Şimdi Ara

SESİM ÇOK KALIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
54.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ewt soru belli sesim çok kalın nasıl daha ince yapabilirim

çok ciddiyim lütfen düzgün cvp verelim arkadaşlar

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sesim Çok Kalın: İnceltme İpuçları

Kalın bir ses tonundan rahatsız mısın? "Sesim çok kalın" diyorsan, ince bir sese kavuşmana yardımcı olabilecek birkaç ipucu mevcut.

Ses Tınısını İnceltmenin Yolları

• Nefes Egzersizleri: Derin nefes alma ve nefesini kontrol etme egzersizleri ses tellerini güçlendirir ve inceltir. Örneğin, elliye kadar sayarken her sayıda derin bir nefes almayı deneyebilirsin.
    • Diyafram Desteği Kullan: Konuştuğunda diyaframını kullanmak, sesine güç ve derinlik katabilir. Diyafram destekli konuşma teknikleri öğrenerek sesini inceltebilirsin.
    • Sese Titreşim Kat: Sesine titreşim katmak, onu daha ince gösterebilir. Bunun için "mmmm" veya "nggggg" seslerini nazal olarak çıkarabilirsin.
    • Yüksek Nota Eğitimi Al: Yüksek notaları söyleme alıştırması yapmak ses tellerini esnetir ve sesini inceltir. Müzik dersleri almak ya da evde seslendirme çalışmaları yapmak faydalı olabilir.

Sesini İnceltmek İçin Yapılmaması Gerekenler

• Fısıldamaktan Kaçın: Fısıldamak ses tellerine zarar verebilir ve sesini daha da kalınlaştırabilir.
    • Sigara İçmekten Sakın: Sigara içmek ses tellerini tahriş eder ve sesin kalınlaşmasına neden olur.
    • Boğazını Zorlama: Boğazını zorlamak ses tellerine zarar verebilir ve sesini daha da kalınlaştırabilir.

Eğer sesin çok kalın çıkma konusunda devam eden sorunlar yaşıyorsan, bir kulak burun boğaz uzmanına başvurman önerilir. Altta yatan tıbbi bir durumun olup olmadığını kontrol edebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: kominiko

ewt soru belli sesim çok kalın nasıl daha ince yapabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Paysage

quote:

Yapabilecek bişeyin yok Allah vergisi ameliyatla halloluyo galiba öyle duymuştum
  • quote:

quote:

Geçtiğimiz yıllarda tv de göstermişlerdi. Bir adam çiğ yumurta içtikten sonra kız gibi şakıyordu. Ciddiyim. Ama deneme mesuliyet kabul etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pretender

Geçtiğimiz yıllarda tv de göstermişlerdi. Bir adam çiğ yumurta içtikten sonra kız gibi şakıyordu. Ciddiyim. Ama deneme mesuliyet kabul etmem.

Alıntıları Göster
    kalin ses iyidir ya
  • Sesin belki sana kalın geliyordur, sesini bir mikrofonla falan kaydet, duyacağın ses başkalarının seni duydukları tonda olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resident

Sesin belki sana kalın geliyordur, sesini bir mikrofonla falan kaydet, duyacağın ses başkalarının seni duydukları tonda olacaktır
    quote:

Orjinalden alıntı: Resident

Sesin belki sana kalın geliyordur, sesini bir mikrofonla falan kaydet, duyacağın ses başkalarının seni duydukları tonda olacaktır

Güzel bir konuya değinmişsin. Mesela kamerayla kayıt yapıyorum. Kendi sesim bana garip geliyor. Başkasının kameradaki sesi bana normal geliyor ama ona garip geliyor. Bu neden kaynaklanıyor diye merak ederdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bundan niye şikayetçisin ki?

İki yolla olabilir...

1) Ses tellerine yapılacak bir operasyon ile. (ancak Türkiye'de bu ihtiyaca cevap verebilecek yeterlilikte bir sağlık kuruluşu var mı bilmiyorum.)

2) İkinci yol, biraz alternatif bir yöntem ama kesinlikle bunu istemezsin herhalde.. Hadım olmak. Bu şekilde de ses kendiliğinden incelir. (İlk defa ortaçağ operalarında ve koro oluşumlarında tenor üstü ses grubunu (çok ince erkek sesi) oluşturan topluluk doğuştan erkeklik hormonları olmayan ya da hadım edilmiş kişilerden seçilirdi. Halen avrupada bir çok büyük koro ve opera kadrolarında bu gruplar sıkça kullanılıyorlar)

• quote:

Orijinalden alıntı: budden

quote:

Güzel bir konuya değinmişsin. Mesela kamerayla kayıt yapıyorum. Kendi sesim bana garip geliyor. Başkasının kameradaki sesi bana normal geliyor ama ona garip geliyor. Bu neden kaynaklanıyor diye merak ederdim.

Alıntıları Göster
    evet bu garip gelme olayı bana da oluyo..sesi inceltme de ameliyatla oluyo ama müzik öğretmenin anlatmıştı lisede yabancı bir şarkıcı erkeklik hormonlarını aldırarak sesini inceltmiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn Nymeros Martell

evet bu garip gelme olayı bana da oluyo..sesi inceltme de ameliyatla oluyo ama müzik öğretmenin anlatmıştı lisede yabancı bir şarkıcı erkeklik hormonlarını aldırarak sesini inceltmiş...

Alıntıları Göster
    süper metal vokali olur senden biraz geliştir kendini ingilizce falan öğren evde hafiften şarkı söyle bağırarak
    sonra enstrüman çalabilen arkadaşların varsa stüdyoya girin falan
    paraya para demezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Benek

İki yolla olabilir...

1) Ses tellerine yapılacak bir operasyon ile. (ancak Türkiye'de bu ihtiyaca cevap verebilecek yeterlilikte bir sağlık kuruluşu var mı bilmiyorum.)

2) İkinci yol, biraz alternatif bir yöntem ama kesinlikle bunu istemezsin herhalde.. Hadım olmak. Bu şekilde de ses kendiliğinden incelir. (İlk defa ortaçağ operalarında ve koro oluşumlarında tenor üstü ses grubunu (çok ince erkek sesi) oluşturan topluluk doğuştan erkeklik hormonları olmayan ya da hadım edilmiş kişilerden seçilirdi. Halen avrupada bir çok büyük koro ve opera kadrolarında bu gruplar sıkça kullanılıyorlar)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Benek

İki yolla olabilir...

2. yolu okurken içim bi tuaf oldu bırak boru gibi olsun töbe töbe

• quote:

Orijinalden alıntı: reos

quote:

Orjinalden alıntı: Benek

İki yolla olabilir...

2. yolu okurken içim bi tuaf oldu bırak boru gibi olsun töbe töbe

Alıntıları Göster
    kötü bir şey değil ki bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn Nymeros Martell

Alıntıları Göster
    eger gırtlak varsa brutal vocallik yap wöeeeeeeeeeee diye bagır

• quote:

Orijinalden alıntı: budden

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: budden

quote:

Aynen.

• quote:

Orijinalden alıntı: CARNIVALE

kötü bir şey değil ki bu

Alıntıları Göster
    Boğazımızdan her hava geçişinde bu bizim ses tellerimize değer ve bizim sesimizdeki tonu havanın özkütlesi belirler. Havanın özkütlesinden az özkütleli bir mekanda yaşaman lazım ki boğazından daha hafif bir gaz geçsin ve böylece sesin incelsin fakat hergün de Helyum soluyamayacağına göre... Kusura bakma ama ben bunda kötü birşey görmüyorum, yine de sen bilirsin ama bu Allah'ın takdiri sonuçta...

• quote:

Orijinalden alıntı: CARNIVALE

kötü bir şey değil ki bu

Alıntıları Göster
    Helyum

Yok be kalın ses iyidir ve kamera olayı doğruysa benim sesim de baya bi kalın.. çünkü öyle geliyor. Ayrıca ince sesli olmaktansa(erkek için) kalın sesli olmak daha iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: zuhanda

süper metal vokali olur senden biraz geliştir kendini ingilizce falan öğren evde hafiften şarkı söyle bağırarak
    sonra enstrüman çalabilen arkadaşların varsa stüdyoya girin falan
    paraya para demezsin

Alıntıları Göster
    Yok ya herkesin sesi kendisine garip geliyor, bunun nedeni kendi sesine aşina olmayışın.
    Bu da bilimsel açıklaması.

quote:

İnsan teybe kaydedilmiş kendi sesini dinlerken hayli şaşırır. Hatta o sesin kendisine ait olmadığını bile söyleyebilir. Halbuki bir başkasının sesi teypten dinlenirken normal konuşma sesi ile bir fark duyulmaz. Ses havada gözle görülmeyen dalgalar halinde yayılır. Bu dalgalar kulağımıza girip orta kulağımızdaki kemikleri titreştirdiklerinde beyne giden sinyaller vasıtasıyla o sesi duymuş oluruz. İnsanın kendi sesi kendisi için özeldir. Sizin dışınızdaki herkes sesinizi sizin duyduğunuzdan daha farklı duyarlar. Çünkü onlar sizin ağzınızdan çıkıp, havada ilerleyip kulaklarına gelen sesi duyarl...

İnsan teybe kaydedilmiş kendi sesini dinlerken hayli şaşırır. Hatta o sesin kendisine ait olmadığını bile söyleyebilir. Halbuki bir başkasının sesi teypten dinlenirken normal konuşma sesi ile bir fark duyulmaz.

Ses havada gözle görülmeyen dalgalar halinde yayılır. Bu dalgalar kulağımıza girip orta kulağımızdaki kemikleri titreştirdiklerinde beyne giden sinyaller vasıtasıyla o sesi duymuş oluruz.

İnsanın kendi sesi kendisi için özeldir. Sizin dışınızdaki herkes sesinizi sizin duyduğunuzdan daha farklı duyarlar. Çünkü onlar sizin ağzınızdan çıkıp, havada ilerleyip kulaklarına gelen sesi duyarlar ama siz kendi sesinizi iki farklı yoldan işitirsiniz.

Bir taraftan ağzınızdan çıkan ses havada yol alıp, diğer insanlara ulaştığı gibi kendi kulağınıza ulaşır. Diğer taraftan da başın içinden, kemiklerden, kaslardan geçerek içerden kulaklarınıza ulaşır. Beyin bu iki farklı yerden gelen bilgileri birleştirir ve siz kendi sesinizi duyarsınız.

İnsanın başı içinde kemikler, kaslar, sinüsler, beyin ve çeşitli salgılar vardır. Bunların kimi sert, kimi yumuşak, kimi de sıvıdır. Bunların her birinin sesi geçiriş özelliği farklıdır. Kafa içindeki iletişimde genel olarak sesin düşük frekanslı kısımları kuvvetlenir. Bu nedenle sesiniz kendinize başkasının duyduğundan daha farklı tonda gelir.

Teypteki sesiniz ise kulaklarınıza diğer insanlara ulaştığı gibi havadan ulaşır. Aslında o sizin, herkesin tanıdığı hakiki sesinizdir ama size yabancı gelir. Kafanızın içinden gelen sesi daha iyi duyabilmek için iki kulağınızı sıkı sıkıya kapatın ve konuşun. Duyduğunuz ses aşina olduğunuz sesinizin kafanızın içinden geçip gelen kısmıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: selenvirus

Yok ya herkesin sesi kendisine garip geliyor, bunun nedeni kendi sesine aşina olmayışın.
    Bu da bilimsel açıklaması.

quote:

İnsan teybe kaydedilmiş kendi sesini dinlerken hayli şaşırır. Hatta o sesin kendisine ait olmadığını bile söyleyebilir. Halbuki bir başkasının sesi teypten dinlenirken normal konuşma sesi ile bir fark duyulmaz. Ses havada gözle görülmeyen dalgalar halinde yayılır. Bu dalgalar kulağımıza girip orta kulağımızdaki kemikleri titreştirdiklerinde beyne giden sinyaller vasıtasıyla o sesi duymuş oluruz. İnsanın kendi sesi kendisi için özeldir. Sizin dışınızdaki herkes sesinizi sizin duyduğunuzdan daha farklı duyarlar. Çünkü onlar sizin ağzınızdan çıkıp, havada ilerleyip kulaklarına gelen sesi duyarl...

İnsan teybe kaydedilmiş kendi sesini dinlerken hayli şaşırır. Hatta o sesin kendisine ait olmadığını bile söyleyebilir. Halbuki bir başkasının sesi teypten dinlenirken normal konuşma sesi ile bir fark duyulmaz.

Ses havada gözle görülmeyen dalgalar halinde yayılır. Bu dalgalar kulağımıza girip orta kulağımızdaki kemikleri titreştirdiklerinde beyne giden sinyaller vasıtasıyla o sesi duymuş oluruz.

İnsanın kendi sesi kendisi için özeldir. Sizin dışınızdaki herkes sesinizi sizin duyduğunuzdan daha farklı duyarlar. Çünkü onlar sizin ağzınızdan çıkıp, havada ilerleyip kulaklarına gelen sesi duyarlar ama siz kendi sesinizi iki farklı yoldan işitirsiniz.

Bir taraftan ağzınızdan çıkan ses havada yol alıp, diğer insanlara ulaştığı gibi kendi kulağınıza ulaşır. Diğer taraftan da başın içinden, kemiklerden, kaslardan geçerek içerden kulaklarınıza ulaşır. Beyin bu iki farklı yerden gelen bilgileri birleştirir ve siz kendi sesinizi duyarsınız.

İnsanın başı içinde kemikler, kaslar, sinüsler, beyin ve çeşitli salgılar vardır. Bunların kimi sert, kimi yumuşak, kimi de sıvıdır. Bunların her birinin sesi geçiriş özelliği farklıdır. Kafa içindeki iletişimde genel olarak sesin düşük frekanslı kısımları kuvvetlenir. Bu nedenle sesiniz kendinize başkasının duyduğundan daha farklı tonda gelir.

Teypteki sesiniz ise kulaklarınıza diğer insanlara ulaştığı gibi havadan ulaşır. Aslında o sizin, herkesin tanıdığı hakiki sesinizdir ama size yabancı gelir. Kafanızın içinden gelen sesi daha iyi duyabilmek için iki kulağınızı sıkı sıkıya kapatın ve konuşun. Duyduğunuz ses aşina olduğunuz sesinizin kafanızın içinden geçip gelen kısmıdır.

Alıntıları Göster
    Kalın ses iyidir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg

Kalın ses iyidir..

Alıntıları Göster
    ne kadar kalın sesin varsa o kadar etkileyicisindir..bknz vin diesel
  • quote:

Orijinalden alıntı: üç hata

ne kadar kalın sesin varsa o kadar etkileyicisindir..bknz vin diesel

Alıntıları Göster
    Benim sesim de çok kalın. Lordi'nin vokalistine benzetiyorlar.

Ben de şikayetçiyim ama n'apayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 30 Eylül 2007; 20:43:23 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.