saniyede becermen lazım bunları
Aynı işlemciyimi kullanıyorsunuz? Değerleri aynımı? Doğal olarak sıcaklık değerleride aynımı? Neyse; İnsan 70dereceye dokunamaz, ama işlemci için 70 derece kısa vadede hazmedilebilir bir rakam.
bütün fanları bir müddet durdurup, hangisinin ses yaptığına rahatlıkla bakabilirsin, hdd kablosunu çıkarıp omu ses yapıyor acaba? diye merakınıda sorunsuzca giderebilirsin... Herkese Saygılı forumlar....
Bayağı zor işmiş
quote:
Orjinalden alıntı: ottoman_solider
Bayağı zor işmiş
Harbiden bende hiç birşey anlamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: DiabloXT
Ya ben denemek için cpu fanı tuttum ama açılırken cpu fan failed dediSonra anladım psu dan geldiğini
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme