Şimdi Ara

Shaker'da yaptığımız karışımı direkt içsek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, shakerlarda yaptığımız muz,yulaf,yumurta,badem,ceviz,protein tozu vb. karışımları internette herkes krep veya omlet gibi yapıyor. Ben direkt biraz su ekleyip öğütüp içilebilecek kıvama getirip kafaya dikiyorum. Herhangi bir eksi yönünü bilen var mı? Neden kimse böyle yapmıyor anlamadim, belki yumurta çiğ-pişmiş hali farkediyor olabilir. Bu konuda düsüncenizi bekliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bende dediğin şekilde yapıyorum sütle.Shakein kıvamı bazı kisilere koyu geldiği için bu yüzden krep olarak yapıyor olabilirler çok bi artısı eksisi olduğunu düşünmüyorum.
  • Cig yumurta pek uygun bir besin degil. Ozellikle fazla miktarda shigella bakterilerini taşır yumurta kabukları. Bu yuzden cig tüketilmesi uygun degil. Yumurtayi ayrica yemek daha uygun olacaktir. Bende benzer bir shake i 6 7 aydir yumurtasiz olarak tuketiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctor I

Cig yumurta pek uygun bir besin degil. Ozellikle fazla miktarda shigella bakterilerini taşır yumurta kabukları. Bu yuzden cig tüketilmesi uygun degil. Yumurtayi ayrica yemek daha uygun olacaktir. Bende benzer bir shake i 6 7 aydir yumurtasiz olarak tuketiyorum.
    Ciğ yumurta yenilebilir gayet rahatlıkla temizlediği sürece. Sadece protein in yüzde 50sini vücud absorbe eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: SLIFE

Ciğ yumurta yenilebilir gayet rahatlıkla temizlediği sürece. Sadece protein in yüzde 50sini vücud absorbe eder.

Alıntıları Göster
    Kaynagin ne? Cig yumurta vucuda uygun bir besin degil. Oyle suyla yikamaylada o bakterileri yok edemezsin. Protein emilimide son derece düşüktür cig yumurtanın.

• quote:

Kaynagin ne? Cig yumurta vucuda uygun bir besin degil. Oyle suyla yikamaylada o bakterileri yok edemezsin. Protein emilimide son derece düşüktür cig yumurtanın.

Alıntıları Göster
    Healthline
    Is Eating Raw Eggs Safe and Healthy?
    https://www.healthline.com/nutrition/eating-raw-eggs#section2

1-)
    Sadece google'a eating raw eggs yazınca 1000 lerce makale, güvenilir kaynaklardan yapılmış incelemeler ile ortaya çıkıyor. İngilizce araştırıp okuyamıyorsanız sizin probleminiz.Bir örneğini yukarda verdim.Son derece düşüktür kelimesinin güzelce yalanlıyor.

Bir örnek daha : The Journal Nutrition pişmiş yumurtanın yüzde %91 oranında proteinin hazmebediliğini, çiğ yumurtanın ise %50 oranında olduğunun çalışmasını yayınladı.
    1. Campbell B et al. International society of sports nutrition position stand: protein and exercise. J Int Soc Sport Nutr. 2007;4:8
    2. Evenopoel P et al. Digestibility of cooked and raw egg protein in humans as assessed by stable isotope techniques. J Nutr. 1998.
    3. Centers for Disease Control and Prevention. Salmonella and Eggs.
    Centers for Disease Control and Prevention
    Salmonella and Eggs
    https://www.cdc.gov/features/salmonellaeggs/index.html

2-) Ayriyetten, herkes zaten çiğ yumurta tüketmekte. Tatlı, soslar, salata soslarında zaten çiğ yumurta kullanılmakta.

3-) Salmonella bakterisinin olma olasılığı 20bin'de 1dir. Oda "ihtimal". Gerçek fit,erkek genç insanlar, özellikle bodybuilding insalar günde onlarca çiğ yumurta yemekte ve bünyeleri zaten güçlü olduğu için Salmonella bakterisini etkisize getirmek zor olmamakta. (Aldıkları Multivitamin vs. sayarsanız, normalden çok daha güçlüler bünyeleri). Küçük çocuk, kadınlar, yaşlılar için ise etki etmesi daha gerçekçi bir ihtimal

İnsanların laflarına kaynak isteyip kendi söylediklerini boş bırakmak. Ne kadar ironik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLIFE -- 24 Nisan 2019; 13:59:9 >

• dediğiniz doğru, kabuğunu iyi bir şekilde yıkayıp çiğ bir şekilde tüketilebilir hatta bu şekilde inanılmaz derecede pratik olur fakat ben yine de içimin rahat etmesi açısından pişiriyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

https://www.healthline.com/nutrition/eating-raw-eggs#section2

1-)
    Sadece google'a eating raw eggs yazınca 1000 lerce makale, güvenilir kaynaklardan yapılmış incelemeler ile ortaya çıkıyor. İngilizce araştırıp okuyamıyorsanız sizin probleminiz.Bir örneğini yukarda verdim.Son derece düşüktür kelimesinin güzelce yalanlıyor.

Bir örnek daha : The Journal Nutrition pişmiş yumurtanın yüzde %91 oranında proteinin hazmebediliğini, çiğ yumurtanın ise %50 oranında olduğunun çalışmasını yayınladı.
    1. Campbell B et al. International society of sports nutrition position stand: protein and exercise. J Int Soc Sport Nutr. 2007;4:8
    2. Evenopoel P et al. Digestibility of cooked and raw egg protein in humans as assessed by stable isotope techniques. J Nutr. 1998.
    3. Centers for Disease Control and Prevention. Salmonella and Eggs.https://www.cdc.gov/features/salmonellaeggs/index.html

2-) Ayriyetten, herkes zaten çiğ yumurta tüketmekte. Tatlı, soslar, salata soslarında zaten çiğ yumurta kullanılmakta.

3-) Salmonella bakterisinin olma olasılığı 20bin'de 1dir. Oda "ihtimal". Gerçek fit,erkek genç insanlar, özellikle bodybuilding insalar günde onlarca çiğ yumurta yemekte ve bünyeleri zaten güçlü olduğu için Salmonella bakterisini etkisize getirmek zor olmamakta. (Aldıkları Multivitamin vs. sayarsanız, normalden çok daha güçlüler bünyeleri). Küçük çocuk, kadınlar, yaşlılar için ise etki etmesi daha gerçekçi bir ihtimal

İnsanların laflarına kaynak isteyip kendi söylediklerini boş bırakmak. Ne kadar ironik

Alıntıları Göster
    Birincisi bir doktora ingilizce okuyup arastiramiyorsun demek aşırı komik bir durum. Senin giremeyecegin yayinlardan universite bunyesinden girilen textlerden her turlu erisime ulasabiliyorum.

Kendin bile pismis yumurta %91 cig %50 deyip dusuk demen yalan demen nasil bir saçmalık. 1 pismis yumurtadan alinacak besini 2 cig yumurtadan almak nasil kafa yapisi?

Salmonella oldugunu 20 binde 1 ihtimal nerden cikarttin. Vücutcu olunca butun sistem saglam mi çalışıyorsun saniyorsun.

Sadece spor yapip boyle gelip de tıp alaninda atip tutmak anca bizim ulkede olur herhalde. Hic bir bilgi yok bir sey yok. Salmonella shigellanin yapabileceği ekstra komplikasyon bilmez burda vucutcu saglam olur falan filan

• quote:

Birincisi bir doktora ingilizce okuyup arastiramiyorsun demek aşırı komik bir durum. Senin giremeyecegin yayinlardan universite bunyesinden girilen textlerden her turlu erisime ulasabiliyorum.

Kendin bile pismis yumurta %91 cig %50 deyip dusuk demen yalan demen nasil bir saçmalık. 1 pismis yumurtadan alinacak besini 2 cig yumurtadan almak nasil kafa yapisi?

Salmonella oldugunu 20 binde 1 ihtimal nerden cikarttin. Vücutcu olunca butun sistem saglam mi çalışıyorsun saniyorsun.

Sadece spor yapip boyle gelip de tıp alaninda atip tutmak anca bizim ulkede olur herhalde. Hic bir bilgi yok bir sey yok. Salmonella shigellanin yapabileceği ekstra komplikasyon bilmez burda vucutcu saglam olur falan filan

Alıntıları Göster
    1-) %50 oranı hiçbirşeyde düşük değildir. "son derece" düşük yazdığınız yorum duruyor. Son derece düşük demek %10-30'dur maksimum. Lafınızdan 180'derece dönmeyin. Son derece düşük dediniz bunun kaynağını verin.
    quote:

Protein emilimide son derece düşüktür cig yumurtanın.

2-) Hala verdiğim kaynakları okumadınız ve Salmonella 1'de 20/000 olduğunu nerden çıkarıyorsunuz diyorsunuz.
    www.whfoods.com
    What are the pros and cons of raw eggs?
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=347

3-) Normal birisinin bir gün boyunca yediği yemeklerle tüm vitamin/mineral ihtiyacını karşılaması imkansız. Genç güçlü birisi, kadın erkek farketmez, ama lafı yine çeviriyorsunuz, bir çocuktan yada yaşlıdan çok daha güçlü bünyeye sahiptir ve yediklerini dikkat edip ek mineral vitamin desteği alan sağlıklı genç birisi mantık olarak daha güçlü olacaktır.

Ayrıca kardeşim Eczacılığı bitrecek, annem emekli hekimdir, kendim bilgisayar mühendisiyim. Çok şey öğrenmem için internete gerek yok, ailemin odama fazladan yerleştirdiği ansiklopedik kitaplarla yıllardır beraberim.

Siz lafınızı çevirip 180 dönmeye devam edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLIFE -- 25 Nisan 2019; 13:37:27 >

• quote:

1-) %50 oranı hiçbirşeyde düşük değildir. "son derece" düşük yazdığınız yorum duruyor. Son derece düşük demek %10-30'dur maksimum. Lafınızdan 180'derece dönmeyin. Son derece düşük dediniz bunun kaynağını verin.
    quote:

Protein emilimide son derece düşüktür cig yumurtanın.

2-) Hala verdiğim kaynakları okumadınız ve Salmonella 1'de 20/000 olduğunu nerden çıkarıyorsunuz diyorsunuz. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=347

3-) Normal birisinin bir gün boyunca yediği yemeklerle tüm vitamin/mineral ihtiyacını karşılaması imkansız. Genç güçlü birisi, kadın erkek farketmez, ama lafı yine çeviriyorsunuz, bir çocuktan yada yaşlıdan çok daha güçlü bünyeye sahiptir ve yediklerini dikkat edip ek mineral vitamin desteği alan sağlıklı genç birisi mantık olarak daha güçlü olacaktır.

Ayrıca kardeşim Eczacılığı bitrecek, annem emekli hekimdir, kendim bilgisayar mühendisiyim. Çok şey öğrenmem için internete gerek yok, ailemin odama fazladan yerleştirdiği ansiklopedik kitaplarla yıllardır beraberim.

Siz lafınızı çevirip 180 dönmeye devam edin

Alıntıları Göster
    Neredeyse %100e yakın emilimi olan bir besinin %50 emilmesi son derece düşüktür. Son derece dusuk %10 30 max demen aşırı derece de güldürdü.

Attigin kaynak tanınırlığı bile olmayan bir site makele kurallarina gore bile yazılmamış. Kaldi ki yazilmis olsa dahi bir bakterinin kontaminasyonu ortamdan ortama mevsime kosullara gore degisir.

Senin annenin kardesinin ne okuduğu ne bitirdiği seni geliştirmiyor burda fena saçmalamışsın.

Boyle sacmaliklar dizisiyle daha fazla ugrasamiyacagim. Ilk cag kosullariyla besin tuketen birine ne desem boş.

• quote:

Neredeyse %100e yakın emilimi olan bir besinin %50 emilmesi son derece düşüktür. Son derece dusuk %10 30 max demen aşırı derece de güldürdü.

Attigin kaynak tanınırlığı bile olmayan bir site makele kurallarina gore bile yazılmamış. Kaldi ki yazilmis olsa dahi bir bakterinin kontaminasyonu ortamdan ortama mevsime kosullara gore degisir.

Senin annenin kardesinin ne okuduğu ne bitirdiği seni geliştirmiyor burda fena saçmalamışsın.

Boyle sacmaliklar dizisiyle daha fazla ugrasamiyacagim. Ilk cag kosullariyla besin tuketen birine ne desem boş.

Alıntıları Göster
    %90 emilimden %50 son derece düşük değil, ayrıyetten son derece düşük derken pişmiş yumurtaya göre düşük demedin.
    Lafı çevirmeye devam.
    %90 emilim nasıl son derece yüksek ise %10 emilimde son derece düşük olur.

SON DERECE kelimesinden 180 dönmeye devam.

2-) Okudukça gelişirsin, okuma internettende olur, makaleler ile olur, ansiklopediler ilede olur.

3-) Doğru, USDA 'nın kayıt aldığı makalelere saçmalık de.

Kendi söylediklerini kaynaksız bırakıp kaynak isteyen, laflarından U dönüşü yapan birisi olduğunu kanıtladın.
    Daha uğraşacak birşey yok çünkü zaten birşeyle uğraştığın yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLIFE -- 25 Nisan 2019; 19:24:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.