Şimdi Ara

Ses cızırtılı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus Commando ana kartıma bağladığım microlab x23 ses sisteminden çok fazla cızırtılar geliyor nedeni ne olabilir? (son sese kadar dinlemiyorum tabii :) )

• Ses denetiminden mikrofonu kapat düzelir
  • Asus comando daki o/b ses kartı gayet iyi.Sorunun burdan kaynaklanacağını düşünmüyorum.Cızırtılı sesin bir kaç nedenini ve çözümünü aşağıda yazdım:

1- speakerlarda sorun olabilir.Başka bir pc de deneyin.

2- Kablo bağlantılarında sorun olabilir.Bağlantıları tekrar kontrol edin.

3-o/b ses kartı yazılımından olabilir.Asus un sitesinden yazılımı güncelleyin.

4-Yukarda da dendiği gibi yazılımdan mikrofunu kapatın.

5-pc de yüklü bulunan ses codecleri cızırtıya yol açabilir.Bunları silmeyi deneyin.
  • 1 - başka birşeyde denedim sorun çıkmadı
    2 - bağlantılarımı kontrol ettim sorun yoktu
    3- update edemedim winrar crt hatası verdi ve 38mbi 2 saatte indirmesi sinirimi bozdu :(
    4 - mikrofonu kapadım.
    5 - codecleri sildim
    sonuç: düzelmedi. byanlız ben speakerları 5.1 bagladım film izlerken bi sorun çıkmıyor veya ipoduma 2.1 şeklinde baglarkende sorun çıkmıyor ama müzik dinlerken sadece front lardan çaldığı için sorun çıkartmış olabilirmi?

edit: yok 2.1 baglayincada çızırtılı geliyormuş. SoundMAX ayarlarını mı değiştirsem?
    edit 2: stereo speakers yapınca düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenuan -- 28 Nisan 2007; 18:16:16 >
  • TV KARTINIZ VARMI? DURDUK YERDE TV KARTLARI CIZIRTI YAPABİLİYOR,HATTA TV KAPALIYKEN BİLE ARA SIRA KONUŞMA SESLERİ BİLE DUYUYORUM BİLGİSAYARDAN (TV KARTININ MARKASI:GENESİS)
  • tv kartı olabilir bencede
  • yok yok TV kartım yokki :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses tek hoparlörden geliyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  Ses cızırtılı geliyor

resimdeki gibi tüm ses kaynaklarını kapat hala cızırtı varsa onboarda yada ses sistemi dip gürültüsüdür.
  • bende de aynı sorun olmuştu sorun voltaj düşüklüğüydü yani aynı sistemi farklı bir evde deneyin veya bi ups alın belkide çözülür buda bi fikir tabi
  • teşekkürler ups var zaten ama upsime monitorum ve kasamı bagladım başka da yer yok inputumu 2.0 yapınca sorun düzeliyor bide wave kısmını sonun kadar tutmuyorum.
    keleminabi
    tümünü kapadım cızırtı yok.
  • Wave ile playkontrol (sende ne gözüküyorsa adı onlar açık olacak tabi diğerleri kapanacak)
    resimdeki gibi tümü nü kastedmiştim.
    ayrıca bazı programlar midi synt i kullanabilir onu da açman gerekebilir. tabi ses çıkmayan oyun vb. olursa
    skeype yada başka sesli görüşmelerde de geçici olarak mic i açman gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.