Şimdi Ara

shell32.dll'yi değiştirmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bugün bazı eklentiler yapılmış bir tema yükleyecektim.
    Birkaç System32 dosyalarını değiştiriyor. Diğerlerini değiştirdim ama nedense shell32.dllyi bir türlü değiştiremedim.
    Sahiplendirme ve tam yetkilendirme yaptım onda sorun yok.
    Üzerine kopyalamaya çalıştığım zaman şuan dosya bir klasörde açık diyor hata veriyor.
    Klasörleri kapatsam da aynı.
    Sanırım arka planda çalıştığı için hata veriyor.
    Görev yöneticisinden işlemlerden bakıp durdurayım dedim, işlemlerde görünmüyor. (veya başka bir adla görünüyor olabilir)
    Yeniden adlandırma yapılabiliyor ama bu sefer yeni shell32.dll atılmıyor. Kopyalayıp yapıştırınca hiçbirşey olmuyor, hiçbir hata vermiyor, yapıştırma yapmıyor.

Eski ve yeni dosyayı metin belgesi olarak açtım. Yeni olanın girdilerini kopyalayıp eskisini temizledikten sonra yapıştırdım. Dosyayı kaydetmiyor.

İlginç bir durum, denemediğim yöntem kalmadı. Bir fikri olan var mı?

• shelli başka bir yere kopayalayın gerekli düzenlemenizi yapın sonra system32de önce shell32.dll in sahipliğini kendi üzerinize alın sonra kendi isminize de tam yetki verin sonra bu dosyayı başka isimle adlandırın shell32.dll.eski gibi en sonda kendi shell32 nizi system32 ye kopyalayın restarttan sonra değişmesi lazım
  • Konuyu açalı baya olmuş.
    @Gökşen PASLI haklısınız o şekilde sistem dosyaları editlenebiliyor ama shell32.dllyi editleyince dosya yok oluyor yeni dosyayı da yerine kopyalamıyor. Sistemi yeniden başlatınca windows shell32 olmadan başladığı için hata veriyor. Dolayısıyla geri yükleme gerekiyor.

En iyi ve pratik yöntemi buldum daha sonradan. Hazır konuya gelmişken anlatayım, aynı sorunla karşılaşan faydalansın.

Önce Take Control adlı programı indirin.
    Bilgisayarı Güvenli modda başlatıp Take Control'u açın.
    Programa, değiştirmek istediğiniz dosyayı gösterip ok diyin. (Gökşen PASLI arkadaşın paylaştığı yöntemin aynısı. Ama daha kısa ve pratik olanı)
    Değiştirmek istediğiniz dosyayı yeniden adlandırın. (Örn shell32.yedek)
    Yeni sistem dosyanızı dizine kopyalayın.
    PCyi yeniden başlatın ve işlem tamam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.