Şimdi Ara

SES KARTInın PERFORMANSa etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar onboard se kartının performansa olumsuz etki yaptığını biliyorum bu yüzden değiştireceğim.
    audigyler pahalı olduğu için düşünmüyorum, live! player, veya vibra 128 den hangisi performansa
    daha fazla katkı yapar, yani hangisi daha az işlemgücü harcar tavsiyelerinizi bekliyorum.

• iyi bir sistemde o/b ses kartının sisteme getireceği yük farkedilmeyebilir. Ama eski bir işlemci ve sistem ile o/b ses kartı kullanıyosan aynı görüntü işleme biriminin işlemciden aldığı pay gibi sas kartıda bir pay alır. Ve bu yapılan işe göre bazen hiç de azımsanmayacak düzeylere ulaşabilir. Bunu bilgisayara yüklü playerları aynı anda farklı farklı müzik vs. çalacak şekilde açıp performans grafiğinden izleyerek görebilirsin.

Sonuç olarak o/b bios tan kapatılıp pci ses kartı kullanıldığında, cpu nun yaptığı işin sesle ilgili kısmının büyük bir bölümü ses kartı üzerinde işlenir, bu da performansı bir şekilde olumlu etkiler, çok iyi ve yeni sistem anakartlarında high defination 7.1 o/b ses kartları var ama bu kartların, sistemin çok iyi olmasından dolayı performansa etkisi pek de sezilmiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: alcak_kofte

arkadaşlar onboard se kartının performansa olumsuz etki yaptığını biliyorum bu yüzden değiştireceğim.
    audigyler pahalı olduğu için düşünmüyorum, live! player, veya vibra 128 den hangisi performansa
    daha fazla katkı yapar, yani hangisi daha az işlemgücü harcar tavsiyelerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Romina

iyi bir sistemde o/b ses kartının sisteme getireceği yük farkedilmeyebilir. Ama eski bir işlemci ve sistem ile o/b ses kartı kullanıyosan aynı görüntü işleme biriminin işlemciden aldığı pay gibi sas kartıda bir pay alır. Ve bu yapılan işe göre bazen hiç de azımsanmayacak düzeylere ulaşabilir. Bunu bilgisayara yüklü playerları aynı anda farklı farklı müzik vs. çalacak şekilde açıp performans grafiğinden izleyerek görebilirsin.

Sonuç olarak o/b bios tan kapatılıp pci ses kartı kullanıldığında, cpu nun yaptığı işin sesle ilgili kısmının büyük bir bölümü ses kartı üzerinde işlenir, bu da performansı bir şekilde olumlu etkiler, çok iyi ve yeni sistem anakartlarında high defination 7.1 o/b ses kartları var ama bu kartların, sistemin çok iyi olmasından dolayı performansa etkisi pek de sezilmiyor.

quote:

arkadaşlar onboard se kartının performansa olumsuz etki yaptığını biliyorum bu yüzden değiştireceğim.
    sistem imzadaki iyi sayılır.
    hangi forumda hatırlamıyorum ama audigy %15 fark yapmış s/w o/b ses kartlı
    sisteme. üst düzey sistemlerde oyun testiydi. yoksa masa üstünde tabiiki hissedilmez.
    p66da mp3 çalıodu neticede.

• quote:

Orijinalden alıntı: alcak_kofte

sisteme. üst düzey sistemlerde oyun testiydi. yoksa masa üstünde tabiiki hissedilmez.

Alıntıları Göster
    ses kartinin performansa etki edecegini sanmiyorum, etse bile onu farketmen mumkun degil cunku kendi chipseti var zaten o/b ses kartlarinin da.
  • quote:

Alıntıları Göster
    live! 5.1 işini görür,az paraya yeterli kalitede ses veriyo.
    128 vibra alma da sakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: trulli

128 vibra alma da sakın

Alıntıları Göster
    eax açıkken audigy2ler coşuyor fark %20lere kadar çıkıyor.

mesela

realtek7.1onK8n Neo2 Audigy2
    nosound 85fps 85fps
    24channel 59fps 78fps
    60channel not supoorted 70fps

görülüyor zati işlemci 2300mhz s939 1:1 ram

• quote:

Orijinalden alıntı: trulli

128 vibra alma da sakın

Alıntıları Göster
    Karttan karta değişen performans etkisi kanıtlanmış birşey ancak bence günümüz sistemlerinde fark edilebilir yada dert edilebilir seviyede değil .
    Ben audigy2 platinum , audigy2 zs ve AN7 nin nvidia o/b ses kartını denedim , fark öyle belirgin değil. Aynı anda çok işlem yatığımda birazcık fark ediyorum , birde müzikler arası geçişte audigy2 de bu geçişin belli belirsiz de olsa daha hızlı olduğunu söyleyebilirim . Ama dediğim gibi bu işin garantisi yok , yeni bir ses kartına para harcamak yerine işlemciyi yükseltmek , bellek ilavesi yapmak daha mantıklı olur .

• quote:

Orijinalden alıntı: nemesis returned

mesela

nosound 85fps 85fps
    24channel 59fps 78fps

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: nemesis returned

mesela

nosound 85fps 85fps
    24channel 59fps 78fps

Yaptığım yorumlarda "oyunlardaki durumu bilmiyorum çünkü oyun oynamıyorum" diye belirtsem yada hiç yorum yapmasam daha iyi olacak galiba .

Bilgisayarda doğru dürüst oyun oynamayan bir ben varım heral koca forumda ...

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy

Karttan karta değişen performans etkisi kanıtlanmış birşey ancak bence günümüz sistemlerinde fark edilebilir yada dert edilebilir seviyede değil .
    Ben audigy2 platinum , audigy2 zs ve AN7 nin nvidia o/b ses kartını denedim , fark öyle belirgin değil. Aynı anda çok işlem yatığımda birazcık fark ediyorum , birde müzikler arası geçişte audigy2 de bu geçişin belli belirsiz de olsa daha hızlı olduğunu söyleyebilirim . Ama dediğim gibi bu işin garantisi yok , yeni bir ses kartına para harcamak yerine işlemciyi yükseltmek , bellek ilavesi yapmak daha mantıklı olur .

Alıntıları Göster
    zaten ikinci el alıcam ses kartı audigy almamamın sebebide o kadar masrafa değmeyecek olması.onun yerine 9550 yerine 9600 xt falan alırım.
    ama çok büyük fark yaratmayacağını düşünen arkadaşlar o/b sesleri bi iptal edip
    sesli bi oyunda bench alsınlar. bende %10 civarı fark var. 60-70 fps çalışan oyunlarda farkedemezsiniz tabi ama 28-30 fps ile çalışan bi oyunda farkı hissedebiliyorssunuz.
    we8 de bariz bende mesela fark.

• quote:

zaten ikinci el alıcam ses kartı audigy almamamın sebebide o kadar masrafa değmeyecek olması.onun yerine 9550 yerine 9600 xt falan alırım.
    ama çok büyük fark yaratmayacağını düşünen arkadaşlar o/b sesleri bi iptal edip
    sesli bi oyunda bench alsınlar. bende %10 civarı fark var. 60-70 fps çalışan oyunlarda farkedemezsiniz tabi ama 28-30 fps ile çalışan bi oyunda farkı hissedebiliyorssunuz.
    we8 de bariz bende mesela fark.

Alıntıları Göster
    valla %10 fark oluyo diye de gidip ses karti almak ne kadar mantikli bilemem. guclu bir sistemin olduktan sonra sorun olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: caitlin

valla %10 fark oluyo diye de gidip ses karti almak ne kadar mantikli bilemem. guclu bir sistemin olduktan sonra sorun olmaz.

Alıntıları Göster
    ses kartı performansı çok da etkilemez ama iyi oyun oynamak ve kaliteli müzik dinlemek için iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcsabri

ses kartı performansı çok da etkilemez ama iyi oyun oynamak ve kaliteli müzik dinlemek için iyidir

Alıntıları Göster
    ya 6 ytlye vibra 128, 20 ytlye sb live! player buldum.
    %10 kazanmak için çok cüzi rakamlar.
    almaya kesin karalıyım ama hangisini alsam diye düşünüyorum,
    bu konuda bi önerisi olan yok mu?
  • quote:

Alıntıları Göster
    walla bence sen ses kartına wericeen parayla al 1 ekran kartı. daha iyi olur senin için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LINEBACKER

walla bence sen ses kartına wericeen parayla al 1 ekran kartı. daha iyi olur senin için.

Alıntıları Göster
    anlatamıyorum sanırım ekran kartı zaten alıcam, hatta ses kartıda alıcam.
    aliimmi almiyimmi sormuyorum, hangi ses kartını aliim onu soruyorum.
    palit 9550ge üstüne 20ytl koyup %15 daha iyi bi kart alınabiliyorsa onu yazın bari!!
  • quote:

anlatamıyorum sanırım ekran kartı zaten alıcam, hatta ses kartıda alıcam.
    aliimmi almiyimmi sormuyorum, hangi ses kartını aliim onu soruyorum.
    palit 9550ge üstüne 20ytl koyup %15 daha iyi bi kart alınabiliyorsa onu yazın bari!!

Alıntıları Göster
    Her halukarda codec işlemleri cpunun üstüne binmiş olacağından büyük io kullanımı haricinde aşırı büyük bir fark olacağını sanmıyorum.. Hatta onboard ses için artık güney köprülerine entegre audio denetleyiciler yerleştiriyor olmaları ve alc655 te bile 24bit çalınabilmesi durumu var artık.. Yani onboardlar eskisi gibi performansı düşürmediği gibi ilave kartlar da o kadr büyük performans artısı sağlamıyor.. Kart alan insanların en büyük derdi sadece bağlantı noktası sayısı.. 7+1 alacak bir eleman yanına coaxial ve optik spdif isterse gidip audigy2 es alabilir.. olay bu.. EAX API , DirectSound ortamında direct3D deki shader desteği gibi aman aman of pof olmazsa olmaz bişey değilzaten.. İlginçtir painkiller bendeki alc655 onboard da eax 2 desteği gördü.. ilginç değil mi..

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

bu 2 karttan kesinlikle sb live! ı düşün...
    vibra 128 halt etmiş..

• quote:

Alıntıları Göster
    Eğer sadece bu ikisiyse kıyaslanacak ben ikisini de kullandım ve bu ikisi arasındaki tercihim kesinlikle Sb live 5.1 dir.
    quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: SESA

Eğer sadece bu ikisiyse kıyaslanacak ben ikisini de kullandım ve bu ikisi arasındaki tercihim kesinlikle Sb live 5.1 dir.
    quote:

Alıntıları Göster
    Asus P5P800 anakartim ve onunle gelen onboard ses kartim var . Logitech x530 aldim. Daha cok muzik dinlemek icin kullancam. ama dvd playerim war dvd flm da izlicem.. LS 57+KDV , onu alicak param var ama , o/b ses kartimi ntum ozeliklerini nasi gorebilirm. Bana muzik ve film keyfi yasatir mi bu o/b kart ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kithnos

Asus P5P800 anakartim ve onunle gelen onboard ses kartim var . Logitech x530 aldim. Daha cok muzik dinlemek icin kullancam. ama dvd playerim war dvd flm da izlicem.. LS 57+KDV , onu alicak param var ama , o/b ses kartimi ntum ozeliklerini nasi gorebilirm. Bana muzik ve film keyfi yasatir mi bu o/b kart ?

Alıntıları Göster
    ob ses karti sisteme dedigin kadar yuk bindirmez.hele hele yeni sistemlerdeki yeni ses yongalari hic yuk bindirmiyor.o yuzden yeni ses karti gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeanuReeves

ob ses karti sisteme dedigin kadar yuk bindirmez.hele hele yeni sistemlerdeki yeni ses yongalari hic yuk bindirmiyor.o yuzden yeni ses karti gereksiz.

Alıntıları Göster
    DOSTALAR OB SES KARTI İLE 3D MARK 2003 ÜN SES TESTİNDE 39-45 FPS ALIRKEN AUDIGY İLE 47-54 FPS ALABİLİYORUM.BU ORAN CİDDİ BİR FARK BENCE.
    ÜSTELİK DVD FİLM VE KONSERLERDE SES KALİTESİNDE İNANILMAZ FARK VAR. EAX 3 DESTEĞİNİ SÖYLEMİYORUM BİLE...
    AMA İYİ BİR SES SİSTEMİNE SAHİP DEĞİLSENİZ,DVD İLE ÇOK İŞİNİZ YOKSA,OYNLARDA 3 BOYUTLU SES SİZİN İÇİN ÖNEM İFADE ETMİYORSA OB İŞİNİZİ GÖRÜR.
    BİRDE LIVE 5,1 İLE AUDIGY ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK YOK.
    O NEDENLE EKENOMİK BİR SES KARTI İÇİN İYİ BİR TERCİH LIVE.
    TAVSİYEM BUNU ALMANDIR.ARADAKİ FARKI HİSSEDECEKSİN.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.