Şimdi Ara

ses sisteminize bluetooth ses aktarımı yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
21.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar iki hafta öncesinde ses sistemimden pc den müzik dinlemek için ses sisteminin dibine gitmek zorunda kalıyordum ve kablo ile sıkıntı asadığımdan aklıma bir fikir geldi ve ses sistemine bluetooth cihaz ekleyerek kablo derdinden kurtuldum merak eden ve ilgilinen arkadaslar olursa fotolar çekerek nasıl yaptığımı açıklayabilirim.....

• Fotoları ve anlatiminizi paylaşırsanız seviniriz.
  • aslında fotorafa pek ihtiyacımız yok benim yaptığım sey kullanmadığım kırık bi bluetooth kulaklık ve ses sistemimde kendisinin bi cd yada herhangi bişey çalma fonksiyonu yok yalnızca amfi fakat iki üç ses girişi ve bunlara ait tuşları var öncelikle bluetooth kulaklığı açıp bunun kulaklığa giden kablolarını amfinin tener girişlerine lehimledim fakat stereo mono kulaklıklarda farklılık gösterebilir benimkisi stereo daha sonra kulaklığın pilini söktüm kulaklığın kendi adaptörürünün prize takılan kısmı yani 220v kısmını amfideki açma kapama düğmesine dahil ettim dikkate edin burası 220v daha sonrası amfinin kendi iç transformatörüne gider 12v kullanmak isterseniz oradan çekebilirsiniz.herneyse adptörü amfinin içine taktıktan ve kablolarını bağladıktan sonra şarj cak kısmını kesip kulaklığın pilini çıkardığımız kablolara artıyı eksiyi bağladıktan sonra kulklığın enerji problemide çözülmüş oldu böylelikle sarj ile falan uğrasılmayacak daha sonrasın da kulaklığın açma kapama düğmesini ön panelde delik açarak düğmeyi önde basılabilir hale getirdim ve monteledim işlem tamam şuanda ses sistemimin iki fonksiyonu var ön panelden tunere bastığımda (arkadan tuner girişine lehimlediğim için) bluetootha geçio sonrasında bluetoothun düğmesini basılı tutarak bluetoothu açıyorum ve her türlü destekleye cihazla bağlanabilir.aux dğmesine basarsamda arkadan aux girişinden kablo ile ses aktarımı yapıyorum.

• Bende aynı şekilde müzik sistemime Bluetooth adaptörünü bağlayarak, Dekoderi RCA girişlerine bağladım ancak bağlantı olmasa bile sürekli bir dip gürültü var. Acil yardım!!!

Not: Adaptör şarjlı ve güç bağlantısını kesince gürültü yarıya iniyor, ama yine de çekilmez!..

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasankaboglu -- 17 Mart 2013; 1:52:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasankaboglu

Bende aynı şekilde müzik sistemime Bluetooth adaptörünü bağlayarak, Dekoderi RCA girişlerine bağladım ancak bağlantı olmasa bile sürekli bir dip gürültü var. Acil yardım!!!

Not: Adaptör şarjlı ve güç bağlantısını kesince gürültü yarıya iniyor, ama yine de çekilmez!..

Teşekkürler...

Kulaklıktan sesi kısıp hoparlörden açmayı dene. O da olmazsa daha kaliteli bir kulaklık edin. Nokia BH111 kullanıyorum. Dip gürültüsü neredeyse sıfır.
  • mrb!

zaten klaklıktan değil hoparlörden dinliyorum ve pc açık olmasa bile dip gürültü alıyorum. Bluetooth alıcısının markası Dark ve 2 yıl garantisi var. Değiştirsem aynı problem devam eder mi acaba?

Teşekkürler.
  • Merhaba,

dediğiniz şekilde bağlantıyı ben de denedim, fakat Bluetooth alıcıyı RCA girişine takınca her nedense bir dip gürültü sesi geliyor ve oldukça şiddetli. Sizde böyle bir sorun olmadı mı?
  • müzik sistemin nasıl bir şey marka model vs. belki problem müzik sisteminin güç kaynağı yada devreleri parazit yapıyor olabilir
  • Arkadaşlar benim ses sistemimdeki bluetooth yerleşimi öğrenci evinde projeksiyonla birlekte mükemmel gidiyor :D
     ses sisteminize bluetooth ses aktarımı yapımı ses sisteminize bluetooth ses aktarımı yapımı

• Teşekkürler hocam. Güzel bir paylaşım olmuş.
  • Çok daha basit ve son kullanıcıya yönelik bir cihaz var bunun için, oldukça da kullanışlı, Bluetooth Wireless Receiver Adapter gücünü usb çıkışlı herhangi bir şeyden alıyor, 2.1 ya da 2.1 gibi kullanılan (mecburen) ses sistemleri için ideal. ses kalitesinde ise kabloyla arasında hiç bir fark hissedemedim.
  • Teşekkür ederim...problem kablonun kalitesiz oluşundan kaynaklanıyormuş@sergeykiss
  • ya sormayın artık direk bluetooth kitlerde var ucuza ben çok önceden yaptığım için o zamanlarda böyle ucuza bulunmuyodu kendimiz elimizdekileri değerlendirdik :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergeykiss

ya sormayın artık direk bluetooth kitlerde var ucuza ben çok önceden yaptığım için o zamanlarda böyle ucuza bulunmuyodu kendimiz elimizdekileri değerlendirdik :D

hocam ben de evdeki amfi-ses sitemimde istedigim an Cep telefon veya tabletteki muzikleri dinlemek istiyorum.

Ama sıkıntı şu: kablosuna kadar dikkat ederek almısım bir ses sistemi eve, haliyle AMFi'ye sesi digital olarak ulaştuırmak istiyorum.

ve cihaza gelen ses bluetoothla geliyor , gelen data digital kodlanmış ses.. ve bu aletin ANalog 3,5mm jacck ile çıkışı olan cihazlar 6 dolar filan.

Yani bu 6 dolarlık alet, içindeki 3 Dolarlık ses kartı(chipi) ile Sesi çözüyor ve sonra amfiye iletiyor., E amfi de napsın sınırlı kalitedeki bu zaten çözülmüş sesi zorla işe yarar hale getirmeye çalışıyor.

Durum bu değil mi? yani 1000 tl lik ses sitemi var, 3 dolarlık ses kartına mı cozdurucez sesi? benim ceptelefonu bile daha kaliteli ses verir büyük ihtimal.
    bi yerde yanlısım varsa duzeltin..

AYnı cihazın Ses kartı olmayıp da, digital datayı SADECE iletken gibi iletteni yok mu? ( pass through) optik veya coax outu olan.
    yani tek işlevi bluetooth algılaması ve iletkenlik yapmak olacak.. ben baktıgım kadarıyla var ama 40 dolar fiyatları minimum..

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba bi sorum olucaktı.TDA2003 entegresıne en az kac w hooarlor baglamalıyım lutfen bilgi berin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.