Şimdi Ara

SHARP Lcd Tv'ler # Genel Konu # (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
8
Favori
147.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şikayet eden yok görüntü kalitesi olarak,ancak resimler tabiki farklı olabiliyor,çekimden
    veya panelin ayarlarından v.s

Ancak uzman yorumlarında bahsedilen sorun yada benzer durumlar kullanıcı yorumlarından öyle değil,genelde
    uzmanlar çoğu insan gözünün göremeyeceği şeyleride hata/sorun olarak verebiliyor!!

Gördüğüm teknik olarak tek sorun ise(bundan bahsediliyor)>>>panelin 4 köşesinde ışığın daha az olması!!!
    FULL-LED olarak uygulamnasına rağmen 4 köşede ışığın az olması beni biraz düşündürdü,gerçi bunu pek
    kimse dile getirmemiş ama,görüp tesbit edenlerde oldu!

Resimlere bakınca renk/tondan bu pek belli olmuyor yada çok çok az var ise buda zaten pratikte belli olmaz,
    ancak açık renklerde(düz fonda)daha belli olabilir!!

O zaman aklıma şu geliyor>>FULL-LED uygulamasında ledler çok fala geriye yani Modül kenarına çekilmemiş
    yada teknik olarak çekilememiş;ANCAK bu durumda Modülün kenarlarından içeriye doğru olan son sırada
    panelin komple 4 kenarıda boydan boya biraz daha karanlık olması gerekirdi,işte burada köşelerde oluşuyorsa
    o zaman teknik bir şey söz konusu olabilir,ama bunu Amerikalılar yakında çözerler,yada olay bahsedildiği kadar
    önemli/derin değil!!

++

• Hocam bunun maliyeti ne kadar ?

Yani ledleri hem kenar kısımlara hemde ortaya atsalar çokmu olur ? Ayrıca ne zamandır sormak istiyorum ,
    Lcd'nin modül , işlemci ve diğer bileşenlerinin resimli olarak çalışma şekillerini anlatan bir kaynak varmı elinizde ? Eskiden bahsettiğiniz rus sitelerini aradım ama bir sonuca varamadım.

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 3 Eylül 2009; 1:30:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caution

sertaç bu işini gorur umarım
    http://www.auo.com/auoDEV/content/technology/technology_tftprocess_popup_en.htm

Mert dostum sağol inceliyim

• AUO ile CMO Taiwanlı bu iki Modül üreticisi bu işi en iyi yapan 3/5 üreticiden birisidir ve Samy/Sony/Tosh tan tutta alayı
    bunların Modüllerini kullanıyor,işleri sadece Modül üretmek oldukları içinde maliyetleri ve dolayısıyla fiyatlarıda ucuzdur!

Ancak kaliteyi çok ciddi ileri çıkarıp Samsung ile baş edebiliyorlar,çünkü VA tabanlıda Samsung en büyüğü!!!

++

yaw LED ler üç-kuruşluk maliyetli elemanlar
    Ancak sistemin uygulanması+Driver lar ve ilgili diğer işler el alan ve maliyeti etkileyen unsurlardır +tabiki S/W v.s

Son olarakta herifler Marka ile birlikte sana yeni bir ürün satıyorlar!!! sanırım çaktın manzarayı!!
    yani ürün maliyeti tutki çok olmasa bile herif her yeni üründen daha fazla para kazanmak isteyecektir

++

• Selamlar,

Sharp LC 37D65E modelini almayı düşünüyorum.
    Enplus'ta 2.300 TL fiyatı var.

Modelle ilgili sıkıntı var mı ?
    Bana güzel geldi.

Bilgi alabilir miyim ?

Teşekkürler.
  • hifi-forumdan aldim birisi ifa da cekmis. yeni sharp.bu ara kamerasi iyi degil
    yeni sharplarda ventilator var mi?cok önemli benim icin.

SHARP Lcd Tv'ler # Genel Konu #

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrabzonReady -- 8 Eylül 2009; 16:35:56 >

• Trabzonlu,Ventilation dediğin Havalandırma-FAN danmı bahsediyorsun sen???
    FAN yoktur bu sistemlerde,zaten sıcak hava fazla üremez bunlarda!!sadece MB biraz ısınır o kadar
    ayrıca Ventilation-hole(havalandırma delikleri v.s)var tabiki!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: menerio

Selamlar,

Sharp LC 37D65E modelini almayı düşünüyorum.
    Enplus'ta 2.300 TL fiyatı var.

Modelle ilgili sıkıntı var mı ?
    Bana güzel geldi.

Bilgi alabilir miyim ?

Teşekkürler.

Düşünme kardeş sen bunu!!

O paraya Samy/Sony/Phil v.s düşünebilirsin!
    Ayrıca 37" değilde 40/42"/46" gibi min.düşün veya yer/bütçe sorunu oluyorsa o zaman 32" de olabilir tabiki++
  • abi,
    fan demek istedim, delik degil
    cok iyi o zaman cünkü sigara dümani cekmez iceri.
  • FAN olayı genelde daha fazla ısı üreten PDP lerde olur ve bazı LCD lerde oluyor!!

LED lerin dikkat edersen kasa kalınlığıda çok dardır! FAN a da gerek yoktur,LED panellerin
    arka kısmına eline değdirirsen ılık yada serin gibi olduğunu görürsün saca MB/Trafo gibi
    yerin biraz ısındığını görürsün,hepsi budur!!
  • ok abi,
    100hz on/off video yu izlesene.galiba lag bu.
    http://www.youtube.com/watch?v=Pzdgeb81Cvs

eger hz önemli degilse, o zaman 46le600 almak isteerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrabzonReady -- 10 Eylül 2009; 2:16:14 >

• Off durumda iken bariz şekilde geç tepki veriyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Off durumda iken bariz şekilde geç tepki veriyor...

Dostum, mecbur kaldım buradan yazıyorum. PM kutun dolu mudur nedir, sana ulaşamadım.
  • yaw bu panel Samy değilmi???ayrıca o lag normaldir!!!
    Bu arada hangi Pict.Mode bunuda anlamadım!

input-LAG genelde "Gamer" lar için önemlidir!!
    ON/OFF farkı olmasıda yine normal!

++
    100Hz in direk LAG ilede alakası yoktur ve bu bir Processor işlemidir!!
    Makine fast-motionda farklı tepki verebilir veya panel 200Hz ile olsa LAG sıkıntısı olabilir
    veya 100Hz de olsa,olayı salt Refresh-rate e bağlamak doğru değildir!!

Samy lerde Game Mode ile LAG olayında sorun yok gibi ayrıca,çoğu panel bunları yavaş yavaş aşmaya başladı!

++
  • LED 7xx serisi

SharpLED7xxUbyCAN.rar

http://r apidshare.com/files/280180966/SharpLED7xxUbyCAN.rar
    Size:362 KB Downloads:9
    Status:Normal Download Last Download:13.09.2009 21:44:16

++
  • IFA 2009 Sharp LE600/700 LED LCD TVs

• Aydınlatma tekniği

Samsung & Sharp aydınlatma karşılaştırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 29 Eylül 2009; 2:35:13 >

• Menü görünümü

• Mkv görüntü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 29 Eylül 2009; 14:56:41 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.