Şimdi Ara

SHARP Lcd Tv'ler # Genel Konu # (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
8
Favori
147.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Blog ta bugün vermiştim,burayada aktarıyorum;
    ++

SHARP LED7xx serisi incelemesi(52" USA version);

-Etkileyici düşük güç kullanımı!
    -Klasik ağır panellerden daha hafif panele dönüş!
    -Sharp ın bu serisi LD(Local-dimming)sistem değildir,çoğu diğer
    LED ler gibi!ancak görüntü/ortama göre aydınlanma duyarlı ışık ayarı
    çalışmasını yapabiliyor.
    -İncelemede şunu tesbit ettik;panel örneğin Samy PDP B550 ye göre
    daha koyu renkte,ancak panel "glossy" çok parlak!!!dolayısıyla kötü bir
    yansımaya sebeb oluyor!
    -Üreticiler parlak ekranları çok seviyor;yada sevmeleri için bir sebeb vardır!!!
    -İncelemede ilk baktığımız(karanlık bir ortamda-gece vakti)panelde herhangi bir
    setting yapmadan ilk olarak SD yayın açtık,anteni bağlayıp;görüntü gerçekten
    etkileyici idi!!hatta iyi bir PDP den bile daha iyi geldi bize!!daha önce çok fazla
    Sharp Aquos kalibre etmiştik,daima beni rahatsız eden ise Blueish/purplish Black
    durumu idi;ancak bu yeni panelde bu sıkıntıyı göremedik!renkler daha güzel ve
    etkileyici geldi bize.
    Şikayet edilecek çok az şey oluştu,bunlar bazı siyah kırılmaları/bozulmaları(tonlamada)
    örneğin koyu-karanlık sahnelerde siyah kümelenmeler(black-blobs) ve SD görüntüdeki
    Jaggies(tırtıklanma)oluşumları vardı;ancak bunlar bütün panellerde böyledir!

Bu arada en önemlisi Camera pan-scan da hızlı geçişlerde sorun oluşmadı!(bu çok
    önemlidir!!!) ve genelde bütün panel tip TV lerde burada hata oluşuyor(PDP ler bile dahil!)
    kısaca çoğu panel burada adeta çuvallıyor!!!

7xx LED serisinde;resim ayarları daha gelişmiş ve fazla sayıda eski serilere göre
    normal Brightness+Contrast kontrollarda ve Gamma ayarıda vardır.
    BU defa CMS(ColourManagementSystem)özelliği koymuşlar(Hue-Sat-Bright ayarı için
    her rengin bağımsız olarak yeniden renk tonlamasının yapılmasına olanak tanınması)
    Ana ve yardımcı renkler için+
    Ayrıca White-Balance ayarıda vardır,daha önceki bazı panellerde bu yüzden tam kalibre
    edilemiyordu+
    SM den ise zor ve çok uğraştıran bir ayar yapılabiliyordu!

-Dikkatimizi çeken bir diğer unsur ise,daha fazla açılı izleme olanağı sunuyor
    panel bize!!beklentimizden daha fazla açı verdi bize!
    Resim düşmesi/bozulması,renk-ton değişimi belli bir açıya kadar bozulmuyor;
    aynı şekilde panele yukarıdan-aşağıdan da açılı bakınca aynı şekilde bozulma olmuyor
    belli bir açıya kadar tabiki+
    Gördüğüm kadarıyla bu geniş açılı olan izleme Tosh/Samy/Sony den daha iyi+

-Power-save ise çok önemli bir yeni nesil uygulama ve yeni nesil çoğu panelde(PDP
    ler dahil)bu özellik var ancak;
    --Power-save OFF>>>yapılırsa LED ler sabit olarak yanık kalıyor demektir!
    ("Fixed-illumination" dediğimiz olay);örneğin CCFL sistemdeki gibiancak bu durumda
    daha durağan/stabil ve doğru bir görüntü ayarı elde ediliyor!!

--Power-save STANDARD>>>ise backlight durumunu Dynamic(değişken hareketli)
    yapıyor ve görüntü içeriğindeki duruma göre değişklik gösteriyor

-Power-save ADVANCED>>>ise yine Standard gibi işlem yapıyor ama bunlar bazı
    sahnelerde çeşitli istenmeyen sahneler oluşturabiliyor!!
    yapılan Contrast/Gamma değişimi görüntüye negatif etki yapabiliyor v.s
    Ancak özellikle derin detay/siyah seviyesinde güzel iş görüyor;
    Bunlar kullanıcının o anda ekranda gördüğü durum ile ilgili kullanıcı zevkine
    göre olan bir ayarda diyebiliriz!

-Kalibrasyondan sonra ölçüm değerlerimiz çok iyi çıkmıştır!
    --Mükemmel Gamma
    --Grayscale izleme çok iyi
    --Renk performansı çok iyi
    --Işık çıkışı ise 30fl den 110fl ye kadar çıkabiliyor;arka ışık konumuna göre,
    ayrıca alçak-yüksek backlight konumunda White-Balance ayarında bir değişiklik
    yapmıyor yine stabil duruyor+
    --1080i/p işlemesi mükemmel
    --Power-save OFF ta>>ON/OFF Contrast-ratio değeri(Native) 2.345;1 çıktı buda
    çok çok güzel bir değer tabiki!!!
    --BluRay 1080p/24fps testini ise referance panelimiz olan Samy B55x PDP ile yaptık
    (mukayese ettik karşılıklı)ve görüntü kalitesi aynı çıktı!

-Çok fazla gölge detayları gördük,işlemesi güzel,ancak renklerin doğallığı PDP
    kadar olamadı!ancak buda normal sayılır çünkü LCD sistem kullandığımız!
    Ancak daha keskin görüntü verdi Sharp 7xx LED bize PDP ye göre;
    PDP daha soft idi+
    Panel doğal siyah renkte idi,zengin Contrast üretiyor,görüntü oldukça etkileyici
    olsada "purplish-flesh tone" durumunu sevmedik!!
    Test ölçümlerinde bunu tesbit edemedik ama çıplak gözle izledik!
    Doğal/natural olmayan bir renk/ton algılaması yapıyor panel,bunun için yeniden
    CMS ye gittik ve RED-Hue değerini "0" dan "+10" kadar çıkardık,aslında dahada
    çıkaracaktık ama bu seferde RED cırtlak kalacaktı!!böylece bu son ayardan sonrada
    renkler çok daha güzel oturdu,ancak Samy nin flesh-tone ayarı daha güzel hala!
    Siyahlar yine biraz hafif ve karanlıkta kalan bazı objeler/görüntüler v.s çok
    karanlık kalabiliyor,ancak çoğu kullanıcı bundan hoşlanıyor.........

İnceleme aslında tam prof.değil ancak yinede ben bunu aldım,çünkü bazı noktaları
    merak ediyordum ve bana epeyi fikir verdi,seri çok çok yeni olduğu için henüz USA
    da bile kullanıcı yorum yok,Test verileride neredeyse hiç yok v.s
    Bir kaç ay daha geçmesi lazım++

• sn albani sizi bulmuşken son bir soru aynı sitede lg42lh9500 led tv var fiyatı 6.300 tl... sharp sharp diyoruzda bu lg led tv bu fiyatı hakediyormu?yani sharp den üstünmü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asmf

sn albani sizi bulmuşken son bir soru aynı sitede lg42lh9500 led tv var fiyatı 6.300 tl... sharp sharp diyoruzda bu lg led tv bu fiyatı hakediyormu?yani sharp den üstünmü?

LG başlığına taşı bu msg lütfen++
  • Sharp tan BD li yeni seri>>AIO

DX2 Serisi
    --------

Bu seri şu sıralar Japon yada çıkmak üzere ve Eylül de USA pazarında ancak Avrupa için bir tarih
    veya çıkıp-çıkmayacağı belli,ama sanırım IFA Berlin de belli olur!!

Sharp-AIO-DX2Serie.rar

http://r apidshare.com/files/267954105/Sharp-AIO-DX2Serie.rar

Ebatlar;26"/32"/40"/46"/52"
    İlk iki ufak ebat HDReady;diğer 3 büyük ebat ise FULLHD

Bu yeni panelde "HPQME">>HighPictureQualityMasterEngine adını verdiği yeni bir büyük ihtimalle Chipset kullanıyor!

++
    Panelde ayrıca Extended-recording ile 30 saate kadar kayıt imkanıda vardır TV den BD media ya !!!!
    BD Player da ayrıca DVD oynatımıda mümkün+
    Sonradan kayıtlı BD leride okuyor ayrıca+

Ethernet port ile Internet erişimi+PC ye ihtiyaç olmadan WEB bazlı sitelere erişim+
    3xHDMI port+

+++

• http://www.amazon.de/Sharp-HD-Ready-LED-Fernseher-integriertem-schwarz/dp/B002JOHV0C

Amazon.de sitesi listeye almis,46-700 1830eu arasi.normalde bu site pahli olur almanyada.cogu fiyatlarda yeni update yapmazlar ve bundan dolayi fiyatlar yüksektiir.

6ci ayda kampanya vardi amazon.de de..46B650leri 899euro ya sattilar hatta icinde Wusb de vardi tabi Wusb yi geri yollayana 80eu yu geri veriyordular yani 819eu bir tv alacaktim,ama kampanyayi kacirdim..hififorumda en az 26üye,hemen aldi bu tvyi,hepside CN02 panel..cok üzülmüstüm.. olsun dedim “her iste bir hayir vardir“dedim ve sharp cikti karsima.artik bütün ümit sharp oldu.

Can agbi,
    sizi takip edecegim bu bölümde.cünkü lcd sharp olacak.

Iyi günler

• @Trabzon

CN02 panel nedir??

Samy B65x lardan örneğin 46" ların panelleri Samsung S-PVA dır,senin CN02 dediğinde bu olmalıdır+
    Samy Modül kodu "Ltf" dir
    AUO nun "T" dir veya CMO nunda "V" dir gibi devam eder++

Genel olarak bu Samy B6x serisi bütün dünyada çok güzel tuttu(USA dahil) hem F/P olarak hemde MKV desteği
    sebebiyle,ama paneli asıl tetikleyen USB/MKV olayı oldu

++
  • http://www.hifi-forum.de/viewthread-151-9596-9.html

http://209.85.129.132/search?q=cache:gvhVqK3VNwoJ:www.hifi-forum.de/viewthread-151-4136.html+samsung+CN03+panel&cd=1&hl=de&ct=clnk

Burda yazdilarki, etikette „“C“ harfi yaziyorsa,o zaman CMOdur..eger“S“harfi yaziyorsa,o zaman S-PVA.ve cn02 veya cn3 lerde hep tek harfli „“C“yaziyor diyorlar.bazilari diyorki „“CN02,sadece kontrolden cikmis kodNR“ neyse,sen bu isleri daha iyi bilirsin benden.ahkam kesilmeyim yoksa bende diger ahkam kesilenler gibi gülümünü cehalet olurum..

iyi geceler.

• quote:

Orijinalden alıntı: TrabzonReady

http://www.hifi-forum.de/viewthread-151-9596-9.html

http://209.85.129.132/search?q=cache:gvhVqK3VNwoJ:www.hifi-forum.de/viewthread-151-4136.html+samsung+CN03+panel&cd=1&hl=de&ct=clnk

Burda yazdilarki, etikette „“C“ harfi yaziyorsa,o zaman CMOdur..eger“S“harfi yaziyorsa,o zaman S-PVA.ve cn02 veya cn3 lerde hep tek harfli „“C“yaziyor diyorlar.bazilari diyorki „“CN02,sadece kontrolden cikmis kodNR“ neyse,sen bu isleri daha iyi bilirsin benden.ahkam kesilmeyim yoksa bende diger ahkam kesilenler gibi gülümünü cehalet olurum..

iyi geceler.

Onlar eski kodlardır!

Örneğin B Serilerinde böyle değildir;daha doğrusu o senin bahsettiğin kodlar sanırım TV nin modeli ve M/B tipine göre ayrı kodlar v.s

SAdece Modül kodlarını yukarıda Harf tanımlamarıyla verdim+

Samy de bir sürü M/B bir sürü Modül v.s ne nedir tam belli değil yaw

Takma bunlara kafanı sen şimdi+

• sn albani
    bu kadar bilgi pesss yani
  • Şimdi bu LED 6xx/7xx serisi ilk olarak USA pazarına(Canada dahil) yaklaşık 1 ay önce çıktı,daha yeni satılmaya başlandı!
    Ancak Avrupa ne zaman gelecek bilemiyorum+

USA dan bazı Sitelere baktığım zaman alıpta kullanan sayısı çok çok az,ama alanlar genelde çok memnun,ancak çeşitli
    yerlerde görüpte yorum yapanlar ise tam öyle söylemiyor!!

Genelde bu paneli Samy B6/7 LED ler ve LGD nin henüz Avrupada çıkmayan LED9x serisi ile mukayese ediyorlar,kimileri Samy daha iyi derken
    kimileri ise LGD nin 9x serisinin çok daha iyi olduğu yönünde görüş bildiriyorlar++

Asıl kullanıcı yorumlarına bakmak lazım,ben sadece şimdilik 1 tane uzman yorum okudum ve yukarıda verdim++

Bu arada count-down devam ediyor
    5 gün kaldı!!
    ++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Ağustos 2009; 21:59:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vdevakko

Selamlar,

EnPlus'ta 4600TL fiyat biçilen, LC46DH77 hakkında görüşü olan var mı?

SHARP Lcd Tv'ler # Genel Konu #

DH77….950eu
    http://www.screenmaxx.com/product_info.php?info=p51292?utm_source=idealo_de&utm_medium=cpc&utm_campaign=Sharp+LC-46DH77E

DH65..680eu
    http://www.pixmania.com/de/de/1858016/art/sharp/lcd-fernseher-16-9-46-116.html?srcid=26&Partenaire=idealo&CodePromo=oui

Türkiede ne cihaz,ne beyaz esya,ne bilgisayar ve nede araba alinir…fiyatlar acayip kazik..o lcd yi,avrupada o fiyata satmaya kalkissalar,adamin yüzüne tükürürler..istanbulbilisim sitesine girdim,kafayi yememek elde degil.
    Allahtan korkmaz utanmaz devlet.türk milletin cogundan cogu andavalli diye,vergi kazigini bindiriyorlar.mesela
    bu arabalarin hankisi bu fiyata alinir türkiyde?

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&lang=de&scopeId=C&_features=on&bodyStyleRadio=on&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=20&makeModelVariant1.modelDescription=&makeModelVariant2.makeId=1900&makeModelVariant2.modelId=10&makeModelVariant2.modelDescription=&makeModelVariant3.makeId=&makeModelVariant3.modelDescription=&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&maxFirstRegistrationDate=2008-12-31&minMileage=&maxMileage=&minPowerAsArray=&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=&maxPowerAsArray=KW&minPrice=&maxPrice=&export=NO_EXPORT&fuel=&transmission=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&ambitCountry=&zipcode=&climatisation=&numSeats=&doorCount=&emissionClass=&emissionsSticker=&adLimitation=&daysAfterCreation=&usageType=&usedCarSeals=

• DH77 alınmaz+zaten bu seri çıktı vede tutulmadı Avrupa da!!! unutun bunu+
  • Diyorumya,batida satilamayan eski teknoloji veya cürük ürünler,türkiyede dolarla satiliyor..high end ve büyük ekranlarda fiyat,tam kazik..her eve son sürat bilgisayar kampanyasi vardi yahu,o bilgisayarlari hindistanda bile satamazlar.

bizim millet,yüksek fiyati görünce,kendinden geciyor „“ülen,bu ürün pahli olduguna göre, cok kalitelidir“derler.

iyi geceler.
  • http://www.sharpertechnology.co.uk/
    sayfa açılmış arkadaşlar...
  • Tıklayın ve izleyin dünyanın en gelişmiş ve en büyük ama panel teknolojisindeki en büyük üreticinin
    SAKAI-CITY PLANT tesislerini!

Ben son 2 senedir çok şey yazdım Sakai-City ve çeşitli Sharp bilgileri için(TF/DH de)

İlk 10Th.Gen.Sharp ta gerçekleşti

Sony Sakain nin 1/3 ortağıdır artık!!($ 1 Milyar saydı buraya ortak olmak için+ $ 350 Milyon daha yatırım yaptı geçenlerde çeşitli
    ürünler için!)

Phil ve Tosh ise 2008 Sakai den Modül almak için anlaşma imzalamıştı ve Phil LED lerinde şuanda Sharp Modül kullanıyor+Sony de
    USA daki W51x serisinde yine Sharp Modül kullanıyor ama bu Modüller henüz Sakai den değil,asıl fabrika olan Kameyama dan geliyorlar+
    2010 da full üretim başlıyor,bu arada artık Japon yada tek TFT-LCD üreticisi SHATP kalmıştır,birde IPS-Japan kaldı,ama bunların teknolojileri
    ve kapasiteleri çok çok düşüktür ve özel bir paneldir bunlar sadece Pany lerin LCD leri ile Hitac ın bazı LCD lerinde kullanılıyor ama
    rakip filan olamaz tabiki Sharp a!!
    Ancak şuandaki TFT-LCD Modüller içinde en geniş açılı izlenim veren ise IPSAlpha* dır

*=ancak bu Japon IPS ile Kore nin LGD sinin ürettiği IPS ler çok farklıdır,karıştırmayın lütfen!

++
    Tek sorun Sharp ın şu BANDING illetini artık halletmesi!!Bnading in bitmesi şart,sanırım bu olayı bu sefer bitirecekler ama bunu anlamak için
    Sakai den çıkacak Modüllere bakmak gerekiyor!

Zira Kameyama dan gelenlerde "Tank-track" dediğimiz bir Tankın paletinden çıkan iz oluşumu gibi bir şey var çoğu panelde!!!
    Kullanılan teknik itibarıyla Substrate dediğimiz cam panel yüzey üretim bandında yere band üzerine yatırılıyor ve bu izler çoğunda
    oluşuyor,panelin üstünde Tank geçti oluyor

++

Şimdi ilk beklediğimiz şu yeni ucuz maliyetli piyasa işi Sharp 6x/7x LED leri beklemek,gerçi bunlar şuanda USA da satılıyor
    ama alan ve satanlar çok çok yeni,fazla kullanıcı yorumu gelemiyor dolayısıyla!
    Ancak biz Avrupaya bakacağız ve bu seri bizim Kıtayada geliyor(hayret yaw) herifler Japon dahili pazarı ile USA dışında bir pazar
    tanımıyorlar ne hikmetse ve Baba mallar orada sadece!!

Onun için neredeyse tüm "caponlar" evlerine Sharp panel alıyorlar
    Pzar payları Japonya da %55/57 seviyesinde hatta biraz daha artmış olabilir ve bu pazar felaket aktif ve müthiş sayıda panel
    satılmaktadır bir senede!!!

tbc.....

p.s;Oktar ve Selo;e.Mailleri yarın atacağım,vaktim yok bugün,buradan vermeyeceğim zira bir kaç ayrık çıktı yine
    kafamı attırdılar,lafı farklı yerden anlıyorlar da
    Şimdi Sharp derim bilmem ne anlarlar,yaw millet bilgi diyor sonra bilmem ne anlıyor verdikklerini!!nasıl iş anlamadım
    Gerekirse benim Blog tan veririm,77/65 leri ise almayın dedim size!!!
    Bayramda sanırım İzmir deyim++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Ağustos 2009; 0:20:08 >

• Oktar selam

yaw senin e.Mail(Hotmail)açılmıyor galiba!!!!

Yahoo dan göndereceğim bu akşam+takip et Ok++

Benim yeğen şimdilik İst.da ve sanırım Boğaziçi Öğr.üyeliğini kabul etmedi ve haftaya dönüyor
    USA ya+
    Sharp için bazı isteklerim oldu ama bu salak onlarla ilgilenmez orada dolayısıyla kendim bulmam gerekiyor!
    Ancak o da benim gibi Sharp çı olduğu için(evde 2 tane Sharp panel oldu,birisi benim zamanımda alınan efsane
    ISF li Titanium 45" serisi diğeri ise D65,şimdi diğer odaya panel alacak,bastırıyorum 7xx al diye)
    o zaman sağlıklı bilgi gelir+

++
    Link açıldı ve benim için bir sürpriz olmadı,bütün ayrıntıları okudum yeni ne var diye(bana göre tabiki!)bir şey göremedim
    ve bunlar zaten aylar öncesinden dışardan bildiğimiz şeyler sadece biraz dikkatimi çeken LED lerin konumunun;Phil/LGD/Samy
    den farklı olarak ki onlar en basit ve tabki en ucuzu olanları;Sharp FULL+LED application ile Modül arkasını tamamen
    zonlayarak dizmiş,bunun artısını görüntü olarak görmem lazım ve bu sistem en iyisi diyebilirim hatta RGB-LED kadar efektif çalışır
    diye tahmin ediyorum!!!

++

• UP ++
    yaw Oktar nerdesin kardeşim!!
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.