Şimdi Ara

Sese duyarlı led şerit ( SORUNU )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamun aleyküm kolay gelsin.

Hiç uzatmadan sıkmadan direk yapmak istediğimi ve sorunumu açacağım.
    Son zamanlarda led aydınlatmaya bayağı merakım çoğaldı ve bi kaç yerde gördüm " ses sistemine bağlı olarak " led aydınlatmanın bass'a göre yanıp sönmesi hoşuma gitmedi değil hani neden yapmıyayım dedim ve yaptım. Sorun şu ki sesi %50 üstüne almadığım takdirde led'de kımıldama dahi olmuyor malum led'in gündüz bana bi faydası olmıyacağı için gecede fazla sesi açamıyorum " subwoofer'a bağlı " ben bunu direk hoparlör girişine bağlamak istiyorum ( HOPARLÖRÜN KALBOSUNU KESİP LEDLE BAĞLAYIP TEKRARDAN BİRLEŞTİRSEM Bİ SONUÇ ALABİLİRMİYİM? ) müziğin ritmine göre yanıp sönmesini istiyorum internette bir çok devre gördüm fakat fazla bi bilgiye sahip olmadığım için son çare olarak buraya konu açmaya karar verdim.
    Bu konuda bilgi sahibi olanlar yardım edebilirse çok sevinirim.

Aranızdan bir kaç kişi çıkacak forumdaki konulara baktınmı gibisinden konuşmaya başlayacak başktan söliyeyim forumdaki neredeyse bütün konulara baktım çözüm bulamadığım için açıyorum.

• Anlattığından anladığım kadarıyla ledler ile hoparlörü seri bağlamışsın bu halde tabiiki istediğin sonucu alamazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp 31 devresini yaptınızmı yada bd241 transtörü ile devre yaptınızmı yoksa şerit ledi nasıl bağladınız..
    Bu sistem ses sinyal çıkışından tam randıman vermemektedir,, en azından 2x1w pc hoparlor çıkışına bağlanmalı..
    Siz woofıra bağlamak istiyorsunuz fakat pek önermeyiz,, hoparlorun +sını,, devrenin +girişine. eksisini ise hoparorden almayın,, diğer normal devrenin eksisinden alın. En sağlıklısı,, kulaklık çıkışlı mini hoparlor ile led sistemini çalıştırınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Tıp 31 devresini yaptınızmı yada bd241 transtörü ile devre yaptınızmı yoksa şerit ledi nasıl bağladınız..
    Bu sistem ses sinyal çıkışından tam randıman vermemektedir,, en azından 2x1w pc hoparlor çıkışına bağlanmalı..
    Siz woofıra bağlamak istiyorsunuz fakat pek önermeyiz,, hoparlorun +sını,, devrenin +girişine. eksisini ise hoparorden almayın,, diğer normal devrenin eksisinden alın. En sağlıklısı,, kulaklık çıkışlı mini hoparlor ile led sistemini çalıştırınız.

Bahsettiğinzi devreleri gördüm fakat öğrenmeden yapmak istemedim en azından birilerine danışmadan yapmak istemedim.
    Benim şuan ledlerim woofer'a bağlı bunu önermediğinizi söylemişsiniz, Şöyle bir sorun var + yı hoparlörden - yi nereden alacağım anlamadım.
  • Hoparlor eksisi canlı sesli olabilir. Siz bunu baskabir devrenin eksisiyle birlestirirseniz yanar. Bilgisayardan ses girdiginiz yerin dıs metal kısmindan alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Hoparlor eksisi canlı sesli olabilir. Siz bunu baskabir devrenin eksisiyle birlestirirseniz yanar. Bilgisayardan ses girdiginiz yerin dıs metal kısmindan alın.

Kusura bakmayın anlıyamıyorum daha açık antabilirmisiniz
  • istanbluemre İ kullanıcısına yanıt
    Dostum internetteki transistörlü devreleri yap işte hala az yanıyorsa bir transistör daha ekle. mantığı şu transistör base denen yere göre geçiş akımını ayarlıyor yani sesin dalgası gnd'den yükseğe çıktıkça geçiş akımını tetikliyor. bu da ledleri yakıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TIP31 li Led kontrolü yaptım. Hiç beğenmedim. Şimdi onun dijital olanını yapıyorım. Yani müziğin ritmine göre , bassına göre veya tizz ine göre kendim ayarlabileceğim.
    Yaptığımda video çekip göndereyim istersen? Yarın 3 Metre Bakır kablo almam gerekiyor. 3 gün içinde bittiririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veliusta

TIP31 li Led kontrolü yaptım. Hiç beğenmedim. Şimdi onun dijital olanını yapıyorım. Yani müziğin ritmine göre , bassına göre veya tizz ine göre kendim ayarlabileceğim.
    Yaptığımda video çekip göndereyim istersen? Yarın 3 Metre Bakır kablo almam gerekiyor. 3 gün içinde bittiririm.

Video'yu bekliyor olacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbluemre

quote:

TIP31 li Led kontrolü yaptım. Hiç beğenmedim. Şimdi onun dijital olanını yapıyorım. Yani müziğin ritmine göre , bassına göre veya tizz ine göre kendim ayarlabileceğim.

ya da hiç bekleme :D
    Bunun aynısı olacak;
    http://www.youtube.com/watch?v=vxa3m1Cz3A8
    ve istediğim zaman butonla 2.mod'a alabileceğim;http://www.youtube.com/watch?v=8cGPq7AGX2E

• quote:

quote:

http://s3.dosya.tc/server27/cTWwqA/20140812_132705.rar.html
    %30 bitti.

• quote:

quote:

quote:

http://s3.dosya.tc/server27/cTWwqA/20140812_132705.rar.html
    %30 bitti.

Evet tam aradığım buydu, umarım bundada sesi çok açmamıza gerek yoktur

• http://bc.vc/yn60OS

senin içn çektim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.