Şimdi Ara

SHARP Lcd Tv'ler # Genel Konu # (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
8
Favori
147.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kalamarsu

42sb55e hakkında yorumu olan varmı çokmu eski modeldir bu
    quote:

Orjinalden alıntı: Rdegerli

Benimde şuanda düşündüğüm marka tek kelime ile sharp.Alınabilcek tek yer ise haliyle enplus.Ben LG den daha kötü olacagını sanmıyorum.Benim önceki lcd m Maalesef LG idi.LG kibrit satsa ben sigarayı bırakırım.Söz uçar yazı baki kalır.Enplus dan bunu sözlü olarak duymaya çalşın tekrar ve hemen akabinde bunu yazıya dökün.Ondan sonrasında bi dkka bile düşünüp beklemeyin.Her marka modelde sorunlar olabiliyor.Tabiki teknik servis hususuda önemli bu durumda haklısınız bu derece kararsız kalmakda.Ama yazının oldugu yerde düşünmeden alablrsinz memnun kaldıysanız gördüklernzden.

LC-42SB55E biz aldik gecen ay aldik kuzenim de lg 6000 var bir fark goremedim goruntude ki bizim model 50hz.

• quote:

Orjinalden alıntı: hdmi 1.3

sharp lc- 46hd1e lcd tv var kaç saat çalıştığını nasıl öğrenirim yardımcı olursanız memnun olurum tv hakkındaki görüşünüz nedir şimdiden teşekürler.

Siz HD1 kullanmıyormusunuz??imzanızda öyle görüyorum+
    HD1 serisi Avrupada ki en iyi Sharp High-End seridir,zaten başkada adam gibi bir seride henüz gelmedi!

Kullanım saatine neden bakmak istiyorsun acaba?(ne zaman aldın paneli??)
    O paneller hep sıfır satılmıştır,ama DBank/İB gibi yerden almışsan buna Garanti veremem
    Evet sen nereden aldın bunu??

DBank/İB den de alsan,sorun yok zaten mal ortada!LCD ler kullanılmış bile olsa alınır(bunlar PDP gibi "Break-in period" istemez)takma kafanı bunlara OK++

"SM" ye girmek(ServiceMenu)>>Sharp larda hastalıktır,hem zordur,hemde çoğu seride farklıdır vede çok risklidir,senin yapacağın iş değil!!!
    sonrada Garantini yakma yada malum yerlerden almışsan hepten başın derde girebilir,unut bunu sen onun için OK++

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 25 Şubat 2009; 12:44:00 >

• sn Albani evet hd1e kullanıyorum yaklaşık 10-11 ay oldu enplus garantisin de tepehome dan aldım.cihaz sıfır lekesiz geldi , zaten ben aldığımda cihaz yeni gelmişti teşhirde hiç bir yerde yoktu.takmıyorum kafamı , yardımınız için teşekkürler.
  • "alınası sharp panel yoktur".. buna katılmıyorum.
    Sharp 52x20e istanbul bilişimde 3100TL ye satılıyor.
    Gayet alınası bir TV ve dün sorduğumda stoklarındaydı.
    trustedreview.com a göre 10 üzerinden 7
    tecnozoom.it 'e göre 10 üzerinden 9
    lesnumeriques.com'a göre 5 üzerinden 4
    testeo.de'ye göre 1.2-çok iyi (1.0 en iyi)

quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Orjinalden alıntı: Waves

Bende şu an Sharp 32WD1E modeli var. Çok memnunum bu tv den. Sevgili albani nin yazılarından istifade ederek almıştım. Şimdi 42 veya 46 lık bi sharp almak istiyorum. albani nin şimdi okuduğum yazısına bakılcak olursa her sharp ı almamak gerekiyor sanırım. 42 veya 46 lık fiyat performansta iyi bi sharp tavsiyesi rica edicem kendisinden.

Şuanda TR de bir tane bile alınası 2008/2009 model Sharp panel yoktur!!!
    Bence artık yeni modelleri bekleyin!

Birde anlamadığım,ne review nede Sharp ta bile bilgileri olmayan bir sürü seriler var,bunlarıda hiç tavsiye etmiyorum+
    Belkide ENKAY da bıkarıyor Sharp ı!!!tıpkı TeknoSA nın bıraktığı gibi,dandik,adı sanı bile olmayan Seri diye mal getiriyorlar,
    İyide kardeşim bir kaç tanede Sharp bildik normal seriler getir(sanırım KRİZ etkiside bu işte söz konusu+ENKAY belki vazgeçiyor gibi,
    benim tahminim bu yönde,ama yanılıyor olabilsemde,Sharp için ortada elle tutulur hiç bir aksiyonda yok yaw!!)

++

• Onların stoklarında sony ve samsung dışında başka ürün yok arkadaşlar.Ben sharp sordukça bana samsung öneryorlar.Zaten elmzde yok diorlar.Az daha konuşsam sharpın beş para etmez bişey oldugundan bahsedecekler
  • arkadaşım dün mecidiyeköyde mağazalarındaydım. TV da stoktaydı diyorum. sharp kötü panel diyorsunuz aksini ispat edince yok mağaza kötü oluyo... kararsızlık kötü şey. ha bi de sanki körler sağırlar birbirini mi ağırlar ne...

quote:

Onların stoklarında sony ve samsung dışında başka ürün yok arkadaşlar.Ben sharp sordukça bana samsung öneryorlar.Zaten elmzde yok diorlar.Az daha konuşsam sharpın beş para etmez bişey oldugundan bahsedecekler
  • quote:

Orjinalden alıntı: asimetrikos

arkadaşım dün mecidiyeköyde mağazalarındaydım. TV da stoktaydı diyorum. sharp kötü panel diyorsunuz aksini ispat edince yok mağaza kötü oluyo... kararsızlık kötü şey. ha bi de sanki körler sağırlar birbirini mi ağırlar ne...

quote:

Onların stoklarında sony ve samsung dışında başka ürün yok arkadaşlar.Ben sharp sordukça bana samsung öneryorlar.Zaten elmzde yok diorlar.Az daha konuşsam sharpın beş para etmez bişey oldugundan bahsedecekler

Sharp kötü panel diyorsunuz derken bunu kim diyor bir okurmusunz benm önceki msjımı!!!Ve ayrıca tekrar iyi okuyun ki magaza kötü oluyor un sebebi aksini ispat etmesi değil(kaldıki burada aksini ispat eden falan yok sizn yazdgnz bişi)ürünlerinn var denilip sonyden samsungdan başka ürünlerinn olmayışıdır.

• peki konuyu bölelim o zaman...

sharp:
    52x20 gayet yeterli bir TV. ebatı ve fiyatıyla da göz dolduruyor.. ib stoklarında bir tek sony ve samsung var diyorsunuz. ben de diyorum ki dün dükkandaydım, sharp 52x20 stoklarındaydı. belki 2 tane vardı ve bugün bitti orasını bilemem..

İB:
    bir tarzları var.. yıllardır aynı. internette fiyat vardır, sorarsınız ellerinde mal yoktur. bunu anlamak zor değil. neticede arkalarında bir "holding" olmadığından stokları çok azdır.. ama gün geçtikçe büyüyorlar ve iyi kötü işi götürüyorlar.. keşke daha da büyüseler.. daha çok malı daha ucuza alsalar.. emin olun sahipleri kadar bizler de kazanırız..

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: asimetrikos

arkadaşım dün mecidiyeköyde mağazalarındaydım. TV da stoktaydı diyorum. sharp kötü panel diyorsunuz aksini ispat edince yok mağaza kötü oluyo... kararsızlık kötü şey. ha bi de sanki körler sağırlar birbirini mi ağırlar ne...

quote:

Sharp kötü panel diyorsunuz derken bunu kim diyor bir okurmusunz benm önceki msjımı!!!Ve ayrıca tekrar iyi okuyun ki magaza kötü oluyor un sebebi aksini ispat etmesi değil(kaldıki burada aksini ispat eden falan yok sizn yazdgnz bişi)ürünlerinn var denilip sonyden samsungdan başka ürünlerinn olmayışıdır.

• Kar marjı güderek yapılan ticarette aslında kazanan taraf yoktur.Ama Hizmet anlayışını benimsemiş,müşteri memnuniyeti had safhada olan ve bunları önplanda tutulursa ozaman her iki tarafta kazanır.Ben oradan alışveriş yapmadım.Ama nice yer varkende buranın tüketicilerinden gelen yorumlar birçok şeyi tanımlıyor zaten.
  • bakın, ben oradan alışveriş yaptım... 2 seneyi aşkındır da kullanıyoruz.. siz yapmamışsınız ama fikir sahibisiniz..
    garanti yorum vb takılmayın bunlara.. neticede alt tarafı bir "TV" alıyosunuz.. 5 sene sonra süpermarketlere düşecek bunlar.. almak istiyorsanız gönül rahatlığı ile gidin alın.. güzel güzel seyredin.. bu aletler ilk birkaç gün içinde problem çıkarmıyorsa zaten sonrasında kolay kolay birşey olmuyor..

hizmet anlayışı ve müşteri memnuniyeti konusunda söyledikleriniz doğru ancak bana şu firma İB den daha iyidir diyebilir misiniz? şikayetvarda teknosa, darty vb bilimum elektronik dükkanından memnun! olan müşterileri okuyun... tabii herkesin kendini rahat ve mutlu hissetmesi başka türlü oluyor.. mesela bana yarı fiyatına verseler teknosadan almam.. sizin için de ib böyle olabilir..

quote:

Kar marjı güderek yapılan ticarette aslında kazanan taraf yoktur.Ama Hizmet anlayışını benimsemiş,müşteri memnuniyeti had safhada olan ve bunları önplanda tutulursa ozaman her iki tarafta kazanır.Ben oradan alışveriş yapmadım.Ama nice yer varkende buranın tüketicilerinden gelen yorumlar birçok şeyi tanımlıyor zaten.

• Tabi kimine göre alt tarafı bir tv kimine göre öyle değil.En azından benm için alt tarafı bir tv değil.Okadar yüksek meblaglar verilip alınan cihazların bir güvencesi olması gerekli.Bu benim kendi fikrim.Haliyle herkes dilediği yerden dilediğini dilediği koşullarda alabilir.
  • "alınası sharp panel yoktur".. buna katılmıyorum.

Sn.asimetrikos iyi akşamlar

1-bu yukarıda yazan alıntıyı neden yaptın???

2-Burada lütfen İB denilen firmanın "reklamını" yapma yada gaz verme!!
    Bak bunun için Sitede birkaç başlık var oradan devam et lütfen,bırakı şimdi alınırmı-alınmazmı işlerini
    burada bir dünya insana göre alınmaz olduğunu herkes biliyor,İB hak.yazılanlar zaten hem traji-komik
    hemde ciddi suçlayıcı unsurlar içeriyor,dolayısıyla bu başlıkta İB den bahsedipte insanları tahrik etme
    kaldıki bunlar bile İB ye nema olarak dönüyor!

3-Gelelim X20E ye madem İB ye gittin,çokta alınası bir panel o zaman alsaydın!
    İB hak.ki düşüncen ise küliyen yanlış birde buradan birilerine göz dağı verir gibi posta atıyorsun,ayrıca yukarıda zaten
    girişin faul senin!!
    Son msg ında ise teknik olarak yine çok yanlış düşünceye sahip olduğunuda gördüm!!
    Panel işi öyle senin sandığın gibi değildir!

----------
    Bir diğer konu,sen Sharp.hak.ne biliyorsun,yada ne öğrenmek istiyorsun veya nedir tam gayen v.s v.s
    Ben Sharp uzmanıyım,bana sor bakalım nedir senin bu konu hak.öğrenmek istediğin,onu bunu suçlar gibi yada İB yi
    över gibi yazmadan önce bunları sor ve öğren,sanamı kaldı heriflerin "Avukatlığı"
    Son yorumun ise,aynı filmi 50 defa gördük olayı gibi oldu

Sen geç bunları bir kalem dostum,Ticaret nasıl olur v.s işleri bu kadar basit değil!

Sharp tan devam edin beyler,bana çeşitli yerlerde sürekli değişik Sharp soruları geliyor ve kaynıyor haliyle bunlar,
    ancak yazılarımı takip edenler sanırım Sharp olayını çözdüler,gerekirse sayfalarca yazarım diyeceğim ama bıktım
    TF/DH de Sharp olayı çok işlendi geçmişte,maalesef TR de Sharp olayı yürümüyor,kaldıki Avrupa da hiç yürümüyor,
    bunuda 50 defa yazdım!!!
    ENKAY ise zaten bu işlerin adamı değil,çoğu insan ise yaw bunların servisleri kimdir nedir diye sormaktadır,belliki
    güven vermeyen bazı durumlar var!!
    ENKAY da gördüğüm kadarıyla "zamana oynamaktadır" Sharp ı tıpkı Teknosa bıraktı gibi bunlarda bıracak havası seziyorum,
    ama emin değilim,ancak hiç çalışmadıkları aşikar!

Böyle Dist.firmalar ile bu kaliteli markalar TR de telef oluyor yaw,birisi ENKAY diğeri TNB,al birini-çal ötekine misali

Bu arada "Sharp Europa" olarakta çok uzun zamandır bizim Avrupa Kıtasına hamle yapmıyorlar,HD1 ler süper panel ama
    2007 model olarak kaldı!!XL2/XL1/X20 v.s bunlarda 2007/08 olarak bitti gibi,diğer çıkan Sharp serileri ise Doğu-Avrupa ülkeleri
    için,kaldıki bunların Sharp/UK de adı bile yok,tam komedi yaw
    30 tane yeni seri/model çıkardılar,hepsi aynı pazar için,nette Review bile yok,AVF de tek bir kullanıcısı yok,yada 1 kişi almış
    ve başlık açmış,bir tane bile msg gelmemiş o başlığa,çözemedim gitti,Avrupada ne yapıyor bu herifler diye

Ayrıca X20 dahil zaten bunlar iyi seriler değil,Sharp kategorisinde bunlar Entry-Level paneller!!
    X20 Avrupada en çok İngiltere de satıldı,sonrada en büyük pazarları Almanya da,millet bıktı resmen,"Banding" sıkıntısından!!
    İlk çıktığı zaman X20 ler için GP1(USA version) in Avrupa versiyonu dediler,milleti böyle kandırdılar!!!halbuki alakası yok
    X20 nin GP1 ile yaw
    GP1 süper panel ve USA da en çok satan Sharp serilerindendir! X20 ise GP1 in "çakması" bile değil,sonrada olay öğrenilince,bu
    serinin alımı bıçak gibi durmuştur,TR de bütün bunlar bilinmiyor,Sharp denilince herkes bir şey anlıyor farklı ve ayrıcalıklı olarak,
    aslında Marka/İmaj/Kalite v.s öyle ama her Sharp öyle değilki yaw

Sharp ""mutlak alınası olayı"" sadece Japonya/Canada/USA içindir gerisi hikayedir,şansa arada HD1 gibi seriler gelirse ki bunlarda
    oldukça pahlıdır,bak o zaman Sharp "kapalı gözle alınası" olabilir!!

-------
    Sonuç olarak Sharp tan konuşmaya devam,İB filan geçin böyle satıcıları!!

Selamlar

• demek istediğim güvence içerisinde olduğunuz yerde de başınıza dertler gelebilir.. neyse..

2007 senesinde yabancı bir makale okumuştum... flat tv pazarındaki fiyatların 2009 son çeyreğinde bir dengeye kavuşacağını anlatıyordu.

diğer yandan 3bin liraya 52" LCD, 2 sene önce 5bin liraya 50" plasma aldığımız düşünüldüğünde, inanılmaz ucuz bir fiyat..

quote:

Tabi kimine göre alt tarafı bir tv kimine göre öyle değil.En azından benm için alt tarafı bir tv değil.Okadar yüksek meblaglar verilip alınan cihazların bir güvencesi olması gerekli.Bu benim kendi fikrim.Haliyle herkes dilediği yerden dilediğini dilediği koşullarda alabilir.
  • 1. alınası sharp panel yoktur yazmışsın da tam da Sharp 52x20 yi inceliyordum. izin mi almam gerekirdi bilemedim...??

2. niye gaz veriyim veya reklam yapıyim. sharp ı satan yerlerden biri neticede.. İB hk yazılanları okumadım.. kendi tecrübem bana yeter. yine alışveriş yaparım. ben memnun kaldım. 5bine 50"plazma aldığımda başka yerde en yakın fiyat 6500 idi. 2 senedir de günde 4 saat çalışıyor. siz kendilerinden alışveriş yaptınız mı bilmiyorum..

3. ben 2 sene önce alacağımı aldım. 52" sharpla bir arkadaşım için ilgilendim. ne demek madem güzeldi alsaydın o zaman falan?? ne gereksiz bir üslup....

4. avukatlıkla falan işim olmaz.. iyiyi ucuz almak hepimizin hedefi. sharp uzmanlığınız ile söyler misiniz 3bin liralık 52x20e nin artıları ve eksileri nedir? onun yerine alternatif ne düşünebiliriz? bahsettiğim yorum sitelerinin hepsi yalan mı söylüyor bu TV iyi diye?

edit: bu arada sizin 46zf355 'in testeo.de 'deki notu 1.9, 52x20 'nin 1.2 imiş..

quote:

"alınası sharp panel yoktur".. buna katılmıyorum.

Sn.asimetrikos iyi akşamlar

1-bu yukarıda yazan alıntıyı neden yaptın???

2-Burada lütfen İB denilen firmanın "reklamını" yapma yada gaz verme!!
    Bak bunun için Sitede birkaç başlık var oradan devam et lütfen,bırakı şimdi alınırmı-alınmazmı işlerini
    burada bir dünya insana göre alınmaz olduğunu herkes biliyor,İB hak.yazılanlar zaten hem traji-komik
    hemde ciddi suçlayıcı unsurlar içeriyor,dolayısıyla bu başlıkta İB den bahsedipte insanları tahrik etme
    kaldıki bunlar bile İB ye nema olarak dönüyor!

3-Gelelim X20E ye madem İB ye gittin,çokta alınası bir panel o zaman alsaydın!
    İB hak.ki düşüncen ise küliyen yanlış birde buradan birilerine göz dağı verir gibi posta atıyorsun,ayrıca yukarıda zaten
    girişin faul senin!!
    Son msg ında ise teknik olarak yine çok yanlış düşünceye sahip olduğunuda gördüm!!
    Panel işi öyle senin sandığın gibi değildir!

----------
    Bir diğer konu,sen Sharp.hak.ne biliyorsun,yada ne öğrenmek istiyorsun veya nedir tam gayen v.s v.s
    Ben Sharp uzmanıyım,bana sor bakalım nedir senin bu konu hak.öğrenmek istediğin,onu bunu suçlar gibi yada İB yi
    över gibi yazmadan önce bunları sor ve öğren,sanamı kaldı heriflerin "Avukatlığı"
    Son yorumun ise,aynı filmi 50 defa gördük olayı gibi oldu

Sen geç bunları bir kalem dostum,Ticaret nasıl olur v.s işleri bu kadar basit değil!

Sharp tan devam edin beyler,bana çeşitli yerlerde sürekli değişik Sharp soruları geliyor ve kaynıyor haliyle bunlar,
    ancak yazılarımı takip edenler sanırım Sharp olayını çözdüler,gerekirse sayfalarca yazarım diyeceğim ama bıktım
    TF/DH de Sharp olayı çok işlendi geçmişte,maalesef TR de Sharp olayı yürümüyor,kaldıki Avrupa da hiç yürümüyor,
    bunuda 50 defa yazdım!!!
    ENKAY ise zaten bu işlerin adamı değil,çoğu insan ise yaw bunların servisleri kimdir nedir diye sormaktadır,belliki
    güven vermeyen bazı durumlar var!!
    ENKAY da gördüğüm kadarıyla "zamana oynamaktadır" Sharp ı tıpkı Teknosa bıraktı gibi bunlarda bıracak havası seziyorum,
    ama emin değilim,ancak hiç çalışmadıkları aşikar!

Böyle Dist.firmalar ile bu kaliteli markalar TR de telef oluyor yaw,birisi ENKAY diğeri TNB,al birini-çal ötekine misali

Bu arada "Sharp Europa" olarakta çok uzun zamandır bizim Avrupa Kıtasına hamle yapmıyorlar,HD1 ler süper panel ama
    2007 model olarak kaldı!!XL2/XL1/X20 v.s bunlarda 2007/08 olarak bitti gibi,diğer çıkan Sharp serileri ise Doğu-Avrupa ülkeleri
    için,kaldıki bunların Sharp/UK de adı bile yok,tam komedi yaw
    30 tane yeni seri/model çıkardılar,hepsi aynı pazar için,nette Review bile yok,AVF de tek bir kullanıcısı yok,yada 1 kişi almış
    ve başlık açmış,bir tane bile msg gelmemiş o başlığa,çözemedim gitti,Avrupada ne yapıyor bu herifler diye

Ayrıca X20 dahil zaten bunlar iyi seriler değil,Sharp kategorisinde bunlar Entry-Level paneller!!
    X20 Avrupada en çok İngiltere de satıldı,sonrada en büyük pazarları Almanya da,millet bıktı resmen,"Banding" sıkıntısından!!
    İlk çıktığı zaman X20 ler için GP1(USA version) in Avrupa versiyonu dediler,milleti böyle kandırdılar!!!halbuki alakası yok
    X20 nin GP1 ile yaw
    GP1 süper panel ve USA da en çok satan Sharp serilerindendir! X20 ise GP1 in "çakması" bile değil,sonrada olay öğrenilince,bu
    serinin alımı bıçak gibi durmuştur,TR de bütün bunlar bilinmiyor,Sharp denilince herkes bir şey anlıyor farklı ve ayrıcalıklı olarak,
    aslında Marka/İmaj/Kalite v.s öyle ama her Sharp öyle değilki yaw

Sharp ""mutlak alınası olayı"" sadece Japonya/Canada/USA içindir gerisi hikayedir,şansa arada HD1 gibi seriler gelirse ki bunlarda
    oldukça pahlıdır,bak o zaman Sharp "kapalı gözle alınası" olabilir!!

-------
    Sonuç olarak Sharp tan konuşmaya devam,İB filan geçin böyle satıcıları!!

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asimetrikos -- 20 Mart 2009; 20:50:38 >

• Sn.asimetrikos

Sen zaten X20 için her bir şeyi yazmışsın,araştırmışsın,hatta satıcıyıda bulmuşsun,fiyatıda OK,kısaca her bir şeyi halletmişsin!
    Ne kaldı geriye o zaman???

Ben X20 için her şeyi zamanında yazdım!ama dediğin gibi o bahsetitğin sitelerin hepside yalanmı yazıyor,diye sorduğun zaman,yalan değil
    ama panel işinde bu işin senin sandığın gibi olmadığını sana anlatmaya kalksam 2 sayfa yazı olur,Test leri görerek "yorum yapmak" daha doğru olanıdır!

Şöyleki 9/10 panel için öyle farklı review lar yaparlarki,bunu normal kullanıcı süper diye algılar ama öyle değildir aslında!!
    Yada bir özelliği veya çıkan Test değeri için orta/başarısız der,halbuki bu özelliğide insan gözü göremez ancak Kartal görebilir!
    bunu okuyan normal kullanıcıda o zaman bizim tabirimizle yaramaz veya dandik diye algılayabilir!!

Onun için sen o notları geç,bana uzman yorumu lazım,notu değil!!!

Ayrıca bak sana bir şey daha anlatayım;uzman testi değerlendirir,ama öyle bir yorumlarki,onu okuyan ve örneğin 8/10 alan bir panel
    için normal kullanıcı o TV yi asla almaz!!
    Heleki o uzman 7/10 not verdiyse,onu alacak insan kafasından bile siler o markayı!!!

Yada uzman öyle bir değerlendirme yaparki,hep ucu açık şeyler yazar,ama bunuda normal bir kullanıcı anlamaz ve salt herifin yazdığıyla hareket edebilir!

Örnek;Calibration yaptık diyor uzman;Yeşil de sorun var diyor(yeşil en sorunlu renktir ve üretimide en zor olanıdır!)herif sadece standart değerin
    altında yada belki çok az altında olan,kaldıki bunu normal bir insan gözünün göremeyeceği hatayı,şöyle anlatıyor>>>yeşil doğru üretilemiyor bu panelde!!!

İyide adam sorarlar...yaw "SM" ye giripte Cut/Drive ayarlarını kontrol ettinmi ve calibre ettinmi....dense ne cevap verecek o zaman!!!
    Ama adam kestirip atmış,"Basic calibration by UM" den bakmış ve yeşil kötü diyor!!!
    Yeşil her panelde doğru değildir zaten(Pio dahil)!!ama bazı panellerde bu yeterince UM den düzeltilir veya SM den yine düzeltilebilir.......

İşte senin o Test değerlerini verenler aslında bu yazdıklarımı biliyorlar ama böyle yazmıyorlar!!!

Sanıırım ne demek istediğimi bu sefer anladın???

10/10 bu herifler arada bazı Pio serileri hariç zaten hiç vermezler gibi!
    Diğer verdikleri notlarda bugün için ne USA da nede Avrupa da hiç bir değeride kalmamıştır,ancak 2000/2002 lerde bunlara çok "itibar"
    edilirdi,sonra insanlar neyin ne olduğunu çok iyi öğrendiler!!

--
    Sen şimdi "yalanmı söylüyorlar" derken,zaten sen bu paneli işini ne teknik nede üretici stratejileri nede Uzmanlar nezdindeki durumlarını bilmediğin için;
    klasik olarak değil sen herkes şunu diyebilir..........yaw bu kadar yer veya Site v.s yalanmı yazıyorlar.......
    "Yalan" demek bir kere yanlış,ayrıca yalan diyede bir şey söz konusu değil!!

Sadece "ucu-açık" çok ama çok şey var ve yukarıda sana bazılarını kısaca anlattım,daha bir dünya örnekte verebilirim!
    Sonuç olarak "yalan" yok,"hilede" yok tabiki,ama verilen yorumlar neticesinde ve notlar neticesinde,çok fena yanlış yönlerdimelere mahal bırakacak
    bir sürü şey var!!!

Teknik olarak bunları sizlere anlatmam çok zor tabiki,ama olayın salt notla filanda alakası yoktur

Örneğin yukarıda verdiğin notları ben zaten 1 seneden daha evvelde biliyordum,çünkü X20 benim Avrupadan ilk günden beri takip ettiğim bir seriydi(GP1
    olayını anlattım!)7/10 ile bir kere 9/10 teknik olarak o kadar birbirinden farklı notlarki,zaten ilk hata buradan başlıyor!
    Not kriterleride 2006 dan sonra değişmiştir bu arada!o günün 7 si ile bugünün 7 si çok farklıdır!!

-X20 ler zaten 9/10 luk bir panel asla olamaz(bunların bir kere Sharp kriterleride yanlış,daha doğrusu bazı özel durmları itibarıyla eksiktir!!)
    -günümüz 7/10 ise bu panelin ortalama en doğru notu diyebiliriz!>>>7 ise günümüzde "orta" veya Sharp olması sebebiyle(ASV Modül den dolayı)
    orta-üst seviye olarak kabul edilebilir!
    -4/5 notu ise,yine 10 luk sistem göre yanlıştır!!ancak 5 lik sistemde çok ciddi sapmalar olmaktadır!

Kaldıki X20 ler Avrupada çok ciddi "Banding" sıkıntısı yaşattı kullanıcılarına!!
    Benim gördüğüm en fazla oran olarak çıkan Banding te yine X20 ler oldu!!
    En çok şikayet edilende X20 ler oldu,akabinde gelen XL2 ile olayı biraz hafiflettiler ve Banding ciddi olarak azaldı!

"Desktop uygulaması başarılı" olarak lanse edildi,ama pek öyle çıkmadı(GP1 benzetmesi yapıldı ilk zamanlarda!)
    Genel olarak yinede orta/orta-üst seviye panel olarak kaldı denildi,Almanya ve İngiltere de çok fazla sattı,ama genel kullanıcı yorumları hep
    "tatmin olmayan" yada kesmeyen panel olarak kaldı,bu seri Sharp ın "şanssız" serisi olarak kaldı Avrupada++

Buna alternatif her marka/model/seri panel TR de vardır!
    İlla "alınası bir panelde" asla değildir!
    Ben fiyat tartışmalarına girmem hiç,o konu çok faklıdır ve kişilere görede çok görecelidir,ben işin teknik kısımlarına bakarım,elbette
    adamın çok limitli bütçesi varsa onada kalkıp.......yaw git 5090 al,dünyada en iyi paneldir bu..... demekte son derece saçma olur!!

++
    İB/DBank v.s gibi yerlerde benim kesinlikle "tasvip" etmediğim ve hatta adının bile geçmesini istemediğim yerlerdir!!!
    Bunuda her ortamda "çok net ve açık olarak yazarım",kendileride beni bilir tanır,son derece karşıyım ben bu kabil satıcı firmalara!
    Hani burada herkes herşeyi özgürce yazabilir,ama bende aynen böyle çok açık yazarım,""almayın"" diye,elbette dileyen,dilediği yerden
    alabilir,zatende alıyor,bunada birşey diyemem tabiki!

++

• x20 için herşeyi halletsem bu tartışmanın içinde işim ne? bulduklarımı paylaştım.. bir yerde okudum yeni, x20nin statik resimlerde çok iyi olduğunu, ama hareketli görüntülerde (ki çok daha önemli) kötü olduğunu anlatıyordu.. bu beni an itibarıyla tosh 52z3030 ve 52zf355 e yönlendirdi.. testleri diledikleri gibi manipüle ettikleri konusunda haklı olabilirsin.. ama o testlerde neticede fiyat ta önemli kriterlerden biri.. paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim.
  • Sn.asimetrik

-ZF355 biteli aylar oluyor,teşhir bile kalmadı hiç!!ancak yinede belki 52" sıfır bazı yerlerde bulunabilir ancak fiyatı "hala" çok yüksektir
    46" modelini ben kullanıyorum,sadece 46" larında Line-stripe fault (çizgi hatası)hatası oran olarak fazla
    çıkmaktadır(USA/Avrupa)40" olarak ben 1 senede,ancak 1 tane okudum,52" de ise sıfır hata,46" larda ise çok fazla(Modül Samsung S-PVA dır üzerindeki,
    ve bu bir Modül hatasıdır!)

FULL LCD ler içinde "SD" lerde en iyi paneldir!
    HD lerde ise en iyi dersem,iddialı olabilir ama çok çok iyidir!
    Ama "Motionhandling" olarak çok rahat söyliyebilirimki>>"en iyi paneldir" kesinlikle,Processor(+Chipset olarak)bundan daha başarılı
    bir makine yoktur X35/X45x/Z45x ten bile daha stabil diyebilirim!
    Ama artık bitti bu seri 2009 da bakalım ne zaman neler gelecek,TNB nin keyfi yerine gelirse!!

-Z seriside biteli aylar oldu ama 52" sanırım hala sıfır bulunabiliyor,57" de bulunuyor diye bilmekteyim,buda ZF gibi aynı tabanlı panel sadece Contrast
    olarak daha zayıftır,52"/57" Samsung S-PVA dır,37"/42"/47" ise IPS tir,47" de oldukça başarılı bir paneldir,ama bunlarıda bulmak çok zor!

++

• haklısın.. toshibanın ingiltere sayfasında 52" xv serisi var yeni.. başka da model yok bu ebatta.. 46" te ise RV, XV ve ZV serileri var... diğerleri hep artık üretilmeyen ürünler altında..

quote:

Sn.asimetrik

-ZF355 biteli aylar oluyor,teşhir bile kalmadı hiç!!ancak yinede belki 52" sıfır bazı yerlerde bulunabilir ancak fiyatı "hala" çok yüksektir
    46" modelini ben kullanıyorum,sadece 46" larında Line-stripe fault (çizgi hatası)hatası oran olarak fazla
    çıkmaktadır(USA/Avrupa)40" olarak ben 1 senede,ancak 1 tane okudum,52" de ise sıfır hata,46" larda ise çok fazla(Modül Samsung S-PVA dır üzerindeki,
    ve bu bir Modül hatasıdır!)

FULL LCD ler içinde "SD" lerde en iyi paneldir!
    HD lerde ise en iyi dersem,iddialı olabilir ama çok çok iyidir!
    Ama "Motionhandling" olarak çok rahat söyliyebilirimki>>"en iyi paneldir" kesinlikle,Processor(+Chipset olarak)bundan daha başarılı
    bir makine yoktur X35/X45x/Z45x ten bile daha stabil diyebilirim!
    Ama artık bitti bu seri 2009 da bakalım ne zaman neler gelecek,TNB nin keyfi yerine gelirse!!

-Z seriside biteli aylar oldu ama 52" sanırım hala sıfır bulunabiliyor,57" de bulunuyor diye bilmekteyim,buda ZF gibi aynı tabanlı panel sadece Contrast
    olarak daha zayıftır,52"/57" Samsung S-PVA dır,37"/42"/47" ise IPS tir,47" de oldukça başarılı bir paneldir,ama bunlarıda bulmak çok zor!

++

• @albani

şu modeli önerirmisin? ya da buna yakın meblalara önereceğin model marka ne olur?
    sadece lig tv & digitürk olarak düşün. birde bilgisayara bağlama durumu olabilir...

teşekkürler

LC-32X20E-LCD-TV
  • quote:

Orjinalden alıntı: yıldırım_han

@albani

şu modeli önerirmisin? ya da buna yakın meblalara önereceğin model marka ne olur?
    sadece lig tv & digitürk olarak düşün. birde bilgisayara bağlama durumu olabilir...

teşekkürler

LC-32X20E-LCD-TV

1-Kısa cevabım;önermem!
    2-Sharp alacaksanız DBank/İB gibi yerlerden değil özellikle "ENKAY" Garantili alınız!
    3-XL2 serisini öneririm,X20 den sonra çıktı ve onun açıklarını daha güzel kapattı ve Avrupada başarılı bulundu,daha çok tutuldu!
    4-"Banding"çıkabilir,alırken mümkünse paneli orada deneyiniz!

Ben genel olarak TR de hiç Sharp önermiyorum,ama alıpta çok memnun olanlar elbette oldu,oluyor,kaldıki Sharp özelliği itibarıyla diğer
    panellerden ileridedir,ama örneğin çok pahalı olan High-End serisini(HD1E)kesinlikle tavsiye edebilirim

Benim bugün için TR de HD1 ve XL2 haricinde tavsiye edebileceğim bir serisi yok(bana göre tabiki)kaldıki bunlarda 2007/08 modellerdir,
    ama alınır serilerdir hala.

Bir kaç yeni seri daha çıkardı Sharp(İspanya montajlı)ancak bunlarda ses getirecek High-End seriler değil!
    ENKAY zaten sıkıntılı bir firma,ne yapacağıda belli değil,uyduruk bir sürü seri getirdi ucuz diye,bunlarda tutmadı tabiki!
    Sharp işi yapmak öyle kolay değildir,hele TR de!!

Piyasada olan ve Distribütör/Servis v.s olarak çok daha iyi seviyede olan Phil/Samy/Sony de yeni seriler/modeller bulunuyor++

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.