Şimdi Ara

Ses yalitim uygulamam ve Goodyear EGP hakkinda soru isaretleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar '12 Ceed concept mt aracima yaz basinda 205 55 16 ebatlarinda Egp lastik aldim. Bu lastigi secme sebebim hankooklarla yol sesi alan aracimi sessizlestirmek idi. Hankooklar sadece arkalara takili idi ve onlerde kislik lastikler vardi. Bunlari 1 takim 01.2015 uretim egp ile degistirdigimde yol sesi inanin azalmadi artti.

Lastigin etiket degeri 68db ile bu siniftaki en dusuk deger oldugundan arabadan suphelendim direk.

Dun arabanin davlumbazlarini sokturdum. On davlumvaz iclerini bituself ule kapladim. Camurluklarimiz kucuk zaten. Camurluk icini de bituself ile kapladim. Camurluk haricindeki metal aksam zaten hep kalin puturlu idi. Hatta camurluk ile on kapinin birlestigi arada da yalitim malzemesi mevcuttu.

Neyse arkalara gectik. Arka davlumbaz iclerinde fabrikasyon ped yapistirulmis idi. Davlumbaz icerisi de kalan metal aksami da bituself ile komple kapladim.

Ustaya emegini verdikten sonra eve dogru yola ciktim. His olarak ayni ses duzeyi duruyordu. Disli ve kaymak asfaltta ise olcum yaptim, tam olarak eskisi ile ayni ses duzeyini olctum (80 kmh ile kaymak asfaltta 70db disli asfaltta 83db) Yalniz sunu da belirtmeliyim ki ayni kaymak asfaltta ayni hizda arkadaslarin 2013 jetta ile 70db, 2010 corolla ile 71db olcmustum, yani ayni duzeyde sayilirlar.

Neyse garaja gecip bu sefer bagaja giristim. Stepne bolgesini de bituself ile kapladim. Gerci stepnenin alt kisminda kalan yerlerde yine ped tarzi bi malzeme mevcuttu. Onun etrafindan gecerek kaplama yaptim.

Ardindan ayni yollara ciktim (ki bu yollarda onceden defalarca olcum yapmistim) ve ayni degerleri olctum. Kulagim da ayni sesi olctu malesef.

Kapi icleri de yalitilabilir ama araba dis sesleri ve ruzgar sesini pek almiyor zaten, firtinada bile boyle.

Bugun camlari acip bi dinleyim dedim, kaymak asfaltta bile lastik ugultusu fazla. Ceratoda Conti PC5 kullanmistim 30 bin km kadar, o boyle ses yapmazdi. Ama direk lastige de mok atmak istemiyorum. Ote yandan da baya bi araba ve lastik tecrubem oldu, keriz yerine de konmak istemiyorum, ses var baya..

Egp ile ilgili benzer dusunenler var mi, yoksa kusuru arabada ya da kendi beklentilerimde mi aramaliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 21 Haziran 2015; 19:40:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bende aynı işlemleri yaptırmak istiyorum. Siz nerede yaptırdınız? Yağmurlu havada farkedeceğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Hocam bende aynı işlemleri yaptırmak istiyorum. Siz nerede yaptırdınız? Yağmurlu havada farkedeceğini düşünüyorum.

Bi kaportaci buldum, liftini kullandim, ve lastiklerle davlumbazlari sokup takti. Geri kalani ben yaptim.

Disaridan camurluga vurdugumda artik daha tok ses gelse de kabin sesinde hicbir iyilesme olmadi.

• Benim araç Honda Civic. Ben de ses olayından çok rahatsız olduğum için Goodyear EGP aldım. Sonuç hüsran. Ses hiç azalmadı. Yalıtım yaptır davlumbazlara dediler ama pek bir şeyin değişeceğini zannetmediğim için yaptırmadım. Kusur arabada hocam. Bir de beklentilerimizi azaltmak lazım heral. Arabanın diğer güzellikleriyle mutlu olalım, boşver...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

quote:

Hocam bende aynı işlemleri yaptırmak istiyorum. Siz nerede yaptırdınız? Yağmurlu havada farkedeceğini düşünüyorum.

Bi kaportaci buldum, liftini kullandim, ve lastiklerle davlumbazlari sokup takti. Geri kalani ben yaptim.

Disaridan camurluga vurdugumda artik daha tok ses gelse de kabin sesinde hicbir iyilesme olmadi.

yaptığınız işlemin etkisi elbette olmuştur ancak yeterli değil.
    Arka koltukları, bagaj yan kaplamalarınıda söküp, arka koltuk altları dahil bagaj havuzu ve bagaj yan duvarlarınıda yapmalısınız. Araba bir bütün ve metal sesi iletiyor.

Ha bu işlemin katkısı olur mu? elbette olur ancak mükemmel işlem için süspansiyonun değişmesi gerekir. asıl ses kaynağı süspansiyon

• efe_muallim kullanıcısına yanıt
    Hocam aracınız kaç model ? Bir de acaba hangi lastikten sonra geçtiniz EGP'lere ? Bende EGP ve ContiPremiumContact5 arasında kaldım karar veremedim

• Bende 1 hafta önce 2010 corolla aracıma good year efg aldım önceki lastiklerim michelin primacy 3 tü sanki onlar daha sessizdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • goodyear bridgestone hikaye markalar hiç kimse büyük üretici bla bla demesin hankook bile gözümde onlardan iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

quote:

yaptığınız işlemin etkisi elbette olmuştur ancak yeterli değil.
    Arka koltukları, bagaj yan kaplamalarınıda söküp, arka koltuk altları dahil bagaj havuzu ve bagaj yan duvarlarınıda yapmalısınız. Araba bir bütün ve metal sesi iletiyor.

Ha bu işlemin katkısı olur mu? elbette olur ancak mükemmel işlem için süspansiyonun değişmesi gerekir. asıl ses kaynağı süspansiyon

Aslında bahsettiğiniz yerler ile yalıtıma devam edecektim ama bu yaptıklarım ile sıfır fark olunca hevesim kaçtı. EGP'leri satıp başka lastik almak bile daha kesin sonuç gibime geliyor. Süspansiyonlar güzel, onlardan yana sıkıntım yok, sadece lastik uğultusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Hocam aracınız kaç model ? Bir de acaba hangi lastikten sonra geçtiniz EGP'lere ? Bende EGP ve ContiPremiumContact5 arasında kaldım karar veremedim

CPC5 ten daha memnun kaldım şahsen, hem de daha eski bir arabada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe_muallim

Benim araç Honda Civic. Ben de ses olayından çok rahatsız olduğum için Goodyear EGP aldım. Sonuç hüsran. Ses hiç azalmadı. Yalıtım yaptır davlumbazlara dediler ama pek bir şeyin değişeceğini zannetmediğim için yaptırmadım. Kusur arabada hocam. Bir de beklentilerimizi azaltmak lazım heral. Arabanın diğer güzellikleriyle mutlu olalım, boşver...

Sizinle aynı durum alsında, ama kışlık yumuşak lastiklerle ses azaldığına göre yazlık güzel seçenekler de vardır diye düşünüyorum.
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    CPC5 sıcak havalarda laçkalaşıyor yol tutmaz hale geliyor diyorlar Hocam doğru mu sizce ?

• Humerus06 hocam, aracım 2010 model. Ben 2013 yılında aracı aldığımda üzerinde continental vardı. Daha sonra ben kış lastiği olarak Barum diye kış lastiği aldım ve bu sene Nisan ayında Goodyear EGP alıp takdırdım. Gürültüde azalma yok.

• bende iki hafta ònce goodyear efg aldım önceki lastiklerim hankook ventus prıme di efg leri takınca arac baya bi sessizleşti .yol tutuşu kuru zeminde iyi.ben memnunum efg lerden.

• quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

CPC5 sıcak havalarda laçkalaşıyor yol tutmaz hale geliyor diyorlar Hocam doğru mu sizce ?

Yumusak siniftaki lastikler icin boyle bi genelleme yapilabilir. Cpc5 yumusak ve sert ortasindaki cizgide sanki, bana pek oyle hissettirmedi. Egp ise yanagi yumusak tabani sert gibi dusunuyorum. Yaylanma ve lackalasma hissi daha fazla, ama konforlu mu evet...

Biraz daha somut adim atma adina yakinda lastik degistirecek olan i30 sahibi arkadasima farkli bir lastik aldirmayi ve once/sonra gurultu testi yapmayi dusunuyorum.

• laguna aracımın ses yalıtımı çok güzel kapılara 3-4 kat civarı çokk yumuşak reno logolu naylon gibi ılgınıc bı malzeme dosemısler ve plastik üst üste olacak sekılde komple koymuşlar

kapılaraysa kapı fitilleri ve kapı fitillerinin içine çok sert serüm, su hortumu döşemişler tavsiye ederim ve bende bu kapı fitilleri ni komple yenıleyıp ıcıne hortumu dosemek ıstıyorum yenı hortum alsam ben yapabılırmıyım acaba ? ve o sert hortumdan bulabılırmıyım
  • Hortum tavsiye ediliyor fakat yan etkileri de varmis fitiller zarar gorebiliyormus. Iyi arastirmak lazim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.