geçen gün ses birden gitti bilgisayarda ses sistemini baglarken birdaha sesi getiremedim windows 7 kullanıyorum var olan bütün sürücüleriyle denedim donanım yükleniyor ama ses gelmiyor yaktımmı diye düşünüp xp yükledim xp ile ses geliyor ama windows 7 de ne yaptıysam gelmedi bir daha realtek hd audio yöneticisinden ön jak saptamasını engelle dedigimde ön panelden ses alabiliyorum sadece onu işaretlemeden gene ses gelmiyor arka jakta takılı degil gösteriyo jak saptayamıyor xpde sorun çıkarmadı öncedende çalışan bişeydi bierimi yandı noldu anlamadımki arka jak saptamasını kapatabilsem belki ordanda ses gelebilir bilen bi arkadaş lütfen yardım etsin anakartımın markası gigabyte ga-p35-dq6 ses kartı realtek alc889 hem kendi sitesinden hemde realtekten indirdim kurdum son sürümleri olmadı eskileri kurdum gene olmadı
farklı bir anakartta realtek var ona aygıt yöneticisinden baktım resimdeki küçük harfle yazan audio bendeki anakartta yoktu sadece 2 tn vardı bi high definition bide realtek sürücüsü vardı sorun bundan dolayımı acaba bilen bi arkadaş varmı