Şimdi Ara

SES SİSTEMİ İLE İLGİLİ KARMAŞA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar konu ses sistemi olunca kullanım amacına göre pek çok kombinasyon karşımıza çıkıyor.
    Bu kombinasyonlar içerisinde de pek çok ses formatı ve analog/dijital olayı kafa karıştırıyor.
    Bu sebeple benim gibi ses teknolojileri konusunda derin bilgi sahibi olmayanlar için, kullanacağımız
    ses sistemleri ve bileşenlerini seçme konusunda genel hatları ile biraz açıklama duymaya ihtiyacımız var.
    Uzatmadan şunları sorup sonra bana gereken ses çözümü için yardım isteyeceğim:

1-Müzik dinlemek için analog bağlantı + stereo (veya2.1) kaliteli hoparlör seti dedik. Doğru mu?
    2-Oyun konsollarını doğrudan optic ile avr ye bağladık. (Veya ses çözen bir hoparlör setine mesela:z5500 vs) Doğru mu?
    3-Bilgisayarda film ve oyun için ise ne yapacağız. İş burada dallanıyor. Bu noktada birden çok çözüm çıkıyor ortaya
    ve fiyatlarda buna nazaran değişkenlik gösteriyor. Aslında burada ses paketlerini (dts dd, pcm vs) açıklamak lazım
    ancak bunlar forumda zaten var. Ama yine de bizim gibi cahillerin anlayamadığı şeyler var.
    Mesela 1000 tl ye ses kartı aldık ve pc ye taktık. Bunu analog olarak 5.1 hoparlöre dağıttık. Hoparlörlerimiz de
    1000 tl diyelim. Yani ikisini de kaliteli varsayalım. Şimdi codeclere de film ve oyunların seslerini çözme dedik.
    Artık bu kaliteli ses kartımız kabiliyetine göre önüne gelen sesi(dolby true hd, dts hd, dd, dts 5.1 7.1 vs) çözer
    ve hoparlörlere verir. Buraya kadar doğru mu? Başka bir bileşene ihtiyaç var mı?
    Bundan sonra eğer sesi optic çıkıştan almak istersek işte orada kafam karışıyor. Çünkü optik ses işlenmemiş
    ses paketleridir ve bir decodere gönderilir. Decoderde bu sesi çözer ve hoparlörlere verir. Sesi çözecek
    bir decoderimiz varsa o zaman neden 1000 tl lik bir ses kartı üzerinde optic çıkış var anlamıyorum. Bu çıkışın
    manası sese dokunmadan optic kabloya ver demek değil mi. Yani ben z5500 veya z-906 kullanırken kaliteli bir ses
    kartından ziyade optic çıkışı olan herhangi bir ses kartı yeterli değil mi? Kaliteli ses kartım varsa bana analog bir
    hoparlör seti gerekmez mi?

Kısaca özetleyerek kendi durumuma geçiyorum. Bilgisayarım canavar gibi. Üzerinde de çok eski creative ses kartı var.
    Kartın özellikleri içinde crystalizer, sanal 3d ses, dts neo pc, dts encoder vs var. Kart hd sesler hariç dts ve dd çözüyor.
    Ama kart kaç bir, desibeli ne, teknolojisi ne bilmiyorum. Sanırım soundblaster serisi. Bende 55" ekranda full hd film
    izliyorum ama ses için bir formül bulamadım. z-906 alsam true hd vs çözemiyor.
    Decoder-avr alsam anlamıyorum ve fiyatları pahalı. Acaba ses kartıma analog bağlamak için kaliteli bir 5.1 hoparlör
    seti alsam, ses kartının çözdüğü sesleri kendi çözse, çözemediklerini codecler çözse evde sinema ve oyun keyfi için
    nasıl bir seçim olur. Yoksa siz ne tavsiye edersiniz. Bütçe ise max 2000 tl.

Şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşlar yok mu yardımcı olmak isteyen.
    Pc ile sinema sistemi kurmak için ses kartı + analog bir ses sistemi mi yoksa optic çıkış + decoder mi(avr veya z906 farketmez)
    En azından bu noktaya yoğunlaşalım.
    Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba
    PC kullanıcısı olduğuna göre ses kartı + analog 5.1 ses sistemi uygun olur. tabiki dts hdma ve truhd sesleri alamıcaksın. Ama bu sistemde pekte bir kaybın olmaz. Kolay gelsin..

• Merhaba;
    Aslında bende bu seçeneğe daha yakınım. Dediğim gibi creative in eskide olsa bir ses kartı var.
    Kartta stereo sesleri sanal 3d ye çevirme özelliği var.Bu sebeple ilk etapta güzel
    bir 5.1 hoparlör seti alıp ne seviyede kaliteli bir ses alacağıma bakayım diyorum. Aklımdakine yaklaşmazsa
    ses kartı alternatiflerine de bakabilirim. Sizin ses kartı + hoparlör sistemi tavsiyeniz nedir?

• Ben daha önce creative titanyum ses kartı ile edifier da5000pro kullanıyordum ve gayet güzel ses alıyordum edifier bozulunca
    sistemi değiştim. Şu an stereo ile devam ediyorum.
    ikinci elde temiz g500 olabilir, araştırmak lazım...

• Bu arada 5 adet sony hoparlör seti buldum. Woofwr ı yok. Bunu pc de kullanacağım ve avr istemiyorum. Acaba kendinden anfisi olan bir sub woofer alsam
    ve uydu hoparlörleri buna taksam pc de işimi görür mü. Amacım sesi beslemek çünkü bunu ses kartı yapamaz. Öneriniz nedir. Reciever/avr vs alınca da
    pc nin bir mantığı olmuyor. Yardımcı olacak birisi varsa çok sevinirim. gördüğünüz gibi bu konularda bilgim sıfır.

• Değerli kardeşim. Yaptığın tam bir macera o kolonları besliyecek amfi şart, sub ile nasıl kullanacaksın. o kolonların kendi orjinal subu ile ancak kullanabilirsin veya aynı değerlere sahip sub olacak çünkü bunlar hazır sistemler. Sen dediğim gibi hazır 5.1 ses sitemi alacaktın...

• Yorum için teşekkürler. Bende dün gece bayağı bir araştırdım ve aynı sonuca vardım. Haklısınız öyle yapacağım.
    Şu anda edifier d 5100 ikinci el 400 tl ye buldum. Artı olarak istanbuldan ankaraya kargo ödeyeceğim. Değer mi sizce.
    Sistemin çok temiz olduğunu söyledi satıcı. Öte yandan zaten piyasada pek seçenek yok. Creative T6300 veya
    logitech z-506 dan birini alıp bu işi bitirmeyi düşünüyorum. Gerisi ses kartımda.

Şimdilik çözümüm bu. İlerleyen yıllarda ise opticle vs uğraşmadan direkt hdmi dan avr ye görüntü ve ses aktarıp
    iyi bir hoparlör seti ile kullanmayı düşünebilirim. Bu sayede sadece dts ve dd değil sıkıştırılmamış hd sesleri de
    çözüp dinleyebilirim. Ama ilk etapta bilgisayarımı ve ses kartımı bir yandan demode olmaya bırakırken bir yandan da
    ses çözümlerinin çeşitlenmesini, ucuzlamasını beklemeye koyulmuş olurum. Belki 4k tv lerde ucuzlar ve ozaman
    belki geçte olsa pc+hdmi ile avr+4k tv + ev sinema hoparlör sistemi kombinasyonu kurarım. Bakacağız artık.

• Evet şimdi doğru yolda olduğunu görüyorum.
    Edifiere gelirsek tabiki genel olarak daha dengeli bir sistem olduğunu tecrübe etmiştim da500pro ile, bu da herhalde öyledir. Yalnız temiz olması önemli, bozulmaya yatkın elektronikler bunlar,
    temiz kullanılmışsa alınır tabiki, kolaylıklar dilerim...

• Yardımlarınız için teşekkür ederim.
    Konu hakkında tavsiyelere devam edebiliriz. Bilen arkadaşlar yazmaya devam edebilir.
    Başkaları da faydalanır bu sayede. Çünkü bence ürün çeşitliliği bol ve teknik manada da karışık bir konu ses.

• Arkadaşlar,
    Arkadaşımın kullanmadığı logi x-530 5.1 setini aldım.
    Analog olarak bağladım. Media player classic + lav decoder
    ile her türlü formatı denedim ve sorunsuz ses alıyorum.
    Dts ve Ac3 formatlarını kendi ses kartıma çözdürdüm. Evet sesler sanki
    bir miktar daha iyi gibi gelsede kulağıma, lav decoderin çözdüğünde
    daha yüksek volume var ve arkadan daha çok ses geliyor. Müzik performansı
    ise gayet güzel. Ses kartı müziğin hakkını verdi. Şu aşamada beklentilerimi
    karşılayan bir sistemi tamamlamış olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürler.

• Dostum selam.yazdığın cijazların yerine edifier ürü leri tercih etsen daha mutlu olursun.şuan sitede birisi s760 satıyor.çok ucuza hemde 800tl.amazondan gelse 4000tl civarı.optik analog coax herrürlü giriş var.ses kartı vs almana gerek kalmaz ve performams olarak uazdığın cihazlar ( bana göre ) bu modelin yanında oyuncak kalır.ciddi arrıları olan f/p ender ürünlerdendir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edifierler çok naturel temiz sesleri ve distorsion olmama ve gücüyle bu tarz markaların önünde gidiyor .incelemeni tavsiye ederim.z5500 çok boğul detaysız ve anıran bir cihaz olarak kalmıştır hep aklımda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Çok haklısınız 5500 konusunda. Bende birkaç defa denedim ancak bass başımı ağrıttı.
    Ben bu kadar bass ağırlıklı değilde dengeli sesleri seviyorum. Maalesef elimde ki x-530 dada
    biraz basslar ağırlıkta. Ancak ses kartımın crystal ses ve thx ayarlarını yapıp bass frekans
    aralığını ayarladığım da çok güzel bir müzik keyfi yaşadım diyebilirim. Edifier in namını çok
    duydum ama henüz tanışamadık. İnceleyeceğim en kısa sürede.
    Ancak işin teknik kısmından çok pazarlama detayları kafamı karıştırdı. Mesela;
    1-Optik girişli ses sistemleri var tamam ancak hd sesleri opticten gönderemiyorsunuz.(true hd gibi)
    2-Bu sistemlerden ancak dts ve dd ses gönderip çözebiliyorsunuz. Küçümsemiyorum
    özellikle dts deki bass ve ses detaylarına hayran kalmıştım birkaç kez. Ama sıkıntı şu ki
    dts ve dd sesler genelde filmlerin orjinal sesleri oluyor ve altyazılı izlemek zorunda
    kalıyorsunuz. Türkçe olunca da ses formatlarından dolayı kalite düşebiliyor.
    3-Diyelim ki optic ile devam ediyoruz bu seferde oyunlardan 5.1 alamıyoruz.
    dd live vs gerekecek.
    4-Hdmi kullanıp bir avr ye sesi ve görüntüyü aktarmak ve işi avr ye bırakmak en mantıklısı. Ama
    bu seferde iyi bir avr, hakkını verecek bir hoparlör takımı ve bol bol dts true hd vs içerik
    gerekecek ki Türkiyem'de bu iş biraz(!) pahalı açıkcası. En azından bana göre.
    5-Şuan benim gibi bu işte acemilerin hemen ulaşabileceği z 906 ise hala 5500 gibi optic ve coaxiel
    bağlantı var. Şu an 1500 tl ye satılıyor ve en azından hdmi olmalıydı ve sanırım tweeter da yokmuş.

Bu ve daha çoğaltılabilecek sebeplerden dolayı da ses işini şu anda bıraktım. Bu sistem şimdilik
    benim gibi yeni başlayanlara iyi bence. En azından creative ses kartı herhangi bir sesi 3d
    olarak verebiliyor ve bu şekilde her ne kadar tavsiye edilmese de müzik dinlemek çok çok güzel.
    Analog bağlantı ile oyunlarda 5.1 desteği alıyorum ve şimdilik kafam karışmadan codeklerle
    her sesi çözüp 5.1 alabiliyorum. Bundan daha iyisine alışana kadar benim için en iyisi sanırım bu.

Yorum ve tavsiyeleriniz için sağolun.
    Konuyu devam ettirebiliriz.
    Bende öğreniyorum bu sayede.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.