Şimdi Ara

Seslendirme işini öğrenmem lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdilik amatör seslendirme yapmak istiyorum, bir kaç deneme yaptım ama istediğim ses tonunu yakalayamadım.

Anlayan arkadaşlar varsa bir yol göstersin lütfen, yani pahalı bir stüdyo kurmak şartmı

• Benzer bir yol içerisindeyiz.

Denemelerini ne ile nasıl yaptın?
    Pahalıdan kastın nedir? Ne kadarlık bir maliyet sana pahalı geliyor?

Denemelerini nereden dinleyebiliriz?
  • kalimor kullanıcısına yanıt
    Hocam behringer um2 ve normal kondanser mikrofonum var program olarak da audacty, cubase, ve adobe audition da kullandım, benim sestemi sorun var yoksa ayarmı yapamıyorum emin değilim. Yayınladığım bir örnek aşağıdadır.
    Hak Kervanıyoutube
    Misafirsin Bu Dünya da / Aklından Çıkarma Ölümü! / Dini Şiirler
    https://www.youtube.com/watch?v=cv90MLTEjQE&feature=youtu.be

• Duyduğum kadarı ile parlak nitelikte bir mikrofonun var, bu biraz ses üzerinde oynamanı gerektirebilir.
    Mikrofona aşırı yakın olabilirsin ve veya pop filtre dediğimiz patlama önleyici bulunmuyor olabilir.
    Mikrofon etrafında yalıtımın olmayabilir bu yüksek frekanslarınd uvarlardan teperek mikrofona tekrar ulaşmasına sebep oluyor olabilir.

Mikrofona doğrudan konuşmak yerine 15-20 derece sağa yada sola dönerek kayıt almayı deneyebilirsin

Tiz ve bass seslerin aşırı yoğunluğu eqo ayalarını fazla kaçırdığın ya da yanlış yaptığın anlamına gelebilir

Fazla gain ve sürekli yüksek compression uyguluyor olabilirsin.

Malesef kayıt süreçlerine dair bilgim olmadan ancak genel geçer problemleri dile getirebiliyorum.

Kullandığın yankı pek hoş değil çok fazla delay var ve çok yüksek.

Kullandığın arka plan şarkı kalitesi pek iyi değil onun içerisinde ayrıca bir yankı var ve senin yankı efektin ile uyuşmayınca çok yapay duruyor.

Hocam pop filtre var, ses ayarlarında doğru ton tutturamadığımın farkındayım, bu ekipmanımdanmı yoksa ayarlarımdanmı onu çözemiyorum, yanlış yaptığım noktayı bilirsem ona göre bir çözüm bulacağım da bulamıyorum.

Benzer paylaşım yapanlara baktığımda gerçekten çok net temiz kayıt yaptıklarını görüyorum ama hangi şartlarda ne tür ekipmanlarla bunu sağlayabiliyorlar bir fikir sahibi değilim sıkıntım bu

Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.
  • Senin ses kaydında gayet temiz ancak arka planda kullandığın müziğin kalitesi çok düşük.
    Şunu önerebilirim, sesini bass baritona çekmek için eqo ayarlarından bass frekansları arttırmak yerine yüksek-orta ve yüksek frekansları giderek artan oranlarda kısabilirsin.

Dilersen ham dosyalarını paylaş bir inceleyelelim.
    Ham kayıt nasıl paylaşılır tam çözemedim hocam, ama olmasını düşündüğüm tarzda bir paylaşım buldum ses hem tok hem net

Bu şekilde bir kaydı bendeki donanım yapar mı yapmaz mı merak ettiğim bu. örnek link aşağıda
    Selmani KAYAyoutube
    Hz. Ali'den (r.a) Nasihatler -3-
    https://www.youtube.com/watch?v=la2VgpWaePU

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.