arkadaşlar bugün düşündüğüm aracı almaya gittim. kararım kesindi. ama ellerinde ki aracın showroomdaki araç olduğunu söylediler. bana 2 gün önce showrooma çıktığını söylediler ama bir hafta önce de orada olduğunu arkadaşımdan biliyorum. ben oradaykende birileri araca binip vitesini falan değiştiriyordu. sizce bu aracı almak sorun olur mu ?
hocam saygılar
geçen yıl ocak ayında siyah bir asx satın aldım, aracı bayide siyah renk olarak beğendik neyse fiyatta anlaşıldı herşey tamam kapora verilecek. Sordum stoktan teslim edeceksiniz değil mi diye hayır beğendiğiniz aracın kapılarını kitleteceğim size teslim olana kadar burada kalacak dedi, ozaman 1000 lira daha aşşağıya fiyat isterim dedim olmaz dediler. O zaman aracı sipariş geçin ben bunu satın almam dedim 20 gün kadar bekledim aracı, araç tırdan inerken özellikle haber vermelerini istedim dediklerini yaptılar tırdan indirilirken bayinin otoparkına park edilirken gözlerimle gördüm hatta bindim çalıştırdım bile. Benim aracım tırdan indiği günde bayideki teşhir aracı teslimat için hazırlanmış bekliyordu hatta plakalarımız bile aynı idi tesadüfen 16 EC ile başlıyordu.
Sonuç olarak bunu yaptım içim rahat etti aynen bahsedildiği gibi araç geldiğinde kir pas içinde idi, fakat heryerinde jelatinleri duruyordu, aracın kapısını ilk siz açmanız güzel bir duygu.
hocam eğer sıfır alacam deniliyorsa sizin yaptığınız gibi yapılmalı bence de. 2. el araç bakarken iki ayrı pert aracın ortadan kesilip tekrar birleştirildiğini biliyorum. adam bana satmaya kalkmıştı. sonra ekspertizde ince bi boya izinden fark edildi. dolandırıcı bi de bana kızmaya başladı alacaksan al almayacaksan alma diye. elimdeki şemsiyeyle daldım o an, ustalar ayır(mış)dı ondan beri otomobil işinde kimseye güvenmem. zaten bu güvensizlikten bugün aracı almayıp bu konuyu açtım. bu bayiiler de 2 kuruş için her türlü uyanıklığı yapacak potansiyele sahip. genellememek lazım ama ikinci ellerde acilen olmak üzere otomobil sektöründe yasal düzenlemelere ihtiyaç var. düşük fatura düzenleyen, sıfır aldığı araçta boya çıkan, yılın dönemlerine göre fiyatı aşırı oynatan vs. var. ve belki bilemediklerimiz de vardır, bunların hepsi ayrı mağduriyet.
Bu başlıkta anladım ki ben çok rahatmışım Benim için fark etmez araç alacaksam ne kadar çabuk o kadar iyi
quote:
Orijinalden alıntı: TrakON
quote:
Orijinalden alıntı: 7he mcRp
quote:
quote:
Fiyat ne aldiniz hocam ve hangi bayiden?
reis oto dan üzerinde 41.800 yazıyordu. krom çıtası da vardı. en son plaka, sigorta dahil 41.300 fiyat verdiler.
Tesekkrler hocam.pazartesi sport modeli icin. Fiyat alacagmda ondan sordum. Opelin sitesinde kampanyali fiyati 55.800tl idi
hocam dizel mi düşünüyorsunu 1.4 140h mi?
1,3 95hp dizel hocam
quote:
arkadaşlar bugün düşündüğüm aracı almaya gittim. kararım kesindi. ama ellerinde ki aracın showroomdaki araç olduğunu söylediler. bana 2 gün önce showrooma çıktığını söylediler ama bir hafta önce de orada olduğunu arkadaşımdan biliyorum. ben oradaykende birileri araca binip vitesini falan değiştiriyordu. sizce bu aracı almak sorun olur mu ?
Öz be öz Dayim bir müddet galericilik ve daha sonra Uzuuunn yıllar boyunca Hyundai, daha sonrada Toyota araç bayiiligi yapmıştı.. Showroom araçlarının, Araç almaya niyeti olanlarca ne gibi işkencelerden geçtiğini BIZZAT kendim görüp yaşadığım tecrübe ettiğim için Size sadece Bulaşmayin diyorum..
Showroom aracı dediğiniz şey Bayiilik teriminde çok afedersiniz fahişedir.. Çünkü üstüne binenin inenin orasini burasini kontrol maksatli minciranin Haddi hesabini Yapamazsiniz... O araçların Müşterilerce başlarına gelenleri bilseniz Araç almaktan vazgeçersiniz..
Aracın temizliğini Kaportanin parlakligiyla veya içine sıkılan hoş kokuyla kiyaslamayin... Size ÇOK NET önerim, Siparisi verip bekleyin.. Emin olun %80 ihtimal koyuyorum 1 Ay falan Beklemeyeceksiniz, Daha kısa sürede araç elinizde olur.. Bayilerin genelde çok yaptığı bi çakalliktir bu.. Sizin kararinizi ellerindeki araca yoneltmeye calisirlar.. Siz yok ben temizini istiyorum dediginizde de " Heee o zaman 1-2 ay bekleyeceksin " derler..
Uzun lafin kisasi, Size En NET önerim, Siparisi verip beklemenizdir... Ancak yinede karar sizin..
Hakkinizda hayirlisi ne ise o olsun İnşAllah..
quote:
Orijinalden alıntı: Sedat.
quote:
Öz be öz Dayim bir müddet galericilik ve daha sonra Uzuuunn yıllar boyunca Hyundai, daha sonrada Toyota araç bayiiligi yapmıştı.. Showroom araçlarının, Araç almaya niyeti olanlarca ne gibi işkencelerden geçtiğini BIZZAT kendim görüp yaşadığım tecrübe ettiğim için Size sadece Bulaşmayin diyorum..
Showroom aracı dediğiniz şey Bayiilik teriminde çok afedersiniz fahişedir.. Çünkü üstüne binenin inenin orasini burasini kontrol maksatli minciranin Haddi hesabini Yapamazsiniz... O araçların Müşterilerce başlarına gelenleri bilseniz Araç almaktan vazgeçersiniz..
Aracın temizliğini Kaportanin parlakligiyla veya içine sıkılan hoş kokuyla kiyaslamayin... Size ÇOK NET önerim, Siparisi verip bekleyin.. Emin olun %80 ihtimal koyuyorum 1 Ay falan Beklemeyeceksiniz, Daha kısa sürede araç elinizde olur.. Bayilerin genelde çok yaptığı bi çakalliktir bu.. Sizin kararinizi ellerindeki araca yoneltmeye calisirlar.. Siz yok ben temizini istiyorum dediginizde de " Heee o zaman 1-2 ay bekleyeceksin " derler..
Uzun lafin kisasi, Size En NET önerim, Siparisi verip beklemenizdir... Ancak yinede karar sizin..
Hakkinizda hayirlisi ne ise o olsun İnşAllah..
Bilmiyorum belki bu bi takıntıdır ama,bendeki araba çoğu insanın zaten araba değil dediği cinsten yerli malı bi şahin.21 yaşında bu arabaya bile,birisi kapısını sert kapadığında içim cız ediyosa,kimbilir evvelinde ne muameleler gördü orasını düşünmüyorumVatandaş gidip sıfır araç alıyor ilk ben bineyim araca demek hakkıdır,ben de öyle sergilenen bi araç gördüm mü önce kapıları aç kapa yaparım,sonra viteslerle oyna falan filan,bana benzemez kaç kişi biniyor o araçlara sonuçta.Kısacası benim de görüşüm almayın
quote:
Orijinalden alıntı: elk_35
Bilmiyorum belki bu bi takıntıdır ama,bendeki araba çoğu insanın zaten araba değil dediği cinsten yerli malı bi şahin.21 yaşında bu arabaya bile,birisi kapısını sert kapadığında içim cız ediyosa,kimbilir evvelinde ne muameleler gördü orasını düşünmüyorumVatandaş gidip sıfır araç alıyor ilk ben bineyim araca demek hakkıdır,ben de öyle sergilenen bi araç gördüm mü önce kapıları aç kapa yaparım,sonra viteslerle oyna falan filan,bana benzemez kaç kişi biniyor o araçlara sonuçta.Kısacası benim de görüşüm almayın
Alıntıları Göster
Samsun Reis oto mu Ankara mı? Ben de Samsun'da yaşıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ayak kokusu
Alıntıları Göster
Şimdi aklınızı karıştırmak gibi olmasın ancak 2012 model leon 1.4tsi fr ler 42.000 civarı satılıyordu.Araba ağzına kadar dolu biliyorsunuz.Bilmiyorum ellerinde var mıdır hala ve kasasıda değişti evet ancak 1.6 edition modelde de sıkıntı yaşarsınız diye düşünüyorum.Yakıtı çok fazla ve donanım boş.Bence o fiyat seviyesine farklı alternatifler araştırabilirsiniz.
Iki tavsiyem var sizlere, 1-) en az 1000tl nakit indirimi ve hediyeler, paspas seti kaput boya koruma sayet yoksa park sensoru gibi muhakkak isteyin. 2-) arac sedan versiyonuysa sayet bence bi sure daha bekleyebilirsiniz, gecenlerde araclari tasiyan tir kazasi sonucu sifir araclar hasarlar almisti hatta bazilari ciddi bazilariysa ufak tefek.
Kendim sifir arac aldigimda daha depoya ilk giris yaptigi gun kullandim. En azindan icim rahatti ancak yukarida yazdigim indirimleri bana verselerdi hayir demezdim, bursa dogus oto bile jetta bakiyorken trendline versiyonu icin 16inch orjinal comfortline janti hediye ediyordu sirf showroomda diye.
quote:
Orijinalden alıntı: uniqlo
Iki tavsiyem var sizlere, 1-) en az 1000tl nakit indirimi ve hediyeler, paspas seti kaput boya koruma sayet yoksa park sensoru gibi muhakkak isteyin. 2-) arac sedan versiyonuysa sayet bence bi sure daha bekleyebilirsiniz, gecenlerde araclari tasiyan tir kazasi sonucu sifir araclar hasarlar almisti hatta bazilari ciddi bazilariysa ufak tefek.
Kendim sifir arac aldigimda daha depoya ilk giris yaptigi gun kullandim. En azindan icim rahatti ancak yukarida yazdigim indirimleri bana verselerdi hayir demezdim, bursa dogus oto bile jetta bakiyorken trendline versiyonu icin 16inch orjinal comfortline janti hediye ediyordu sirf showroomda diye.
Sıfır araç takıntın varsa, mıncıklanmış kurcalanmış bişey istemiyosan; tabiri caizse bakire olsun diyosan ne kadar indirim yapılsa da o araç benim gözümde 2 eldir (araca deyen elleri sayarsak 8-10. el de denebilir :) ) ama sıfır araçtan kasıt 0km ise motorunu ilk kullanan olmaksa 1000 tl indirimle alınır. Aracın showroom'da kaç gün durduğu önemli değil. 1günde aracın başına bişey gelir belki 10 gün duran araca dokunan bile olmaz. Ama benim gözümde o araç 2. el. Depodaki ürünle aynı değil. O yüzden aynı parayı vermem.
quote:
Orijinalden alıntı: ALFAXQ
Almayın hocam.O kapıların kapatılısını filan görseniz sizin içiniz acır.
Depodan gelen araçla bir olmaz.
mantiginiz cok sacma. garanti suresi ayni sonucta
quote:
Orijinalden alıntı: mgokhan1985
Sıfır araç takıntın varsa, mıncıklanmış kurcalanmış bişey istemiyosan; tabiri caizse bakire olsun diyosan ne kadar indirim yapılsa da o araç benim gözümde 2 eldir (araca deyen elleri sayarsak 8-10. el de denebilir :) ) ama sıfır araçtan kasıt 0km ise motorunu ilk kullanan olmaksa 1000 tl indirimle alınır. Aracın showroom'da kaç gün durduğu önemli değil. 1günde aracın başına bişey gelir belki 10 gün duran araca dokunan bile olmaz. Ama benim gözümde o araç 2. el. Depodaki ürünle aynı değil. O yüzden aynı parayı vermem.
depodaki ovdugunuz araclara muameleri gorseniz showrumdaki araclara hayran kalirsiniz. defo tabir edilen durumlarla karsilasmazsiniz showrum araclarinda. depodan cikan araclarda ne olursa olsun kabulum der alirsiniz satici kapali kutu verdim der aksakliklari kabul etmez.
quote:
Vw showromunda pazar günü bir kadının çocugunu oyalamak için bettle içine koymasını ve çocugunda arabanın göğüsünü ve teybini tekmelemesini gördükten sonra HAYIRRRRRRRRR. O değilde bettle da en fulllu idi yaff yazık oldu arabaya çocugun ayak izi çıktı torpidoya.
quote:
Orijinalden alıntı: findnewdreams
quote:
Aynı olabilir ;ama 0 araba alıyorum.Alırken gerçekten 0 olmasını isterim.
Siz bir showrooma gidip 2 saat gözlemleyin, o araçların başına gelenleri görün.Sonra bu msajınızı gözden geçirin derim.
Mesele garanti meselesi değil.
quote:
quote:
quote:
Siz bir showrooma gidip 2 saat gözlemleyin, o araçların başına gelenleri görün.Sonra bu msajınızı gözden geçirin derim.
o kalabalik icinde sizde yokmusunuz. takintili olmak sizinki.
quote:
quote:
quote:
quote:
Alıntıları Göster
Araç sizinle mezara mı girecek yahu ? 1 ay yaşayacağınızı garantisi var mı ?
Alın, binin ve keyfini çıkartın.
quote:
Orijinalden alıntı: Vakkas.
Alıntıları Göster
O araçlara depolama sırasında yapılan muameleyi görse arkadaşlar, komple silerler firmayı
quote:
quote:
quote:
quote:
Varım;ama ben o araca düşman arabası muamelesi yapmıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Vakkas.
güzel bir mantık.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Fiyat ne aldiniz hocam ve hangi bayiden?
reis oto dan üzerinde 41.800 yazıyordu. krom çıtası da vardı. en son plaka, sigorta dahil 41.300 fiyat verdiler.
Tesekkrler hocam.pazartesi sport modeli icin. Fiyat alacagmda ondan sordum. Opelin sitesinde kampanyali fiyati 55.800tl idi
hocam dizel mi düşünüyorsunu 1.4 140h mi?
1,3 95hp dizel hocam
ben de uzun süre dizelini düşündüm ancak edition donanımda 8.000 TL fark var. ben yılda 10.000 km yaptığım için o parayı çıkaramam diyerek vazgeçtim. bildiğim kadarı ile sport ve enjoy active modelin dizel versiyonunda liste fiyatından daha iyi indirim yapıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: ayak kokusu