Şimdi Ara

Seviye Flatörü (Elektrikli Şamandıra) Ayarı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Su deposuna bağlı hidrofor motorunun su bitince boşa çalışıp yanmaması için seviye flatörü alıp taktım. Takmasına taktım ama mesafe ayarını bir türlü tutturamadım. Depo içindeki kabloyla, şamandıraya bağlı (adını bilmediğim) silindirik parçanın mesafesi için bir püf nokta var mı? Şamandıraya yaklaştırdığım zaman ağırlık yapıyor; su seviyesi yukarda olmasına rağmen, motora giden elektriği kesiyor. Uzaklaştırınca da su dibe inmesine ve hidrofora artık su gitmeyecek hale gelmesine rağmen elektriği kesmiyor. Kabloyu deponun içine fazla sarkıtsam yine aynısı... Çekince bu sefer de şamandıra elektriği hemen kesiyor. Nasıl ayarlayacağız kabloyla bu parçanın mesafesini?

• deneme yanılma yöntemiyle bulacaksın zaten bu şamandıralardan yüksek hassasiyetle seviye kontolü yapamazsın.. Öyleki dalgalanma bile etkiler ...

hassas seviye kontrol yapmak istiyorsan sıvı seviye kontrol rölesi kullanmanı tavsiye ederim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 29tr

deneme yanılma yöntemiyle bulacaksın zaten bu şamandıralardan yüksek hassasiyetle seviye kontolü yapamazsın.. Öyleki dalgalanma bile etkiler ...

hassas seviye kontrol yapmak istiyorsan sıvı seviye kontrol rölesi kullanmanı tavsiye ederim..

Cevabınız için teşekkürler. Sıvı seviye kontrolü için aşağıdaki devreyi yaptım. Denedim; çalışıyor. Şu an için ihtiyacım olan, sadece su en alt seviyeye indiği zaman akımı kesebilecek bir parça ya da devre. Bu devreye zarar vermeyecek şekilde normal bir röle ile akım kesme işini yapamaz mıyız?

• k-c-r K kullanıcısına yanıt
    Çalışıyorsa çok güzel devre olmuş.. en son seviye ayağından transistör sürerek röleyi kontrol edip onunlada motoru kontrol edebilsiniz.. aynı zamanda her seviyede farklı işler yaptırabilirsiniz... devre çok işlevsel emeğinize sağlık...

• 29tr 2 kullanıcısına yanıt
    Sağolun. Taşma durumuna karşı buzzer iyi düşünülmüş. Son seviye ayağında dirençten sonraya mı atıyoruz transistörü? Rica etsem tarif edebilir misiniz transistör ve röle bağlantılarını? Son olarak; hangi transistör ve röleyi tavsiye edersiniz?
    12 v röleyi direk bağlayarak kullanabilirsin y .. rölenin bobin akımı 200 ma den yüksek olmamalı..

Röle bobininin bir ucu ortak proba, diğer ucu da en alt kademe probuna bağlanacak. Böylece sıvı seviyesi en alttaki probun aşağısına inip de devre tamamlanmayınca röle de motorun akımını kesmiş olacak. Doğru anlamış mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k-c-r -- 19 Nisan 2017; 0:38:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    bir ucu 2004 ün 10. ayağına diğeri 12v a bağlanacak

Tamam. Aynen buzzer'da olduğu gibi... İlginiz ve yardımınız için teşekkürler...
    Tavsiyeniz için tekrar teşekkürler. Mekanik flatör yerine bu çok daha iyi oldu.
    Seviye gösterge için 5 tane led kullandım. Diğer iki ledin biri beyaz; şebekeden su geldiğini gösteriyor. Diğeri ise şamandıranın bozulması durumunda taşmayı haber vermesi için kırmızı olacak şekilde taktım. Röleyi de dediğiniz gibi en alt seviye gösterge ledinin entegre çıkışına taktım. En alttaki led sönünce motor da duruyor. Depo için de iki adet pvc kullandım. Vidalara göre delip kanallardan kabloları geçirerek akvaryum silikonuyla pvc'leri yapıştırdım. Gayet de güzel oldu...
    Seviye Flatörü (Elektrikli Şamandıra) Ayarı?Seviye Flatörü (Elektrikli Şamandıra) Ayarı?Seviye Flatörü (Elektrikli Şamandıra) Ayarı?

• arkadaşlar merhaba benim yapmak istediğim 40 cm lik derinliğindeki mazgala aşırı su geldiğinde devreye girmesi için devreye girecek flatör bağlamak. bu arada dalgıç pompa kullanılacağım. daha küçük flatör önerisi sizden rica ediyorum. elektrikçi çağırdım yardımcı oldular ama sorunumu çözemediler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.