Şimdi Ara

ses yalıtımlı oda (stütyo) yapacaz önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşalar duyum üzerine yumurta kolileriyle duvarları kaplayıp yalıtım yapmayı düşünüyoruz ne derece başarılı oluruz bilemiyorum ama varsa öneriniz bekliyorum. şimdiden çok teşekkü-r ederim.

• evet fikir veren olursa iyi olur bende yalıtım düşünüyorum odama
  • Koçtaş / Tekzen gibi yerlerde benzer şekilli süngerimsi izolasyon malzemeleri var. Onların çok daha etkili olacağını düşünüyorum.
  • Sn cfiliz cevap için teşekkürler ama ben daha çok ekonumi ve performans arıyorum kısacası düşündüğümü anlatayım sana 4e 4 bi odam var (ev dışı ve müzik üzerine çalışmalarımız olacak) şimdi; duvarları 8 cm kalındığında ki izocam ( yalıtım malzemesi) ile kaplıyacam ve üstüne kaliteli kartonla kaplıyacam ve bunun üstünede bildiğimiz yumurta kolilerinden kaplamayı düşünüyorum, şimdi ise asıl anlatmak istediğim daha doğrusu sormak istediğim; bu tarz bi uygulama yapan varmı varsa nasıl bi performans aldı ne kadar masraf yaptı ve daha başka nasıl yöntemler uyguladı yardımcı olursanız sevinirim. hem benim gibi bu konuda çok sayıda forum üyesi cevap bekliyor olucaktır diye düşünüyorum. şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • Merhaba.

Eğer dışa giden ve içe gelen sesi büyük oranda sönümlemek istiyorsanız, echobon ses yutum malzemesiyle kaplamalısınız. İç akustik için ise, köşelerin tamamını yuvarlak döndürmeniz gerekiyor. Daha sonra, akustik performansa göre de ses yutum panelleri ve gerekiyorsa da, yansıtıcı panellerle iç akustiği tamamlayabilirsiniz.

Ama bunu dediğiniz malzemelerle yapamazsınız. En azından dediğiniz malzemelerle beklediğiniz sonucu alamazsınız. Yumurta kartonu ile akustik düzenleme işi 70'li yıllarda teknik ve maddi yetersizliklerle yapılan bir uygulama türüydü. Az da olsa etkisi olmasına rağmen, profesyonel çözüm değil.

Dilerseniz teknik anlamda da yardımcı olabilirim.
  • Bu arada unutmadan.

Bahsettiğim işin tüm maliyeti, ortama göre değişmekle birlikte, 1200 Tl ile 2500 Tl arasında bir maliyettir.
  • etkisi çok az olacaktır. bu tarz el yapımı şeylerle olmaz. olsa da ayırt edileme zaten. evlerimizde mesela en basitinden bir halı bile ses yankılanmasını önler. ama siz müzikle ilgilendiğiniz için hem dışarıya gürültü gitmesini engelleyecek hem de çaldığınız aletlerden akustik olarak en iyi verimi alabilmek için de bu iş için özel malzemelere ihtiyacınız var. ama küçük çözümlerle olacak iş değil gibi gözüküyor.

4metre kare bir oda için cam yünü ve alçıpan tarzı malzemeleri kaplatmak çok fazla maliyetli olmaz.

eğer uzun dönemli bu stüdyo işini yapacaksanız bu özel ürünlerden kaplatmanız son derece iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LOSTPLANET::: -- 8 Şubat 2010; 20:07:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lostplanet. Ben gereken malzemeleri ve bütçeyi yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Lostplanet. Ben gereken malzemeleri ve bütçeyi yazdım.

bu nasıl?

http://www.detasyapi.com/ses-yalitimi/ses-yalitimi.htm
  • arkadaşalr yorumlar için çok teşekkürederim aslında dışarı sıfır ses çıkışı istemiyorum ben rahatsız etmeyecek derecede olsa yeter benim için akustik içinse hiçbirşey diyemem haklısınız oda akustiği hakkında hiçbir ilgim yok Sn teknika mümkünse biraz daha detaylı anlatabilirmisin varsa resim vs.
  • http://www.stereomecmuasi.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=1071

Burada benim sistemin detaylı resimleri var. Bir fikir verecektir. Bana dinletiye gelenlerde bilirler. Oda içi akustikten hariç, odanın kapısını kapattığımızda, ses neredeyse dışarıdan hiç duyulmuyor.
  • Şu sesin dışarıdan hiç duyulmaması olayına benim de ihtiyacım var aslında, hem çok ses gidiyor hem de akustik iyi değil. Bana geldiğinizde bunu da değerlendirirsek çok iyi olur, ne kadarlık bir masraf çıkacaksa onu da listeme ekleyeyim.
  • ilerde nasip olurda bir ev alabilirsem, bir odasını tamamen sinema salonuna çevirmek ve ses yalıtımı yapmak gibi bir düşüncem var benimde. amacım sadece dışarıya gidecek olan sesi engellemek. müzik ile uğraşmayacağım için de ekstra akustik malzemelerine ihtiyacım olmayacak. zaten duvarlar, tavan, zemin ve kapıyı adam akıllı yalıtım kalzemesi ile kaplayınca sanırım yankı olayıda ortadan kalkar dimi?

benim bir kaç yıl sonra soracağım bir soruydu bu. olsun şimdiden birşeyler öğrenmiş olduk...
  • Sn. teknika bilgiler için teşekkür ederim resimlere baktım çok ii iş çıkartmışsın tebrik ederim, ancak duvarların her yeri izolelenmemiş anlam veremedim duvarlar ses gecirmezmi:P ilerde bende böyle bi oda planlıyorum artık:)
  • Teşekkür ederim.

Benim odada yapılan uygulama, akustik uygulamadır. Ses yalıtımı için yapılmadı. Ancak, akustik uygulama o kadar mükemmel yapıldı ki, ses dalgaları mükemmel sönümlendiği için, gerçekten içeride ne kadar yüksek ses olursa olsun dışarıya neredeyse hiç ses çıkmıyor. Gerçi bunda binanın yeni deprem yönetmeliğine göre yapılmış C30 betonlu olmasının ve asmolenli olmasın büyük önemi de var.

Size önerdiğim ecoban ciddi şekilde ses yalıtımına fayda sağladığı gibi, iç akustikte de iyileştirme sağlayacaktır. Üstelik çok fazla da yekün tutmaz. Ama yumurta ortamı bozmayın.

• teşekkürederim. bakalım bi bitsin inşallah diim resimleri burada bende paylaşırım.
  • arkadaşalr başka paylaşım yapacak olan yokmu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.