Şimdi Ara

SHARP Lcd Tv'ler # Genel Konu # (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
8
Favori
147.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bencede böyle çok daha iyi oldu.karmaşadan kurtulduk.teşekkürler.
  • İşte bu da en iyi sharp ve dünyadaki en iyi panel; bunun üstüne tv tanımam yok da zaten bu Tv de bluray film izlemenin keyfini artık siz düşünün

http://www.xs-aquos.com/

http://resim.donanimhaber.com/m_26014165/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinanx

İşte bu da en iyi sharp ve dünyadaki en iyi panel; bunun üstüne tv tanımam yok da zaten bu Tv de bluray film izlemenin keyfini artık siz düşünün

http://www.xs-aquos.com/

http://resim.donanimhaber.com/m_26014165/tm.htm

anlamadığım husus XS1 in tanıtımında "solar powered LCD" yazıyor.. (aşağıdaki resim) Güneş enerjisi ile mi çalışıyor bu önünde saygı ile eğileceğimiz LCD ??

http://www.marcush.de/wp-content/uploads/2008/08/3294_20080829_0095.jpg

• Selamlar

Beni bir ara herkes "Sharp çı" diye bilirdi(özellikle TF de),daha sonrada burada da çok Sharp ile ilgili msg lar gönderdim,ama bunların çoğu
    zaman içinde kayboldu,çünkü adam gibi bir başlığı hiç olamadığı için!!!!
    Ayrıca TR de paneller içinde ""en az kullanıcısı olanda"" Sharp tır!

Kısaca sebebleri çoğunuzun bildiği yada tahmin ettiği gibidir,birde sizin bilmediğiniz bazı genel durumları vardır.
    Sharp TR ye ilk olarak Avrupadan ve diğer bazı yerlerden Kaçak/İsçiPermisi/v.s şeklinde gelip DBanbk tan satılmaya başlandı
    2003/05 senelerinde,daha sonrada TeknoSA aldı bunların bir sürw Distribütörlüğünü ve 2005/06 larda bir sürede bir kaç
    Entry-Level seri sattılar ve işi bitirdiler!sonrada şuandaki ENKAY firması aldı,ama bu firma zaten "kazıkçı" mağazaları olan,
    kaliteli/Butik v.s markaların satıldığı malum ENPlus ile Sharp satılıyor,ama bunlar panel işinden anlamıyorlar,Loewe ile uzun süre
    gittiler ama hikaye,zaten bunlar aşırı pahalı,Sharp ta bunların elinde hikaye oldu tabiki+

Garanti/Servis ise bana hiç güven vermiyor,gördüğüm/duyduğum ise olayı sadece TV değiştirmekle idare ediyorlar!
    Kimdir Servisleri(Bağımsız Servislermidir ki kesin öyledir)Parça/Stok v.s durumları nedir yine benim için "muamma"
    yarın ENKAY da bırakırsa ne olur v.s gibi,TR deki diğer Markaların dışında değişik bir sistemi vardır Sharp TV lerin+

---------

Bütün bu özelliklerinden dolayı TR için Sharp doğru tercih bir Marka değildir!
    Marka bu işin "Babası" ama,bu iş TR de Baba-maba ile gitmiyor
    Ben bir ara USA da iken 2005 de o zamanların en baba serisi olan ve yeni çıkan "Aquos Titanium" 45" serisini almıştık($ 5.500)o zaman bu rakam çok feci büyüktü!!
    Ama panelde çok feci idi!!!bütün rakiplerini çok fena dövüyordu
    Birde buna $ 250 ye ISF Prof.ayar çektirmiştim,panel adeta uçuyordu(bu panel hala yeğenimde aynı performansla çalışmaktadır!)

Bu arada Japonların çoğu panele kısaca "Sharp" derler herif bir marka alır.......ben Sharp aldım der>>Sharp demek LCD TV demektir orada genelde
    Bu arada Japon Domestic Market te Sharp ın pazar payı dudakları sıyırtır(yaklaşık %55/58)!!anlayın durumu gari! üstelik o pazar tıpkı USA pazarı felaket
    aktiftir,herifler evlerine her sene bir panel alırlar,ama "caponlar" genelde PDP yi hiç sevmezler,bunları dışarı satarlar bu herifler LCD cidirler

----------
    TFT-LCD TV nin zaten bulucusu Sharp tır,onda caponlar LCDTV lere Sharp derler!

Sharp sadece "Teknoloji üretir",A dan Z ye her şeyini kendisi kendi fabrikalarında üretir
    Diğer üreticiler ise Sharp ı takip ederler,Sharp bir şey çıkarır ve Lisansını bunlara satar(Samy/LGE en başta gelendir)buradan da "köşe olur" tabiki
    kimisi ise Lisansa aykırı hareket eder(en başta Samy dir bu)bunuda Dava eder,yine milyonlarca doları cebe indirir!bu yetmez bu uyanık Korelileri ve
    Caponları,USA da Dava eder(Kamuoyuna "hileli bilgiler" vermekten) yine tazminatları cebe indirir tabiki

Kısaca TFT-LCD TV işinde (Modül dahil) bu alemde ""Raconu Sharp kesiyor""!!

Zaten yakın gelecekte çoğu ana Japon LCD ciler,Modüllerini Sharp tan almak üzere 2008 de çeşitli anlaşmalar imzaladılar!
    Pio/Sony/Tosh/Phil bunları en büyükleridir+

Sony zaten Şubat/2008 de Sharp ile yaptığı anlaşmadan sonra Sakai-City Fabrikalarına 1/3 Hisse oranlı olarak resmen ortak olmuştur!!!
    bu iş içinde Sharp Corp.firmasına tam "$ 1 Milyar Cash" para saymıştır!!!

--------
    Kısaca>> "Sakai-City Plant/Osaka Bay" bu tesis normal şartlarda bugünlerde bitip,deneme üretimlerine başlayacaktı;
    Bunlara ait DATA larım uçtuğu için yeniden toparlamam çok zordur!ancak bunları zaman içinde kısmen özetleyerek TF/DH de vermiştim,şimdi
    yine kısa geçiyorum.....

Global Kriz her ülkeyi çok fena sarstığı içinde bütün bildiğimiz panel ana üreticileride çeşitli revizyonlar v.s yapmak zorunda kaldılar!

Sakai-City Plant;bu konudaki olayı noktalayan dünyanın en ileri teknolojiye sahip,tamamen sofistike/complex ve özellikle ana üretim olan MODÜL(panel
    dediğiniz)olayın bitirileceği bir fabrikadır,bunların çok teknik kısımlarını geçiyorum,ama bugün dünyada "ham-cam-panel" in ki buna "Substrate sheete" ler diyoruz,
    zaten dünyada en büyük ebat Sheetleri Sharp üretiyor(bu tekniğide bütün TFT-LCD Modül üreticilerine Sharp satıyor!daha doğrusu Lisanslıyor)Sakai de ise
    ebatlar dahada büyüyecektir ve "zero-defect" sheetler üreticeğini Sharp açıkladı!

Bu cam-levhalar da ebatlar büyüdükçe,"kırılma" riski çok fazla artmaktadır,bunu üretmek ve en önemlisi kesmek(kırmadan/dağıtmadan)çok ciddi bir teknik
    istemektedir,ebat büyüdükçe ki üreticiler ebatı bu yüzden büyütemiyor yada büyütmek istemiyor,çünkü şak diye ortadan kırılıyor!!,kalan parçalardan ise
    ancak ufak ebat Modüller elde ediliyor ama kırılma aşamasında fiziksel/teknik olarak levha içinede izler girebiliyor!!!bunları ucuz TV imal edenler zaten satın
    alıyor!!

İşte Sharp ın üstün Modül üretim tekniği burada öne çıkıyor(adeta rakipsiz olmasıda burada) hem en büyük Sheet leri üretebiliyor,hemde en az hasarlı biçimde
    kesiyor,Sakai de ise daha ileri bir teknik uygulayacaktır,kısaca bu bilen vede gören Pio/Sony/Phil/Tosh v.s artık Sharp a kaymışlardır!!
    Çünkü bu konuda inanılmaz büyük vede güçlü+en önemliside bu konuda teknoloji üretebilen tek Modül üreticisidir!!!

Ancak Sharp elbette her Sharp Marka LCD TV sinde,kendi panellerini kullanmıyor,genelde ağırlık olarak Entry-Level da 42"/46" ya kadar CMOs tan panel
    alıyor!!burası biraz karışık,kısaca her gördüğünüz Sharp>>>Sharp panelli değildir,ama iyi serilerde 32" bile Sharp Modüllüdür!
    Hatta bunların o çok meşhur 15" Monitörleri vardır(USA/Japonya/Canada/Avustralya)bu panel süperdir!!çok popülerdir ama genelde çok büyük çoğunlukla
    bunlar İşyerlerinde kullanılırlar,hala popülerdir bu Sharp 15" likler!
    ---------

Ancak Sharp-Europa ta hikayedir,bizim Kıtaya bunlar bakmıyor(birde Tosh bakmıyor,bizim Avrupa sadece Samy ci ve Sony cidirler)
    zaten kıtamızda bu iki marka satılmaktadır,geriside hikayedir,Phil Avrupalıdır(ama artık sadece ismi Avrupalıdır!)Modüller,panellerin
    Seviye/ebat v.s durumuna göre en başta LGE olmak üzere AUO,Sharp,CPT,QDI den alınmaktadır,TV lerin montajları yine en başta LGE de yapılıyor,
    ayrıca Taiwan ve Çin de yapılıyor v.s,kısaca Avrupalıda bıraktı fanatik Phil işlerini ve Samy/Sony ci oldu hemen herkes!bundan elbette Fiyat
    durumuda söz konusu ama durum budur fiili olarak+

Sharp ise Avrupada sadece İspanya da montaj yapıyor,bütün Avrupa serileri buradan toplanıyor,arada bazı seriler ise Japonya dan gelebiliyor+
    USA daki ürünlerinde neredeyse tamamı Sharp-Mexico daki muazzam tesislerinde montajlanmaktadır>>""Assembled in Mexico"" olarak yazar panellerin
    sticker larında+
    Ayrıca Arjantinde de montaj tesisleri vardır+

Amerika Kıtasında çok iyi durumdadır,ama onun haricinde zayıftırlar,ama Sharp bunlara bakmıyor bile!
    ----------------------

Bu arada bizde yani Avrupada bir sürü DoğuAvrupa pazarı için modelleri var ama bunlara ait ne bir Review nede adam gibi Sharp sitesinde
    açıklama yoktur,nedir bu ürünler bilmiyorum,komple fasonmu bunuda bilmiyorum,onlarca Sharp serisi var,harflerini bilmediğim seriler
    ama bunların hepside boş serilerdir,nerede ne için üretiliyor bilgim yoktur doğrusu
    ------------

Bu arada birileri "XS1" filan diyor,yaw Beyler bunu unutun siz,hatta hiç aklınıza bile getirmeyin,LED TV kısaca budur işte!!
    Samy/Phil/Sony LED ler,bunun yanından bile geçemezler!

XS1 aynen "Ferrari" gibi çok Butik bir paneldir,hatta "Exclusive" bir paneldir,şimdilik sadece kısıtlı sayıda üretim yapılıyor ve sadece USA/Japonyada
    satılmaktadır,almak içinde sıraya giriyorsunuz!!!

"Referansı" iyi olan+cebi de sağlam olan bunu ancak alabiliyor (evet,şaka değil gerçek bu olay)

LED TV kısaca ikiye ayrılıyor bir "piyasa" işi Phil/Samy/Sony LED TV ler,birde Sharp LED ler!

Phil/Samy/Sony/(yakında LGE)>>bunlar eski CCFL sisteme LED uygulaması yapılan TV lerdir,kısaca değişen sadece "Backlight-system" dir!!
    Elbette bunun bile ciddi bir artısı vardır,ama bunu kalkıpta XS1 ile aynı kefeye kimse koymasın!

Bu arada bir bilgi daha vereyim,zaten LED TV nin bulucusuda Sharp tır!!
    100Hz+Local-Diming+Active Contrast gibi özellikleri bulanda Sharp tır,ayrıca bu sistemlerde nedense bir tek adam gibi Sharp larda
    çalışmaktadır!!örneğin 100Hz diğer markalarda ne işe yarar hala tartışılır vede belli değildir veya Local-Diming v.s v.s.....

-----------------
    XS1 de Bezel(Silver çalışma yapıldı bu seride Piano-Black gibi KARA uygulamalardan çıkıldı,Pioneer "Exclusive" bir Speaker üretti bu seri için(detachable)
    Stand zaten çok özel!!!
    Processor adeta uçuyor!!! Chipset özel yine!

Kısaca tam "Exclusive" herifler haybeye bu kadar para çekmiyorlar panellerine yaw

Bana göre bu seri Türkiye ye gelmez,gelipte alan adamıda döverler zaten,ülen araba parasına panelmi olur
    Avrupaya bile hala çıkamadı!

52" ve 65" olarak geliyor sadece iki ebat bu seri

Sharp65-52XS1LEDbyCAN.rar

http://r apidshare.com/files/189179657/Sharp65-52XS1LEDbyCAN.rar
    Size: 17649 KB Downloads:186
    Status:Normal Download Last Download:20.03.2009 20:36:04

----------------
    Bu arada yukarıda Sn.judge bir şey sormuş>>Solar Powered LED v.s diye.......
    Bir bilgi daha vereyim Sharp dünyanın en büyük ve gelişmiş "SOLAR CELL" üreticisidir,tahmin edemeyeceğiniz kadar ileri bir teknolojiye sahiptir bu konuda,kısaca
    bu "Solar Cell" de bir numara Sharp tır
    ---------------
    Audio sistemde ayrıca Sharp a özel kendi buluşu olan bir özellik daha vardır+
    RGB-LED Local-diming Backlight ile en doğru aydınlanma(doğru açılma/kapanma)çalışması.

Kısaca XS1 çok özel bir paneldir,External Media-Box ile geliyor>>>artık yeni nesil paneller çok inceldiği için,çoğu eleman kasa içine
    haliyle sığamadığı içinde bunları external olarak geliyor(ayrıca satılıyor,kısaca öderken TV+Box parası ödüyorsunuz!)

Tuner Analog/Digital+DVB-S/S2(SD+HD Sat Receiver özelliği vardır!)

..............

update+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 25 Mart 2010; 13:58:37 >

• Albani hocam hoşgeldin tekrardan bir yazmışsın pir yazmışsın
  • albani hocam ne güzel anlatmışın XS1' i dünyanın en iyi panelini; 52'' olan modeli sanırım 9000 dolae- çok pahalı ya

• albani sende hangi tv var?
  • Bende şu an Sharp 32WD1E modeli var. Çok memnunum bu tv den. Sevgili albani nin yazılarından istifade ederek almıştım. Şimdi 42 veya 46 lık bi sharp almak istiyorum. albani nin şimdi okuduğum yazısına bakılcak olursa her sharp ı almamak gerekiyor sanırım. 42 veya 46 lık fiyat performansta iyi bi sharp tavsiyesi rica edicem kendisinden.
  • @THX
    Yanlış hatırlamıyorsam tosh zf355.
  • İyi akşamlar

1-XS1 için gördüğünüz fiyatlar Japonya/USA içindir,Avrupa fiyatları ise biraz daha yüksektir!
    $ 9.000 olan 52" fiyatı bizde $ 15.000 olabilir
    Ülen benim o kadar param olsa "arabamı değiştiririm"

2-Sn.THX;bende ZF var,imzamda görünüyor ya,ayrıca ZF ler hak.bulamayacağın kadar da bilgiler açtığım Tosh ZF355......başlığında
    vardır,sizi oraya alalım!

3-Sharp için ben açıkça yazdım,soran bir dünya insanada bunu tekrarlıyorum>>"bana göre" TR Sharp için hiç uygun bir ülke değildir!
    Ayrıca "baba" deidğimiz serilerde yoktur bizim Avrupa Kıtasında(HD1 ler hariç,bir tek bu adam gibi paneldir,ama 2007 modeldir
    sağda-solda tek tük kalmışsada hala acaip "kazıktır"

Ayrıca Avrupadaki bir alay Sharp serisinin içinde elbette iyi ve alınacak modeller olsada,ben almam!
    Ne zamanki Sharp TR de adam gibi bir Distribütörü olacak işte o zaman alırım,ama buda "imkansız" bir ihtimaldir,çünkü
    Sharp böyle ufak işlerle küçük ve zayıf pazarlarla filan uğraşmaz!!
    Bu herifler varsa yoksa USA/Canada ve Japonya için mal üretirler!
    Bu herifler TFT-LCD TV "Teknolojisi" üretirler" işleri budur bunların,diğer üreticiler bunların kapısında sıraya girerler!

İngiltere/Almanya da bile ciddi zayıf olan Sharp TR de hikaye olur! zaten de aynen öyledir!
    Avrupalı ayrıca Sharp ı "sevmiyor",çünkü bizdeki yani Geleneksel/Tutucu ve farklı beklentileri olan Avrupalı(Türkiye dahil)panel
    kullanıcıları ve potansiyel tüketicilerin mantalite ve panele bakış durumları v.s Amerikalıdan yada Japondan çok çok farklıdır!!!

Ancak Sharp ASV lerin meşhur "BANDING" sıkıntısıda Avrupalıyı çok fena kızdırmıştır,çünkü 2006 dan beri Sharp Banding sıkıntısı
    gerçekten çok fena can sıkmaya başlamıştır!!!
    Bunu aşamadı Sharp,ancak SAKAI-CITY de sanırım yeni bir teknik ile,yeni nesil Modüllere geçilecektir,işte o zaman olay bitebilir!!
    Ayrıca koskoca vede bu alemin ""EN UYANIK"" üreticisi olan SONY boşunamı "Ortak" oldu(Samy yi boşayarak) SHARP a!!
    Pio/Tosh/Phil haybeyemi anlaşma imzaladı Modül alımları için Sharp ile!!

4-Ancak bütün bunlara rağmen;Sharp çok özel çok farklı bir üreticidir,işi Samy/LG/Sony v.s gibi salt TV üretip satmak değildir!
    Heriflerin misyonuda,bu alemdeki konumlarıda,vizyonlarıda çok farklıdır!

Bu heriflerde öyle paneller(G65 ler) varki;USA da $ 6.000/33.000 arasında satılmaktadır
    Multi-Display ünitedir(Monitör+TV) sadece özel firmalar ile bazı kişi ve kurumlar bunları alır,özel üretimdir v.s
    Yani herifler böyle panellerde üretiyor!

++
    ..........

• quote:

Orjinalden alıntı: Waves

Bende şu an Sharp 32WD1E modeli var. Çok memnunum bu tv den. Sevgili albani nin yazılarından istifade ederek almıştım. Şimdi 42 veya 46 lık bi sharp almak istiyorum. albani nin şimdi okuduğum yazısına bakılcak olursa her sharp ı almamak gerekiyor sanırım. 42 veya 46 lık fiyat performansta iyi bi sharp tavsiyesi rica edicem kendisinden.

Şuanda TR de bir tane bile alınası 2008/2009 model Sharp panel yoktur!!!
    Bence artık yeni modelleri bekleyin!

Birde anlamadığım,ne review nede Sharp ta bile bilgileri olmayan bir sürü seriler var,bunlarıda hiç tavsiye etmiyorum+
    Belkide ENKAY da bıkarıyor Sharp ı!!!tıpkı TeknoSA nın bıraktığı gibi,dandik,adı sanı bile olmayan Seri diye mal getiriyorlar,
    İyide kardeşim bir kaç tanede Sharp bildik normal seriler getir(sanırım KRİZ etkiside bu işte söz konusu+ENKAY belki vazgeçiyor gibi,
    benim tahminim bu yönde,ama yanılıyor olabilsemde,Sharp için ortada elle tutulur hiç bir aksiyonda yok yaw!!)

++

• albani üstad;
    Belki anadolu elektronık samsung tan sonra sharp ı getirir!
    Sanırım olnlarında samsung la olan sözleşmesi bitiyormuş.
  • Aşağıda çok kısa bir CES/2009 Fuarından Sharp filmi var;

SharpCES2009video.rar

http://r apidshare.com/files/201655037/SharpCES2009video.rar
    Size: 37188 KB
    --------------------
    Sn.Elendil>>dediğin olay olursa,doğrusu iyi olur,en azından Anadolu bu konuda daha iyi bir yerde ama,Samy yi bırakırlarsa
    işleride ciddi manada tökezlenir!

Samy şuanda dünyada TOP-2 de Sony ile olan tek üretici

Bütün dünyada,Samy/Sony en üstte birlikte gidiyorlar,TR de Samy çok ciddi bir yerdedir,ama ben şahsen Anadoluyu da hiç beğenmiyorum!
    Bir başka grup alırsada daha çok sevinirim+
  • @albani

Tekrar teşekkürler bilgilendirme için.. Philips e yönelebilirim sanırım bu durumda. :)
  • albani;
    mail attım:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elendil

albani;
    mail attım:)

OK+cevapladım++
  • Hg. albani üstad.Sırf bu başlıkta yazıyorsun diye gece gündüz okurum
  • Ya arkadaşlar bende sharp 46X20E var ama bu panel 8 bit mi 10 bit mi öğrenemedim bazı sitelerde 8 bazılarında 10 olarak gözüküyor doğrusu nedir?
  • sharp lc- 46hd1e lcd tv var kaç saat çalıştığını nasıl öğrenirim yardımcı olursanız memnun olurum tv hakkındaki görüşünüz nedir şimdiden teşekürler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.