Şimdi Ara

Şey sorabilir miyim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
3
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendi görüşüm var elbette ama herhangi birini savunacak degilim... Eger ölüm sonsa ölen biri için herşey biter mi ? , aslında herşey bu kadarcık ve bitince bitiyor mu ? , müslümanlar ölümden sonra yeniden diriltilip sorguya çekilecegini düşünüyor fakat %70 i kuran'dan habersiz ve babadan kalma dine uyuyorlar , peki bu hristiyanlıkla veya yahudilikle aynı şey olmuyor mu ? Nasılsa kendi dininden haberin yok dogrumu yanlışmı bilmiyorsun , bu durum diger dinler için de geçerli.. Ya ateistler , ölümden sonra                   ? Boşluk mu ? Hiçlik mi ? Yahut reankarnasyona inananlar , sonraki hayatlarında başka bir canlıya dönüşeceklerse bile şuanki canlıların kendi öz farkındalıkları olmadıgına göre onların nasıl olacak ve bilecekler ? İneğin kendini yarattıgını düşünenlerden bahsetmiyorum bile.. Peki ölümden sonra ne olacak ? Ya herşey evrimin bir sonucuysa , öyleyse yaşayan ilk insan ile benim refah durumum farklı ve haksızca olmuyor mu ? Veya dogar dogmaz ölen bir çocuk için herşey sadece o kadar mı ? Din denen şey aslında toplumsal ahlak kurallarıdır diyebilir miyiz ? Yani bu durumda aslında din fln yok da biz kendimizi ehlileştirmek için bizi cezalandıracak tanrılar mı uyduruyoruz ? İnsanlar ateşten korkar ve acı verecegini bilir , acaba bu yüzden mi öldükten sonra ateşe atılacagımızı söylüyorlar , tüm bunlar insanları iyi bir ahlak üzerine bir kılmak için yapılmış bir insan icadı olabilir mi ? Kafam gerçekten çok karışık affedin dostlar...

Belkide insan hafızası sadece bir bellektir ve herşey bu kadarcıktır , yani A kişisinin tüm hayatını B kişisine kopyalarsanız B kişisi kendini A kişisi sanmaz mı ? Bu durumda hepimiz sıfır bilgisayarlar olarak dünyaya gelir bilgimizin bi kısmını görerek bir kısmını başka bilgisayarlardan kopyalayarak alırız ama pili çıkardıktan sonra ne o bilgileri kimse bilebilir nede biz kendi varlıgımızı bilebilir.. Bu durumda insan beyni bir bilgisayara kopyalanabilir mi ? Bilgisayarın içindeki insan kendini farkeder mi ? Sonuçta bilgiler aynı ve insan içindeki bilgilerin senteziyle düşünür , bu durumda kararlarda aynıdır ...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yaptığın tüm sorgulamalar doğru. Ölünce ölüyoruz herşey bitiyor. Dinler ve tanrı insanın kendisini zaptetmek için uydurduğu şeyler.

Peki yaşamın ne anlamı var diye sorabilirsin, amacımız kendi gerçek benliğimizi ortaya çıkarmak ve bunu yaparken tat almak hayattan. Tabi mutsuzluklarla da boğuşmak gerekiyor.
  • köle kullanıcısına yanıt
    Öyleyse yaşanılan kısa ömrün sonu bir hiçlik mi ? Böylesi mantıklı gelmiyor insan level atlamak istiyor sanırım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mstfkrkc

Öyleyse yaşanılan kısa ömrün sonu bir hiçlik mi ? Böylesi mantıklı gelmiyor insan level atlamak istiyor sanırım :)
    Evet kabul etmesi çok güç. İnsanın kendisine sağlam amaçlar bulması gerekiyor. Herşeyin sonunun hiçlik olması aslında bu dünyada geçen süreyi çok kıymetli kılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: köle

Evet kabul etmesi çok güç. İnsanın kendisine sağlam amaçlar bulması gerekiyor. Herşeyin sonunun hiçlik olması aslında bu dünyada geçen süreyi çok kıymetli kılıyor.

Alıntıları Göster
    O zaman mutsuz hayatından bezmiş insanlar intihar etsin ?

Düşünmek sorgulamak tek taraflı olmamalı , bir fikiri olumlu olumsuz şekilde iki taraflı da sorgulamak gerekiyor . Öldükten sonra dirilmenin saçma olması size saçma geliyorsa öldükten sonra hiç olma neden saçma gelmiyor ? Demem o ki sen zaten tarafını fikrini belli etmişsin .

En küçük bir olay yasadigimizda nasip veya elbette bir nedeni vardır diyebiliyorsaniz öldükten sonra elbette bir nedeni vardır demek gerekiyor .

Tüm eğitim hayatında ders verilir en sonunda sınav olunur geçersen başarılı gecemezsen sınıfta kalırsın , art niyetli düşünmeyi değilde nötr yaklaşıp neden sonuç ile yaklasmanizda fayda var .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elLbufFer kullanıcısına yanıt
    Öldükten sonra yok olmak bana saçma geliyor hocam ya :)

• quote:

Orijinalden alıntı: elLbufFer

O zaman mutsuz hayatından bezmiş insanlar intihar etsin ?

Düşünmek sorgulamak tek taraflı olmamalı , bir fikiri olumlu olumsuz şekilde iki taraflı da sorgulamak gerekiyor . Öldükten sonra dirilmenin saçma olması size saçma geliyorsa öldükten sonra hiç olma neden saçma gelmiyor ? Demem o ki sen zaten tarafını fikrini belli etmişsin .

En küçük bir olay yasadigimizda nasip veya elbette bir nedeni vardır diyebiliyorsaniz öldükten sonra elbette bir nedeni vardır demek gerekiyor .

Tüm eğitim hayatında ders verilir en sonunda sınav olunur geçersen başarılı gecemezsen sınıfta kalırsın , art niyetli düşünmeyi değilde nötr yaklaşıp neden sonuç ile yaklasmanizda fayda var .

Alıntıları Göster
    Ben kendi fikirlerimi söylüyorum. Başlığı açan yorumları okur aklına hangisi yatarsa ona karar verir.
    Zaten inançlı kişilerin yorumlarını her yerde bulabilir, ben de değişiklik olarak bir ateistin fikirlerini belirtmeye çalıştım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tanrının varlığı bilinmez, Tanrının varlığına inanılır. Eğer bu olgu, kanıtlanabilir bir bilgi olsaydı dünyada dinsiz kalmazdı, herkes aynı dine inanırdı ya da herkes dinsiz olurdu. İnanmak ya da inanmamak insanın elindedir. İnsan, yazılımı gereği dine veya tanrılara inanmaya meyillidir, içinde bulunduğu gezegenin, evrenin tamamen tesadüf eseri olması ve yaşamanın bir amacı olmadığı düşüncesi insanı intihara teşvik ettirebilecek yıkıcı bir düşüncedir. Yine de insan bu düşünceyle yaşayabilir ve programlandığı eylemleri gerçekleştirmeme özgürlüğüne sahiptir ama toplumsal ahlak kurallarına uymayan insanlar o toplumda barınmamalıdır.

İnsan hafızası bir bellekten daha fazlasıdır çünkü hormonlar, sinirler, kokular, sesler, görüntüler ile uyarılabilir ve insanlık yazılımıyla bir bütündür. İnsan sistemleri, birbiriyle; insanların bilgisayar ile deneyip yüzyıllarca yapamayacağı kadar uyumlu bir etkileşim içerisindedir. Bugün Apple'ın izni olmadan/ Apple kaynak kodlarını açmadan Android telefonumuza iOS yükleyemeyen bir insanlık olarak insan beynini tümüyle bilgisayara aktarmamız mümkün değildir. Üstelik beyin, özellikle sinir, dolaşım sistemleri ve hormonları kullanır yani sadece beyni aktarmak yetmeyecek, diğer vücut bileşenlerine de ihtiyaç duyulacaktır. Bu da insanlığı robot tasarlamaya itmiştir, bu konudaki çalışmalar etik ve dini tartışmalar ve belki de Ghost in the Shell, Matrix, Terminator gibi bilimkurgu filmleri (toplumsal korkular) yüzünden çok ilerleyemiyor. Sadece beyni bilgisayara aktarıp vücudu sağlam bıraksak bile beyin-sinir bağlantılarının bütün işlevlerini bilmemekle beraber, insanlık yazılımını ve hormon ve diğer hormonların işlevlerini, diğer sistemleri denetleyen yazılımları, hafızanın nerede tutulduğunu tam olarak çözebilmiş değiliz. Yani demek istediğim, insanlığı bilgisayara aktarmak, belki hiç ulaşamayacağımız bir buluştur.

Ölümden sonrasına pek giremeyeceğim, o konular metafiziğe giriyor, yine kanıtlanabilir bilgi yok, yine inanma veya inanmama özgürlüğü söz konusu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ertug24 E kullanıcısına yanıt
    Meraktan soruyorum hocam bilgisayar mühendisi misiniz ?

• Mstfkrkc M kullanıcısına yanıt
    Hayır öğrenciyim, tıp okuyorum ama bilgisayara ilgim var

Kralsın :) sence diş mi daha iyi tıp mı , yada odtü de elektrik mi , veyaa daha düşük bir yerde elektrik mi ? Bilgisayara benimde ilgim var ama okulunu okuyacak kadar degil , elektrik okuyup bilgisayarı hobi amaçlı ögrenmeyi düşünüyorum

Öncelikle şunu söyleyeyim: Yazdıklarımın çoğu kendi düşüncemdir. Durumu tıp fakültesi dışında dışarıdan gördüğüm gibi yorumluyorum, biraz da; birkaç diş hekimi ve bosch'ta çalışan 5-10 mühendisten edindiğim bilgilerden aklımda kalanları yazıyorum. Siz yine de bu mesleklerle uğraşanlara sorun bu konuları.

Diş hekimliği ile normal hekimliği karşılaştırmak zor, tıp eğitimi daha ağır olmasına rağmen (diş hekimliği eğitiminin çok rahat olduğu anlamı çıkmasın) eğitim bitip dallara ayrılma başladığında seçilebilecek çok seçenek var, cerrah, anabilim dalında öğretim üyesi, normal doktor, acil doktoru, aile hekimi bile olabilirsiniz. Ancak diş hekimliğinde neyi seçsem diye zorlanmazsınız, önünüzde daha az seçenek var. Belki de aradaki puan farkı bundan kaynaklanıyordur. Diş hekimliği, tıp eğitimi içinde bir dal yapılamayacak kadar büyük ve bağımsız olduğu için bu konuda daha fazlasını konuşamam, çok bilmiyorum sonuçta.

Mühendislik meselesi hakkında: Mühendislik için boun/odtü/itü/ytü'den kötü üniversiteler pek tercih edilmemeli bence. Teorik eğitimle gerçek hayattaki pratiğin pek alakası yok aslında; kendini geliştiren nice taşra üniversitesi mezunu, diğerlerini geride bırakabiliyor. Ancak, iyi okullarda alınan İngilizce, matematik, fizik eğitimi gelecekte çıkabilecek sorunların önüne geçer ve çok zaman kazandırır. İleride bir daha İngilizce çalışmak, okulun verdiği yetersiz temel eğitim yüzünden basit işlerde bocalamak durumunda kalmazsınız. Örneğin kalan zamanda bir dil daha öğrenebilirsiniz. Ayrıca iyi okulların kapısında kaliteli eleman bekleyen büyük firmalar var, ekmeğin aslanın midesinde olduğu mühendislik camiasında torpilsiz iş bulmak çok zor, herkes tecrübeli, işi bilen adam arıyor. Neden daha iyi bir okulda okumayasınız ki? Bazı odtülü patronlar da işe alırken odtülü adama öncelik tanıyor, iyi okullarda işin bu boyutu da var.

Elektrik elektronik / bilgisayar mühendisliği: Bilmiyorum, bu bölümlerin birbiriyle çok bağlantısı var, iş hayatında bir adım öne geçmek için bilgisayar bilgisine ihtiyaç duyacağınızı garanti edebilirim. Diğer mühendisliklerle bağlantınızın iyi olması da ekip çalışmalarında kolaylık sağlayacaktır. Hobi olarak bilgisayarla ilgilenme durumunu gözden geçirmenizi öneririm çünkü büyük ihtimalle hobi olarak kalmayacak.

Mühendisliğe ilgi duyuyorsanız son anda tıp yazmayın, son ana kadar mühendislik hayaliyle yatıp kalkan insanların üniversitede "nereden düştüm buraya, yanlış geldim ben" bakışları çok üzücü. Tıpla mühendislik apayrı şeyler, dersler farklı, çalışma yöntemi farklı, koşullar farklı, o kadar çok farklı şey var ki... Tıp yazacaksanız da nereye geldiğinizin farkında olarak gelin, tünelin ucu çok uzak ve belirsiz

Tıp seçenlerin %80'i ile aynı sebebten seçerim seçersem eger; garantili meslek :) ülkenin gerçekleri fln işte...odtü elektrik kazansam çok iyi olacak , ayrıca şu bilgisayarın hobi olarak kalmaması konusunu anlamadım ama ?

Elektrik elektronik yazan insanların hepsi sadece bu alanda çalışmıyor sonuçta. İş bulamayınca yakın dallara atlıyorlar, bazı işverenler de üst düzey bilgisayar bilgisini de şart koşuyor. Elektrik elektronikle bilgisayar da birbirine yakın ve bağlantılı dallar, birçok dersi ortak. Elektronik sistemlerde donanım ve yazılım uyumu önemlidir, ikisinin de mantığını bilmek avantajdır. Birçok elektronik aletin bilgisayar özelliği kazandığı günümüzde yazılım bilmek bir ihtiyaç, çocuklar bile ortaokullarda kodlama dersleri alıyor. Bilgisayar uğraşlarını hobi olarak yapsanız bile sadece hobi olarak kalmayacak demek istedim, işinize bir şekilde bulaşacak ve işinizin bir parçası olarak uğraşmaya başlayacaksınız, belki alanınızdan daha çok bu işle uğraşacaksınız.

Tıbbın garantili meslek olma özelliği kontenjan artışlarıyla birlikte zora girebilir. Yeni yapılmış olan, doktor açığı bulunan şehir hastaneleri kısa zamanda dolacak; eğer yapımı devam eden hastanelerin inşaatı da krizden dolayı durursa yakın zamanda atamayan doktorlar görmeye başlayabiliriz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.