Şimdi Ara

Sessiz Güç Kaynağı ve sessizlik üzerine tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu an 2 tane sistem toplamaya çalışıyorum ama her iki pc için de 2 noktada takılıyorum.
    Biri sessiz Güç Kaynağı ve diğeri de Sessiz işlemci fanı.

Yaptığım iş itibariyle toplayacağım önemli PC günde ortalama 16 - 18 saat çalışır vaziyette olacak.
    i7 - 1151 / orta seviye ekran kartı / 32 gb ram / 2 harddisk bileşenlerine sahip bir sistem olacak.

Diğer PC biraz home pc tadında olacak.
    i5 - 1151 / giriş seviye ekran kartı / 8gb ram / 2 harddisk bileşenlerine sahip olacak

Kasa tercihim cooler master silencio olacak. Burada sessiz bir i7 ve i5 fan aradım ama çok fazla kaynak var. Kararsız kalıyorum. ( Su soğutma - fan çapı vs. )
    i5 ve i7 için sessiz ve iyi soğutma sağlayan modeller konusunda bilgisi olan veya tecrübeli arkadaşlar varsa yardımlarını esirgemesinler :) Bütçe ( 250 - 350 tl )

Diğer konuda Power Supply olarak sessiz ne tercih edilmeli. Yurtdışı sitelerinde sessiz olarak belirtilen modellerin çoğu Türkiye'de yok.
    Sessiz güç kaynakları çok mu pahalıdır. 80+ sessiz ve bütçe olarak ( 350 - 450 tl )
    Teşekkürler.

• http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-g750m-80plus-750w-moduler-guc-kaynagi.html
    Şu ürünü düşünebilirsin dostum sessiz bir üründür.
  • PSU olarak KCAS 600w 80+ tercih edebilirsiniz. Sıvı soğutma olarak da H100i Hyrdo alabilirsiniz.
  • Numlock35 N kullanıcısına yanıt
    Dostum teşekkür ederim . Araştırmalara devam ettim finale iki marka kaldı cooler master ve corsair. Senin gönderdiğin model çok başarılı ama bütçeyi azaltmak zorunda kaldım. Her iki makinede de tercihimi CORSAIR CX 600 den yana kullandım. Şimdiye kadar herhangi bir problem yaşamadım. Sessizlik konusunda başarılı. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CFSW4045

PSU olarak KCAS 600w 80+ tercih edebilirsiniz. Sıvı soğutma olarak da H100i Hyrdo alabilirsiniz.

İşlemci soğutucusu olarak bunu kullandık.
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-nic-f3-77511555613662011am2-am3am3-fm1fm2-islemci-sogutucu.html
    sessiz olduğunu söyleyemem. smart fan'ı aktif ettim. işlem yoğunluğunda devir arttığında tuhaf bir uğultu yapıyor. Metal aksamda titreşime benzer bir ses problemi var. Üst düzeyde rahatsız edici değil. Şimdilik idare ediyorum.

Cevaplar için teşekkürler.

• Sessiz işlemci fanı konusunda Noctua'nın Fanlarını Şiddetle Tavsiye ederim normal fanlara göre biraz pahalıdır ama sessizlik ve dayanıklılık konusunda üstüne yoktur

Kasa Fanı olarak NF-S12A, İşlemci Fanı Olarak NF-F12 veya İşlemci soğutucun 92 mm ise NF-A9 Noctua'nın sitesinde Gürültü Değerlerine bakınca Ne dediğimi anlayacaksın

Psu Konusunda'da Günlük Kullanımda Fan çalıştırmayan Sistem yüke girdiğinde fanı çalıştıran psu'ları tercih edebilirsin

Bunlar EVGA G2 ve P2 serileri, Seasonic X serisi, Corsair RM,HX serisi bu serilerde kullanılan fanlar daha kaliteli olur(ball bearing veya farklı) genelde %20 veya %40 yük sonrası fan çalışır onun dışında fan tamamen durur EVGA'da buna Eco Mode özelliği deniyor Corsair'da Sıfır RPM özelliği deniyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-silencio-650-pure-midt-atx-usb-30-siyah-kasa.html

Cooler Master Silencio makinanın süper fanları açıkken odamda 3 aylık kuzenim uyuyordu.

Gerçekten müthiş bir kasa, bunu yanında soğutucu olarak yine Cooler Master Hyper Evo 212 kullanıyorum.

Bilgisayarı 24 saat kapatmadan kullandığım oldu, hiçbir ısınma olmadı şimdiye kadar, sıvı soğutucu da kullanabilirsiniz.

Güç kaynağı da 650W Corsair yada Cooler Master alabilirsin 80PLUS Gold serisi işini hayli hayli görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 8 Şubat 2016; 7:55:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.