Şimdi Ara

Sharp 3dlp çift projeksiyonla 3d görüntü yakalama.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar danışmak istediğim birşey var elimizde sharp 2 ad 3dlp projeksiyon var görüntüyü gümüş perdeye yansıtıyoruz fakat projeksiyonu nası ayarlarsak ayarlayalım bir türlü 3 boyutlu görüntüyü elde edemiyoruz. acaba problem nedir niye yakalayamıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Raptor_17

merhaba arkadaşlar danışmak istediğim birşey var elimizde sharp 2 ad 3dlp projeksiyon var görüntüyü gümüş perdeye yansıtıyoruz fakat projeksiyonu nası ayarlarsak ayarlayalım bir türlü 3 boyutlu görüntüyü elde edemiyoruz. acaba problem nedir niye yakalayamıyoruz

3D ÖZELLİĞİ OLAN DLP 3D READY PROJEKSİYONLARDA PERDEYE YANSIYILAN IŞIKLA BİRLİKTE 3D DLP link gözlüğü senkronize eden bir 3D chipi vardır. Bu chip sayesinde projeksiyon cihazı perdeye görüntüyle beraber 120 Hz lik bir senkronizasyon ışığı gönderir. Perdeden yansıyan bu senkronizasyon ışığı 3D DLP CHİP gözlüğe ulaştığında sağ ve sol camları saniyede 60 kez açıp kapatarak 3D efektini oluşturur.
    Kullandığınız projeksiyonlar 3D Ready değilse bu senkronizasyonu sağlayan chip olmadığından 3D görüntü elde edemezsiniz.

• quote:

merhaba arkadaşlar danışmak istediğim birşey var elimizde sharp 2 ad 3dlp projeksiyon var görüntüyü gümüş perdeye yansıtıyoruz fakat projeksiyonu nası ayarlarsak ayarlayalım bir türlü 3 boyutlu görüntüyü elde edemiyoruz. acaba problem nedir niye yakalayamıyoruz

elinizde filtre ve gözlük mevcut mu? Dairesel Polarize Filtre buradan tedarik edebilirsiniz...

İki projeksiyonu üst üste çakıştıracaksınız, sonra filtreleri yerleştireceksiniz, tabii polarize eden bir gümüş perde de lazım..

ufocu arkadaşım bi dur, insanların farklı şeyler denemesine izin ver... anlaşılan o ki çift projeksiyonla 3d alınabileceğini bilmiyorsunuz, ancak alınabiliyor...

• elimizde filtreler ve gözlükler mevcut hocam. problemi çözdük sadece üst ve alt projeksiyonun yerlerini yanlış yapmışız alttaki görüntüyü üstteki projeksiyon üstteki görüntüyü alttaki projeksiyon verdiği için 3d yi yakalayamıyormuşuz. çift projeksiyon olduğu için chipli gözlüğe ihtiyaç duymamışlar galiba. neyseki sistem çalıştı desteklerinizden ötürü sonsuz teşekkürler minnettarım size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozluk3d

quote:

elinizde filtre ve gözlük mevcut mu? Dairesel Polarize Filtre buradan tedarik edebilirsiniz...

İki projeksiyonu üst üste çakıştıracaksınız, sonra filtreleri yerleştireceksiniz, tabii polarize eden bir gümüş perde de lazım..

ufocu arkadaşım bi dur, insanların farklı şeyler denemesine izin ver... anlaşılan o ki çift projeksiyonla 3d alınabileceğini bilmiyorsunuz, ancak alınabiliyor...

Yeni Teknoloji Araştırınca öğrendim. Bilgilendirme için Teşekkür ederim
    Öğrendiğim bir şey daha var.
    2 Projeksion Fiyatı +Gümüş perde fiyatı = 3 Projeksiyon fiyatı.

Teknoloji insan ihtiyaçlarını ucuzlatarak yaygınlaştırır. Bu Fiyatı 3 e katlıyor . Dolayısıyla Teknoloji ye ters.

Ama yinede yeni bir yöntem olarak uygulanabilir.

• Herkese merhaba;
    Ben İzmir'de ilköğretimlere 3D sinema gösterimi yapmak istiyorum.
    Bir sistem kurmam lazım.
    Almam gereken projeksiyon hangisi?
    Bu cihaza uyumlu gözlükler nelerdir?
    Polarizasyon ne demektir, ne için kullanılır?
    Çift projeksiyon sistemi nasıl olur, ne için kullanılır?
    Bu iş tutar mı birde onu söylerseniz bal kaymak olur....Saygılar
  • Üstad'lar

3D olan bir projeksiyonla Örneğin (optoma GT750XL) ama 3D ready değil
    3D yani HDMI 1.4 Uyumlu olması lazım aktif gözlüklerle (pilli) Herhangi bir gri boyalı tahtada bile 3D görüntü alabilirsiniz
    ancak şunu bilmelisinizki uzun metrajlı filmlerde Bir kaç saatlik filmler
    taktığınız gözlük saniyede 60 kez bir göze ve saniyede 60 kez diğer göze görüntü verip kapatmaktadır
    siz seyrederken bunun farkında olasanızda beyniniz bunu farkettiği için baş ağrısı görme bozuklu gibi benzeri yan etkileri olduğu düşünülmektedir.
    Bu nedenle 3D mutluluğunu pasif gözlüklerle seyretmek te yarar var
    Şimdi konuya sırayla bakalım
    1- 3D ready projeksiyon alanlar yani almış bulunanlar ne yapmalı?

Ürün Adı: Viewsonic VP3D1 3D Video Processor Box - HDMI 1.4 Dönüştürücü veya

optoma 3D-XL 3D Projeksiyon Cihazı Adaptörü - HDMI 1.4a Almalı

Optoma 3D XL Uyumlu DLP Projeksiyon Cihazlarını HDMI 1.4a uyumlu hale getiren bir dönüştürücü görevi görür. Optoma 3D XL 2 adet HDMI 1.4 girişe sahiptir ve 2 girişe bağladığınız 2 farklı cihaz arasında cihazın ön panelinde yer alan HDMI tuşu sayesinde rahatlıkla geçiş yapabilirsiniz. Cihazın arka kısmında 720p SBS, 1080p L, 1080p R olmak üzere 3 adet modu vardır. SBS filmlerinizi bu cihaz sayesinde 3 boyutlu izleyebilirsiniz. Genellikle projeksiyon cihazlarında HDMI 1.3 çıkış vardır, 3D-XL iki adet HDMI 1.4 girişe ve 1 adet HDMI 1.3 çıkışa sahiptir. Ve 3D görüntüler 720p HD kalitede seyredilebilir. DLP 3D Ready 3D projeksiyon cihazlarıyla uyumlu olan 3D-XL Aynı zamanda IR girişe de sahiptir. Emitter ve IR Gözlük ile yada RF gözlük ile de 3D görüntü alabilirsiniz. 3D-XL satın aldığınızda içinden 1 adet Optoma ZD101 DLP 3D gözlük çıkmaktadır. DLP projeksiyonlarda kullanılabilir. Optoma 3D-XL herhangi bir CD-DVD-BD disk oynatmaz, projeksiyon cihazı değildir, sadece görüntü formatı dönüştürücüsüdür.

ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ
    - 2 adet HDMI 1.4 girişi sayesinde hem Digiturk hem 3D Blu-Ray Oynatıcınızı bağlayabileceksiniz.
    - HDMI 1.3 olan 3D Projeksiyon Cihazınızı HDMI 1.4'e çevirerek PlayStation 3 veya 3D Blu-ray Oynatıcı ile yeni nesil 3D Film izleyebilir hale geleceksiniz.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ
    Çözünürlük : HD (1280x720) - Max. Full HD (1920x1080)
    Ağırlık : 1.08 Kg
    Girişler : 2 x HDMI 1.4
    Çıkışlar : 1 x HDMI 1.3
    Optoma 3D-XL Uyumlu 3D Projeksiyon Cihazları
    - Optoma DW3188
    - Optoma EW531
    - Optoma EW533ST
    - Optoma EW536
    - Optoma EW610ST
    - Optoma EW775
    - Optoma EX542i
    - Optoma EX610ST
    - Optoma EX779
    - Optoma EX779i
    - Optoma EX785
    - Optoma HD600X
    - Optoma HD67
    - Optoma HD67N
    - Acer H5360 (Firmware Versiyon: A04)
    - BenQ MP626 (Firmware Versiyon: 101)
    - BenQ MX750ST (Firmware Versiyon: 0.54)
    - Viewsonic PJD6251
    - Viewsonic PJD6531W
    Çözünürlük DPI
    1280x720 (HD), 1920x1080 (Full HD)
    HDMI 1.4a Uyum
    HDMI 1.4a Uyumlu
    3D-XL Uyum
    3D-XL Uyumlu
    benim bildiğim bu iki marka var sanırım başka markalarda vardır özetle zaten 3Dready bir cihazınız varsa
    bundan kurtulup 3D projeksiyon alayım diye boşuna masraf etmeyin dönüştürücü alın

Arkadaşlar sadece çalıştığım iş yeri sebebi ile bizde kullanıcıyız yukarıda verdiğim bilgiler dışında marka tercihi ile
    kesinlikle örnek olma dışında bir amacım yoktur aynı işlevi yapan başka markaları deneyiniz
    işimiz gereği bu teknolojiyi satan değil kullanan bir firmayız
    saygılarımla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3d projeksiyonda oyun?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yeni alacak olanlar ve kalabalık gösterim yapacaklar vede pasif yani pilsiz
    gözlüklerle 3D seyretmek isteyenler iki projeksiyon kullanıp görüntüleri üst üste bindirerek
    ortalama 1000-1400 tl değerinde HDMI 1,3 girişi olan cihazlarla

( HDMI 1.4 uyumluluğu belli kalite formatındaki video sinyallerini taşıyabilme özelliğidir. PS3 3D Oyunları, Dijital uydu alıcısı yayınları, 3D Bluray Filmler frame packing formatındadır ve HDMI 1.3 girişi olan projeksiyon cihazları bu video formatını gösteremez... Bazı 3D projeksiyon cihazlarında ise HDMI 1.4 giriş konulmuştur... Bu sebeple bu cihazlar HDMI 1.4 uyumlu olarak adlandırılır.)

Pasif gözlük ve gümüş perde ile çok kaliteli 3D görüntü izleyebilirler
    Ben ham mdf yi boyadım gümüş perde renginde onda seyrediyorum bilginize
    Ha birde iki adet filtre gerekli
    Saygılar
  • Merhaba
    Birde 3D projeksiyonu olup aktif (pilli) gözlükle değil pasif gözlükle seyretmek istiyorsak
    arkadaşlar sadece bilgi olarak paylaşıyorum bunuları daha denemedim !!!
    iki projeksiyonla uğraşmak isyemiyoruz
    pilli gözlükte kullanmak istemiyoruz ama 3D projeksiyonumuz var işte onunda çözümü buymuş

( 3D Polarizasyon modülatörü sayesinde pasif gözlüklerle çalışabilecek 3D sinema sistemlerini sunum odamıza veya konferans salonumuza kurabiliyorsunuz XD-Pro ve DepthQ gibi farklı 3D polarizasyon modülatörü markalarına Türkiye’de ulaşabilirsiniz. Peki bu 3D Polarizasyon modülatörleri ne iş yapmaktadır, nasıl çalışmaktadır ve sistem gereksinimleri nelerdir birazda onlardan bahsedelim. Bu arada aşağıdaki linklerden farklı markaların ürünleri inceleyebilirsiniz.
    3D Polarizasyon modülatörü pasif polarize 3D sistemin en önemli parçasıdır. 3D modülatörler nano kristal yapıda olan şeffaf LCD lensleri sayesinde gelen ışığı farklı şekillerde polarize ederek perdeye aktarırlar. Gelen ışığın farklı şekilde polarize edilmesinin amacı sol göze farklı görüntü sağ göze farklı görüntünün ulaşmasını sağlamaktadır. 3D modülatör tarafından polarize edilen ışık gümüş perde üzerine yansıtılarak polarizasyonunun bozulmadan geri dönmesini ve gözümüze ulaşması sağlanır. Burda kullandığımız pilsiz pasif gözlükler ise 3D Polarizasyon modülatörüne uyumlu olması gerekmektedir. Uyumlu olan bu gözlükler sağ göze gelen görüntüyü sadece sağ gözün görmesini sağlarken bu görüntünün sol gözümüz tarafında algılanmasını önlerler. Aynı şekilde sol göze gelen görüntü de sağ göz tarafından algılanamaz ve bu şekilde izleyiciler gerçek 3 boyutun keyfini çıkartırlar. Bu sistemde her parça birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Kullanılan 3D projeksiyon, 3D Polarizayon modülatörü, 3D gümüş perde ve 3D pasif gözlüklerin herbiri birbiri ile uyumluluk içinde çalışması gerekmektedir.)

• Merhaba arkadaşlar,

Denediğim veya araştırdığım bilgileri paylaşmaktaki temel amacım sürekli
    bir alt teknolojiyi satıp sonra yenilerini gitirmeleri mesela birçok arkadaşım 3D tv aldı
    aktif (pilli) gözlüklerle seyredilen ancak evlerinde uzun süre film seyredemediler
    çünki bu gözlüklerin yan etkileri daha fazla
    ve biliyorsunuz LG nin pasif gözlüklerle seyredilen modelleri çoktan çıktı bile belki diğer markalarınki de gelmiştir
    umarım daha çok bilgi paylaşımı ile hem daha sağlıklı ürünler alırız hemde eski teknoloji çöplüğü olmayız
    herkeze saygılar unuttuğum detaylarla ilgili mesj atarsanız sevinirim
  • Bende lg 3d max telefon var. ondan yaziyorum. 3d video ve resim cekebiliyorum. 3d telden oyun felan oynuyorum. streoskopik 3d yani bu lg sistemi telefonda daha iyi anladim. gozu yormaz dusuncesine kesinlikle katilmiyorum.
    aksine ayni anda iki goruntu ekranda oldugu icin sag ve sol gozunuz farkli sekronlarda odaklanma yapiyorsunuz. buda gozu fena yoruyor. 3~4 saat telefonda oyun felan oynadim. resmen agliyordum. gozlerim kizardi. bas agrisida cabasi.
    lg pasif gozlugu tvde de denedim. Ayni sekilde.
    sony projeksiyonla pilli olani bir demoda denedim. hem 3d derinlik hemde goz yorgunlugu cok daha azdi.
    ben 3d yi her sekilde basarisiz bir teknoloji buluyorum. goz zorlanarak 3d olmaz. goruntu zorlanarak 3d olur. bu teknoloji henuz gerceklesmedi. kandiriliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende lg 3d max telefon var. ondan yaziyorum. 3d video ve resim cekebiliyorum. 3d telden oyun felan oynuyorum. streoskopik 3d yani bu lg sistemi telefonda daha iyi anladim. gozu yormaz dusuncesine kesinlikle katilmiyorum.
    aksine ayni anda iki goruntu ekranda oldugu icin sag ve sol gozunuz farkli sekronlarda odaklanma yapiyorsunuz. buda gozu fena yoruyor. 3~4 saat telefonda oyun felan oynadim. resmen agliyordum. gozlerim kizardi. bas agrisida cabasi.
    lg pasif gozlugu tvde de denedim. Ayni sekilde.
    sony projeksiyonla pilli olani bir demoda denedim. hem 3d derinlik hemde goz yorgunlugu cok daha azdi.
    ben 3d yi her sekilde basarisiz bir teknoloji buluyorum. goz zorlanarak 3d olmaz. goruntu zorlanarak 3d olur. bu teknoloji henuz gerceklesmedi. kandiriliyoruz.

• Pasif gözlüklerle 3D film seyretmek veya 3d sinema gösterimi yapmanın en avantajlı ve basit yolu 3d modülatör kullanmaktır,
    daha önceden paylaştığım bu konuya bakmanızı öneririm:http://forum.donanimhaber.com/m_67968511/tm.htm
    veya linktende detaylı bilgi edinebilirsiniz: 3D Modülatör
  • http://www.mynet.com/tv/burda-yemek-beklerken-sikilmaniz-imkansiz-vid-3355941/

Bu nedir abi o zaman?

• merhaba arkadaşŸlar bende acer x1240 dlp 3d projeksiyon var. ne kadar çabaladıysam 3d alamadım.
    bu iki seçenek aktif hale gelmiyor. 3d açma kapama ve 3d senk ters çevir. sadece 3d uyarı mesajı aktif.
    yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim.
     Sharp 3dlp çift projeksiyonla 3d görüntü yakalama.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.