Şimdi Ara

Hiçbir şey bilmeyen biri swift öğrenebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazılım konusunda hiçbir deneyimim yok. Bilgisayardan falan başka bir bölümde okuyorum ve aslında gittiğim bölümden de memnunum ama bir yandan da kod yazmak hep ilgimi çekmiştir. Swift'in çıkmasıyla bir ara merak salmıştım ama nereden başlayacağımı bilememiştim. Şimdi merak ettiğim birkaç şey var.

1- Swift öğrenmek için önce başka bir dili öğrenmek gerekir mi yoksa sıfırdan başlayan biri swift öğrenebilir mi?

2- Youtube'da swift üzerine videolar var ama ilk bölümde bile birçok teknik terim kullanıyorlar let, var falan birkaçının ne olduğunu az buçuk anlayabildim ama sanki hep önceden başka bir dili zaten bilen birine anlatır gibi anlatıyorlar. Hiç bilmeyene anlatır gibi anlatan bir kanal ya da site vs. biliyor musunuz?

3- Swift isteme sebebim eylülde bir aksilik çıkmazsa macbook alacağım ve apple cihazlarla daha içli dışlı olduğum ve olacağım için windowsla ve androidle pek uğraşmak istemiyorum. Ayrıca yeni ve modern bir dil sanırım, objective-c daha karmaşık diyorlar. İlla objective-c ya da başka bir dil bilmem gerekiyor mu swift öğrenmek için onu merak ediyorum.

Bir de eğer öncesinde başka bir dili öğrenmem gerekiyorsa siz hangisinden başlamanın kolay ve yararlı olduğunu düşünüyorsunuz?

• Swift ile başlamanızın sakıncası yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Objective-C daha karışık falan değil; hatta cok açık ve net bir dildir. Unutma, Swift birkaç sene önce çıkana kadar 20 sene kadar zaman boyunca Apple'ın tüm bilgisayarlarındaki programlarda ve 2007'den bu yana iPhone app'lerde kullanıldı. Yani boynuz kulağı geçer belki ama hiçbir zaman kulak gibi duyamaz .)

hiçbirşey bilmeden Swift öğrenilir mi? Evet fakat Swift Apple'ın tamamen kendine ait bir dili olsun diye geliştirildi (Objective C Apple tarafından geliştirilmemişti) ve arkasındaki amaç Apple'ın herşey daha cok kontrolünde olsun diye. Yani USB3 dururken Thunderbolt diye bir saçmalık çıkardılar ya, onun gibi ya da Sony bildiğin 9V adaptör jakı yerine sadece Sony'ye ait özel jak kullanıyor onun gibi.
  • swifti annenizin karnında öğrenmeniz lazımdı daha öğrenemezsiniz
  • dediğiniz terimler çok basit hemen vazgeçmeyin 2-3 videoda mantık direk oturur ne olduğuna dair onların
  • Hocam sizin şöyle derslere ihtiyacınız var:
    http://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science/6-00sc-introduction-to-computer-science-and-programming-spring-2011/

Bu tip dersler genelde eski ve uzun süredir kullanılan diller üzerinden veriliyor. Swift yeni olduğundan onu kullanan dersler daha pek yok. Suan bulabileceğiniz swift derslerinin çoğu programlama tecrübesi olanlar için.
    Yerinizde olsam yukarıdaki gibi bir dersle baslardım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Aslında swift for ultimate beginners diye bi video serisi buldum youtube'da 3. Videosuna da geçtim ama adam 5 video yapıp bırakmış yoksa hem anlatımını hem de benim gibi hiç bilmeyene anlatır gibi anlatmasnı çok beğenmiştim. Sanırım başka dile yöneleceğim 😔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.