Şimdi Ara

Sese çözüm!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar HDD nizden iğrenç cızzırtılar geliyorsa kasaya bağlantı vidalarını çıkarın. Bu akıllıca bir çözüm olmayıp biraz saçma gibi gözüksede çızırtıyı %50 oranında azaltıyor.HDD yi kızağa vidasıs sabitleyebilirseniz iyi bir çözüm bence.. deneyin görün

• Ses için güzel bir çözüm olabilir..

Ama hdd lerin hassas olduğu unutulmamalı ufak bir sallanmada düşmesi başınıza dert açabilir
  • onun yerine vidaları iyi sık titreşimi engellemiş olursun o yuzden ses azalır
  • vidaları sıkıştırınca ses azalmıyor dostum. vidaları çıkarınca ses kesiliyor.. dene görürsün
  • buda ilginç bir yaklaşım forumda bir arkadaş 5.25 lik yuvalardan birine lastikden uzunca bir parça ile askıya almıştı hdd sini ve baya bir fark etiğini belirtmişti benimde kafama yatıyor yaptığı teknik

en sağlamı o bence hem hdd sağlam duruyor hemde titreşimin zeresi kalmıyor böylece

maliyetide çok düşük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firaz -- 5 Temmuz 2006; 21:30:51 >
  • Çızırtıların kaynağı kasadanda olabilir, zayıf alüminyum kasalar hdd yi sıkı bi şekilde tutamaz kasa zangır zangır titrer, böyle bir durumda hdd yi vidalamamak daha mantıklı olur ama ben cm sticker kasa kullanıyorum, en ufak ses yok.
  • ilginç yorumlar walla
    denemek lazım bunları...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: KanKoKan

Çızırtıların kaynağı kasadanda olabilir, zayıf alüminyum kasalar hdd yi sıkı bi şekilde tutamaz kasa zangır zangır titrer, böyle bir durumda hdd yi vidalamamak daha mantıklı olur ama ben cm sticker kasa kullanıyorum, en ufak ses yok.

abi o cm stacker değil miydi yaw o kadar değerli bir kasaya böyle mi denilir

ayrıca çok titreme yapıyorsa birer lastik conta takın tamamdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

quote:

Orjinalden alıntı: KanKoKan

Çızırtıların kaynağı kasadanda olabilir, zayıf alüminyum kasalar hdd yi sıkı bi şekilde tutamaz kasa zangır zangır titrer, böyle bir durumda hdd yi vidalamamak daha mantıklı olur ama ben cm sticker kasa kullanıyorum, en ufak ses yok.

abi o cm stacker değil miydi yaw o kadar değerli bir kasaya böyle mi denilir

ayrıca çok titreme yapıyorsa birer lastik conta takın tamamdır

Hee valla düzelttiğin iyi olmuş fransa-portekiz maçı başlıyacak aceleden öyle yazmışım.

• quote:

Orjinalden alıntı: ahmet.sg

Arkadaşlar HDD nizden iğrenç cızzırtılar geliyorsa kasaya bağlantı vidalarını çıkarın. Bu akıllıca bir çözüm olmayıp biraz saçma gibi gözüksede çızırtıyı %50 oranında azaltıyor.HDD yi kızağa vidasıs sabitleyebilirseniz iyi bir çözüm bence.. deneyin görün

arkadaşım tavsiyene okey vermek çok zor bunu acaba üreticilerde sence akıl edememişlermi :) bence iyi bir çözüm olmaz sonuçta arkadaşında dediği gibi hdd ler çok hassastır o kasayı bir yerden bir yere taşıyacağın zaman sarsılmayacağına garanti verebileceksen belki olabilir

• Öncelikle sesin mekanikselmi yoksa elektrikselmi olduğu önemli.Vibrasyon sesleri için malzemeleri sağlamca vidalamak,sabitlemek soruna çözüm olabilir.Ama elektriksel olan seslere çözüm bu kadar kolay değildir.Genelde topraklama sorunu olur.Bazı kasalarda şase sorunu olabilir,bu sorunuda çozmek için elementlerin topraklama ve şasi bağlantıları iyi olmalıdır..
  • araya bir malzeme vardı konan şimdi aklıma gelmiyor ama mantar panolardaki malzemeye benzer bişi kesip birer parça yanlardan koyup öyle vidalayın ses kesilebilir
  • Bende seagate 7200.7 120gb bi harddisk var ALLAH kimseye nasip etmesin böyle bi aleti öyle bir gürültü yapıyorki bazen makinayı camdan atasın geliyor , benimde aklımdan geçmiyor değil bu işe bi çare bulmak vidaların altına sesi emmesi için lastikconta gibi bişeyler koyup bi deneyecem bakalaım ttireşimden meydana gelen seste ne kadar bi azalma olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.